Şimdi Ara

Ucuz protein kaynakları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
11
Favori
39.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sserkaan

Protein açıısndan en ucuzu ve en çok protein barındıranı Protein tozu değilmidir?

2 kg ı 180 lira nasıl ucuz o kardeşim?Gerçi burada çoğu üye protein tozunu leblebi tozuyla bir tutuyor ama.O sadece bir ek besindir,unutmamak lazım

Arkadaşın sorusuna gelirsek devletimiz sağolsun ucuz protein diye birşey kalmadı.Eskiden yumurta öğrencinin ,bb cinin dostuydu fiyat olarak şimdi kolisi 10 lira

Neyse gene de ben antrenman öncesi eğer evde isem 200 gr civarı makarna yada pilav yemeye çalışırım.Dışarıda isem

1 adet simit yada 1 paket tahıllı bisküvi yemeye çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etzelious

quote:

Orijinalden alıntı: sserkaan

Protein açıısndan en ucuzu ve en çok protein barındıranı Protein tozu değilmidir?

2 kg ı 180 lira nasıl ucuz o kardeşim?Gerçi burada çoğu üye protein tozunu leblebi tozuyla bir tutuyor ama.O sadece bir ek besindir,unutmamak lazım

Arkadaşın sorusuna gelirsek devletimiz sağolsun ucuz protein diye birşey kalmadı.Eskiden yumurta öğrencinin ,bb cinin dostuydu fiyat olarak şimdi kolisi 10 lira

Neyse gene de ben antrenman öncesi eğer evde isem 200 gr civarı makarna yada pilav yemeye çalışırım.Dışarıda isem

1 adet simit yada 1 paket tahıllı bisküvi yemeye çalışırım.

ASlında ,gıdalardaki proteini ,ek besin olan protein tozuna oranlarsak protein tozu daha avvantajlı ama gıdalardaki enerji,karbonhidrat vs.leride eklersek hangisi mantıklı tartışılır.
    Ucuz protein tozu var aslında mesela 4.5 kg lık yerli bir ürün var (marka açıklanıyormu bilmiyorum diye yazmadım) N... , fiyatı 175 lira kullanmadım ama o fiyatada iyi bişey olduğunu sanmıyorum.
    Son olarak dediğin leblebi tozu protein tozu olayınada %100 katılıyorum,şurup niyetine içenler var,el insaf ya...
    Sadece antremen günleri 2 porsiyon alıyorum başkada yok..

• evet aslında ama protein tozuna gıda ikamesi olarak bakmamak lazım demiş arkadaşlar, haklılar. bu bir yana, besinlerin hazırlanması/pişirilmesi için harcanan enerji masrafı, zaman maliyeti, saklama/soğutma giderleri, bozulma riski vb. etkenlerle toz gerçekten de daha ucuz oluyor, hiç şüphe yok.
  • güzel bi konu hortlatılması şart
  • quote:

Orijinalden alıntı: CON VAYNE

quote:

Orijinalden alıntı: Player 1

quote:

Orijinalden alıntı: himmet_dal

lor peyniri süt

tat olayı aşılırsa evet en ucuzu lor peyniri

ayrıca yulaf ezmesinide unutmayalım

Lor konusunu daha önce de yazdım aynen kopyalyayım:

Benim annanemin inekleri vardı yıllarca mandıracalık yaptı bu yüzden lorun da çökeleğinde, peynirin de nasıl yapıldığını maaile biliriz; lor sütten yapılır kazanda kaynatılan süte tuz atılır ve süt kesilir lor peynirleri topak topak yukarıya çıkmaya, yağı ayrılmaya başlar. Geleyim 2 liralık lorlara; Bozulmaya yakın sütler de hemen lor yapılıp yağı ayrıştırılır ve tereyağı yapımında kullanılır işte açıktan aldığınız lorlar bu lorlardır sanayi üretimi tereyağı margarin gibi yağlar için kullanılan peynir namına bir şeyi kalmamış kireç gibi tatsız tuzsuz lorlardır bir nevi posadır. Marketlerde satılan 500 gramı 4-5 lira olan lorlar doğru olanlardır çünkü lorun yavan tadı olmaz hafif ıslak olur, tatlımsı bir tadı olur sütten üretildiği içinde %20 whey gerisi süt proteinidir. Bir de ülkemizde haddinden fazla abartılan bir gıda, yumurta yeseniz kat kat daha fazla fayda görürsünüz.

