Şimdi Ara

UCUZ SİSTEM Mİ PAHALI SİSTEM Mİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben iki adet sistem planı yaptım. Birisi ucuz, birisi biraz daha pahalı bir şekilde oldu. Hangisini alacağıma karar veremedim.

Bilgisayar film ve web odaklı olacak, günde 1 saatten fazla oyun oynayan birisi değilim. CS GO, Dota 2 vs. Tabi yeni sistem almışken GTA 5 de orta ayarlarda olsa da oynamak isterim.

Sizce ucuz sistem bana yeterli olur mu? Bütçe sıkıntım yok ama aşırı para vermek istemiyorum. Çünkü daha 700-800 tl monitör almayı düşünüyorum.

Ucuz sistem ile pahalı sistem arasında anakart ve işlemci için çok fark var mı sizce? Mesela GTX970 almaya karar versem onunla, MSI H97 PC Mate uyumsuz olur mu? Eğer problem olmayacaksa neden H97 Gaming serisi var? Seçtiğim anakartlar yeni nesil oyunlar için yeterli mi?

Şimdiden teşekkür ederim.

UCUZ SİSTEM Mİ PAHALI SİSTEM Mİ UCUZ SİSTEM Mİ PAHALI SİSTEM Mİ

• alacagin monitor 120hz veya 144hz ise tamam derim gerci 750ti ile 144hz monitor ne kadar iyi olru bilemiyorum. bence ilk once asil bilesenleri yuksek alman daha onemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fear of the Dark -- 14 Temmuz 2015; 11:12:07 >
  • İlk sisteme z97 anakart koymuşsun. Ama işlemcinin çarpan kilidi kapalı.Dolayısıyla hiç bir mantığı yok. İşlemciyi 4460 ve anakartı h97 pc mate yapabilirsin. Gaming" sadece bir kelime. Oraya koymuşlar. Benim nickm lentus. Oraya Lentus Gaming yazınca 200 lira fazla ediyorum mesela. O mantık.

4460 + h97 + r9 380.
  • Lentus kullanıcısına yanıt
    Z97 yanlışlıkla seçmişim. MSI H97 GAMING olacaktı, overclock düşünmüyorum. Gaming serisinin build quality daha iyi deniyor. Daha uzun vadeli olması açısından 150 lira verilebilir belki karar vermedim bir türlü.
  • revision kullanıcısına yanıt
    ucuz sistemde gtx750 ti 500 lira edecek kart değil

anakartın bir 2 özelliği eksik olur kullanmayacaksan gerek yok

ucuz sisteme gtx970 de taksan çalışır

teknik olarak aynı karta gaming yazıp boyarsan 200 lira fazlaya satarsın tuzaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 14 Temmuz 2015; 11:56:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

ucuz sistemde gtx750 ti 500 lira edecek kart değil

anakartın bir 2 özelliği eksik olur kullanmayacaksan gerek yok

ucuz sisteme gtx970 de taksan çalışır

teknik olarak aynı karta gaming yazıp boyarsan 200 lira fazlaya satarsın tuzaktır

Peki siz hangi ekran kartını önerirsiniz? Dediğim gibi aşırı oyun oynayan birisi değilim ama yeni sistem kurmuşken GTA 5'de arada oynamak isterim, high'da olmasa da takılmadan çalıştırsın kısaca.

800 TL altına listede verdiğim iki kartı buldum iyi yorumlar alan. Bir de GTX970 var elbette ama fiyatı 1300'leri buluyor.
    F/p olarak bakıyorum olaya R9 280 veya 280x diyorum bu kartlar rahatlıkta günümüz oyunlarını karışık bir ayar dizilimi ile keyifli oynatır. (gtx960 uygun fiyatı varsa tercih edilebilir ama 2gb vram günümüzde az geliyor yetmiyor bu 2gb olan 380 lere de geçerli)

gtx750 ti 500 liranın üstüne alındığı zaman F/p si kalmıyor r9 270 ondan iyidir .http://www.webdenal.com/sapphire-11220-00-20g_660522.html?gclid=CjwKEAjw5pKtBRCqpfPK5qXatWYSJABi5kTxwgo4nl2DoKrspIJLowX6GSXCGoRbX8fjTdKSkNIzmRoCSyfw_wcB

380 içinde 4gb versiyonu 280x e tercih edilebilir yoksa 280x önünde.

http://www.incehesap.com/sapphire-r9-380--4gb-ddr5-256-bit-nitro-fiyati-28255/?gclid=CjwKEAjw5pKtBRCqpfPK5qXatWYSJABi5kTxlTU87ZHrfXQkDTiIRCTB0edIPpajkWv0J_PhjEBWpxoC6wPw_wcB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 14 Temmuz 2015; 12:14:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • H97 anakart

İ5 4690 işlemci

2*4 8gb 1600mhz ram

Gtx960 ekran kartı

120gb ssd ve 1tb hdd

Tercihe bağlı hava soğutma ve güzel bir kasa.

