Şimdi Ara

Ubuntudan vazgeçme zamanınız gelmedi mi dostlar? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
383
Cevap
4
Favori
11.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ubuntu iyi bir dağıtımdır, kolaydır, en yaygın dağıtımdır ve fazlaca destek görür. Yani uzaklaşılacak, bırakılacak bir şey yok ortada.

GNU mantalitesinden uzaklaşmış derken neyden bahsettiğini açmalısın, ki böyle bir şey yok. Boş bir konu açarsan kimse seni dikkate almaz.

Not: Deepin kullanıcısıyım.
  • Kardeşim başlığın altındaki yorumları tartışmaları okudun mu ? Okuduysan devam edebilirim.
  • Neredeyse tüm yazılanları okudum elle tutulur Ubuntuyu neden bırakmamız için sebep söyleyen yok zaten Raul R adlı kullanıcı baya kitlemiş burayı bence Raul R ve sorunları diye bir konu açmalıydı bu başlığı gereksiz uzatmış ve işin komik tarafı önce yardım isteyen adam 2-3 gün sonra Linux distro tavsiyesi veriyor :D Bir arada Linuxu bıraktım diyor konunun sahibi de Manjorayı övüyor övüyor sonra Fedora candır diyor :D Valla komik ben burada yazı yazanların birçoğunun iş olsun zevk olsun diye Linux distroları kullandıklarını düşünüyorum ya hacı PC den anlıyorum annladın mı? Windows mu yok be abi ben Linux kullanıyorum triplerindeler bana kalırsa he içinizden çok güzel yorumlar yapanlar olmuş onlar istisna ama bence elle tutulur pek yorum gelmemiş Ubuntu kullanmamak konusunda birde anlamadım ulan zaten Linux pazar payı %5 in altında PC tarafında birde burada Linux distroları arasında kavga eden arkadaşlar olunca gerçekten çok garibime gidiyor bırakın isteyen istediğini kullansın sonuçta bütün offical dağıtımlar ücretsiz ve herkesin ulaşabileceği şekilde duruyorlar isteyen istediğini dener test eder en sonunda rahat ettiği sistem üzerinde çalışır. İnsanların Ubuntuyu bu kadar elde tutmalarının asıl sebebi ciddiye alınan bir dağıtım olmasından ve arkadasın da liseli bir tayfanın değil gerçek mühendislerin çalışmasından kaynaklanıyor Linux çekirdeğine yardım eden Debian ın gelişmesine destek veren dağıtım Ubuntu yani bugün Ubuntu dese biz bırakıyoruz bu işi büyük ihtimal Ubuntu üzerinden çıkan dağıtımlar bir süre sonra ortadan kaybolur bunun dışında bir şirketin arkasında olması Linux tarafında yazılım firmalarının bu alana girmesine sebep oluyor örn Blender bütün ofisinde Ubuntu kullanıyor yarın bir gün Blender'ın popüleritesi dahada arttıkça Adobe diyecek ki abi biz bu Linux a bir adım atalım burda bir pazar payı oluşuyor ve önüne gelecek ciddiye alıp konuşabilecekleri şirketlerden biri Ubuntu olacak kim ne derse desin bugün Linux piyasasını en çok destekleyen şirket Ubuntu ve bu güne kadarda Linux un gelişmesinde en büyük katkıları kendileri verdi ben açıkçası Ubuntuyu seviyorum diğer dağıtımlara oranla bu zamana kadar belli bir çizgide giti Mac OS Windows çakması tasarımlar yerine kendi tasarımlarını kullandılar bu zamana kadar birçok yazılımın Linuxa gelmesini sağladılar şuan ismi en önlerde olan distroların oluşmasını sağladılar kısacası Ubuntu hala Linux distroları içerisinde kendisine rahatlıkla ilk 3 de bulabilecek bir dağıtım ve aksilik olmazsada böyle devam edecek bunun dışında da Ubuntu yenilikçi işler deniyor Ubuntu touch gibi gerçi tutmadı ama adamlar bir popüleritesi artsa Linux'un neler çıkartacaklar kim bilir yine distrolara önderlik edecek bir dağıtım varsa en önde Ubuntu gidecek gibi göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirusBro -- 21 Kasım 2018; 20:19:51 >

• loradona kullanıcısına yanıt
    Okumadım ve devam etmene gerek yok. Millete forum kullanmayı bilmiyor deyip açtığın konuda hiçbir argüman sunmayan birisin. Gerçekten forum kullanmayı çok iyi biliyormu?sun. Aslında bu mesajı bile yazmayacaktım ama birisi gelip uzunca bir cevap vererek konuyu özetlemiş.

Tekrarlayayım; Ubuntu en fazla kullanılan dağıtımdır, kullanıcı dostudur, yeni başlayanlara da rahatlıkla önerilir, Linux'un gelişmesine fazlaca destek verdiği gibi kendisi de fazlaca destek görür. Bu zamana kadar Linux dünyası için bir sürü şey yaptı ve bu dağıtımın arkasında ticari bir şirket olması sayesinde gerçekleşti. Canonical olmasaydı(Linux'a katkıda bulunan başka bir kuruluş yok anlamında değil, sadece payı çok büyük) Linux camiası bugün olduğu yerde bile olamazdı.

Kendini özgür yazılım camiasında hatırı sayılır bir kişi sanarak 'Ubuntu'yu bırakma zamanınız gelmedi mi?' gibi tavsiyelerde bulunuyorsun. Bir de bunu hiçbir argüman sunmadan yapıyorsun. Bence bu tarz egoistik yorumlarını kendine saklamalısın.

