Şimdi Ara

Ucuza Plastik Poşet Satan Marketler - 1 Ocak 2019dan itibaren

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
4
Favori
8.319
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kullanımı her geçen gün artan plastik poşetler, hafif olmaları nedeniyle etrafa hızlıca yayılarak çevre kirliliğini hızlandırıyor. Plastik poşet kullanımının azaltılması ile ilgili çalışmalar Bakanlık tarafından 1 Ocak'ta yürürlüğe giren Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği'nde ele alınmıştı. Görsel ve çevresel kirliliğin önlenmesi ve gereksiz plastik poşet kullanımını azaltmak için bakanlığın çalışmaları uzun bir süredir devam ediyor.

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde oylanılmasından sonra teklifin bölümleri görüşülecek. Söz konusu teklife göre plastik alışveriş poşetleri en az 25 kuruştan satılacak ve poşetleri ücretsiz veren kurumlara ise kapalı satış alanının her metrekaresi için 10 lira ceza kesilecek.

Ucuza poşet satan mağazaları toplarız 1 Ocaktan itibaren konuda.

• Siz sıcak fırsatlarda takılan bir forum üyesi olduğunuz halde ya tanımamışsınız kendinizi ya da tanımamazdan geliyorsunuz.

Bakın 1000 TL iddiasına girerim. Poşet ücretli olsun, marketler bu kurala uysun, yasa uygulansın yani ilk çeyrek poşet kullanımı geçen yıla oranla düşüş % 50'nin altında kalmaz.

Düşeceğini değil % 50 üstü düşeceğini iddia ediyorum. İddia etmiyorum zira kendimi, halkımı, sizi, bizi tanıyorum.

Var mısınız iddiaya? Ben çok eminim kendimden.
  • Çevre için zararlı olduğundan kullanımı azalsın diye yapılan güzel bir çalışmaya plastik poşet kullanmak için konu açarak güzel bir yaklaşımda(!) bulunmuşsunuz. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meto87

Çevre için zararlı olduğundan kullanımı azalsın diye yapılan güzel bir çalışmaya plastik poşet kullanmak için konu açarak güzel bir yaklaşımda(!) bulunmuşsunuz. Teşekkürler.
    zararlıysa yasaklanır her yerde. Poşeti parayla satmak engellemez alacak adam gider alır. Bu kararı alanlar çevreyi mi yoksa paraya mı düşünüyor onu bir sorgulamak lazım.
  • ucuz,pahalı poşet olmaz.poşet diye birşey olmamalı zaten.
    artık herkes bez torba taşıyacak yanında.
  • Poşetlerin üzerinde doğada %100 çözünebilir yazıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkiye'nin neden hep 3. dunya ulkesi olacagina dair kanit bu zihniyettir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E025DA543

zararlıysa yasaklanır her yerde. Poşeti parayla satmak engellemez alacak adam gider alır. Bu kararı alanlar çevreyi mi yoksa paraya mı düşünüyor onu bir sorgulamak lazım.

Alıntıları Göster
    tabiki para

bu ülkede hiçbir şey vatandaş için değildir, bknz. mazot ve benzin fiyatları aynı seviye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Haklısın baskan bu konuda bi açıklama yapsınlar.
  • bu konu biraz abart. şuradan alıntı yapıyorum: https://www.yesilist.com/birbirimizi-kandirmayalim-naylon-poset-devri-bitmiyor/

"Doğada çözündüğü söylenen bu poşetler ancak belli şartlar altında tamamen çözünebilir. Bu şartlar 50 derece ve üzerinde sıcaklık, belirli miktarda nem ve poşetin yapıldığı malzemeyi sindiren belirli türde bakterilerin varlığıdır."

yani doğada çözündüğü için zararsız değil bu poşetler, hele Türkiye'de hiç çözünmeyecek gibiler.

bana ne çözünmezse çözünmesin demeyin. geçenlerde ölü bir balinanın karnından kilolarca plastik atık çıktı. bu plastikler sadece balinaları falan öldürmüyor, hepimizi yavaş yavaş zehirliyor. yediğimiz sofra tuzunda bile plastik kalıntıları bulundu geçenlerde.

ucuz poşet peşinde koşacağımıza bez torbaları, fileleri tekrar tekrar kullanmak daha hesaplı ayrıca.

• CEZA KISMINA BİRŞEY DİYEMEM!

ama çok geç kalınmışbir uygulama..Birçok avrupa ülkesinde senelerdir uygulanıyor
    (ülkemizde metro zaten uyguluyor)
    Avrupa da millet ya pazar arabalarıyla ya da bez çantalarıyla markete gidiyor...
    dünyanın içine ettik, bi nebze faydası olur
  • Konuya bak hizaya gel.Amac ne?Bak 2018de konu acmistim kaç sayfaya geldi demek mi?Oldu olacak fiş veren marketler sıcak fırsatı konusu da açılsın

• 20 TL alışverişe poşet bedavaa gibi kampanyalar yapılıp fiste -0.25 iskontoyla marketler vergisini öder çözümü bulur gibime geliyor.

• bu konunun oto cam filmine ceza yazılmasındsn hiçbir farkı yok
    yapay gündem

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • poşet başına vergi koydu devlet. belliki buradan bir gelir hedefleniyor. 11 kuruştu sanırım.
    market poşetini neredeyse herkes çöp poşeti olarak da kullanıyor. onun yerine şimdi çöp poşeti alacağız.
  • Bim ile a101 az kazanıyor birazda poşetten parayı vursunlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz sıcak fırsatlarda takılan bir forum üyesi olduğunuz halde ya tanımamışsınız kendinizi ya da tanımamazdan geliyorsunuz.

Bakın 1000 TL iddiasına girerim. Poşet ücretli olsun, marketler bu kurala uysun, yasa uygulansın yani ilk çeyrek poşet kullanımı geçen yıla oranla düşüş % 50'nin altında kalmaz.

Düşeceğini değil % 50 üstü düşeceğini iddia ediyorum. İddia etmiyorum zira kendimi, halkımı, sizi, bizi tanıyorum.

Var mısınız iddiaya? Ben çok eminim kendimden.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • klasik akepe zihniyeti al gülüm ver gülüm, poşeti yazarkasadan geçitecek, adet başına veren 25 krş, devlet 11 krş+kdv belki+ötv kazanacak. çakallarla dans volum 4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hadiyaaaa -- 26 Kasım 2018; 3:54:43 >
  • rez alın bu yasa en az 3 ay ertelenir.

Seçimden sonra başlar uygulanmaya.

• ne oldu eeey güçlü Türkiye diye bağırırken tramp merkel kıskanırken çöp poşetine kadar düştük.yine kim poşet işine girdi

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.