Şimdi Ara

Ucuzluk mağazası açmayı düşünüyoruz.Fikirleri alalım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
9.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.İzmir'de iyi bir konumda dükkanımız var.Bulunduğu bölgede emsal olabilecek kendi dükkanımız büyüklüğünde ve konumunda başka bir dükkan yok.Dükkanın olduğu semtte tek bir meydan var ve dükkanımız tam olarak o meydanda.Normalde bu tarz dükkanlarımızı kurumsal müşterilere kiraya veriyoruz.Fakat bu dükkanda bir girişim yapma kararı aldık.Tahtakale , japon pazarı , üç milyoncu ismini siz koyun ama konsepti anlamışsınızdır bu tarz bir mağaza açmayı düşünüyoruz.Dükkan yeteri kadar büyük(Yaklaşık 230 m2.)Dükkan önünde dükkana ait satış alanı mevcut.Deposu var.Kira derdi yok.Konumumuz iyi.Bulunduğumuz bölgedeki insanların gelir seviyesi orta seviye ve düşük gelirli aileler.Yani tam olarak sanıyorum ki bu tahtakale mağazalarının hitap ettiği müşteri kesimi bizim dükkanın muhitinde yaşıyor.İlk olarak İzmir ve İstanbul'dan toptancılar bulup ürün tedariği yapmayı planlıyoruz.Sonrasında Çin,Hindistan vb ülkelere gidip kendimizde mal alabiliriz.(Asıl mesleğim uluslararası lojistik uzmanı.) İş oturduktan sonra ithalat yapmak için gerekli zemini ben kurabilirim.Dil vb sıkıntımız yok.Sizce orta seviye ve düşük gelirli bir muhitte iyi denilebilecek bir konumda bulunan bu mülke böyle bir yatırım yapmak mantıklı olurmu? Nelere dikkat etmek gerekli. Olmazsa olmaz bunuda mağazaya koyun diyebileceğiniz neler var? Mutfak ekipmanları , banyo lavabo aksesuarları , plastik çeşitleri , kırtasiye malzemeleri a dan z ye uzak doğu üretimi ve bu düşük kesime hitap eden ne varsa biz satmalıyız.Önümüzdeki hafta tahtakale mağazalarını kendimiz gezip neler satılıyor , nereden alıyorlar diye analiz yapmayı planlıyoruz.Ayrıca söylemeyi unuttum dükkanımızın bulunduğu semtte yürüyüş mesafesinde gidilebilecek ucuzluk mağazası yok.Yani rakip yok.Dükkan şuanda sıfır hazır duruyor.Sadece raf maliyetleri,güvenlik kamera sistemleri ve ürün maliyetimiz var.Zannediyorum ki doğru ürünleri seçersek 80-100 bin liraya tıka basa dükkanı doldururuz. Sizce bu koşullarda bu iş mantıklımıdır?

• Ucuz şeyler satın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 yaşındayım, 19'dan hallice kendime ait olan bi iş yerim var. Çelik kapı satışı yapıyorum inşaatlar vs. ticaret hakkında şu 6 yılda öğrendiğim tek şey bu devirde 1-2 tl 1-2 tl para kazanmaya çalışmayacaksın. Sapıtıyor hesaplar bi süre sonra karışıyor herşey. Zarar üzerine zarar ediyorsun. Bence bu devir de japon pazarı, 1 milyon pazarı vs gitmez. Yaş küçük tecrübe güzel düşünceyi önemseyin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: togiksk