Bu şekilde bir sistem size uzun yıllar eksiksiz performans sunacaktır.
    Web ve film için çok uçuk bir sistem olsada ben burda oyun konusunu dikkate aldım, çünkü 500-600'tl lik sistemlerle'de web vs. İşlemlerde fazlasıyla performans alırsınız zaten..Teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle bir sistem arkadaşa bence yararlı olur. Siz ne düşünüyorsunuz ?

UCUZ SİSTEM Mİ PAHALI SİSTEM Mİ
  • 4460 a z97 anakart almanın fazla bir yararı yok sonuçta işlemci oc olmuyor.Değişim zamanı geldiğinde zaten kaçıncıya soket değişir. uygun bir anakart da işini görecektir.

Ssd olarak 850 Evo nun yeri ayrı gerçekten durabilitesi ve kalitesi çok başarılı.

Ekran kartının sapphire modeli ile arada 100 lira var yaklaşık nitro da gayet başarılı aynı gpuya fazla para vermeyi çok ekstrem bir durum veya amacım yoksa doğru bulmuyorum bu biraz kullanıcıya bırakılabilir.

nitronun inceleme linkihttp://www.eteknix.com/sapphire-nitro-r9-380-4gb-graphics-card-review/14/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 14 Temmuz 2015; 13:56:41 >

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Zamanında bana msi falan tercih ederken gigabyte yada asus gibi sağlam bir marka aldiyorlardı. Vatanda da gigabyte ın bu modeli uygun fiyata satılıyordu hani gaming gibi süslü değil ama fiyat açısından daha iyi diye onu koymuştum. Tabi teknik detayları ben sizin kadar bilemiyorum. Ben sadece 2-3 aydır takip ettiğim için sizide konuda görünce bir nevi kendimi test etmek amacıyla cevapladım . Ssd de ocz sanki daha iyi dediler gibi anımsadım o anda o üründe indirimde olunca koyayım dedim. Evo ya yönelmek gerekiyormuş demek ki. Ekran kartında da teşekkür ederim yani yaz sonuna doğru kendime msi 4gb modelini düşünüyordum teknik bilmediğimden dolayı 100 tl daha fazla verecektim.

• Gigabyte ve asus anakartlar kalitelidir ama model bazında değerlendirilmeli her markada eksik kartlar olabiliyor (yada ucuz olsun diye yapılmış da denebilicek kartları var) tabi bu kartı gigabyte gaming 5 ile karşılaşirmak olmaz zaten

4460 overclock olmadığı için z97 anakarta ihtiyaç duyulmaz onu söylüyorum.

Ekran kartını araştır içine sineni al kartı satın alanlar inceleme konuları illaki açar

Ssdler ilk çıktğı zamanlarda ocz lerin uçma -bozulma riski çok yüksekti şimdi iyi denebilir ama evo 850 nin üretim teknolojisi yeni farklı bir mantık kullanılııyor.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim önerileriniz için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

F/p olarak bakıyorum olaya R9 280 veya 280x diyorum bu kartlar rahatlıkta günümüz oyunlarını karışık bir ayar dizilimi ile keyifli oynatır. (gtx960 uygun fiyatı varsa tercih edilebilir ama 2gb vram günümüzde az geliyor yetmiyor bu 2gb olan 380 lere de geçerli)

gtx750 ti 500 liranın üstüne alındığı zaman F/p si kalmıyor r9 270 ondan iyidir .http://www.webdenal.com/sapphire-11220-00-20g_660522.html?gclid=CjwKEAjw5pKtBRCqpfPK5qXatWYSJABi5kTxwgo4nl2DoKrspIJLowX6GSXCGoRbX8fjTdKSkNIzmRoCSyfw_wcB

380 içinde 4gb versiyonu 280x e tercih edilebilir yoksa 280x önünde.

http://www.incehesap.com/sapphire-r9-380--4gb-ddr5-256-bit-nitro-fiyati-28255/?gclid=CjwKEAjw5pKtBRCqpfPK5qXatWYSJABi5kTxlTU87ZHrfXQkDTiIRCTB0edIPpajkWv0J_PhjEBWpxoC6wPw_wcB

Ekran kartı için 500-800 arası bir fiyat düşünüyorum. Sanırım dedikleriniz doğrultusunda en mantıklısı dx12 de desteklediği için MSI Nvidia GeForce GTX 960 2GB 128Bit olacak?

r9 serisi de bir çok amd kart da dx12 destekliyor kardeşim sadece nvidia destekliyor algısı yaratıldı ama durum bu
  • Nerd Miner'ın dediklerine tamamen katılıyorum. Gaming anakartın hiçbir farkı yoktur kullanan birisi olarak bunu söylüyorum. Ekran kartında da Sapphire mi MSI mı ya gelirsek, ben kendim MSI seven birisiyim örneğin MSI kullanıyorum ve yazılımsal olarak sunduğu küçük de olsa olan şeyler beni kendine çekmeye yetiyor. Ancak Sapphire'de tam olarak nedir ne değildir bu modelde bilmiyorum, araştırmak lazım sonuçta.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.