Şimdi Ara

Ufak Tefek Deneyimler (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sitteisevir

quote:

Orijinalden alıntı: TheWertigo

Çok şeyler görücen daha, bu dediklerin kadar basit değil işte hayat

e sonuçta arkadaş yaşıtları kadar şey görmüş ve bunlara göre efendi düşünceler, tavırlar geliştirmiş. 16 yaşında birinin 25-30 yaşlarında bir insanla aynı kafa yapısına düşünce yapısına sahip olmasını bekleyemezsin ki bence arkadaş bazı olgun insanlardan daha olgun görüşlere sahip. mesela din konusunda

malibaturhan
    Hocam seninle ilgili yorumlarım olsun bu aşağıdakiler yanlış anlaşılma olmasın
    Buna katılıyoırum yani o konuyu açan arkadaşımızın düşüncelerinde hiç öyle çocuksu düşünceler yok o kendi açısından olgun düşüncelerini paylaşmış ama emin olsun ki hayattaki düşünceler ve olaylar daha zordur yani daha çok şeyler görücek gelişicek ama bu arkadaşımız yani konuyu açan güzel kardeşim sen böyle kendini çok çok iyi şekilde geliştirmeye devam edersen zaten herşeyin farkına diğer yaşıtlarından daha iyi vararsın hangi insana nasıl davranılması,ne yapılması,şu bu olay dıında,iş görüşmelerinde vs atıyorum.. yani bunlarda var arasında.. şimdi sen çok olgunsun karşındaki insan çocuk gibi ona ne yapman,engelil diyelim onu adam yerine koyup vs.. bunlarda hayatta çıkabilicek engellerden birisi olmakla kalmayıp ailevsel durumlar,başka sebebler vs yaşantılar çıkabiliyor zaten bunlarıda zamanı ve yerine göre öğreneceksiniz..
    Kızmanı istemem tabiki ama dahada iyi gelişitrebilirsin bu bilgiler dışında yaşantılarda karşılaşılan zorluklardan bazılarırı yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 12 Eylül 2011; 1:24:25 >

• muhakkak ki görmediğim şeyler olacaktır. zaten başlıkta da belirttiğim gibi bunlar ufak-tefek şeyler ama yine de yaşıtlarımın bu ipe sapa gelmez hallerii beni kızdırıyor ve sanıyorum ki hayatın her alanında böyle insanlar olacaktır. yazdıklarımda yaşımdan ötürü eksiklikler olabilir ama yanlışlık olduğunu düşünmüyorum. varsa konuşalım. eleştrileriniz yapıcı ve kırmayan bir uslüpta olduğu müddetçe beni kırmaz aksine sevinirim.
  • Söylediklerinin sadece 5. maddenin selam verme kısmı hariç özellikle 1. maddeye ve son maddene katılıyorum.Ve açıkçası söyleme gereği duydum biraz kibirlisin(bence) belki internet ortamı için geçerli olabilir bu durumun, bilmiyorum ve her neyse.Özellikle kendini çok bilmiş insanlara gıcık oluyorum mesela bilgisayarda oyun oynuyor ama bilgisayardan anladığını zannediyor bu tip insanlara nedense pek yaklaşmıyorum.

Ayrıca bir arkadaşım var kendini çok zeki görüyor ama aynı liseye gidiyoruz ve bu kibrini pek göstermese de tamamen bu huyu yüzünden ön yargılı davranırım biraz o arkadaşıma.

Bir arkadaşım daha var aynı lisedeniz yine ama oda kendini affedersiniz kendini bir mok zannediyor.Neymiş efenim birisi gelse dövse beni bütün ........(yaşadığı ilçe)yi yıkarmış buraya.Gıcık olsamda pek birlikte olmak istemesemde takıldı peşime bırakmıyor.Ne kadar gıcık olsamda...

Kendimi kibirli olarak görüyorum bazen mesela üstteki anlattığım olayda görmüş olabilirim herneyse önemli değil.Bende 17 yaşındayım iyi yazmışsın ama bu forumda bu sözleri pek dinleyecek insan yok zannediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

quote:

Orijinalden alıntı: sitteisevir

quote:

