Şimdi Ara

Ucuz Acer Ethos 8951g (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
3
Favori
5.851
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de satın aldım, izlenimlerimi başka bir yerde yazdım merak edenler profilimden bakabilir buraya da copy paste yapabilir. ürün ağır, kasa kaliteli rijit , sıcaklık sorunu kesinlikle yok fan var mı yok mu çalışıyor mu belli değil, klavye aydınlatmalı, touchpad kumanda olması güzel farklı konsept. 1499 12 taksit i5 işlemci +gt555 ekran kartı 6 gb ram uygun gözüktü bana ve aldım.

olumsuzluklara gelelim,

-ekran ips ekran değil ve o performansı beklemeyin. grafik tasarım çalışacaklar bu ekrandan verim alamazlar, bunun dışında oyun, internet ve cad cam yazılımları için sorun yok kesinlikle, benim yazdığım tüm ekran odaklı sorunlar ve internette bulacağınız yorumlar renk+kontrast tutarlılığın had safhada olması gereken resim işleme, grafik tasarım işleri için. Bana göre grafik tasarımda bu ekran zayıf kalır ama diğer bütün işler için uygudur, bunu duayen olarak değil medimartkta nerdeyse sebil gibi tüm marka modelleri incelemiş biri olarak söylüyorum. Ekran kalitesi medimarkta girip göreceğiniz sebil laptopların hesi ile aynı daha zayıf değil AMA, 18.4 inch boyutu açısal sorunun daha da önplana çıkmasını sağlıyor. 15.6 inch ekrana bakma mesafesi ile 18.4 inch ekrana bakma mesafesi aynı olmamalı + 1 gün içinde ekrana bakma açısına alıştım diyeyim. özetle mediamarkt taki 1000-3000 tl tüm marka ve alt üst segment notebooklarda kendi gözlemim bu tft tn polarizasyon sorunu var, tek çaresi ips ekranlı macbook yada harici monitör. harici monitör olacaksa zaten bu kadar büyük kasa laptopa gerek yok.

-touchpad hassasiyeti zayıf ama bunun nedeni diğer laptoplardaki padlere alışmış olmak, biraz daha basınç uygulayınca sorun minimal diyeyim + hala ince ayarı var mı daha çözemedim windows 7 yeni geçtim eski xp cilerden kim kaldı ? :D / pad yüzeyi çok kaygan, yani temiz tutulursa ekstra basınç parmağı sürüklemede sorun teşkil etmez. Kimi modellerde pütürlü pad yüzeyi var hiç ısınamadım o tür padlere.

Ben alırken son 4 adet kalmıştı stoklarında, ekstra gelir mi sanmam + 1600 küsür civarında başka bir sitede daha vardı sanırım ama 1500 tl üzerine çıktıkça albenisi zayıflar. Belliki bu model artık yerini ya başka modele bırakacak yada üretilmeyecek yada tutulmadı acer 18.4 üretmeyecek ki bakıyorum yabancı sitelerde çok memnun kullanıcı kitlesi var, muadillerine göre uygun fiyatı yüzünden, asus alienware msi falan ateş pahası çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: vwag

Şeytan dürtüyor . Autocad catia gibi programlarda çalışıyorum. Tek sıkıntı acer olması. Dell takıntım olmasa.

ekran kartı incelemesi burada
    http://www.notebookcheck-tr.com/NVIDIA-GeForce-GT-555M.46750.0.html

ben 12 senedir dell ciyim, acer bana göre ucuz kalitesi düşük bir model üreticisi ama bu seri fason modellerden ayrılıyor bence, üst segment kasa ve işçilik diyeyim. içeriğindeki cpu gpu falan da önemli tabi ama biliyorsunuz ki iş sadece bunlarla bitmiyor, kasa dizayn zayıfsa içerdeki canavar ekran kartı 1 sene içinde laptopun anasını ağlatıyor, sıcaklık sorunları vs.

yalnız uyarı, henüz had safhada ve yeterli uygulama yapmadım, acer benim için de belirsiz saha, mavi ekran veriri mi ; component uyumu nasıl driver sorunu vs bunları bilmiyorum risk aldım. ilerleyen zamanda görecez. dell bu fiyata bu ürünü sunsa 1500 değil 1900 tl de verirdim ama yok bu da işin ayrı yönü.

