Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde X-Plane 10 oyunun 55 GB'lik devasa boyutunu ve muhteşem grafiğini görünce dayanamadım indirdim. Sonuç tahmin ettiğiniz gibi hüsran oldu yerinden bile kaldıramadım uçağı :)
Vakit buldukça oyun oynamayı sevsem de işimden dolayı pek vaktim olmuyor. Bu X-Plane 10 ve Flight Simulatör bende bir nevi takıntı haline geldi eğlenceli olabilir düşüncesindeyim eğer bilgisayar ortamında oynamayı başarabilirsem.
Bu joystick ile uçak simulatörleri dışında ne tür oyunlar oynayabilirim pek bilmiyorum ama (En son NFS araba yarışları için direksiyon takımı aldım 1 hafta kullandım attım) hem bu konuda, hemde marka model seçimi konusunda yardım rica edecektim konunun ehli bilir kişi arkadaşlardan.
Bütçem 0-250 TL arası duruma göre biraz daha arttırabilirim. Yani sırf joystick'in bir kaç fonksiyonu eksik diye oyundan soğumak veya kaldırıp bir kenara atmak istemiyorum....
Mümkünse Türkiye'de bulmakta zorlanmayacağım modeller tavsiye ederseniz sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.. Umarım yanlış yere konu açmamışımdır. Hata ettiysek affola
///Güncel
PSecurity
kullanıcısına yanıt
Başlangıç için Logitech Extreme 3D Pro modeline bakabilirsiniz. Rudder kontrolünü de yapabildiğiniz için eksiksiz kumanda yüzeyiniz olacaktır böyle bir Joystick ile. İnanın bu çok pahalı bir hobi. Sağlam bir bilgisayarınız olduğunu varsayarsak kontrol ekipmanlarına 1000-1500 lira, eklentiler, birebir uçaklar vs. için de 250 lira civarı bir bütçeyi gözden çıkarmanız gerekebilir. Önerdiğim ve kendim de halen kullandığım joystick başlangıç için kesinlikle tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. İleride Saitek Pro Flight ekipmanlarına ya da Logitech G940 tarzı paket halinde satılan ekipmanlara da gözatabilirsiniz eğer bunu ciddi bir hobi haline getirmeyi düşünüyorsanız.
Değerli yorumunuz ve vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim...