Şimdi Ara

Ucuz termal macun nereden bulabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 tl civarlarında nereden bulabilirim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vatan bilgisayardan bulabilirsin. ben almıştım 8 ₺ fiyatı vardı yanılmıyorsam.
  • bencede vatandan alın ama tavsiyem 20 tllik almanız
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammet5552

Vatan bilgisayardan bulabilirsin. ben almıştım 8 ₺ fiyatı vardı yanılmıyorsam.

Adı neydi acaba ?
  • cakiyyyy C kullanıcısına yanıt
    buyur linki

http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-htk-002-high-performance-thermal-macun.html

cooler master htk 002
  • quote:

buyur linki

http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-htk-002-high-performance-thermal-macun.html

cooler master htk 002

Birde ben ilk kez kendim macun sürücem de bu konuda hiçbir bilgim yok,ters bir şey yapmamak için nelere dikkat etmek gerekir ?
    İşlemciyi sokete taktıktan sonra ortasına bir büyük damla veya dört köşeye küçük damlalar halinde sık sonra üstüne soğutucuyu hafif bastırarak tak.Taşmamasına dikkat et veya anakart üzerinde herhangi bir noktaya sürülmesin termal macun iletkendir kısadevre yaptırır.İşlemcinin üzerine macunu sürüp sonra takmaya kalkma önce işlemciyi tak sonra macunu sür..Çok zor birşey değil sadece dikkatli olmalısın ben yılda 2 kere yapardım eski bilgisayarımda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS3 Termal Macun Tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Termal Macun Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İşlemciyi sokete taktıktan sonra ortasına bir büyük damla veya dört köşeye küçük damlalar halinde sık sonra üstüne soğutucuyu hafif bastırarak tak.Taşmamasına dikkat et veya anakart üzerinde herhangi bir noktaya sürülmesin termal macun iletkendir kısadevre yaptırır.İşlemcinin üzerine macunu sürüp sonra takmaya kalkma önce işlemciyi tak sonra macunu sür..Çok zor birşey değil sadece dikkatli olmalısın ben yılda 2 kere yapardım eski bilgisayarımda.

Şey birde ben dün akşam 2-3 gün idare etsin diye diş macunu sürmüştüm, sürmeden önce önceki kalıntıları ıslak mendille silerken stok fanı n altındaki işlemci ile temas eden bakır parçayı çizdirdim biraz bir sıkıntı çıkarır mı ? Yarın heralde termal ile değiştirmiş olurum zaten.Stok fanım avc yanda kilitler olanlardan bu arada

Çok aşırı bir çizik değilse fazla sorun teşkil etmez.Nasıl çizdin islak mendille ?

• quote:

Çok aşırı bir çizik değilse fazla sorun teşkil etmez.Nasıl çizdin islak mendille ?

Hocam ben biraz rahatsız biriyim daha öncede fanı yerinden çıkarmıştım birkaç kez heralde geri koyarken olmuştur zannedersem.Dediğiniz gibi ortaya biraz büyük damla koyup hiç yaymadan üstüne fanı koyucam direk ,macunun yanında sanırım bir spatula veriliyomuş onu kullanmayayım mı ?

Spatulayı da kullanabilirsin ,hangisi kolayına gelirse.Ama damla şeklinde koyarsan daha az kılcal boşluk kalır.

• quote:

Spatulayı da kullanabilirsin ,hangisi kolayına gelirse.Ama damla şeklinde koyarsan daha az kılcal boşluk kalır.

Fanı koyduktan sonra işlemcinin her tarafına yayıldığından nasıl emin olunabilir ki ? Ya akarsa falan birde bu riski yok mu ?
    İşlemcinin yoğun olarak ısınan kısmı orta kısmıdır. Eğer sen ortaya büyük bir damla macun koyup soğutucuyu takarsan macun merkezden kenarlara doğru dairesel bir şekilde yayılacaktır.Böylece iletim istenilen şekilde olur.

https://m.youtube.com/watch?v=EyXLu1Ms-q4

Bu video kafandaki soru işaretlerine cevap olacaktır kardeşim.

• quote:

İşlemcinin yoğun olarak ısınan kısmı orta kısmıdır. Eğer sen ortaya büyük bir damla macun koyup soğutucuyu takarsan macun merkezden kenarlara doğru dairesel bir şekilde yayılacaktır.Böylece iletim istenilen şekilde olur.

https://m.youtube.com/watch?v=EyXLu1Ms-q4

Bu video kafandaki soru işaretlerine cevap olacaktır kardeşim.

Tamam o halde dediğiniz gibi yapacam.
    Eğer yüzeyden akarsa işlemcinin içine doğru azıcık ?

işlemcinin içine akmaz kenarlardan sokete kaçar(sa sıkıntı çıkar epey) o nedenle çok fazla koymamalısın . İlk denemen olduğu için videolardaki miktara bakıp göz kararı ayarlarsın , çok akışkan bir madde değil korkma sen sürmedikten sonra sağa sola kaçma akma falan yapmaz kolay kolay.
  • quote:

işlemcinin içine akmaz kenarlardan sokete kaçar(sa sıkıntı çıkar epey) o nedenle çok fazla koymamalısın . İlk denemen olduğu için videolardaki miktara bakıp göz kararı ayarlarsın , çok akışkan bir madde değil korkma sen sürmedikten sonra sağa sola kaçma akma falan yapmaz kolay kolay.

İnşallah macun fayda eder . Lol oyununda bile cpu 90 derece oluyor, dün gece azıcık diş macunu sürdüm en fazla 5 dk oyunda geçtikten sonra yine 90 a çıkmıştı.
    Umarım faydası olur bunun.

Macunu sürdükten sonra soğutucunun ayaklarının tam oturmasına dikkat et , eğer montajda hata yapmassan kesinlikle faydasını göreceksi. kolay gelsin Allah yardımcın olsun.
  • quote:

Macunu sürdükten sonra soğutucunun ayaklarının tam oturmasına dikkat et , eğer montajda hata yapmassan kesinlikle faydasını göreceksi. kolay gelsin Allah yardımcın olsun.

AVC nin şu yandan anakart ayaklarına takılıp kitlenen stok fandan var.Oturmaması çok zor.
    Son soru ; fanın altına sürmeme gerek varmı ?

• Fanın altına sürmene gerek yok.

muhammet5552'in dediğinin aksine termal macun çok iyi bir elektrik yalıtkanı, iyi bir ısı iletkenidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valdond -- 9 Şubat 2015; 1:04:09 >
  • Gg de kodmax diye satıcı var 80 kuruş :-)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.