Şimdi Ara

Ucretli Yamalari Sikayet Basligi (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
6
Favori
17.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
267 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bence yanlış düşünüyorsunuz kullanıcı sözleşmesi sadece Türkiye de türkçe yama yapacaklar için geçerli değildir, hem bizim ülkemizde hemde yabancı ülkeler de ücretli bir şekilde bir çok mod yapılıyor rockstar hiçbir şekilde buna sesini çıkarmıyor amerikada yapılan yama modlar da dahil. Kimse 2 milyon kelimeyi gönüllü olarak çevireyim demez elbette gönüllü bir çok proje oldu ama bunların kalitesi ne düzeyde veya bunları yapan kişiler bir daha çevir yaptılar mı? Hocam diyorsunuz ki oyuna para verdim, gönüllü olarak yapılan bir şeye neden para vereyim? Yani şu cümleye anlam veremedim en baştan söylendi bu gönüllü olarak ücretsiz olarak yapılmayacak diye. Bütin çeviriler de gönüllü olarak bedava al kardeşim oyna diye verilecek hali yok rdr2 çok büyük bir oyun tek kişi veya 3-5 kişi ile yapılacak bir proje değil, bu proje de ğcret istenmesi gayet doğal he tabiki de 50 tl derler sende bu çok pahalı dersin anlarım ama kalkıpta onlarca kişinin çalıştığı projeye bedava verin demek saçmalıktan başka bir şey değil. Son söz olarak, eğer türkçe yama işinin gelişmesini yamaların düzenli ve kaliteli çıkmadını istiyorsak bu işi yapab insanlara burada gelir kapısı oluşturmamız gerekiyor, adam 1 yapar 2 yapar 3. De banane der kimse babasının hayrına bir şey yapmıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• yama işi gönül işidir.
    para talep edilemez
    emeklerinin karşılıgı onlara duyulan teşekkür minnet olmalı para değil.
    kendi arzusuyla para talep etmeden aylarını veren yamalar var
    birde para arzusuyla 2 günde yapılan yamalar
    düşünün bakalım
  • Takumi_Fujiwara kullanıcısına yanıt
    Hocam genel olak dopru söylemişsiniz fakat sizlerin anlamdığı şey şu ister rockstar ister başka bir yapımcı tabiki de oyununa dokundurtmayabilit ne yama ne mod olarak ama öyle bir dünya yok rockstar bir kez gta 5 için bunu denedi öyle bir geri dönüş aldı ki kullanıcılardan direk geri adım attı. Patreona girin mesela ücretli bir şekilde yapılan bir sürü mod bar rdr2 veya gta 5 için ve rockstar veya diğer firmalar bunlara hiçbir şey demiyor yani burada kalkıpta türkçe yama yapan adamlara size tazminat davası açacaklar demek saçmalıktan öteye gitmez bütün firmalar bu haklarını saklı tutarlar ve çok büyük bir şey olmadıkça bu haklarını kullanmazlar çünkğ yama beya modlar, ürünün bilinirliğini ve satışlarını arttırır.

• Yahu güzel diyorsunuz hoş diyorsunuz da her seferinde aylarca vaktinden arttırıp çeviri yapacak adamı nasıl bulup buluşturacaksınız? 1 kere olur 2 kere olur. 3. de motivasyonu kalmaz insanın. İşin kanuni kısımlarında sonuna kadar katılıyorum size ama ne yazık ki bu sistemle ülkede kimse yama çıkarmaz artık. "Çeviri işi gönüllülük işidir" lafı da kusura bakmayaın ama çevirmen değil köle arıyorum demekle aynı şey bana göre. Burada duyulan rahatsızlığın eser sahiplerinin hakları olmadığı çok açık.
  • Dikkat edince bu yama olayini sikayet edenler ya eski cevirmen veya ingilizce bilen ve millete ingilizce ogrenin diyen kitle bunun bir pskolijik ve sosyolijik arastirmasi yapilmasi gerekiyor Arastirmanin konu basligi Hasetlik ve Ego olursa uygun olur

• HardMuz kullanıcısına yanıt
    Yama işi gönül işi değildir isteyen para almafan yapabilir sadece, düzenli bir şekilde ve kaliteli yamaların çıkmasını istiyorsak bunu yapan kişilerin bundan bir gelirleri olması gerekir ki sorumluluk alıp kaliteli bir iş ortaya çıkarsınlar.