Merhaba arkadaşlar.İzmir'de iyi bir konumda dükkanımız var.Bulunduğu bölgede emsal olabilecek kendi dükkanımız büyüklüğünde ve konumunda başka bir dükkan yok.Dükkanın olduğu semtte tek bir meydan var ve dükkanımız tam olarak o meydanda.Normalde bu tarz dükkanlarımızı kurumsal müşterilere kiraya veriyoruz.Fakat bu dükkanda bir girişim yapma kararı aldık.Tahtakale , japon pazarı , üç milyoncu ismini siz koyun ama konsepti anlamışsınızdır bu tarz bir mağaza açmayı düşünüyoruz.Dükkan yeteri kadar büyük(Yaklaşık 230 m2.)Dükkan önünde dükkana ait satış alanı mevcut.Deposu var.Kira derdi yok.Konumumuz iyi.Bulunduğumuz bölgedeki insanların gelir seviyesi orta seviye ve düşük gelirli aileler.Yani tam olarak sanıyorum ki bu tahtakale mağazalarının hitap ettiği müşteri kesimi bizim dükkanın muhitinde yaşıyor.İlk olarak İzmir ve İstanbul'dan toptancılar bulup ürün tedariği yapmayı planlıyoruz.Sonrasında Çin,Hindistan vb ülkelere gidip kendimizde mal alabiliriz.(Asıl mesleğim uluslararası lojistik uzmanı.) İş oturduktan sonra ithalat yapmak için gerekli zemini ben kurabilirim.Dil vb sıkıntımız yok.Sizce orta seviye ve düşük gelirli bir muhitte iyi denilebilecek bir konumda bulunan bu mülke böyle bir yatırım yapmak mantıklı olurmu? Nelere dikkat etmek gerekli. Olmazsa olmaz bunuda mağazaya koyun diyebileceğiniz neler var? Mutfak ekipmanları , banyo lavabo aksesuarları , plastik çeşitleri , kırtasiye malzemeleri a dan z ye uzak doğu üretimi ve bu düşük kesime hitap eden ne varsa biz satmalıyız.Önümüzdeki hafta tahtakale mağazalarını kendimiz gezip neler satılıyor , nereden alıyorlar diye analiz yapmayı planlıyoruz.Ayrıca söylemeyi unuttum dükkanımızın bulunduğu semtte yürüyüş mesafesinde gidilebilecek ucuzluk mağazası yok.Yani rakip yok.Dükkan şuanda sıfır hazır duruyor.Sadece raf maliyetleri,güvenlik kamera sistemleri ve ürün maliyetimiz var.Zannediyorum ki doğru ürünleri seçersek 80-100 bin liraya tıka basa dükkanı doldururuz. Sizce bu koşullarda bu iş mantıklımıdır?

eczane açalım

• Ha ayrıca esnaflık artık çok zor maalesef. Şu ortam da para riske etmezdim. Kiraya verin bence dükkanınızı, geceniz güzel olsun
  • Bu konuya ait en gerçekçi mesajı ben yazıyorum

Gerçekten bu konuyu yanlış yere açmışsın
    Şimdi senle kafa bulmaya çalışacaklar

• quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

Merhaba arkadaşlar.İzmir'de iyi bir konumda dükkanımız var.Bulunduğu bölgede emsal olabilecek kendi dükkanımız büyüklüğünde ve konumunda başka bir dükkan yok.Dükkanın olduğu semtte tek bir meydan var ve dükkanımız tam olarak o meydanda.Normalde bu tarz dükkanlarımızı kurumsal müşterilere kiraya veriyoruz.Fakat bu dükkanda bir girişim yapma kararı aldık.Tahtakale , japon pazarı , üç milyoncu ismini siz koyun ama konsepti anlamışsınızdır bu tarz bir mağaza açmayı düşünüyoruz.Dükkan yeteri kadar büyük(Yaklaşık 230 m2.)Dükkan önünde dükkana ait satış alanı mevcut.Deposu var.Kira derdi yok.Konumumuz iyi.Bulunduğumuz bölgedeki insanların gelir seviyesi orta seviye ve düşük gelirli aileler.Yani tam olarak sanıyorum ki bu tahtakale mağazalarının hitap ettiği müşteri kesimi bizim dükkanın muhitinde yaşıyor.İlk olarak İzmir ve İstanbul'dan toptancılar bulup ürün tedariği yapmayı planlıyoruz.Sonrasında Çin,Hindistan vb ülkelere gidip kendimizde mal alabiliriz.(Asıl mesleğim uluslararası lojistik uzmanı.) İş oturduktan sonra ithalat yapmak için gerekli zemini ben kurabilirim.Dil vb sıkıntımız yok.Sizce orta seviye ve düşük gelirli bir muhitte iyi denilebilecek bir konumda bulunan bu mülke böyle bir yatırım yapmak mantıklı olurmu? Nelere dikkat etmek gerekli. Olmazsa olmaz bunuda mağazaya koyun diyebileceğiniz neler var? Mutfak ekipmanları , banyo lavabo aksesuarları , plastik çeşitleri , kırtasiye malzemeleri a dan z ye uzak doğu üretimi ve bu düşük kesime hitap eden ne varsa biz satmalıyız.Önümüzdeki hafta tahtakale mağazalarını kendimiz gezip neler satılıyor , nereden alıyorlar diye analiz yapmayı planlıyoruz.Ayrıca söylemeyi unuttum dükkanımızın bulunduğu semtte yürüyüş mesafesinde gidilebilecek ucuzluk mağazası yok.Yani rakip yok.Dükkan şuanda sıfır hazır duruyor.Sadece raf maliyetleri,güvenlik kamera sistemleri ve ürün maliyetimiz var.Zannediyorum ki doğru ürünleri seçersek 80-100 bin liraya tıka basa dükkanı doldururuz. Sizce bu koşullarda bu iş mantıklımıdır?