• Linteki modelde bluray var mi acaba? Ben de bu urunu almyi planliyorum yukaridaki yorumlara tezat yogun olarak photoshop agirlikli kullanim icin dusunuyorum yine ayni sitede bir model daha var, aradaki fiyat farkina degecek ne gibi ustunlukleri var ki acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerek kullandığı malzeme olsun gerek Turkiyedeki teknik servis acısından Acer kalitesiz bir marka degil mı arkadaslar? Yoksa ben mı yanlış biliyorum.

Bunun dısında kağıt üzerinde iyi bir alete benziyor ama bas agritma olasılığı endiselendiriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son kez bir toparlama yazısı yazıcam

-photoshop vb. uygulamalar için bana göre yetersiz ekranı var, düşey açı değişikliklerinde fazla kontrast kaybı yaşanıyor. normal kullanıcı yada 3d tasarımcı bunu farketmez kolay kolay ama iş resim işleme ve grafik tasarıma gelince farklı, alan kendi bilir yinede, işten ekmek yiyip yemediğinize ve ne kadar performans beklediğinize bağlı biraz da. ben olsam ufak kasa/ucuz ve tabiki marka laptop düşünür yanına ips monitör alırdım eğer resimle uğraşacak olsaydım

-acer ilk defa satın aldım, son 1 haftadaır electroworld medimarkt bizzat inceledim marma modelleri. servis desteğinde Dell in en iyisi olacağından süphem yok ama diğerlerinde her şekilde bir risk olacağını düşünüyorum. İnşallah servise iş düşmez, bu arada ethos 'un 1 sene uluslararası garanti ile geldiğini belirteyim.

-kalite açısından bakacaksanız marka algısı ile önünüzdeki bilgisayarı eleştirmeden önce iyi düşünün. evvelsi gün medimartkta baktığım 3000 küsür tl lik Dell XPS çocuk oyuncağı gibiydi, abartmıyorum. Resmen plastiği esniyor, yuvarlak hatlı koleje giden öğrencilere hitap eden bir tarzı var. Alt modellerde ise tüm markaların kasaları birbirine benziyor malzeme olarak, yukarılara doğru çıktıkça ise HP ve Asus un metal kasaları dikkat çekiyor, Özellikle Asus üst seride ısınma sorunu yoktu benim gördüğüm. Hp envy ve Asusun tamamen metalik kasalı modelleri dışında fiyatı nolursa olsun alınır diyebileceğim marka model göremedim.

Bu cihaza gelince resimlerden plastik görünebilir ama değil, üst yüzü ve ekran aluminym / alt kısım plastik karışımı kasası var. 1 mm sehim yapmıyor kasa o derece rijit, tam bir profesonel cihaz görünümünde. Dolby sanal ses sitemi ve yazılımı var, gerçek 5.1 yerini tutmaz.

bu fiyat marjında lenovo Y580 1650 bimeks indiriminde uygun görünmüştü ama oyun oynamadığım için gt660 ekran kartı gereksiz ve aşırı güç tüketecekti, ekranı 15.6 inch bana ufak gelecekti, ısınma sorunu da cabası.

Son olarak satan firma ile bağım da yok ama ben orda 20 dk içinde cihazı test edip çıkarken 2 kişi telefon ile aradı ve sabah da arayanlar oldu dedi, arayan kişiler gelip görmek istiyorlarmış. Maksimum 2-3 gün içinde stoklarının tükeneceğini tahmin ediyorum zira elimizde 4 adet var dediler bana.

• Bu notebookta digital ses çıkışı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Bu notebookta digital ses çıkışı var mı?

