Şimdi Ara

kurşunsuz lehim nerde bulabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ama avrupada kurşunlu lehim yasakmış

kurşunsuz lehim nerden bulabilirim ? ( havya için )

• quote:

Orjinalden alıntı: anotherbrick

yurt dışına bir parça göndericem

kurşunsuz lehim nasıl olacak

Kurşun+kalay=lehim
  • Lehimi havya ucunda erittiğinizde oluşan yanma sonucu lehimin yapısındaki kurşun (Pb) da yanarak kurşun dioksit (PbO2)'e dönüşür. Bu gazın solunması sakıncalıdır. Uzun süre lehim yapanların ciğerlerine Pb bileşikleri yerleşiyor. Bu nedenle de kurşunsuz lehim artık standart haline getirildi diye biliyorum. Tabi Türkiye pazarına girdi mi girmedi mi bilemeyeceğim ama İstanbul Karaköy'e yakınsanız bir sorun. Olmadı netten satış yapan mağazalardan da araştırabilirsiniz.
  • arkadaş daha neler çıkaracaklar aynı kurşunsuz benzin gibi olmuş benim bildiğim uzun süre lehim yapıldığında baş ağrısı olur.peki bizim havyalar bu lehimi eritecekmi?
  • İstanbul Bankalar caddesi Menevşe İş Hanı Kat:2 NER ELEKTRONİK
    quote:

Orjinalden alıntı: anotherbrick

yurt dışına bir parça göndericem

• quote:

Orjinalden alıntı: khc

arkadaş daha neler çıkaracaklar aynı kurşunsuz benzin gibi olmuş benim bildiğim uzun süre lehim yapıldığında baş ağrısı olur.peki bizim havyalar bu lehimi eritecekmi?

yahooda kurşunsuz lehim diye artınca karşıma linklerdekii çalışmalar cıktı konu hakkında merakı olanların okumasını öneririm.

http://www.esman.com/web/elektronikgrubu/tubitakresim%5CSurecler.pdf
    http://www.ecodesignarc.info/servlet/is/835/TUBITAK%20Presentation2.pdf?command=downloadContent&filename=TUBITAK%20Presentation2.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alg444 -- 18 Ekim 2007; 19:59:15 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • havyayı da değiştirmen gerekecek çok yükske ısı istiyor.ben havyayı 400 derece çalıştırdığım zaman verim alabiliyorum havyam weller 80 wattlık.kurşunsuz lehim çalışması zor oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: musallim

KURŞUNSUZ LEHİM <<<

Bu yazıdan alıntı:

Kurşunsuz lehim için daha yüksek dereceler gerekmektedir. Kurşunlu lehim için uygun olan derece (60/40 kalay/kurşun için) yaklaşık 180°C iken, kurşunsuz lehim için (kalay/bakır) gerekli olan sıcaklık 227°C civarındadır. Bu da birçok üretim tesisindeki havyaların değiştirilmesi (ayarlanabiliyor ise sıcaklık derecelerinin arttırılması), dalga lehim makinelerinin değiştirilmesi veya yenilenmesi anlamına gelmektedir.

Edit: Bakır, kurşundan daha pahalı olduğundan sanırım bu lehimler diğerlerine nazaran daha pahalı olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 19 Ekim 2007; 17:08:03 >

• Kurşunsuz lehimi Esman Elektronikten bulabilirsiniz.
    www.esman.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.