Eşimle birlikte 1 haftalıgına ay sonunda Lviv'e gidiyorum. 2-3 gün kaldıktan sonra mutlaka şu şehri de görün diyebileceğiniz neresi olur acaba gidenler/bilenler yardımcı olabilir mi.
Teşekkür ederim.
Bence Ukrayna nın en güzel şehridir Lviv.Kafeleri restoranları ve müzeleriyle 2-3 gün yeterli gelir.Lviv'den sonra diğerleri size güzel gelmeyebilir Kiev de dahil.Bunun dışında Odessaya gidilebilir.Zaten fazla doğuya da kaymayın malum olaylar yüzünden.
masqueredaM
kullanıcısına yanıt
Daha önce 3 kere gittim. Eski şehir denen merkez gerçekten çok güzel. Buralarda yapılacak ve gezilecek şeyleri zaten orada iken farkedeceksinizdir. (Çikolata atölyesi, Kahve değirmeni gibi). Fakat 1 hafta bu şehir için fazla gelecektir. Ayrıca tüm parkları çok güzel ve büyük. Bunun dışında da pek bir şey yok. Ben yemek yemeği sevdiğim için her akşam bir restoranına gitmeyi seviyorum. İzmir ve İstanbul' a göre et ve şarap fiyatları uygun. Bir de şu anda ismini hatırlayamadığım eski bir bira fabrikası var. Restorana dönüştürülmüş. Etlerini çok beğenmemiştim ama farklı bir ortam. Deneyin derim. Ama cumartesi için rezervasyon gerekebilir. Aileler dolup taşıyor. Eğer çok isterseniz eski şehirde Gloria Cafe denilen bir mekan var. Sanırım eski ortağı türkmüş O yüzden melemen bile var. (ince belli vardaklarda çay ...). Dediğim gibi ben yemek yemeği sevdiğim için akşamları restoranlarında oluyuyorum ve tüm Avrupadaki et restoranlarını sevdiğim için gayet keyifli oluyor. Gece hayatı için hiç bir şey söyleyemem. Bir kere gitmiştim ismini hatırlamadığım bir mekana hiç de iç açıcı değildi. Şimdiden iyi eğlenceler.
Yok hayır bende senin gibi düşünüyorum , doğu tarafına gitmek istemediğim için direk en batı daki şehir Lviv'i seçtim. İşte 1 hafta fazla gelir ise Lviv den sonra nereye gitmek iyi gelir acaba ? Odessa ya gitmeyi düşünmüyorum. Ternopil , chernivtsi , ivano-frankivsk var.
masqueredaM
kullanıcısına yanıt
Ukraynada Lviv'den başka bir yere gitmedim. Ama eğer Schengen probleminiz yoksa Lviv'den Polonya'ya geçebilirsiniz. Karayolu ile 1 saat sürüyor. Ayrıca şunuda belirteyim; Ukraynadan belirli bir miktarın üzerinde içki çıkarmak yasak. Havaalanında sorun yaşarsınız. (Freeshopu kastetmiyorum). Votkaların ucuzluğuna bakıp gaza gelmeyin. :)
merhaba arkadaşlar ukrayna ya gitmek istiyorum.pasaport bitiş süresi 1.5 ay var.Fakat ben ukrayna konsolosluğuna sorduğumda en az 3 ay olması gerektiği söylendi.internetten araştırmalarımda da 1 ay yeterli olduğu yazıyor.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.