Şimdi Ara

Ucretsiz BasarTrafik iPhone ve Android sürümü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
4.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

iPhone sürümünün ne zaman güncelleneceğine dair tarih var mı Alim bey?

Saygılar
  • Merhaba arkadaşlar !!!
    Bu uygulama veri bağlantısı gerektiriyor mu? Yani sadece GPS sinyali yeterli oluyor mu?
    Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: toraman78

Merhaba arkadaşlar !!!
    Bu uygulama veri bağlantısı gerektiriyor mu? Yani sadece GPS sinyali yeterli oluyor mu?
    Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Selamlar Toraman78

Evet, bu uygulama icin veri baglantisi gerekli.. anlik olarak trafik durumunu baska turlu verebilmemiz mumkun degil.

Gorunce anlayacaksiniz ne kastettigimizi... cok detayli bir bilgi sunuluyor...

Saygilarimla,

Alim K.
  • Merhaba. Durum tespiti neye göre yapılıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihattr

Merhaba. Durum tespiti neye göre yapılıyor?

Durum tespiti derken ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: akucukpehlivan

quote:

Orijinalden alıntı: nihattr

Merhaba. Durum tespiti neye göre yapılıyor?

Durum tespiti derken ???

Trafiğin yoğun olup olmadığı durumu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alim bey,

İBB CepTrafik ile arasındaki fark nedir acaba ? (İstanbulda ikamet edenler için)
  • quote:

Orijinalden alıntı: rLzApex

Alim bey,

İBB CepTrafik ile arasındaki fark nedir acaba ? (İstanbulda ikamet edenler için)

Selamlar,

ikisini de cevaplayalim;

Trafik durumu:
    Tüm Türkiye genelindeki 300 bin civarindaki araclardan gelen arac takip cihazinin bildirdigi hassas koordinat ve hiz bilgisi dakika dakika sisteme alınıp ve işleniyor.
    Ayrıca sabah alti ve aksam on arasinda cift vardiya calisan personelimiz ile belediyelerin ve radyo tvlerin karayollari genel mudurlugunun vb. gibi tüm yola ait bilgi üreten taşıyan kanalların konfirmeli bilgileri yollara işleniyor.

İBB CepTrafik den farkı:
    IBB sadece ana arterlerde bilgi topluyor ve yayinliyor. Bu yayınladığı verileri maalesef bizlere vermiyor. Ama aslında gerekte kalmıyor. Cunku yukarda bahsi gecen arac sayisi o kadar yüksek ki.. bilgi sorunumuz olmuyor..
    Basartrafik ise, ara sokaklara kadar bilgi topluyor.
    Ayrıca BaşarTrafik'te adres arama ve rota hesabi da var. Boylece gideceginiz her hangi bir noktaya sesli yol tarifi ve reroute disinda hemen her işinizi görecek bir ürün sahibi oluyorsunuz..

İstanbulda otursanız da, bayramda tatillerde mutlaka şehirler arası yolculuk yapıyorsunuzdur.. TMC'nin de dışında, şehirler arası yollarda doluluk çok çok önemli bir bilgi.. Ben mesela yarın Denizli'ye yola çıkacağım, kesinlikle bir gözüm BaşarTrafikte, bir gözüm rakip haritada, bir gözüm de 2013.7 test haritasında olacak.. bir gözüm de yolda tabi !!! yok yok şaşırmayın yav... aynı anda değil ...sirayla ve dikkatle.. geçmişte test kazalarım mevcut çünkü.. kızımdan destek alacağım artık :-)))

Simdiden herkese iyi bayramlar !

Saygılarımla,

Alim K.

• quote:

quote:

Alim bey,

Selamlar,

ikisini de cevaplayalim;

Trafik durumu:
    Tüm Türkiye genelindeki 300 bin civarindaki araclardan gelen arac takip cihazinin bildirdigi hassas koordinat ve hiz bilgisi dakika dakika sisteme alınıp ve işleniyor.
    Ayrıca sabah alti ve aksam on arasinda cift vardiya calisan personelimiz ile belediyelerin ve radyo tvlerin karayollari genel mudurlugunun vb. gibi tüm yola ait bilgi üreten taşıyan kanalların konfirmeli bilgileri yollara işleniyor.

İBB CepTrafik den farkı:
    IBB sadece ana arterlerde bilgi topluyor ve yayinliyor. Bu yayınladığı verileri maalesef bizlere vermiyor. Ama aslında gerekte kalmıyor. Cunku yukarda bahsi gecen arac sayisi o kadar yüksek ki.. bilgi sorunumuz olmuyor..
    Ayrıca BaşarTrafik'te adres arama ve rota hesabi da var. Boylece gideceginiz her hangi bir noktaya sesli yol tarifi ve reroute disinda hemen her işinizi görecek bir ürün sahibi oluyorsunuz..