• Biris yama yaptığı sürece ücretli olup olmaması zerre umrumda değil. Paralıysa da hoşuma giderse alırım gitmezse almam yasal durumu da zerre umrumda değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

10 sene onceki bir ceviri bu. Hatirladigim kadariyla cok iyi donusler aldik. Ve de Turkce olarak bastan asagi tekrar bitirmistim test etmek icin o zamanlar bir sey gozume carpmadi. Baska birileri daha mi cevirdi sonra bilmiyorum ama 3 kisi cevirdik biz. Yine de dediginiz gibi hatamiz olmus olabilir ama ben iyi yorumlar aldigimizi hatirliyorum.

Ve de sunu samimi soyluyorum bsn bu yamayi tatilimde yaptim. Ve her anindan da keyif aldim. O zamanki bos zamanlari hala bulabilsem her yardim isteyene su anda da el uzatirim.

Alıntıları Göster
    Yama gayet iyiydi. Çocuk işte konu hoşuna gitmeyince ordan burdan vurmaya çalışıyor.

• Şimdi bir şarkıcının hit şarkısının müziğine cover yaptın attın youtube'a az bişi de olsa para da kazandın diyelim bu adamı bu şarkıcıya şikayet etmek gibi ama böyle birçok örnek var internette kimse de oralı değil. Oyun için şikayet söz konusu oldumu oralı olurlar mı bilemem ama bence saçma kim ne yapıyorsa yapsın yani

• E hadi erkekliğinizi gösterinde animusu ucrewide şikayet edin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baaburcan

Dikkat edince bu yama olayini sikayet edenler ya eski cevirmen veya ingilizce bilen ve millete ingilizce ogrenin diyen kitle bunun bir pskolijik ve sosyolijik arastirmasi yapilmasi gerekiyor Arastirmanin konu basligi Hasetlik ve Ego olursa uygun olur
    Başlarım onların eski çevirmenliklerine de soylu ingilizcelerine de hadlerini bilsinler, Türkçe çevirilere ihtiyaçları yoksa eğer o kraliyet ingilizceleri ile oynamaya devam etsinler gelip buralarda artislik yapmasınlar, bunca zamandır neredelermiş peki, kime neye yaranmaya çalışıyorlar, üstlerine vazife olmayan işlere bulaşmasınlar, polis misin, savcı mısın, hakim misin ortada bir yanlış varsa eğer bırak da bu görevliler bulup ilgilensin.

Bunlara kafa yoracağınıza 18 yıldır başta tutulan bu hükümetin neredeyse ülkeyi yıkıma götüren ve götürecek siyasal ve ekonomik politikalarını, iç çekişmelerini, iş hesaplaşmalarını eleştirip ona göre hareket etme, döviz kurları ve enflasyon neden 3-4 senedir çok yüksek seyrediyor, dolayısıyla da orijinal oyun almakta, pc donanımlarını yükseltmekte, rutin yapılan alışverişlerde, vesairelerde parasal olarak neden bu kadar çok sıkıntı çekiliyor, etimiz ne budumuz ne bizim derken dünyaya neden bu kadar çok atar gider yapıp da antipatik oluyoruz bunları bir düşünsünler, eleştirsinler ve ŞİKAYET ETSİNLER !

• işte işi bilen bir arkadaş gelmiş konusunu açmış. eline sağlık

telif hakkı kavramını bilmeyenler açsın okusunlar bir zahmet zaten konu sahibi de bahsetmiş yeteri kadar. telif hakları size ait olmayan bir üründen ticari bir gelir elde edemezsiniz yasaktır.
  • Ücretli ücretsiz her yamayı şikayet ederseniz desteğim sonsuz. Demek ki oyunlara yama yapmak oldukça absürt ve gereksiz. Bunu düşünen, destekleyen birileri varsa saygı duymaktan başka çare yok.

Sadece ücretli şikayet edilecekse samimi değil konu.

