Şimdi Ara

ubuntudan başka tavsiye linux dağıtımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkdaşlar 11.04 ubuntudan bıktım desem yeridir. tema kurmaya uğraşırım kuramam ben kuramıyorum ama anlamıyourm ubuntuyu. başka tavsiye edebileceğiniz nettende güzel yardım alabileceğim bi dağıtım varmıdır. linux mint gibi falan ?

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkishCoder

arkdaşlar 11.04 ubuntudan bıktım desem yeridir. tema kurmaya uğraşırım kuramam ben kuramıyorum ama anlamıyourm ubuntuyu. başka tavsiye edebileceğiniz nettende güzel yardım alabileceğim bi dağıtım varmıdır. linux mint gibi falan ?

Ubuntu en kolay linuxlardan biridir. Onunla uğraşamadıysan, diğerlerine geçmek pek mantıklı olmaz.

Windows a donüş yap sen
  • Fedora 15 deneyebilirsin. Şu an onu kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

quote:

arkdaşlar 11.04 ubuntudan bıktım desem yeridir. tema kurmaya uğraşırım kuramam ben kuramıyorum ama anlamıyourm ubuntuyu. başka tavsiye edebileceğiniz nettende güzel yardım alabileceğim bi dağıtım varmıdır. linux mint gibi falan ?

Ubuntu en kolay linuxlardan biridir. Onunla uğraşamadıysan, diğerlerine geçmek pek mantıklı olmaz.

Windows a donüş yap sen

Bırak insanlar kendi kararını kendisi versin.
  • valla 10.10 da iyidim ama tema deniyim güzel bişe dursun diorum yapamıyorum kıl ediyor. 11.04 dede bazen kapatma tuşları falan kayboluyor sinir etti zaten 2 işletim sistemi var ubuntuyu kullanmıyorum bu ara win xp deyiz :D
  • quote:

valla 10.10 da iyidim ama tema deniyim güzel bişe dursun diorum yapamıyorum kıl ediyor. 11.04 dede bazen kapatma tuşları falan kayboluyor sinir etti zaten 2 işletim sistemi var ubuntuyu kullanmıyorum bu ara win xp deyiz :D

Zaten Ubuntu 11.04 hakkında çok iyi şeyler duymuyorum uzun zamandan beri.
    Eğer yeni bir dağıtım denemek istiyorsanız, popülaritesine göre:
    http://distrowatch.com/
  • 11.04 den 10.10 a geri döndüm.
    XP ye alışık adamın makyaja kanmaması lazım :)
    Kurulum yaparken /home klasörünün bağlanması için ayrı bir disk parçası oluşturmanızı tavsiye ederim.Bu sayede yeniden kurulum yada farklı dağıtım kurmanız halinde eski dosyalarınızıda rahatça koruyabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kali linux vs Ubuntu ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 11.04 te açılışta gnome seçeneği mevcut, ben de bu şekilde kullanıyorum sorun da yaşamıyorum, unity çok kullanışlı durmuyor zaten
  • bende klasik masaüstü kullanıyodum bu ara ara verdim. ayrıca 10gb kadar dosyam silindi ne kadar geri dondurmek için uğraştıysam programlarla biçimlendirmiştim diski gitti giden. en güzeli benim için şuan xp :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç

11.04 te açılışta gnome seçeneği mevcut, ben de bu şekilde kullanıyorum sorun da yaşamıyorum, unity çok kullanışlı durmuyor zaten

Tabiki bu yüzden değil dizüstülerde fazla güç tüketiyor arada kilitlenme yaşıyordum.
  • quote:

11.04 te açılışta gnome seçeneği mevcut, ben de bu şekilde kullanıyorum sorun da yaşamıyorum, unity çok kullanışlı durmuyor zaten

Ben de Unity'ye çok alıştım şimdi kullandığım her bilgisayarda onu arıyorum. Kısa bir alışma devresinden sonra aslında klasik gnome'dan daha iyi, uygulamalara kolay ve daha hızlı ulaşılabiliniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: istblacken

quote:

Ben de Unity'ye çok alıştım şimdi kullandığım her bilgisayarda onu arıyorum. Kısa bir alışma devresinden sonra aslında klasik gnome'dan daha iyi, uygulamalara kolay ve daha hızlı ulaşılabiliniyor.

benim netbookta biraz kastı ondan tercih etmedim, bir de gnome u da standart haliyle kullanmadığımdan dolayı kendime göre ayarladığımdan dolayı daha kullanışlı geliyor
  • linux mint dene
  • Arkadaşlar, ubuntuyla kubuntu arasında fark var mı?

Yeni başlayan biri için hangi dağıtımı tavsiye edersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kef14

Arkadaşlar, ubuntuyla kubuntu arasında fark var mı?

Kubuntu üvey Ubuntu öz evlad ondan dolayı Ubuntu.
    Kubuntu KDE temelli daha çok özelliği içinde barındırıyor ama Ubuntudaki GNOME gibi derli toplu hale getirilmemiş.
  • 10.04.3 çıkmış onu bi denemek lazım aslında :)
  • notebook a pardüs kurdum, çok uyumlu hızlı ama program kurmaya gelince paket dışındaki programları kurmak için 10 takla atıyosun resmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: tombikadam

notebook a pardüs kurdum, çok uyumlu hızlı ama program kurmaya gelince paket dışındaki programları kurmak için 10 takla atıyosun resmen

Öncelikle Pardüs değil Pardus

Paket kısmına gelince de ;

cd *paketindizini*

./configure

make

make install

Bu kadar yahu hatta bazıları tek tıkla açılıyor direk...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sse

quote:

Kubuntu KDE temelli daha çok özelliği içinde barındırıyor ama Ubuntudaki GNOME gibi derli toplu hale getirilmemiş.

Dün akşam her ikisinide indirdim, live dvd ile kullandım, fakat KDE başlat menüsünden midir bilemedim, bana daha kolay ve sade geldi, Ubuntu ise daha karışık gibi,
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sse

quote:

Dün akşam her ikisinide indirdim, live dvd ile kullandım, fakat KDE başlat menüsünden midir bilemedim, bana daha kolay ve sade geldi, Ubuntu ise daha karışık gibi,

Windows alışkanlığındandır o.
    KDE bana kolay ve sade gelmiyor örneğin.
    XFCE daha sade geliyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.