İstanbulda otursanız da, bayramda tatillerde mutlaka şehirler arası yolculuk yapıyorsunuzdur.. TMC'nin de dışında, şehirler arası yollarda doluluk çok çok önemli bir bilgi.. Ben mesela yarın Denizli'ye yola çıkacağım, kesinlikle bir gözüm BaşarTrafikte, bir gözüm rakip haritada, bir gözüm de 2013.7 test haritasında olacak.. bir gözüm de yolda tabi !!! yok yok şaşırmayın yav... aynı anda değil ...sirayla ve dikkatle.. geçmişte test kazalarım mevcut çünkü.. kızımdan destek alacağım artık :-)))

Saygılarımla,

Alim K.

Yolunuz açık olsun.
    Bilgilendirme için ayrıca teşekkür ederim.

• quote:

quote:

quote:

Alim bey,

Selamlar,

ikisini de cevaplayalim;

Trafik durumu:

İBB CepTrafik den farkı:

Saygılarımla,

Alim K.

Yolunuz açık olsun.
    Bilgilendirme için ayrıca teşekkür ederim.

Merhabalar,

Android sürümünün üyelikle kullanımını deneyen arkadaşlarımız var mi acaba ?

Yeni bir cok ozellik cikardik. Radar paylasimi da dahil olmak üzere.. test kullanıcımız olmak isteyenlerle iletişimde olmak isterim.

Saygılarımla,

Alim K.

• akucukpehlivan A kullanıcısına yanıt
    Alim bey hafta başı haber verseydiniz ya, 3 günde 2000 km çevirdim, istanbul içerisinde pek katkım olmaz ama anadolu seyahatlerinde radarları paylaşmaya gayret ederim. bir 10-15 gün sonra tekrarı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: outdoor

Alim bey hafta başı haber verseydiniz ya, 3 günde 2000 km çevirdim, istanbul içerisinde pek katkım olmaz ama anadolu seyahatlerinde radarları paylaşmaya gayret ederim. bir 10-15 gün sonra tekrarı olacaktır.

Merhabalar outdoor,

bence bir cok kisi bu konuda cok sevinecek... düşünsenize hiz limitleri icin aninda uyari alacaksınız.. kaza ve yol çalışmaları için de ayni sekilde.. güvenli ve hesapli bir seyahat vadediyoruz.

ios versiyonumuzu bayrama yetistirmeye calisiyoruz.. arkadaslarimiz gece gündüz calisiyorlar.

desteginiz için şimdiden çok teşekkürler.

Saygılarımla,

Alim K.
    inşallah yetişir, malum bayram tatili uzun ve muhtemelen ağır bir trafik oluşturacak. hemen herkes akıllı telefonlara ve mobil internete sahip, güvenli ve hesaplı seyahat etmek adına yaygın kullanıma ulaşır umarım.
    en azından kendi adıma mümkün olduğunca paylaşımda bulunmaya gayret edeceğim.
    iyi çalışmalar.
  • Herhangi bir radar noktasını kaydetmek için ne yapmamız gerekıyot?Ben uygulamayı bugun ındırdım ama ıcerıgını ınceledıgımde bulamadım kayıt yeri
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssamet03

Herhangi bir radar noktasını kaydetmek için ne yapmamız gerekıyot?Ben uygulamayı bugun ındırdım ama ıcerıgını ınceledıgımde bulamadım kayıt yeri

Merhabalar SSamet03,

öncelikle üye olmanız gerekiyor. Android versiyonunda ÜYE OL diye bir uyarı geliyor. Üyeliği bitirdiğinizde o uyarı kalkıyor.
    iOS versiyonunda üyelik sistemimiz 2 hafta içinde çıkıcak.

Üye olmadan uyarı almak ve vermek mümkün olmuyor maalesef, sistemin güvenilirliğini bu şekilde sağlayabiliyoruz çünkü.

Şimdiden göndereceğiniz tüm uyarılar için, tüm kullanıcılar adına teşekkürler!

Ayrıca uygulama ile ilgili de yorumlar göndermenizi bekliyoruz. Hala değişiklik ve düzenlemelere devam ediyoruz çünkü.

Saygılarımla,

Alim K.

• outdoor O kullanıcısına yanıt
    Selamlar outdoor,

yeni versiyon ile ilgili denemeleriniz ne durumda ? paylaşabileceğiniz yorumlar var mi ?

Google Play'deki yorumlar kisaca;

1. e-mail onaylama sorunlari var (mobilden üye olmak biraz zor.. kabul ediyoruz.. ama üye olmayan kullanicilarin ücretsiz kullanici olarak kalacaklarini bilmeleri lazim !) üye olmayanlarin boyle bir yazili garantisi yok !
    2. kullanicilari sistemin neden online olduğunu sorguluyor.. (en azindan harita acisindan; Apple'daki harita ile iOS'ta yol tarif etmek maalesef hala cok riskli!)
    3. internet kullanim miktari (ozellikle harita kareleri ilk kez indirildiğinde kullanim çok gibi görünüyor, ama aslinda bir kere indikten sonra cihazdan okuyoruz.. bir daha indirmiyoruz!)
    4. Sesli değil diyenler var : Seslisi ve haritasi yüklü olan 40 TL ! :-)

şeklinde özetlenebilir..

