Şimdi Ara

Uğultu sesi duyuyorum ! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
2
Favori
17.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yıldızlar bir araya toplanmış diyenler var evet😂😂 ama öyle değil tabiki. dediğiniz gibi ışık kaynaklarının kesilmesinden dolayı net görüldüler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam 99 da çocuktum yukarda yazdım hatırladıklarımı.
    Ama şu 5.8 lik depremi hissettim.
    Deprem 15 saniye sürmüş diyorlar ben tabi uzağım biraz (gebze) merkez üssünden.
    Şöyle söyleyeyim koltukta uzanmıştım bi baktım koltuk titriyor 2-3 saniye oldu zaten.
    Evin altından yer altı canavarı geçiyor gibi hissettim.

Edit; Gebze olaya biraz uzak diye kısa hissettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkus Hydranoid -- 30 Eylül 2019; 1:27:7 >
  • Darkus Hydranoid kullanıcısına yanıt
    bende tuzla yayla Mahallesi ndeydim o zaman uyuyorum sonra diyorum kendi kendime Allah Allah ya bu çekyat niye devrilecek gibi gidip geliyor, ondan sonra tabi bağırışma sesleri falan dışarı çıkıyoruz gökyüzü o deniz üstüne doğru Kocaeli Yalova çaprazına doğru gökyüzü kırmızı bir renk almış işte bu şekilde tüm hatırladığım yani cekyatin gel git şeklinde sallanması ve gökyüzü nün öyle kizarikligi,, fakat bu kızarıklık ben mi korktuğum için öyle anımsıyorum gerçekten öyle miydi bilmiyorum,, tabi tuzla sallanti şeklindeydi deprem hissettiğim ses veya catirdama duymadım yada hatırlayamadım

• Hatırlamıyorsunuzdur hocam yaş kaç

• quote:

Orijinalden alıntı: Tensegrity

2012 de dünyanın bir çok farklı yerinde garip sesler duyulmuştu çok yüksek seste değildi ama bölgede bir çok kişi tarafından duyulmultu dh da konu bile olmuştu yotube 2012 garip sesler yazın bir çok sonuç çıkar.

Bizleri korkutan deprem değil , deprem ile gelecek olan ölüm ve ölüm korkusu , aslı da gündelik hayatta zaten öğle çok risk alıyoruz ki deprem ile ölmek çok küçük bir olasılık. İnsan yemek yerken su içerken bile öle bilir.
    Deprem ile bir yakını kaybetmek tabi bu da bir olası ölüm şekli , depremi hiç bir şey ile başkaldıramayıp anlam vermediğimizden bizi korkutmakta
    O sesler neydi ya bizzat duyuyordum 2012de. Sonra yok oldular.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Strawberry Fields Forever kullanıcısına yanıt
    Hocam o dediğiniz seslere ben baktım bugün youtube dan.
    Saat kaç gibi duydunuz hatırlıyormusunuz?
    Hangi şehirdeydiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkus Hydranoid

Hocam o dediğiniz seslere ben baktım bugün youtube dan.
    Saat kaç gibi duydunuz hatırlıyormusunuz?
    Hangi şehirdeydiniz
    Bursa'da akşamları duyuyordum gece 12 falan. Yatmadan önce camdan bakarken duyduğum olurdu ne korkunç yahu.

Şimdi baltım yabancı kaynaklarda da var amerikada vs. Duyulmuş global bi şey yani. 2012den sonra bir daha hiç duymadım.

• Strawberry Fields Forever kullanıcısına yanıt
    Hocam özele gelsene az

• Arkadaşlar ben şu birkaç gündür inanılmaz korkuyorum. Ekstrem deprem anksiyetesi oluştu aklımdan çıkmıyor. Tek düşündüğüm şey şu büyük deprem. Uuuyamıyorum, hayat sevinci de kalmadı.

• HAARP açık kalmış beyler pardon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spider-Man

İnternette gördüğünüz her şeye inanmayın. Köpekler 10 gecenin 8'inde huysuzlanıyorlar zaten. Huysuzlandılar diye deprem olacak değil. İzmir'de yaşıyorum. 2018 yazı 5,6 civarı 4 deprem oldu. Hiçbirinde havlamadı köpekler. Dün gece çıldırıyorlardı mesela. Ha bu 4 depremin 3'ünde ortak olan şey benim PS'de NBA 2K17 oynamamdı. Sizin dediğiniz "Spider-Man" NBA 2K17 oynarsa deprem olur demek gibi bir şey.

