Şimdi Ara

Ubutun 13.04 ve Windows Programları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar eğer bu konu açılmışsa şimdiden özür diliyorum, arama yaptım ama istediğim konuya ulaşamadım.

Windows 8 Pro kullanıyorum açıkcası windows serisinden sıkıldım ve yeni şeyler denemek istiyorum.
    Office 2010, Visual Studio C#, Sony Vegas Pro ve Adobe CS6 serisini vb. bol bol kullanmaktayım. Ayrıyetten Steam, dota2 vb. oyunlar.

Ubuntu 13.04 ile bu programları kullanabileceğimi öğrendim (wine ile) ancak windows 8 deki gibi yeterli performansa ve tam güçte sıkıntı olmadan çalıştırabilirmiyim? Lütfen gimp vb. önermeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeroFrench -- 29 Mayıs 2013; 19:57:15 >

• 1. donanimsal
    2. dene ve gor
  • Bilgilerimi yedekleyecek bir alanım yok o yüzden size danışıyorum, her programı tek tek indirip kurmak zamanımı alıcak. Denemeyi bende biliyorum
  • emülatör ile yeterinde performanns alabilicgnize siz ınanıyormusunuz
  • 2 gün önce denedim. Bu ubuntunun bana göre tek sıkıntısı ekran kartı driverları. Örneğin benim bilgisayarda 2 ekran kartı var ve intel hd graphicsi hiç görmedi ne kadar uğraştıysam gösteremedim ben bile şüphe ettim acaba yokmu diye neyse ama nvidia ekran kartını kullanırken bilgisayar gereksiz ısınıyor hep 50 derce ve üstü hiç bişe yapmadığım halde ben de yeter ulan ben driver'ı yinede yükleyeyim dedim yükledim...

Ve bilgisayar bir daha açılmadı. Bu da benim ubuntu maceram. Biraz verimsiz bir işletim sistemi driver bakımından üreticiler adam akıllı destek vermiyor açık kaynak kodlu başkalarının uyarladığı driverları kullanıyorsun. Ama benim bilgisayara uysaydı kesinlikle windowstan daha güzel ve kullanışlı bence. Artık nasip ubuntu 14 LTS sürümüne.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazeran

2 gün önce denedim. Bu ubuntunun bana göre tek sıkıntısı ekran kartı driverları. Örneğin benim bilgisayarda 2 ekran kartı var ve intel hd graphicsi hiç görmedi ne kadar uğraştıysam gösteremedim ben bile şüphe ettim acaba yokmu diye neyse ama nvidia ekran kartını kullanırken bilgisayar gereksiz ısınıyor hep 50 derce ve üstü hiç bişe yapmadığım halde ben de yeter ulan ben driver'ı yinede yükleyeyim dedim yükledim...

Ve bilgisayar bir daha açılmadı. Bu da benim ubuntu maceram. Biraz verimsiz bir işletim sistemi driver bakımından üreticiler adam akıllı destek vermiyor açık kaynak kodlu başkalarının uyarladığı driverları kullanıyorsun. Ama benim bilgisayara uysaydı kesinlikle windowstan daha güzel ve kullanışlı bence. Artık nasip ubuntu 14 LTS sürümüne.

hybrid ekran kartlarını kullanmada biraz sıkıntı yaşanabilir ancak çözüm yok değil.Keşke burada değil de ubuntu türkiye forumundan yardım isteseydiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lazeran

2 gün önce denedim. Bu ubuntunun bana göre tek sıkıntısı ekran kartı driverları. Örneğin benim bilgisayarda 2 ekran kartı var ve intel hd graphicsi hiç görmedi ne kadar uğraştıysam gösteremedim ben bile şüphe ettim acaba yokmu diye neyse ama nvidia ekran kartını kullanırken bilgisayar gereksiz ısınıyor hep 50 derce ve üstü hiç bişe yapmadığım halde ben de yeter ulan ben driver'ı yinede yükleyeyim dedim yükledim...

Bumblebee linux diye arat google'a ekran kartı sorununu çözer.

Tam tersi bence windows'a göre çok daha stabil bence.
    Neyse tercih meselesi herkese göre değil linux özveri istiyor biraz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bumble bee denedim zaten oda olmadi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.