21.633 sıralama ile ne yazılır ? Bilkent fizik istiyordum ancak şuan ODTÜ Fizik'e gidebiliyorum. Fizik okursam TR'de kalmak istemiyorum. Bu sebeple Bilkent gibi bir özeli tercih etmiştim ama şimdi iş ODTÜ'ye kalınca emin olamadım. Tıp veya ceng de olabilir. Her sene fahiş zamlar olmasa Özyeğin %50 de yazarım hem ilk 5'ten tercih edersen ekstra %15 daha iniyorlar. Üni içi bölüm değişikliği olaylarını da merak ediyorum açıkçası. Mesela Bilkent kimya'dan cenge vs geçmek gibi. Bilen varsa aydınlatırsa sevinirim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ufak bir yardım
-
-
Puanın yetmiyorsa bilkent'te geçiş neredeyse imkansız.
%50 ctis yazabilirsin, sıralamana çok mantıklı.
-
Odtü fizik bence bu sene yukarı çeker, son 4 senedir çekiyor. Ben de bilkent fizik hedefliyordum ama şu an tıp düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Fiziğe ilgin varsa ve TRde kalmak istemiyorsan ODTU fizik gayet mantıklı.Bunun yanında diğerlerini tercih olarak bile görmüyorum (tıp ve ceng). zaten üçü de birbirinden bağımsız bölümler.Ha fizik seçmeyeceksen bu sıralamada tıp daja mantıklı (bunu diyeceğimi hiç düşünmezdim).Cengin ne olacağı hiç belli değil.İnsan gücü gün geçtikçe azalırken trde sürekli yeni bölüm açıyorlar.
Bilkentte myp hariç geçiş imkansız gibi
2023 : 21.431
2022: 24.599
2021: 31.001
21.633 sıralamaya bu sene gelir mi ki acaba ODTÜ Fizik
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Odtü tıp başka yer düşünme yazık edersin sıralamaya.
Epey komikti
tıp yaz
-
tmm
Hangisi hocam sizce ? Şu Sağlık Bilimlerine Baktim garip garip fakülteleri var çözemedim onları. Adana Fakültesi vs gibi. Bunların İstanbul'da fakültesi yok mu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nokky -- 17 Temmuz 2024; 13:22:39 >
Yurtdışı istiyorsan ODTÜ Fizik düşünmen biraz farklı geldi.
Tıp yazıp 6 yıl boyunca bir dili çalışıp B2-C1 seviyesine gelirsen, o dil konuşulan bir ülkeye geçebilirsin.
Bilgisayar mühendisliği yazıp, C1 seviyesi İngilizce bilip, kendini sürekli ilerletirsen yine yurtdışı imkanın yüksek olur.
Elektrik-elektronik mühendisliği için de aynısı.
Bu tabi bencesi.
Ayrıca Fizik bölümüne sürekli mühendisliklerden çift anadal yapanlar gelip moralinizi bozacak haberin olsun.
Not: ODTÜ mezunu
-
Ben Yurt dışı imkanlarından dolayı Bilkent Fizik istiyordm ancak puan el vermiyor. ODTÜ Fizik'in yurt dışı imkânları nasıl peki ?
Tıp yurt dışı imkânlarının en rahat olduğu bölümlerden olduğu söyleniyor ancak baktığım zaman çoğu tıp'ın ya İngilizcesi yok ya da Türkçe'sinin puanı daha yüksek. Nasıl yurt dışı imkânı doğuyor ?
Ayrıca ÇAP mevzusu nasıl dönüyor. YKS sıralaması önemli mi ? Bildiğim kadarıyla not ortalaması etkili. Yoksa üniye göre değişkenlik mi gösterir ? Eğer tıp okursam yanına moleküler biyoloji ve genetik de okumak isterim.
