Arkadaşlar linux e yeni başlamadım ama ubuntuyu yeni kullanacağım. Şu an indiriyorum, ama indirirken kubuntuyu gördüm(indirme bitmek üzere ve 3GB kotam doldu) ben ubuntuyu iki masaüstü mimarisini destekliyo sanmıştım, öyle olmadığını yeni buradan öğrendim. Ben KDE masaüstünü kullanmaya alışkınım, acaba GNOME masaüstünde zorlanırmıyım ve KDE yi ubuntuyu kurduktan sonra kuramazmıyım? Teşekkürler.
kurabilirsin apt-get install kubuntu-desktop
kubuntu-desktop bi meta dosyasıdır bütün paketleri kurmadan sadece kde için gerekli paketleri kurabilirsiniz
bende şimdi edubuntu yu indiriyorum ubuntu-kubuntu-edubuntu arasındaki farklar nelerdir söylermisiniz?
daha önce ubuntu kullandım şimdi diğerlerini denemek istiyorum...
Yardımınız için teşekkürederim arkadaşlar. Bu Kde masaüstünün meta dosyasını nerden bulurum acaba. Bir de, ben depolama birimini (ayrı bir harddisk, hdc1) nasıl bağlayacağıma baktım önceki konularda anlatılmıştı, yaptım oldu, Ama ben sürekli bir çözüm istiyorum. Bunun bir yolu var mı? Yani bir kere hdc1 i bağlayıp, bir daha uğraş vermeden bağlı kalmasını sağlayabilir miyim?
quote:
Orjinalden alıntı: salagil
bende şimdi edubuntu yu indiriyorum ubuntu-kubuntu-edubuntu arasındaki farklar nelerdir söylermisiniz?
daha önce ubuntu kullandım şimdi diğerlerini denemek istiyorum...
Yardımınız için teşekkürederim arkadaşlar. Bu Kde masaüstünün meta dosyasını nerden bulurum acaba. Bir de, ben depolama birimini (ayrı bir harddisk, hdc1) nasıl bağlayacağıma baktım önceki konularda anlatılmıştı, yaptım oldu, Ama ben sürekli bir çözüm istiyorum. Bunun bir yolu var mı? Yani bir kere hdc1 i bağlayıp, bir daha uğraş vermeden bağlı kalmasını sağlayabilir miyim?
Sağolun çok teşekkürederim. Gnome a çok çabuk alıştım. Sandığımdan da kolaymış. Ubuntunun müthiş zengin bir program kütüphanesi var. Paylaşım programlarına kadar herşeyi buldum(emule benzerini bile). Artık birkaç mecburiyet dışında windowsu açmayacağım. Saolun varolun...
quote:
Orjinalden alıntı: avalona
Sağolun çok teşekkürederim. Gnome a çok çabuk alıştım. Sandığımdan da kolaymış. Ubuntunun müthiş zengin bir program kütüphanesi var. Paylaşım programlarına kadar herşeyi buldum(emule benzerini bile). Artık birkaç mecburiyet dışında windowsu açmayacağım. Saolun varolun...
Tebrikler....Kulübe hoşgeldiniz...
Kubuntu kurasım geldi ama XP'yi uçurmasın istiyorum. Kurulumda partisyon olayı beni ürküttü. Kök dizini yok v.s. bi acaip şeyler söylemekte bu. Biri şu partisyon ayarını nasıl yapacağımı anlatabilir mi ? XP partisyonuna dokunmadan... Teşekkür ederim... Bunun resimli kurulum tarifi yok mu ubuntu yada kubuntu destek sitelerinde falan?
aynen siz de bir tepkisizlik içinde yitmişsizin sıcaktan mı ?
Ben de ilk olarak Ubuntu'yu kurup sonra Kubuntu'ya çevirmeye kalktım. Kubuntu-desktop yerine 200-300 MB'lık kde paketini indirip bilgisayarı gereksiz bir sürü oyun, program vb. ile doldurmuştum. Meğer yüklemem gereken 15-20 MB'lık bir paketmiş. Siz de benim yaptığım hataya düşmeyin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme