Şimdi Ara

Ufak bir yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocalarım sizin de tavsiyelerinizi alabilir miyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokky N kullanıcısına yanıt

Odtu fiziğin gelecegini sanmıyorum. Gerçekten fiziğe karsi ciddi bir ilgin varsa yari burslu bilkent fizik deneyebilirsin

Hocam o sıralamada pek bir bilgim yok açıkçası

Ama kendim için düşünsem tıpla gram alakam olmadığı için ytü kom, ytü elektrik ya da Gazide ee/makine gibi seçenekleri düşünürdüm linkedlnden mezunları falan inceler karar verirdim. Bir de Ankara > İstanbul diye düşüncem de var o da etkilerdi. Fizik hakkımda bilgim yok maalesef

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

Aslinda %50 Özyeğin ceng ya da %50 Bilkent Fizik mantıklı geliyor. Hele Bilkent'te ortalamayı yüksek tutunca üstün başarı bursu adı altında burs %100'e yükseliyor.

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

YTÜ KOM İngilizce geçen sene 17.417 ile kapamış ancak kontenjanı bu sene 5 kişi artmış. Ama o kadar çekeceğini sanmıyorum. 21.633 sıralamaya gelir mi ki ? Türkçesini de pek yazmak istemiyorum açıkçası.

Bu sene YTÜ'de Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği açılacakmış. Ona ne dersiniz ?

Gazi EE İngilizce de 18.756 ile kapamış. Gelmez herhalde

Doğru ben dilleri fark etmedim, ne farkı olur pek bilmiyorum açıkçası araştırmak lazım

Yapay zeka mühendisliği bizim okulda da var ilk yıllar cs'ye benzer ama doğal olarak gidilebilecek alan sayısı kısıtlı, onlar yüksek lisans konularını daha önceden görüyor (biyoinformatik, robotik gibi dallar). Ben yazardım muhtemelen ama ceng furyası devam ederse itüye yakın kapatır gibi.

bugün forumda bunla alakalı başlık açıcam ama sana da direkt yazayım kanka.

öncelikle 21k'ya %100 ingilizce ytü kom gelmez.

ama ytü'de de itü'de de %30 ingilizce, %100 ingilizceye göre daha avantajlı. insanlar bu bölümleri türkçe sandığı için sıralamaları hep geride kalıyor.

%30 ingilizceler de hazırlık alıyor, istedikleri tüm dersleri ingilizce alabiliyorlar, sektörde hiçbir farklılığı yok kimse sallamıyor bile bu konuyu.

avantaj kısmı da dilediğin dersin ingilizcesinde zorlanacaksan türkçesini alabiliyorsun, ingilizcelerde bu opsiyon olmuyor. veya çok iyi bir hoca dersi ingilizce değil türkçe açabiliyor.

istersen bu konuyu araştır ya da sana ders seçim ekranlarımızla kanıtlayayım, çevremde ne kadar ytü veya itü düşünen varsa ingilizce tutsa dahi %30'unu yazmalarını önerip anlatmaya çalışıyorum. eğer ytü kom'u gerçekten istiyorsan %100'ü tutmuyor diye yazmamazlık etme.

Hocam İTÜ Fizik Muhendisligi hakkında ne dersiniz ? İTÜ olması çok cazip geliyor. Fizik de seviyorum ancak bu bölümü pek duymamıştım. Fizik deyince benim aklıma Koç ve Bilkent Fizik geliyordu. İTÜ'de kurum içi yatay geçişin diğer ünilere nazaran daha rahat olduğu söyleniyor. Ortalama kasıp cenge falan da gecebilirim.

Geçen sene 22.286 ile kapamış. Kontejan değişikliği yok

Orayı pek bilmiyorum, linkedlnden gördüğüm kadarıyla güzel şirketlerde çalışan mezun sayıları var, ama sürekli ilerlemiş gelmeme ihtimali var

Muhtemelen ben bölüm tercihi yapardım, kom makine ya da fizik mühendisliği hangisinin önü açıksa oradan devam ederdim.