Sizin yorumlariniz da cok onemli..

biz su anda bir kac ek iyileştirme daha yapiyoruz (ETA estimated time of arrival) Varis zamaninda iyileştirme yapacagiz.

saygilarimla,

Alim K.

Alim Bey,

Bu kullanılan haritanın güncelliği nedir peki? Ne kadar zamanda bir güncelleniyor? Yollar ve yol yönleri olarak soruyorum.

Bulunduğumuz ilin her yerini WIFI ile indirip ne kadar süre harita verisi indirmeden devam edebiliriz? İndirilen mevcut haritayı kare kare çek ediyormu?

Ayrıca herhalde ev kullanıcısı olduğumdanmıdır nedir ben hala daha rota çizmesini anlayamadım. Geçen size epostada da yollamıştım ekran görüntüsünü
  • x-calibur kullanıcısına yanıt
    Merhabalar x-calibur

Kullanılan haritalar Başarsoft'un en güncel haritaları. Yani diğer partnerlardan önce bizde çıkması normal sanirim :-) Yani Google ile filan karşılaştırılmayacak derecede güncel.

Sistem indirilmiş dosyaların yerini 6 ay boyunca güncellemeden kullanabiliyor. Evet indirilen kareleri icerde bir indexle kontrol ediyor.
    Arkadaslarimiz su anda, wifi acik iken etraftan daha fazla alani harita olarak indirmeyi kodlamayi planliyorlar.. boylece daha az Network datasi kullanilmis olur..

Sistemde cok yakin yerlere rota ciziyorsunuz. Mesela Arama butonundan Mado yazin.. etraftaki bütün madolar gelir... listeyi en alta kadar tarayin.. ve en alttakine tiklayip rota ciz derseniz, size gercek rotayi cizecektir.
    (egerwww.basartrafik.com dan bahsedersek, bunu ekranda iki noktaya sag klik yapip baslangic ve bitis secmeniz yeterli..)

Umarim bunlar yeterince detayli olmustur.

Saygilarimla,

Alim K.

Alim Bey, Teşekkürler,

Dediğinizi yaptım, MADO dedim , Bir sürü MADO buldu en sondaki Bursa Mado çıktı, herhalde belli bir Alan içerisindeki yerleri arıyor. Bu arada Denizliden Bursa MADO ya 7730,79 KM yol yazıyor :)

Denizlideki MADO yada 42.56 km diyor :) Bir tuhaflık yokmu bunda?

Alim Bey konsepte uygun değil belki ama, gördüğüme göre bu program trafik sıkışıklığına göre rota çiziyor. Eğerki bulunduğumuz yolda trafik verisi varsa ara sokaklardan rota çiziyor, ve Yeşil bölge olan ilk yola sokuyor. Halbuki soktuğu ara sokaklarda trafik verisi yok, belkide o yollarda daha fazla vakit kaybedeceğiz netekim ki buradan MADO ya çizdiği ilk başlangıç kısmı aynen dediğim gibi, ara sokaklardan götürüyor ve o yollardan gitmek sarı renkli yoldan gitmekten daha fazla vakit kaybettirecek.

Dediğim gibi programın konseptine uygun değil belki ama, programa bir ekleme yapabilirmisiniz. TRAFİK VERİLERİNİ kullan vede KULLANMA gibi?

• x-calibur kullanıcısına yanıt
    Sayin X-calibur,

evet bir tuhaflik var.. Sanirim denizlideki networkte bir sorun var.. yoksa ne bursa Mado'ya 7730 km der, ne de Mado icindeki Mado'ya 42 km der.

Programin mantiginda bir seyi aciklamam lazim, eger bir yol üzerinde trafik verisi yok ise, o yola ait ortalama hiz verisi navigasyon verisinden aliniyor. Bu nedemek;
    Eger o yol hiz limiti 50 olan bir yol ise, ve sokak arasi ise, 30 Km ortalama alinir, Cadde ise 40 alinir.
    Yani zaten trafik verisi yokken kullanilan veri, kullanilmaktadir.

Trafik verileri ise, o yola ait olcumlenen hiza gore anlik degisitirilmektedir ve 5 km den 5 km ye kadar anlik gelen bilgiye gore degistirilir.

Ben sizin gonderdiginiz verilere tekrar baktiracagim.

Sizden ricamda, yazilimin bize versiyonunu iletmeniz, kullandiginiz platform ile..

Ben bayramda istanbul'dan denizli'ye kadar Başartrafik ile geldim, bir cok sehirler arasi yolculuk yaptim. Bu tur bir sorunu gormedim, gorsem de duzeltirdik.

Belki de yazilimi kaldirip tekrar kurmak gerek.

Saygilarimla,

Alim K.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.