Orijinalden alıntı: TheWertigo

Çok şeyler görücen daha, bu dediklerin kadar basit değil işte hayat

e sonuçta arkadaş yaşıtları kadar şey görmüş ve bunlara göre efendi düşünceler, tavırlar geliştirmiş. 16 yaşında birinin 25-30 yaşlarında bir insanla aynı kafa yapısına düşünce yapısına sahip olmasını bekleyemezsin ki bence arkadaş bazı olgun insanlardan daha olgun görüşlere sahip. mesela din konusunda

malibaturhan
    Hocam seninle ilgili yorumlarım olsun bu aşağıdakiler yanlış anlaşılma olmasın
    Buna katılıyoırum yani o konuyu açan arkadaşımızın düşüncelerinde hiç öyle çocuksu düşünceler yok o kendi açısından olgun düşüncelerini paylaşmış ama emin olsun ki hayattaki düşünceler ve olaylar daha zordur yani daha çok şeyler görücek gelişicek ama bu arkadaşımız yani konuyu açan güzel kardeşim sen böyle kendini çok çok iyi şekilde geliştirmeye devam edersen zaten herşeyin farkına diğer yaşıtlarından daha iyi vararsın hangi insana nasıl davranılması,ne yapılması,şu bu olay dıında,iş görüşmelerinde vs atıyorum.. yani bunlarda var arasında.. şimdi sen çok olgunsun karşındaki insan çocuk gibi ona ne yapman,engelil diyelim onu adam yerine koyup vs.. bunlarda hayatta çıkabilicek engellerden birisi olmakla kalmayıp ailevsel durumlar,başka sebebler vs yaşantılar çıkabiliyor zaten bunlarıda zamanı ve yerine göre öğreneceksiniz..
    Kızmanı istemem tabiki ama dahada iyi gelişitrebilirsin bu bilgiler dışında yaşantılarda karşılaşılan zorluklardan bazılarırı yazdım.

+912312321

anlatmak istediğim şeyler bu yöndeydi tam da

• quote:

Orijinalden alıntı: HurtLocker

Söylediklerinin sadece 5. maddenin selam verme kısmı hariç özellikle 1. maddeye ve son maddene katılıyorum.Ve açıkçası söyleme gereği duydum biraz kibirlisin(bence) belki internet ortamı için geçerli olabilir bu durumun, bilmiyorum ve her neyse.Özellikle kendini çok bilmiş insanlara gıcık oluyorum mesela bilgisayarda oyun oynuyor ama bilgisayardan anladığını zannediyor bu tip insanlara nedense pek yaklaşmıyorum.

Ayrıca bir arkadaşım var kendini çok zeki görüyor ama aynı liseye gidiyoruz ve bu kibrini pek göstermese de tamamen bu huyu yüzünden ön yargılı davranırım biraz o arkadaşıma.

Bir arkadaşım daha var aynı lisedeniz yine ama oda kendini affedersiniz kendini bir mok zannediyor.Neymiş efenim birisi gelse dövse beni bütün ........(yaşadığı ilçe)yi yıkarmış buraya.Gıcık olsamda pek birlikte olmak istemesemde takıldı peşime bırakmıyor.Ne kadar gıcık olsamda...

Kendimi kibirli olarak görüyorum bazen mesela üstteki anlattığım olayda görmüş olabilirim herneyse önemli değil.Bende 17 yaşındayım iyi yazmışsın ama bu forumda bu sözleri pek dinleyecek insan yok zannediyorum.

niye kibirli olduğumu düşündüğünüzü anlayamıyorum, ben mütevaziliği severim ama steve vai oturup ben de pek iyi gitar çalıyor sayılmam dese bu mütevazilikten çok kibir olur. öte yandan 17 yaşın içinde misiniz, yoksa bitirdiniz mi? eğer içindeyseniz aynı yaştayız, ki aksi durumda da farketmez bu dediklerim 3 aşağı 5 yukarı yaşı kapsayabilir. bu bir saldırı değil, ben sadece bu kadar saçma olmaması gerektiğini düşünüyorum ve sırf bu kibir olayından ötürü (yani ben yazıyorum ama sırf artistik olsun diye içten içe mi yazdım diye) bu yazıyı yazdığımı söylemeden arkadaşıma okuttum ve sen yazmışsın gibi dedi anlatabiliyor muyum? ben her zaman dediğim şeyleri yapmaya da çalıştım ve dediğim gibi insanın biraz kendini bilmesi gerek. eğer yaşıtlarım bunların farkına varamadıysa ve ben vardıysam bu beni olgun yapar. bunu basite indirgeyebiliriz ama unutmayın, yer çekimi de çok çerez olmasına rağmen newton'a itaf ediliyor. yani mühim olan bulabilmek, yapabilmek, geliştirebilmek değil, bunları yapmak. bu yazımın konu içinde çocukça kaçtığını düşünüyorum, fakat sizin fikirlerinizden daha düşük bir seviyede değil. son cümle kibir kokabilir ama doğru olan bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: malibaturhan

quote:

Orijinalden alıntı: HurtLocker

Söylediklerinin sadece 5. maddenin selam verme kısmı hariç özellikle 1. maddeye ve son maddene katılıyorum.Ve açıkçası söyleme gereği duydum biraz kibirlisin(bence) belki internet ortamı için geçerli olabilir bu durumun, bilmiyorum ve her neyse.Özellikle kendini çok bilmiş insanlara gıcık oluyorum mesela bilgisayarda oyun oynuyor ama bilgisayardan anladığını zannediyor bu tip insanlara nedense pek yaklaşmıyorum.

niye kibirli olduğumu düşündüğünüzü anlayamıyorum, ben mütevaziliği severim ama steve vai oturup ben de pek iyi gitar çalıyor sayılmam dese bu mütevazilikten çok kibir olur. öte yandan 17 yaşın içinde misiniz, yoksa bitirdiniz mi? eğer içindeyseniz aynı yaştayız, ki aksi durumda da farketmez bu dediklerim 3 aşağı 5 yukarı yaşı kapsayabilir. bu bir saldırı değil, ben sadece bu kadar saçma olmaması gerektiğini düşünüyorum ve sırf bu kibir olayından ötürü (yani ben yazıyorum ama sırf artistik olsun diye içten içe mi yazdım diye) bu yazıyı yazdığımı söylemeden arkadaşıma okuttum ve sen yazmışsın gibi dedi anlatabiliyor muyum? ben her zaman dediğim şeyleri yapmaya da çalıştım ve dediğim gibi insanın biraz kendini bilmesi gerek. eğer yaşıtlarım bunların farkına varamadıysa ve ben vardıysam bu beni olgun yapar. bunu basite indirgeyebiliriz ama unutmayın, yer çekimi de çok çerez olmasına rağmen newton'a itaf ediliyor. yani mühim olan bulabilmek, yapabilmek, geliştirebilmek değil, bunları yapmak. bu yazımın konu içinde çocukça kaçtığını düşünüyorum, fakat sizin fikirlerinizden daha düşük bir seviyede değil. son cümle kibir kokabilir ama doğru olan bu.

Sizi gerçek hayatta ya da sanal alemde tanımıyorum sadece yazdıklarınızdan ötürü ön yargı ile yola çıkarak bu fikre ulaştım diyebilirim.Yani bu sizin için çok bir şey ifade etmemeli mantıklı olarak düşünüldüğünde.Benim fikirlerime çocukça demişsiniz eleştiriye açık biriyim sizde fikrinizi belirtebilirsiniz.Kısacası bence çok fazla tepki verdiniz.Yaşıtız...

• haklısınız biraz aşırı tepki verdim ama sebebi şu, ben insanların benim hakkında ne düşündüğünü devamlı sorarım (kötü yanlarım olarak genelde) ve bana patavatsız olduğumu söyleyen bir sürü insan oldu ama kibir daha önce ne benim düşündüğüm ne de duyduğum bir şey ayrıca da kibirli insanları hiç sevmem.
  • yazdıklarını okudum,doğru yanlış birşey demek istemiyorum ama şunu söyleyebilirim ki ukalalık ve had bilmezlik,ergenlikten fenadır.16 yaşında tavsiye vermek falan komik şeyler bunlar.

sen altı üstü 16 yaşında hoşlandığın kız ile ilgili "ciddi" düşünen bir ergensin,niye kasıyorsun? bizde ergen olduk,biliyoruz.bazı şeyleri yaşamaktan korkmayın,hayatın evreleri bunlar,kimse yaşına göre davrananaı yadırgamaz,aksiye bilmişlik yapanlar yadırganır.ergensen ergen ol ama yaşadığın andan mutlu ol.ve en önemlisi rahat ol.
  • dediklerin doğru ne kadar yanlış olsada ben içki içenleri ayırırım çünkü içkiden aşırı nefret ederim ha ama şu değil adam içiyordur bilirim ama gayet iyi sohbetimiz olur fakat benim yanımda gözümün önünde içmişse o adamı kolay kolay yanıma yaklaştırmam yoksa gece evinde içer sabah düzelir gelir beni ilgilendirmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: superposition

yazdıklarını okudum,doğru yanlış birşey demek istemiyorum ama şunu söyleyebilirim ki ukalalık ve had bilmezlik,ergenlikten fenadır.16 yaşında tavsiye vermek falan komik şeyler bunlar.

sen altı üstü 16 yaşında hoşlandığın kız ile ilgili "ciddi" düşünen bir ergensin,niye kasıyorsun? bizde ergen olduk,biliyoruz.bazı şeyleri yaşamaktan korkmayın,hayatın evreleri bunlar,kimse yaşına göre davrananaı yadırgamaz,aksiye bilmişlik yapanlar yadırganır.ergensen ergen ol ama yaşadığın andan mutlu ol.ve en önemlisi rahat ol.