• enestizman16 E kullanıcısına yanıt

Hocam Kom aslinda hiç aklimda yoktu. Gerçi bölümü de pek tanımıyorum ben. Benim el becerim pek yok. Ancak soyut şeylere çok daha meyilliyim. Matematik ve fizik adına arastirma, işlem yapmayı çok seviyorum. Atıyorum bir robot üretilecekse bunun aerodinamik hesaplarını ben yapmayı isterim. Yazılım da bu soyutlugundan dolayı hoşuma gidiyor. Hatta matematik ile yazılımı birleştirmek çok daha ilgi çekici. Satirlarca kod yazacağına bunu bir fonksiyona dökmek gibi.

O zaman yanında "İngilizce" ibaresi bulunmaya. YTÜ ve İTÜ bolumlerini yazsam da hazırlık okuyacağım ve bölümü %30 ingilizce göreceğim dimi ? Misal İTÜ Fizik Muhendisliğinin yanında "İngilizce" ibaresi yok.

Böyleyse eledigim bir kaç alternatifi gündeme getirebilirim.

Ayrıca İTÜ ve YTÜ'de kurum içi yatay geçiş hakkında bilgin varsa paylaşırsan sevinirim. İTÜ Fizik Mühendisligi yazıp ortalama da kasabilirim.

Makineyi pek el becerim olmadığı için yazmak istemiyorum. İTÜ Fizik M. de umarım çekmez de girerim.

Ayrıca İTÜ yeni yeni bolumler açmış. Onlar hakkında fikriniz var mı ? İsimlerine bakınca sanki 2 yıllıkmış gibi bir hissiyat uyandırıyor ancak

evet %30 ingilizce okuyacaksın.

yökatlas'ta bölümün yanında yazan büyüteç resmine tıklarsan orada yazıyor bölümün %30 ingilizce olduğu.

yatay geçiş için şunu söyleyebilirim, gerçekten kolay değil ve tercihini sakın buna güvenerek yapma. ama yapan ve istediğini alan çok da insan var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enestizman16 -- 18 Temmuz 2024; 14:34:1 >
    Ben sektörü çok bilmiyorum, ilk fırsatta da sektörden insanlarla konuşmak istiyorum bu konuları ama bilgisayar mühendisliğini bu kadar yaymak bana pek mantıklı gelmiyor. Yani zaten ilk yıl havuz derslerinden sonra seçmelilerle istediğin alana gidebiliyorsun sadece donanım tarzı zorunlu dersler oluyor, bizde o da çok az. Ha ben kafayı cenge takmış biri olduğum için eğer aynı sıralamadaki diğer ünilerden üstünlüğünü görsem yazardım ama neden direkt ceng kontenjanını artırmıyorlar diye düşünüyorum hep

• Sağdaki " +" lar bu sene artan kontenjanı ifade ediyor. MF ise Mühendislik Fakültesi demek. Yazmamın sebebi aynı bölümün Teknoloji Fakültesinde de olması. Nasıl sizce ? Ne gelir ?

GAZİ CENG %30 İNG 15.938 +5 (MF)
    YTÜ KOM %100 İNG 17.417 +5
    ÖZYEĞİN İNG CENG %50 BURS 18.506 +26
    CERRAHPAŞA CENG %30 İNG 18.573 +5
    ANKARA MEDİPOL CENG %100 İNG 19.524 +2
    MARMARA ENDÜSTRİ %100 İNG 20.685 +5 (MF)
    ODTÜ MAT %100 İNG 21.010
    YTÜ KOM %30 İNG 21.387 +5
    ODTÜ FİZİK %100 İNG 21.431
    BİLKENT KİMYA %100 İNG 22.017
    İST MEDİPOL EE %100 İNG 22.085
    İTÜ FİZİK M. %30 İNG 22.286 // Yatay Geciş denenebilir
    MARMARA EE %100 İNG 24.373
    YTÜ MAKİNE %30 İNG 26.723 +5
    YEDİTEPE MAT %100 İNG 32.683
    GALATASARAY MAT FRANSIZCA 26.684

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nokky -- 19 Temmuz 2024; 17:19:51 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.