Şimdi Ara

Ücretsiz check-up / Ankara'da 18-30 yaş arası Hacettepe'de ücretsiz check-up fırsatı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.210
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar Hacettepe Üniversitesi Tıp fakültesinde ‘ Sağlıklı Gençlerde Kronik Hastalıklara Yatkınlıkla İlişkilendirilen Yaşam Tarzı Değişikliğinin Biyolojik Kökenleri ‘ isimli bir çalışma yürütmekteyiz.
    Sizleri bu çalışma hakkında bilgilendirmek istiyoruz ve daha sonrasında katılmak isterseniz en sonda yer alan telefon numarasından bizlere ulaşabilirsiniz.
    Bu çalışma kapsamında yapılacak olanlar kısaca (ayrıntılar katılmayı kabul edilenlerle paylaşılacaktır.)
    • Hacettepe’de bir doktor tarafından tam muayeneniz ve tetkikleriniz istenecek.
    • Egzersiz testi yapılacak (profesyonel kulüplerin sporcu almadan önce sporcunun atletik durumunu kontrol ettikleri altın standart bir cihaz ile). Yaklaşık 10-20 dk koşu bandında değişik tempolarla yürümeniz ve koşmanız ile bu testin ölçümleri yapılmaktadır. Bu test kalp ve akciğerinizin yüzde kaç verimlilikte çalıştığını göstermektedir.
    • Genetik olarak obeziteye, şeker hastalığına yatkınlığınızın ve kas yapmaya yatkın olup olmadığınız gibi yine sadece katılımcılarla ayrıntıları paylaşılacak olan bir takım genetik farklılıklar incelenecek. (genetik test için normalde kolunuzdan verdiğiniz kandan fazlasına ihtiyaç duymuyoruz. )
    • Vücut kas ve yağ oranınız ölçülecek.
    • Kardiyolojide bir hoca tarafından EKO (kalp ultrasonu) çekilecek.
    • Günlük beslenme ve fiziksel aktivite durumunuz kolayca ölçülüp incelenecektir.
    Çalışmaya katılabilir miyim?
    • 18-30 yaş arasındaysan
    • Vücut kitle indeksin ( kilo/(boyxboy) ) 30 kg/m2 nin altındaysa
    • Akıllı işletim sistemi olan (android veya ios (iphone) ) telefonun varsa
    • Kalp, akciğer ve şeker gibi kronik bir hastalığın yoksa
    • Düzenli bir ilaç tedavisi almıyorsan
    • Yürümeyene engel olabilecek bir hastalığın yoksa
    • Profesyonel sporcu (son 6 ayda düzenli olarak profesyonel bir spor takımında oynayan veya antrenmanlarına aktif katılan ) değilsen çalışmamıza katılabilirsin.
    Tüm bu işlemler için çok fazla maliyet gerekmektedir. Fakat sizden hiçbir ücret talep edilmeyecektir. Ancak belirtmek isteriz ki bizlerle uyum içerisinde olacak katılımcılara ihtiyaç duymaktayız. Bu testlerden birkaçını yaptırıp vazgeçtiğiniz takdirde sizler için yapmış olduğumuz maddi yatırımlarımız ve çabalarımız boşa gitmektedir. Tüm bu işlemler bir günde tamamlanamazsa sizlerle de konuşup uygun olduğunuz bir gün için daha sizleri çağırmak durumunda kalabiliriz. Araştırmaya katılım belli bir kontenjanla sınırlıdır. Katılmak isterseniz lütfen öncesinden kontenjan durumu hakkında bilgi alınız.
    İrtibat için telefon: Dr Mert Satılmış : 0554 809 05 55 (whatsapp üzerinden isim soyisim belirterek bilgi alabilirsiniz.)
    Lütfen geç saatlerde mesaj atmayınız.
    Birkaç kez gelmeniz gerekeceği için genel olarak Ankara'da yaşayanlar daha rahat edecektir fakat arada gelip gidenler bilgi almak için whatsapp tan yazabilir.