Bu yazi beni dusundurdu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• leblebi hem ucuz hem proteini bol
    100gr = 20gr protein = 1 tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kakao da öyle bir markette 85 krs 50 gr ı 100 gr da 30 gr pro var

• Torneol kullanıcısına yanıt
    kalanının da yağ ve karbonhidrattan oluştuğunu belirteyim yoksa yer fıstığında da çok protein var izole protein açısından tavuk eti kraldır hükümetimiz sağolsun hormonlu tavukların bile kilosu 18 tl oldu iyi markaların protein tozu ise 25 gram protein için yaklaşık 3 tl verirsiniz 100 gram tavuk goğsü 30-35 gram protein ihtiva eder ve fiyatı zamlara rağmen 1.8 tl ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooperTime

kalanının da yağ ve karbonhidrattan oluştuğunu belirteyim yoksa yer fıstığında da çok protein var izole protein açısından tavuk eti kraldır hükümetimiz sağolsun hormonlu tavukların bile kilosu 18 tl oldu iyi markaların protein tozu ise 25 gram protein için yaklaşık 3 tl verirsiniz 100 gram tavuk goğsü 30-35 gram protein ihtiva eder ve fiyatı zamlara rağmen 1.8 tl ediyor.

ayrıca yağ oranı en düşük kuruyemiş türüdür kendileri

• Arkadaşlar
    Multinet yemek kartı ile protein tozu alabileceğim bir yer var mı? Malum yıl sonu geliyor. Bakiye silinmeden alalım :)

• Midye ve snickers olmadığı kesin .

Tavuk göğüsü
    Yağsız Ton balığı (süzme) derya ton balığı şokda 2 li 6 tl
    Fıstık , fıstık ezmesi (abartma yerken yağlıdır)
    Lor peyniri
    Esmer makarna (tam buğday) 100 gr da 11 gr protein var çok iyi
    Yumurta
    Yulaf
    Yağsız süt

Extra:

Protein tozu ( hesaplandığında aslında gayet ucuzdur 1 ölçek 3 tl ye geliyor ve 23 24 gr protein veriyor )
  • Squares kullanıcısına yanıt
    Tavuk ciğeri basıl sence hem ucuz hem proteinli

• Probis antremandan 20 dk sonra iyidir.10'lu pakette yanlasik 12 gram protein var.Ana yemek yiyene kadar iyi bir secim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertmertmertx

Tavuk ciğeri basıl sence hem ucuz hem proteinli

Göğüs ve ciğeri kıyasladığımda

Göğüs daha sağlıklı ciğer tavsiye etmem ama ye yani kilo sıkıntın yoksa definasyonda değilsen bulk yapıyosan yiyebilrsin nedenlerine geliyorum

100 gr

Tavuk göğüsü +4 protein daha fazla
    Ciğer tavuğa göre 4x daha yağlı
    Son olarakta 5 kat daha fazla kolesterol var

evde ne varsa yiyin ama ciğer varsa ciğer tavuk varsa tavuk but varsa but proteini kaçırmayında he gidip markete alıcaksanız en en en sağlıklısı kırmızı etten sonra tavuk göğsü bence .
  • quote:

Orijinalden alıntı: armynel

Probis antremandan 20 dk sonra iyidir.10'lu pakette yanlasik 12 gram protein var.Ana yemek yiyene kadar iyi bir secim

Paketlenmiş gıdaların halk arasındaki tabiriyle abur cuburdan uzak durun bu probis falan kas ve definasyon yapıyosanız aman aman zayıf değilseniz yemeyin arkadaşlar yağ oranınız %10 un üstündekilere tavsiye etmem gerek yok daha sağlıklı birsürü şeyler var açlığınızı bastırmak istiyosanız lifalif yiyin ne bileyim meyve yiyin elma falan hazır şekerleme bisküvi çikolata bunlardan uzak durun . evde kriziniz tuttuysa protein bar alın yada tarifleri var evde hazırlayın protein barda tavsiye etmem çok zorda kalmadıkça yemeyin
  • Squares kullanıcısına yanıt
    Hocam açıklamalarınız icin tesekkur öncellikle kilolu değilim yağ oranin %8-9 arasında bulk dönemeinde oldugum icin kendim tuketmekte sakinca gormuyorum.Bulktayim diyede abur cubur yiyorumda demiyorum.Arada probis bir tane cikolata yiyerek nefsimi terbiye ediyorum diyim.Hemde proteinimi ve gerekli kaloriyi aliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: armynel

Hocam açıklamalarınız icin tesekkur öncellikle kilolu değilim yağ oranin %8-9 arasında bulk dönemeinde oldugum icin kendim tuketmekte sakinca gormuyorum.Bulktayim diyede abur cubur yiyorumda demiyorum.Arada probis bir tane cikolata yiyerek nefsimi terbiye ediyorum diyim.Hemde proteinimi ve gerekli kaloriyi aliyorum

Rica ederim işte halk arasında yanlış anlaşılıyor örn adamın yağ oranı düşük senin gibi mesela %8 9 kutu kutu fıstık ezmesi yiyor probis falan yüksek kalori olan ve yüksek proteinli gıdalar alıyor yağ oranı yüksek biride bunları okuyunca sanıyorki banada yarıcak halbuki onun karbonhidrat bakımından düşük yağ bakımından düşük besinler yemesi gerekir . Sizce sıkıntı yok zaten baya bi düşükmüş yağ oranınız çok güzel bir oran yakalamışsınız .