Kolaylıklar diliyorum.
  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Ticari gelir değil. Oyunlara girerken sunulan sözleşmede telif hakkı olan üründe oynama dahi yapamazsın. Satış değil logo koymak bile telif hakkına girer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sasua

Ticari gelir değil. Oyunlara girerken sunulan sözleşmede telif hakkı olan üründe oynama dahi yapamazsın. Satış değil logo koymak bile telif hakkına girer.
    ticari gelir için de geçerli şöyle düşünün mesela türkiye'de ingilizce çeviri olarak satılan bir kitabı 'eserin telif hakkı sahibinden izinsiz ve habersiz bir şekilde' türkçe'ye çevirirek satmak suçtur tabii sizin dediklerinizin de hepsi geçerli, zaten oyun yüklerken hep son kullanıcı lisans sözleşmesi kısmı var hepimiz next next diye geçiyoruz ama orada bunlar yazıyor işte
  • Yap bakalım rdr2 ye yama ücretsiz yayınla'da bizde faydalanalım o zaman.
  • Bence oyun çevirilerinin modlardan herhangi bir farkı yok, zamanında önde gelen modderlar steamde bunları ücretli olarak yayınlamaya çalıştıklarında büyük tepki almışlardı, sonrasında steam kapattı zaten ücretli mod olayını, bu işlerde olay çoğunlukla bağış yoluyla döner, modu indiren kişi içinden gelirse bağış yapar, bence bu arkadaşlar da böyle yapmalıydı. Türkiyede bağış yoluyla yürümez diyebilirsiniz ama o da çeviren arkadaşların sorunu, zaten ana geçim kaynağı olarak oyun çevirisine bel bağlamıyorlardır diye düşünüyorum.
  • Bugüne kadar ücretsiz çeviri kullananlar gelmiş teliften bahsediyor bedava olunca telif yokta paralı oluncamı var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zeoce kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle zaten ilk yazdığımda en sona yazdım. Bana göre para talep etmek evet yanlış ama bunu yapmak istiyorlarsa kendilerine ait olan herhangi bir platformda talep edip belli kitlesini oluşturup devam edebilirler. Oraya katılacak olan insan bunu bilerek hareket eder ve destek vermek istiyorsa orada bulunur. Bugün bu mesele sadece Türkiye için değil. T2 direk ihtar çekmiş. Multiplayer kanalında neden olduğuna dair video mevcut dün paylaştılar. Kullanıcı sözleşmesi değil demeniz biraz abes. Çünkü fikri patentli sanat eserleri üstünde ücretsiz de ücretli de oynama yapmanız yasak. Çok açık bir madde. Bazı firmalar buna evet ses çıkarmıyor. Güzelde bir şey. Fakat buradan belli oluyor ki belli bir kitlenin rockstar'a şikayetleri sonucu şimdi isteseler ücretsiz de yayınlayamıyorlar. İyi mi oldu, hayır. Keşke sadece kendi kitleleri ile kendi alanlarında kalsalardı. Zaten ülke olarak linç edip işi mahveden bir toplumuz. Bunların yaşanmasına gerek yoktu.

• SincapReyiz kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle rockstar ihtar çekti ise kaynak varsa lütfen atın çünkü baktığım halde göremedim ben ama dediğiniz olabilecek bir şeydir.Ben kullanıcı sözleşmesine göre bunu yasaklamaya hakları yok demedim ki tam tersine bütün haklarını rockstar games saklı tutuyor yani isterse her yamayı her modu engelleyebilir ama neden onlarca dolara satılan bir sürü mod’a ses çıkarmazken gelipte diğer modların veya yamaların kulllanıcı sayılarına kıyasla ufacık bir kitlesi olan türkçe yama ya ihtar çekip kaldırtsınlar? Dediğim gibi parayla satılan ve bir sürü insanın kullandığı modlar var bunlara ses çıkarmazken gelipte türkçe yamaya biz istemiyoruz çünkü siz para ile satıyorsunuz demeleri çok absürd. Bunun yanında ücretli olmasını yanlış bulmuşsunuz bana göre sizin dğşünceniz yanlış çünkü bu işin sürekli ve kaliteli olması için bu insanların buradan ekmek yiyor olması gerekli yoksa gönüllü yapan şnsan 1 yapar 2 yapar 3. Sefer yapmaz veya yaptığı ne kadar kaliteli olur tartışmaya açık bir konu.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.