Bildirim
Ucuz sistem önerisi (internet ve film için)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
1. sistemde anakartı h61 alarak masraf düşürülebilir. HDD yi baska bir yerden alın 500gb 122tl ye hdd alınmaz. -
Merhaba,
Dual core ve i5 2500k'yı kıyaslıyorum film izlerken ve internette gezerken, Fakat nedense hiç bir fark yok. Sonradan forumdan yorumları okuduğumda HDD'nin darboğaz yaptığı ve ondan i5 2500k'lı sistemin dual core seviyesinde çalıştığını gördüm. Onun için HDD'yi iyi seçmekte yarar var. Mağlumunuz testlerim sonucu, i5 2500k ile dual core sistem arasında hiç bir fark olmadığı, film izlerken veya sörf yaparken aynı hızlarda çalıştığını test ettim.
Kısaca özetleyecek olursak, işlemciye çok para vermeyip, HDD'yi kaliteli bir şey seçmeniz gerekir. -
Athlon II x2 250
Herhangi bir AMD anakart 770, 870 chipsetli anakartlar olabilir.. Gigabyte kullanmayin..
5750 veya 5550 ekran karti tercihen en az 1gb
2x1gb ram..
1tb harddisk
dvdrw
HTPC kasa 400watt kasa.. Aopen kup kasalari olabilir.. tercihen kasanin havalandirmasi iyi olmali.. cunku genelde minnacik gozelerde ve hatta arkasi kapali bolmelerde calisacaktir.. -
quote:
Orijinalden alıntı: Towarscke
2x1gb ram..
5750 biraz fazla sanki bu işler için ayrıca kaldı mı 1gb ramlerden piyasda malum 4gb rami 50-60tl ye satıyorlar artık
@exoz
bu işlemler için dahili grafik birimi olan anakart ve işlemciler tercih etmeniz mantıklı olur
3. sistem mantıklı ama kasayı biraz daha ideal bişeyler seçin hdd yi 500gb yapın 250gb ile 500gb arası 5 dolar fark var -
quote:
Orijinalden alıntı: Mckhan
quote:
Orijinalden alıntı: Towarscke
2x1gb ram..
5750 biraz fazla sanki bu işler için ayrıca kaldı mı 1gb ramlerden piyasda malum 4gb rami 50-60tl ye satıyorlar artık
@exoz
bu işlemler için dahili grafik birimi olan anakart ve işlemciler tercih etmeniz mantıklı olur
3. sistem mantıklı ama kasayı biraz daha ideal bişeyler seçin hdd yi 500gb yapın 250gb ile 500gb arası 5 dolar fark var
http://www.exa.com.tr/kingston/bellekler/kingston_1-326-5923.html
bundan iki tane alabilirsiniz.. onboard ekran karti kullanacak olursaniz malesef 22'' ustundeki televizyonlarda problem yasayabilirsiniz..
Bide bunun yaninda ekran karti almanizi onerdim cunku eger daha iyi bir goruntu kalitesi almak istiyorsaniz, Windows7 kullanacaksiniz.. ve o da gayet ram yiyen bir isletim sistemi..
ben evde
Athlon 6400+
Sapphire 580X anakart
2x1gb ram 800mhz.
3650 ekran karti
1tb harddisk
Windows 7 64bit ile beraber kullaniyorum..
40'' uzerinde bir HD TV var.. gayet guzel...
-
eğe notebook düşünürsen bu hafta bimde 750 kağıtda var film ve müzk internet için -
kingston 4gb 1333mhz ram elli lirayken 1 gb iki adet ram almaya gerek yok diye dusunuyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: vakooo
eğe notebook düşünürsen bu hafta bimde 750 kağıtda var film ve müzk internet için
Onu bende gördüm fiyat piyasaya göre 150TL daha ucuz görünüyor. i3 işlemcili sanırım.
Benim film download bilgisayarım vardı ( yakınlarda yine alabilirim böyle birşey ) , Çift çekirdek az güç çeken 45nm bir intel cpu , g31 çipsetli bir anakart , 2gb ram , birtane de 2.elden hd5550 vb bir kart . Toplam 300TL ye paşalar gibi çıkar.
Örnek fiyatlandırma ;
300w psu : 25tl
boş kasa : 20tl
e5200 : 75TL
g31 board : 40TL
2gb ddr2 ram : 35tl
1tb hdd : 80tl
ucuz ati vga : 50tl
Toplam : 325TL.
Hatta çoğu oyunu oynatacak bir pc niz olur
-
Arkadaşlar çok teşekkürler işten 6.30 gibi çıkıp direk arkadaşın yanına vatana gittiğim için cevaplarınızı yeni gördüm hepsini okudum çok teşekkürler. 1. konfigürasyonu aldık, sadece harddiski 500 gb wd black değilde 750 gb green aldık. Yorumları okuduktan sonra birde arkadaş DOTA meselesini çıkarınca (Starcraft 2 de DOTA gelcekmiş oynamak istiyor) H67 anakartı verip H61 anakart + ati 5570 almaya karar verdik. Bende 4670 var Starcraft 2'yi medium ayarlarda kasmadan oynayabiliyorum o yüzden 5570 yeterli olur diye düşündük.
Bir sorum var bu yukarda bahsettiğim kasa (XIGMATEK ASGARD-II PURE BLACK EDITION 500W MIDT ATX SİYAH KASA) 2 cd-rom + 1 hdd + hd5570 çalıştırır mı?
Tekrar cevap yazan herkese çok teşekkürler... -
evet
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X