Şimdi Ara

Uçak no go olayı acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bir ricada bulunmak istiyorum. Uçak ne olursa no go olur acil olarak lazım yardım edebilirseniz çok iyi olur

• Hangi uçak tipi için sorduğunuzu bilmiyorum ama "No Go" Arıza olduğunu gösterir, askeri uçaklar için konuşacak olursak, motor arızası var anlamına gelir. Arıza oluştuğunda "Siyah" renkli papet beyaza döner, bu arıza giderilene kadar uçuş izni verilmez.
  • Odev olarak verildi bana ucak tipi farketmez sanirim sadece no go olan durumlari istedi hoca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zazamunzur -- 27 Eylül 2014; 20:55:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi, "No Go" arıza var anlamına gelir. Papetin beyaza dönmesiyle veya pilotun bildirimi ile motor bilgileri download edilir. Bu bilgilere göre uygun arıza kodu tespit edilir ve arıza giderme kitapçığına göre (Fault Izolation) arızaya müdahale edilir. Arıza giderildikten sonra uçağa elekrik verilerek papetin tekrar siyaha dönmesi sağlanır. Başka sorularınınz olursa seve seve cevaplayabilirim.
    Kolay gelsin,
  • MEL(Minimum Equipment List)'e bakılır ona göre karar verilir.

Hangi uçak olduğu önemli.

Mesela ilginç olan bir tane: B737'de önce koltuğa bakarsın, ileri-geri hareket-yükseklik ayarlanamıyorsa ve kalkıştan önce tamir edilemezse no-go'dur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    I Q O S arıyorum acil..
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.