Alıntıları Göster
    Selamlar hocam FB bölümünde yazıyoruz arada...

Çeşitli hayvanların depremi önden hissetmesi mevzusu biraz karışık. Nitekim bu düşünce internette görülen basit şehir efsanelerin aşan bir durum. Yüzyıllar boyunca bu düşünce vardı zaten. Geldiğimiz noktada bilim ise bu konuda daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu söylüyor yani kesin konuşmak için yeterli bir veri yok elde. Şüpheci bir yaklaşım var. Paylaşmışsınız zaten ortada korelasyon kurmak için veya birebir mana çıkarmak için yeterli veri yok ama aksini iddia etmek için de yeterli veri yok. Aynı yeri okumuşuz.

earthquake.usgs.gov
    Animals & Earthquake Prediction
    https://earthquake.usgs.gov/learn/topics/animal_eqs.php

https://blogs.scientificamerican.com/observations/a-sixth-sense-for-earthquake-prediction-give-me-a-break/

Yani tam olarak verdiğiniz NBA örnekleri gibi hissi (his derken biyolojik donanımla elde edilen duyu diyelim) veya donanımı olmayan cansız materyallerle benzeteceğimiz bir durum değil tam olarak. Elektromanyetik dalgalar, ultrasound, infrasound vs. ve bunları hissedecek bazı donanimlara sahip canlılar söz konusu olabilir. Küçüklerde olmasa da rahatsızlık verecek seviyedeki doğal felaketlerde bu hayvanlar tepki veriyor olabilir.

He bizim de şöyle bir örnek oldu başımızdan geçen ; 99 depreminde biz İstanbul dışındaydık ve babam evdeydi tek başına İstanbul'da saat gece 3'e gelirken daha önce örneği olmamış şekilde muhabbet kuşumuz kafesin içinde fırıldak gibi dönerek bağırmış ve hatta babam bu gürültüye uyanmış kuşu sakinleştirmek için. Hırsız falan mı girdi diye düşünmüş hatta... Ortalığı kontrol edip geri yatmaya hazırlanırken deprem başlıyor... (söz konusu muhabbet kuşumuz 17 sene bizle yaşadı çevremde bu kadar yaşayan muhabbet kuşu duymadım, beraber büyüdük sayılır, daha önce böyle bir rahatsızlığını duymadım küçük depremler de dahil)

Kişiden kişiye değişmekle birlikte, bilimin "bu durum yeterli veri bulunamadığından dolayı muhabbet kuşunun bu davranışı depremi önden hissettiği manasına gelmiyor" açıklaması tatmin edici, rahatlatıcı veya aksini düşündürücü bir açıklama olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dulcet -- 30 Eylül 2019; 19:17:57 >

• Arkadaşlar bu duyduğunuz sesler kaydedilebilir seviyede ise kaydetmeyi denediniz mi?

• Arkadaslar bende duydum simdi disarda allah kitap carpsin ugultu sesi geldi deprem oluyor sandim, gece genelde ucak rotalari degisiyor umarim ucak sesidir tirstim baya

• Eski buzdolabının sesidir o

• dulcet kullanıcısına yanıt
    Kaydetmek zor

• stylerbb kullanıcısına yanıt
    Kesin öyledir😀

• quote:

Orijinalden alıntı: FK5896

2. Fotoğraf. Yazıyı düzenlerken hata verdiği için alıntı yaptım.

hocam burası bakırköy incirli değil mi?
  • Deprem ile ilgili çok güzel blog yazdım. 5 dakikanızı ayırıp okuyabilirseniz beni çok mutlu etmiş olursunuz:)https://blog.niximera.com/depremistanbul/
  • fatihtplgll F kullanıcısına yanıt
    Yazı çok güzel okurken hiç sıkılmadım
    arkadaşlar bakabilirsiniz :)

• Flugyl F kullanıcısına yanıt
    Evet hocam orası

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.