Not: Söyleyeceğimi söyledim, bir daha da bu boş konuya yazmam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

saçmalama troll efendi... sen resmen zırvalıyorsun...
  • SirusBro kullanıcısına yanıt
    Bu arkadaşın yorumu sonuna kadar haklı. Fedorayı sevmiştim evet orası ayrı bir konu. Herneyse öyle bir demişsiniz ki distrojump yapan o kadar insan var sürekli bunlar "Linux kullanıyorum moruq" diye gezen tipler değil bunu bir açıka kavuşturalım. Geri kalan söylediğinizde haklısınız ama ne kadar araştırdınız bilmiyorum ubuntu gnome ye geçene kadar amazon ve onun bir nevi Spy-ware uygulaması da birlikte geliyordu. Kernelde bulunan bilinmeyen moduller vs bilemiyorum ne kadar boş olabilir...
  • ilk kelimeni okudum. lakin sen okumadıysan benimde okuyacak birşeyim yoktur hocam :) Teşekkür ederim yinede.
  • baltalı-katil kullanıcısına yanıt
    Rahat bırak şu bilgisayarı çekiçle vura vura bir oldun he
  • 3-4 yıldır hiç kurmadığım ubuntuyu sistemimin yanına kuruyorum arkadaşlar. 1 haftalık kullanımdan sonra postu tekrar editleyeceğim.

Önceki yazdıklarımda zaten bir fanboy olmadığımı belirtmiştim. Çok fazla distrojump yaptım ve fikirlerimi dile getirdim hepsi bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loradona -- 21 Kasım 2018; 21:22:50 >
  • MINT dediğin ubuntu'ya skin giydirmek gibi birşey %98 oranında ubuntu depolarını kullanıyor, ne farkı kalıyor?
    Budgie desktop da çok ram kullanıyor.

Deepin desktop u kuramadım depolarda yok. PPA da eklemiyor kurulmadı.

Boşver Mate güzel benim için.

Mate + Plank ve paneli de şeffaf yaptım. La Capitaine ikon seti ekledim çok güzel oldu.

Linux Mint Mate ilk açılışta 650-670 mb civarı ram kullanıyor

Ubuntudan vazgeçme zamanınız gelmedi mi dostlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FAA9DFD80 -- 21 Kasım 2018; 23:47:11 >
  • mate için yüksek bir değer bu arada. Plasma da 550mb oluyordu sen düşün
    Bilmiyorum 650 mb dan aşağı düşmüyor. Bu linux mint ten kaynaklı bence.

Linux mint 17 qiana da mate 320-350 mb ram kullanırdı açılışta. Cinnamon da az kullanıyordu 17. sürümde.

Ne olduysa 18. sürüm sonrası linux mint te ram kullanımı 2 katına çıktı ve boşta ram kullanımı bu.
  • Şuan KDE/Plasmadayım bootda ram kullanımım 500m tam. Bilemedim mate xfce den bir tık yüksek olması lazım sadece
    Geçen Kubuntu yu denemek istedim. Canlı yüklemede çöktü ve kuramadım (kde plasma)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FAA9DFD80 -- 22 Kasım 2018; 4:53:5 >
  • Kubuntu değilde KDE Neon tavsiye ederim. Oda ubuntu tabanında pek fark olmayacak. Yada manjaronun kde sine de şans verebilirsiniz
    Boşver. Linux Mint 19 Mate ile mutluyum ben.

Güncelleme yaptım cinnamon masaüstünü kaldırdım. Başlangıçtan update manager i de kapatınca ram kullanımı açılışta 605 mb a düştü.

Mate masaüstü var şuan sadece ve 605 mb açılış iyi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FAA9DFD80 -- 22 Kasım 2018; 19:7:14 >
  • Bir sorun yok bi dağıtım bulun beğendiğiniz bir dağıtım onu kullanın işte arkadaş ubuntu kullanmayın derken haklı da gnu mantalitesinden çıkmış derken de haklı bknz. software store. Benim düşündüğüm şey şu Ubuntu kullanmanın mantığı gerçekten nedir, Başta neden linux kullanmak istiyorsunuz, free software konusuysa ubuntu kullanmasanız daha iyi, 2 linux öğrenmek istiyorsanız ubuntu kullanmamanızı tavsiye ederim ubuntudan hiçbirşey öğrenemezsiniz yada söyle diyim ubuntuda 1 yılda öğreneceğinizi arch kullanarak 2 haftada öğrenirsiniz, isteğiniz windowstan uzaklaşmak ise yine ubuntu kullanmasanız bence iyi edersiniz çünkü ubuntu ve windows aynı kafalarda iki işletim sistemine dönüştü, Performans istiyorsanız yine mümkünse ubuntu kullanmayın arch linux kullanın paket yöneticisi en hızlı dağıtım şu anda arch linux, ayrıca yeni software kullandığı için yeni hardwareinizle daha uyumlu eski hardwareler için ise daha optimize yeni paketler kullanıyor. derdiniz ubuntu kullanmaksa size ubuntu tavsiye edebilirim çünkü diğer hiçbir konuda ubuntu kullanmanın bir mantığı yok gibi göründü gözüme tabiki şimdi die hard fanları üzerime atlayıp tecavüz edeceklerde bunlarda benim fikirlerim işte napalım kaderde varsa düzülmek neye yarar üzülmek demişler.

Sen nasıl ubuntu kullanmayın dersin bla bla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superpenguen -- 22 Kasım 2018; 20:30:26 >

• superpenguen S kullanıcısına yanıt
    Kardeşim açıkcası laf yetiştirmemek daha iyi. Yani düzgün eleştiri yapan adamın başımın üstünde yeri var. Haksızsam haksız olduğum yeri bilmek beni mutlu eder...

Şuan sistemimin ynaına kurduğum ubuntu budgie ile takılıyorum bir hafta sonunda fikrim değişecek mi bakalım diye sırf çok eleştiri geldiği için
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.