• Sıcak ama uzak.
  • tam olarak amaç nedir şahsen ben anlayamadım ?
    bu gençlerin testlerinden çıkan sonuç ne amaçlı ve nerede kullanılacak ?
  • böbrek avı mode on:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

tam olarak amaç nedir şahsen ben anlayamadım ?
    bu gençlerin testlerinden çıkan sonuç ne amaçlı ve nerede kullanılacak ?
    Yazmış adam, yaşam tarzı ve kronik hastalıklar.
    Tez veya makaledir muhtemelen.
    Buraya açmak zekice

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Tam amaç diğer cevapta da belirtildiği gibi bilimsel araştırma ve tez çalışmasıdır. Bu gençlerin testlerinde çıkan sonuçlar sadece kişilerin kendisiyle paylaşılacaktır. Kişilerin gen ile ilgili testleri de kesinlikle kanları hacettepe hastanesi sınırından çıkmadan incelenecektir. Kaç kişiye ulaşılırsa örneğin 300 kişinin toplu sonuçlarından şu değerleri ortalama şuydu şeklinde sadece makalede geçecektir. Kişilerin kişisel bilgilerinin veya test sonuçlarının en ufak bir bilgisinin kişi kendisi benim sonucumu paylaşın dese dahi 3. bir şahısla paylaşılması söz konusu değildir. Bu araştırmayı yapan ekipte hekim, fizyoterapist, diyetisyen olmak üzere ve Hacettepe Üniversitesi'nden 5 adet hoca (prof. ve doç.), 1 adet öğretim görevlisi ve 3 adet araştırma görevlisi bulunmaktadır. Hassasiyetiniz için teşekkür ederim; aslında belirtmem gerekirdi yukarıda, sizin vasıtanızla açıklamış oldum. . Ayrıca araştırmamız etik kurul onayı başta olmak üzere gerekli tüm izin belgelerine sahip olup isteyenlerle bu bilgiler de paylaşılabilir.

Özetle katılmak isteyenler hem tıp literatürüne katkıda bulunacak olup, hem de araştrıma kapsamında yapılan tetkiklerle yukarıda ayrıntısına değindiğim kendi sağlık durumları ve gelecekte risk taşıdıkları bazı hastalıkları şimdiden öğrenmiş olacaklardır.

• doncorleone06 D kullanıcısına yanıt
    Böbrek mi avı ?? ahahhahahha Tüm izinleri alınmış devlet hastanesinde yapılan legal bir çalışma olarak biz paylaşımda bulunuyoruz. Ankara'da Hacettepe Hastanesinde böbrek avı yapabilecek bir aksiyon filmi senaryosunu netflix bile akıl edemez sanırım. Ama bu çalışma temposu arasında onca yorgunluğa rağmen bizleri güldürdün hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 35 yapın siz onu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şanlıurfa'ya gelin burda yapın burda daha iyi sonuçlar alacağınız kesin. Belirttiğiniz yaş aralığı bu güzel çalışmanıza katkı sağlayacağına emin olabilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aduket atan adam kullanıcısına yanıt
    35 kurtarmıyor maalesef. 3-5 günle 30 u kaçıranlar oluyor bazen o daha kötü
  • doktorun soyadını sevmedim:)))
  • ne zamana kadar devam eder hocam ortalama?

• Ben varım

• Şu anda Hacettepe’deki altyapıyla ancak bu işlemleri sürdürebilmekteyiz. Kullanılan cihazlar çok pahalı ve erişilmesi güç cihazlar. O yüzden bu çalışmayı Şanlıurfa’da ya da başka illerde yapmamız pek mümkün değil maalesef. Gönül ister heryerde yapalım herkes faydalansın. Ama Ankara’da yaşayan Şanlıurfalı veya diğer tüm illerden gençlerimiz katılıyorlar. İnşallah Türkiye’nin her yerine en az Hacettepe’de olan altyapı ve imkanlar zamanla dağılır böylece hem ülkemizde bilim gelişir hem de bu tarz imkanlar sadece büyükşehirde yaşayan insanların faydalandığı imkanlar olmaktan çıkar.

• primum non nocere P kullanıcısına yanıt
    İlk değerlendirme ve egzersiz testi önümüz hafta hallederiz muhtemelen, eko Eylül ayına kalacak gibi görünüyor.

• mert satılmış kullanıcısına yanıt
    ağustos sonu eylül başına kadar ankarada olacağım, ben ğek uygun değilim gibi o zaman

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.