-3.5 mm jack şeklinde spdif var, optik yok.
    ilave olarak yazayım 3.0 usb var 1 adet, 3 adet 2.0 usb var, esata var, firewire var, vga dsub var eski monitörler için , bir de işte memory kart slotu var.

yukarıda ekranla yazdığım olumsuz yorumların bir nedeni de bu kadar oturaklı profesonel duran bir cihazdan, üstelik full hd demişken daha iyi bir ekran bekliyordum sanırım beklentilerim de abartılı, yani macbook gibi bir ekran bekliyordum sanırım. albani 'den öğrene öğrene görüntü konusunda kıl kaptık bir de 4 senedir yeni laptop almıyorum kullanmıyorum haliyle süper bişeyler bekliyordum, bu fiyata göre iyi derim kesinlikle ama 2500-3000 tl ye alınmaz.
    keşke birisi daha alsa kullansa da ekranı hakkında yorum yapsa, ben temkinliyim zira birisi etkilenir satın alır sonra ekranı beğenmezse kendimi sorumlu hissetmek istemiyorum.
    Firma çok ilgili, kutuyu açıp kontrol edip beğenmezseniz almayadabilirsiniz.

edit: buraların şefi olarak senin pendiketeki mağazalarına uğramanı ve kafana yatarsa almanı isterim şahsen, geride kalan notebookları dağıtırsın artık :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 26 Ağustos 2012; 17:17:02 >

• Bu fiyata bu ozelliklerde 15.6 var mı daha iyi bir marka. Acer olmasa dusunmeden alırdım.
  • bende firma adı tanıdık geliyor diyodum meğer bizim burdaymış firma uzun zamandır var eskiden hızlı sistem bayiliği yapıyordu şimdi kendi halinde takılıyor
  • Valla acer de olsa alinir bu fiyata mukemmel hele ekran karti neymis ole yaa masautu niyetine alasim var laptopu

• i5'li modelde blu-ray var mı + i5 i7 arasında fiyat farkına değecek kadar bir performans farkı var mı gerçekten acaba?

Stok tükenmeden bitane almak niyetindeyim, ekran ikilemini geçersek Acer 6930G üzerine beni üzer mi sizce?
  • Şikayetvar.com'da kontrol ettim, Acer'in sicili çok kötü. Bir sürü şikayet var ama cevap veren yok.
  • lenovo y580 almayi dusunuyordum bu fiyata bunu mu alsam ? bunu da tasimak sknti olcak ama alan arkadaslar ekranina bakip film izleme konforunu yazabilirler mi ? bir de magazanin acik adresi var mi ben yarin gidip elden bakayim

• quote:

Orijinalden alıntı: FieSTaA

lenovo y580 almayi dusunuyordum bu fiyata bunu mu alsam ? bunu da tasimak sknti olcak ama alan arkadaslar ekranina bakip film izleme konforunu yazabilirler mi ? bir de magazanin acik adresi var mi ben yarin gidip elden bakayim

http://www.gokkusagi.com.tr/asp/contact.asp

• bu site güvenilir mi?
    dayanamıyorum alacam ben :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: rainhard

bu site güvenilir mi?

Anladığım kadarı ile güvenilir. Alanlar var, yeri yurdu belli. İstersen gidip elden alma seçeneği var.

Ben de çok kararsız kaldım alıp almama konusunda. Bu konfigurasyonda bu fiyata zor bulunur gibi. Ama ben zaten LCD tv bağlayıp kullanacağım için 18 inç olmasının pek manası yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: geoxid

quote:

Orijinalden alıntı: rainhard

bu site güvenilir mi?

Anladığım kadarı ile güvenilir. Alanlar var, yeri yurdu belli. İstersen gidip elden alma seçeneği var.

Ben de çok kararsız kaldım alıp almama konusunda. Bu konfigurasyonda bu fiyata zor bulunur gibi. Ama ben zaten LCD tv bağlayıp kullanacağım için 18 inç olmasının pek manası yok.

hocam benim için de çok önemli bir özellik 18.4 olması cezbediyor

autocad kullanacağım çözünürlükte süper

17" arıyordum bu çıktı karşıma.

gidip bakan var mı acaba firmanın yerine?

• şuan alcam ben de eğer express limitden çekebilirlerse :D
  • Alamadım.

express limit sorununu aşıyoruz derken stok olmadıgını :D mağazanın ürünü dün sattığını bugün faturayi keseceği için stokta gözüktüğünü söylediler. bu fiyata bu ürünü nerde bulabilirim ya.

ben genelde dota2 fm fifa oynarım baskada öle agır oyun oynamam uzun süre. genelde dizi film izlerdim ve çok ideal olacaktı :D
  • Son bir soru daha 1650 tlye bunun 1 tb olanını buldum. Sizce alınır mı bu fiyata yoksa başka bir alternatife mi yöneleyim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.