Şuanlık tercihte bulunabileceğim mantıklı yerler bunlar. Yanlarındaki " + " ve " - "ler bu sene artan / azalan kontenjanı belirtiyor. ( Sıralamam 21.633 )
YTÜ KONTROL OTOMASYON İNG 17.417
YTÜ KONTROL OTOMASYON TR 21.387 +5
ÖZYEĞİN CENG İNG %50 18.506 +26
ODTÜ FİZİK 21.431
CERRAHPAŞA CENG TR 18.573 +5
MARMARA CENG 19.421 +5
ANKARA MEDİPOL CENG İNG 19.524 +2
ALTINBAŞ TIP İNG 20.136 -2
MARMARA ENDÜSTRİ İNG 20.685 +5
ATLAS TIP İNG 21.359 -2
İSTANBUL YENİ YUZYIL TIP TR 21.723
İSTANBUL SAĞLIK VE TEKNOLOJİ TIP TR 21.969
İSTANBUL SAĞLIK VE TEKNOLOJİ TIP İNG 22.647
İSTANBUL MEDİPOL EE TR 22.085
İTÜ FİZİK MÜHENDİSLİGİ %30 İNG 22.286 / YGS ?
İSTANBUL AREL TIP TR 22.307
NİŞANTASI TIP TR 22.870
AYDIN CENG İNG 22.621
MARMARA EE İNG 24.373
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nokky -- 17 Temmuz 2024; 16:10:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam en sona belki 30klik 1-2 bölüm yazmak isteyebilirsiniz ne olur ne olmaz
Aklımın tahtasını s**** ya. Her denemede 15 net fark attığım elemen 10k yapmış. Ne günah işledim ben ya
ODTÜ Fizik yurt dışı imkanları hakkında bilgim yok, ben EE çıkışlıyım.
Sıralaman devlet üniversitelerindeki tıp fakülteleri için yetersiz, maliyet de düşünerek önermiyorum.
Tıp mezunları ya da asistan doktorlar gideceği ülke için B2-C1 seviyesi dil öğrenip sınavla ve bazı şartlarla gidebiliyor, doktor sitelerinde bunlar yazıyor bakarsan.
Çift anadal için not ortalaması önemlidir ve zordur. Ben ODTÜ Fizik yazarsan ODTÜ EE bölüm öğrencileri sizin bölümle çift anadal yapıyor, eminim ondan söyledim.
Tabi sıralaman sınırda olunca karar vermek zor.
Marmara EE / CENG önerim olurdu ancak bu bölüm yorumlarını bir yerden okuyup, araştırsan daha iyi, çok da bilgim yok.
Ama mühendislikte kişisel ilgi önemli kariyer için, okul seni hazırlamaz sen kendini hazırlamalısın bilgin olsun.
Şu an çoğu firmada çoğu üniversite mezunu iş bulabiliyor, onda bir sıkıntı görmüyorum.
İyi İngilizce öğrenirsen de yurtdışı imkanı olur tabi neden olmasın.
Tercih senin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrmeram -- 18 Temmuz 2024; 10:37:57 >
-
Hocam aynısını ben de yaşadım, sene için de 70in altına düşmediğim ayt de sınavda 60,5(kimya batırdım :d) netle zoraki 20k geldi. Ama sınav dinamikleri çok farklı girilen ortam, gözetmenlerin kriz anında sorumluluk alabilmeleri, o günkü psikoloji vs...Hayırlısı deyip önümüze bakmak gerek, bakarsınız aynı üni de tıp okuruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Düzcetıplı -- 18 Temmuz 2024; 11:37:6 > -
Hocam tıp iyi hoş da hiç benlik değil. Hiç ısınamıyorum mesleğe. O sorumluluğu almak, insanlar muhatap olmak istemiyorum. Makinelerle uğraşmak insanlarla uğraşmaktan cok daha kolay. Hem matematik, fizik, yazılım vs gibi daha soyut alanlar çok daha ilgimi çekiyor. Risk alabilsem direkt fizik yazar ilerleyen dönemde ya teorik fiziğe ya da astronomiye yonelirim.
Aynen aynen tıp+mbg yaparsınız
Alaycı bir tavır sezdim hocam. Açar mısınız biraz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- yıldız teknik üniversitesi mavi diploma veriyor mu
- iktisat-hukuk çift anadal
- havelsan maaşları
- tıp okumak mantıklı mı
- samsun en iyi dershane sıralaması
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X