• Süt Tozu alın. Migros'larda Pınar'ın 200gr lıgı 6 küsür tl. 100gr'da 36gr gibi muazzam bir değerde protein var hemde hayvansal. Ama dikkatli olmak lazım tabi 55 gr laktoz da var içinde. Sindirim problemi hazımsızlık gibi sorunlar yaşatabilir. Günlük 50gr almak yeterli olacaktır Bu da 18gr gibi süper protein demek
  • Lor Peyniri : 500 gr 2.5TL itimattan alıyorum. Uzun süre emilemeyen ucuz bir protein kaynağı. Günde yaklaşık 100 - 150 gr yiyorum yaklaşık 20gr protein sağlıyor. Olumsuz yönü ise 2 en fazla 3 günde tüketilmeli, çabuk bozuluyor. Ama yağsız ve tuzsuz olması vazgeçilemez protein kaynağım.

Yumurta : 10TL'e üç günde bir yirmi adet alıyorum. Sabah kahvaltımda 5 adet yumurta beyazı vardır. 1 tane sarısı dahil, 4 tane beyazı ile yaklaşık 17gr protein alıyorum. Bence en iyi f/p ürün yumurta.

Tavuk göğüsü : Öğlen yemeklerimde karbonhidratıma ek olarak olmazsa olmaz protein kaynağım. Genel olarak iş dolayısı ile dışarda olduğumdan bulgur pilavı, haşlanmış patates veya makarna yanına yaklaşık 200gram tavuk göğüsü alırım. Evde de her zaman kıyıda köşede 500gr paket bulunur. 200gr'da yaklaşık 40gr protein vardır.

Yer fıstığı : Ara öğünümün vazgeçilmezi, enerji kaynağım ayıklanmış fıstık. Bir avuç yaklaşık 50gram yer fıstığında 10gr civarı protein vardır. Yarım kilosunu 10 liraya alıyorum. Tabi evdekilerden pek fazla kalmıyor bana o yüzden 3 4 günde bir almak gerekiyor. Yoksa yarım kilo 1 haftayı belki fazlasını çıkarıyor. Yağ oranı yüksek olduğundan aşırıya kaçmamaya çalışıyorum.

Yer fıstığı ezmesi : Tatlı krizimin çözümü. 5.90'a 300gramlık kavanoz alıyorum ve piyasada bulunan fiskobirlik vs vs gibi markalardan üstün olan bir ezme buldum. Doğalite markası. Bakırköy, Beşiktaş ve Nişantaşı'nda şubeleri var. 50gramı 12gr protein içeriyor. Ama yağ ve şeker bakımından pek tercih edilmemeli. Yinede spor yapıyoruz diye yaramazlıktan kaçacak değiliz.

Ton balığı : Bazen makarnama ek olarak kullanıyorum. Fiyatı dardanel dışında almadığımdan çok yüksek olabiliyor. O yüzden pek tercih sebebim değil. 80 gram ton balığı 17gram protein veriyor.

Somon : İyi protein kaynağı ama asla ucuz değil. O yüzden tercih sebebim olmuyor. Çok nadir cebim paralıyken alırım 20TL 100gramı. 100gramı ise 21gr protein içerir.

Süzme peynir : Yine makarnama eklediğim yağlı ama protein bakımından idare eden kaynak. 500gr süzme peynir 8.95. Uzun süre bozulmadığından tercih ederim. Tek kötü yanı dediğim gibi yağı. 100gr 11gr protein içerir.

Ek olarak : Makarna > Patates Yulaf > Esme Pirinç > Bulgur protein bakımından idare eden ama en önemlisi karbonhidrat bakımı olarakta zengin ve uygun fiyata yararlandığım besinler.

Deniz ürünleri ve et ürünleri ülkemizde biraz daha uygun olsa protein bakımından zengin besinlere daha rahat ulaşacağız ama ciddi gelir olmadıkça en iyi f/p ürünler bunlar oluyor. Yoksa ıstakoz, karides, 160gr ton balığı, mezgit kim yemek istemez.

• Takip

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.