Ergen olmayı sevmiyorum o yüzden kız arkadaşım yok hatta fazla arkadaşım bile yok.

Bilmişlik yapmıyorum ama hep dışlanıyorum. Yani sürüye dahil etmiyorlar beni.

Canıma tak ediyo bu durum ama bir süre sonra amaaan boşver alsınlar kızları başına çalsınlar falan diyorum.

Psikolojik sorunlarımın olduğunu iddia ediyor bazı salatalıklar!

• tamam beyler ne kadar güzel. açıkçası sözlük konusu hoşuma gitti. dalga geçebilirsiniz ama yine de biraz saygı beklerdim, demekki buraya "BEYLER ÇOK ÖNEMLİ KIZ MEVZÛ" yazınca ergen olunmuyor. ayriyeten atalarımızın dediği gibi akıl yaşta değil baştadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malibaturhan -- 13 Eylül 2011; 20:20:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: malibaturhan

tamam beyler ne kadar güzel. açıkçası sözlük konusu hoşuma gitti. dalga geçebilirsiniz ama yine de biraz saygı beklerdim, demekki buraya "BEYLER ÇOK ÖNEMLİ KIZ MEVZÛ" yazınca ergen olunmuyor. ayriyeten atalarımızın dediği gibi akıl yaşta değil baştadır.

Mesaj yazmayacağım dedim ama şu an şunu demeden duramayacağım yaşın önemli değil Akıl yaşta değil baştadır sözünü hiç bir zaman hiç kimse unutmamalıdır yani 16 yaşında tavsiye vermişsin yani vermekle kalmayıp bildiklerini paylaşmaktır bu konuda ama sen gene olduğun gibi devam et.

Yaş önemli değil 15 16 olsun farketmez yani aklın başında ve bildiklerini paylaşıp millete yardımcı olmak anlamında veyahut bir konu üzerinde durup muhabbet edip,tartışmaya ve eleştiriye açık olup ona göre eleştirmek yada yorum yaparak bir konuya yada olaya katkıda bulunoyrsan zaten senin için bunlar önemli sen zaten biliyorusn ben uzatmayacağım.
    Yaşı 20 olup çocuksu ve boş işler peşinde olanlarda var zaten çoğu insanımız öyle.(Burdakiler alınmasın uğraşamam tartışmalarla)

Saygılar.

• teşekkür ederim Se_co. aynı zamanda belirtmek istediğim bir şey var ki bazı arkadaşlarımın anne-babası liseyi bile bırakın ilkokulda birbirinin çocukluk aşkıymış. yani siz fesatsanız, yapay ilişkilerde boğulduysanız, bu kimsenin suçu değil beyler-bayanlar. ayrıca konunun başında dediğim gibi ben aşırı tecrübeilyim demiyorum, sadece yaşadıklarımın sonucunda bunlara kanaat getirdiğimi belirtiyorum.
  • Beğendim yazını, özellikle kardeşimle kıyasladığımda. Aklı başında birine benziyorsun. Ama bak şunu söyleyeyim, "her şeyi biliyorum havasına girmeyin" demişsin ama ilerde sende bu havaya girecekmişsin gibi hissediyorum nedense. -Yanlış anlama- Kendinin farkında olmaya çalış her zaman, sadece yaşıtlarını değilde kendinide eleştir.

Birde ehliyetsizsin trafikte araba kullanma :) Geyik olsn diye söylemiyorum. Allah korusun, kaza vs olsa haklı olsan bile başın belaya girer.
  • tamam ehliyet olayını düşüneceğim ama vazgeçeceğimi sanmıyorum. nasıl desem araba sürmek yaşın isteklerinden çok beni rahatlatan bir şey, biraz duygusal olacak ama arabadayken onu vücudum gibi hissediyorum. öte yandan her şeyi biliyorum diye bir iddiam yok biliyorum biraz öyle gözüküyor ama insanın beden dili olmadan ciddi bir şey yazınca biraz öyle oluyor (tabi üslupta yatkın biraz). kendini eleştirme olayını yaptığımı düşünüyorum ama size eleştirmiyorum gibi geliyorsa emin olun daha dikkatli olurum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.