eczane açalım

2008'den beri inşaat işi yapıyoruz .Mütahhitlik firmamız var.Ondan öncesinde ise yaklaşık 25 yıllık bir esnaflık geçmişi mevcut :) Bu fikri aile büyüğümüz amcamız ve babamız verdi.Deneyin denemeden bilemezsiniz bu işi kıvırırsınız araştırın dediler.Aktif olarak firmamızda zaten işlerimiz devam ediyor maksat sıcak para akışımız olsun bunuda bir kenardan deneyelim hesabı yapıyoruz. Eczacılık sektörünün geleceğini görmüyorum açıkçası. İleriki yıllarda göreceksiniz kurumsal marketlerde bulunacak eczacılar ve kurumsal marketlerdeki ecza standları ecza işlerini azaltacak. Ayrıca kanser ilaçlarının devlet tedariğine girmesi ile eczane sektörü zaten darbeyi yedi.Ha derseniz kozmetik mağazası diye o zaman düşünülebilir :) ( Bu cevabı eczane açalım fikrinizin ciddi olduğunu düşünerek veriyorum.Umarım doğru anlamışımdır :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yyildirayy kullanıcısına yanıt
    Hocam sanada teşekkür ederim yanıtın için.10 kişiden 1 kişi bile fark yaratabilecek bir fikir sunarsa benim için çok değerli olabilir.Cevapları birlikte görücez
  • denemenizde fayda var bizim burda sizin dediğiniz mağazalardan 2 tanesi yan yana ikiside iş yapıyor kırtasiye ıvır zıvır kettle falan satıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Eminn72

denemenizde fayda var bizim burda sizin dediğiniz mağazalardan 2 tanesi yan yana ikiside iş yapıyor kırtasiye ıvır zıvır kettle falan satıyorlar

Su ısıtıcı Aklımda olmayan birşeydi hocam şuanda gözümde canlandı.8-10 liraya kahve pişiren su ısıtan cihazlar var.Bunuda satabiliriz mesela :) Teşekkür ederim yanıt için.
  • Urunleri tedarik edecek yerleri nasil belirleyeceksiniz hocam? Internetteki kaynaklar biraz kisitli. Toptancilarla alakali fazla bir bilgi yok.
    Bu arada farkli konseptleri arastirmak isterseniz Daisy ve benzeri yerleri inceleyebilirsiniz. Bakiniz; imza.

• Merhaba öğrenciler için set yapabilirsiniz bez dolap ayakkabılık komidin üçlüsü gibi

• quote:

quote:

quote:

eczane açalım

2008'den beri inşaat işi yapıyoruz .Mütahhitlik firmamız var.Ondan öncesinde ise yaklaşık 25 yıllık bir esnaflık geçmişi mevcut :) Bu fikri aile büyüğümüz amcamız ve babamız verdi.Deneyin denemeden bilemezsiniz bu işi kıvırırsınız araştırın dediler.Aktif olarak firmamızda zaten işlerimiz devam ediyor maksat sıcak para akışımız olsun bunuda bir kenardan deneyelim hesabı yapıyoruz. Eczacılık sektörünün geleceğini görmüyorum açıkçası. İleriki yıllarda göreceksiniz kurumsal marketlerde bulunacak eczacılar ve kurumsal marketlerdeki ecza standları ecza işlerini azaltacak. Ayrıca kanser ilaçlarının devlet tedariğine girmesi ile eczane sektörü zaten darbeyi yedi.Ha derseniz kozmetik mağazası diye o zaman düşünülebilir :) ( Bu cevabı eczane açalım fikrinizin ciddi olduğunu düşünerek veriyorum.Umarım doğru anlamışımdır :)

Kara para mı akliycan :D

• Kamera koymayı unutma çok hırsızlık oluyor.yangın tesisatı çektir sigortanı full yap.ürünleri İstanbul istoçdan alıyorlar.sen Çin'den getirmeye uğraşma adamlar getiriyor zaten.dolaş mağazaları ürünler belli zaten dükkanı doldur.sonra önemli günlere göre ürünleri çak.okul açılışına yakın defter kalem,yılbaşı zamanı süsler, sevgililer günü Gül,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam size birsey sorabilir miyim? Nazar boncuklu bileklik ariyorum. Istanbul'da nereden temin edebilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Urunleri tedarik edecek yerleri nasil belirleyeceksiniz hocam? Internetteki kaynaklar biraz kisitli. Toptancilarla alakali fazla bir bilgi yok.
    Bu arada farkli konseptleri arastirmak isterseniz Daisy ve benzeri yerleri inceleyebilirsiniz. Bakiniz; imza.

Hocam öncelikle mevcut tahtakale mağazalarında çok satılan ürünleri ele almamız gerekli.Daha sonra bu ürünlerin toptancılarını İzmir ve İstanbulda araştırmak gerekli.Daha sonra hangi malı hangi toptancı satıyorsa her birinden fiyat alıp en uygunu seçmek ve kar marjını belirlemek kalıyor geriye.
  • gonennet G kullanıcısına yanıt
    İstoç adına bende rastladım hocam.Gerekirse İzmir'den atlar gideriz.Herkes aynı ismi andığına göre bu işlerin merkezi anladığım kadarıyla tam olarak orası.Hangi dönem hangi ürün gidecekse ona yoğunluk vermemizi tavsiye ediyorsunuz anladığım kadarıyla.Yanıt için teşekkür ederim.Ayrıca kamera ve barkod sistemi bizim için olmazsa olmaz.Mağazanın içerisinde kör nokta bırakmayacak şekilde 4-5 kamera ve heryere kameralarla izlendiğiyle ilgili uyarıları yapıştırmak gerek.Ayrıca kesinlikle barkod sistemi kullanılmalı kanımca.Bu sayede hesap kitap daha temiz olucaktır diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi togiksk -- 26 Kasım 2016; 1:30:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 221B baker street

quote:

quote:

quote:

eczane açalım

Kara para mı akliycan :D

Yok hocam.Kara para aklamayacağız.Kuralına uygun şekilde vergisini ödeyerek ticaret yapma fikri mevcut sadece.

• norvejli kullanıcısına yanıt
    Bunlarıda kafaya attım hocam.Çok teşekkür ederim.
  • Hocam biraz detaylıca yazayım. İşyeriniz kaç metrekare ve kaç katlı bilmiyorum. Fakat farklı bir konsept uygulayabilirsiniz, en azından bazı ürün çeşitlerinde.
    Mesela; Uzakdoğu kültürüne ait ürünler getirip Uzakdoğu köşesi bölümü yaparak oraya yerleştirebilirsiniz. Hatta oradaki rafları yine aynı kültüre ait tematik bir şekilde dizayn edebilirsiniz. Bu, atıyorum İtalyan bölümü olur, orası için de yapılabilir.
    Gibi gibi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.