Şimdi Ara

Ukrayna Lviv hakkında bilgisi olan ? (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
14
Favori
43.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cyberm

1 USD 11.50 uah olmuş napsak? Son durumlardan haberdar olan varmı? Donesk ve kharkov da karıştı

Lviv de olay yok heryer sakin gönül rahatlığı ile gidip gezebilirsiniz
  • Merhaba,

şu anda Lviv'de durum nasıl acaba?
    Yeni gelen arkadaşlardan ricam 1 hafta Lviv'de yaşam için ne kadar para gerekli? (Gece hayati hariç yemek ve otel masarafları için)

Teşekkürler
  • Son durumlardan haberi olan var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suan lviv deyim hic bir problem yok arkadaslar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue3458

Merhaba,

şu anda Lviv'de durum nasıl acaba?
    Yeni gelen arkadaşlardan ricam 1 hafta Lviv'de yaşam için ne kadar para gerekli? (Gece hayati hariç yemek ve otel masarafları için)

Teşekkürler

Ucak biletleri haric bir hafta icin 500 tl yeterli bence icki ve sigara ucuz zaten burda parlamentin paketi 3,5 tl lm 1 tl ..

• Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Ferhat 3. En kısa zamanda Lviv'i ziyaret etmeyi düşünmekteyim.

Saygılar
  • 500 lira , otel veya ev, yemek 1 hafta? hocam yanlış bence hayal.

Arkadaş zaten 1 hafta otel veya nerde kalacaksa, en ucuzu diyelim 50 lira günlük *7 gün = 350 tl yapar

1 hafta 150 lira mi yaşacak, ha evden çıkmayıp,yumurta,makarna yerse hergün yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: soniqueizm_777

500 lira , otel veya ev, yemek 1 hafta? hocam yanlış bence hayal.

Arkadaş zaten 1 hafta otel veya nerde kalacaksa, en ucuzu diyelim 50 lira günlük *7 gün = 350 tl yapar

1 hafta 150 lira mi yaşacak, ha evden çıkmayıp,yumurta,makarna yerse hergün yeter

Ya dostum ben suan lviv deyim benmi daha iyi bilcem yoksa senmi biraz mantikli konus allah askina ben sehrin gobeginde bir hostelde kaliyorum ortak oda gunlugu 20 tl gecen pizza ve portakal suyu yedim 8 tl verdim içki ve sigara ucuz zaten gunluk 20 tl otel 7×20=140 her ögun pizza yesen 8×21=196 toplam 336 tl yapar bir haftalik harcama...

• quote:

Hocam bu arkadaş da sineğin kanadından yağ çıkaran arkadaşlardanmış.

Ben şurdan anlatayım. Geçen yaz gittiğimde bir arkadaşımla gitmiştik lvive. Arkadaşım benle aynı evde kalmasına rağmen 300 $ daha az para harcadı aynı sürede.
    Ve esas bomba hostelde kalan bir türkle tanıştık. Adam öğretmenmiş. Bunlar avrupa birliği projesi kapsamında bir çok ülke gezmişler fondan hibe para alarak. Hesapta fonun bunlara yatırdıkları paradan ceplerine pay kalsın diye her ülkede hostellerde kalıp en ucuz şekilde beslenerek ve yaşamaya çalışarak geri döndüklerinde cepten harcamadıkları gibi ekstra para da kalıyormuş.

He dedik gectik. Adama onca ülke gezdin şunu yedin mi şurayı gördün mü desen haberi bile yok. Uzun lafın kısası benden 300 $ az harcayan arkadaş da mesela ne muzeye gitti ne bilmem nereye gitti ... evde oturun 500 tl de cebinizde kalsın . Kusura bakmayın ama tatile çıkıp da ondan mahrum kal bundan mahrum kal nereye kadar.

Ben mesela taylanda giderken herkes orda aç kalırsın diyip duruyordu. Bende hani bir ihtimal aç mı kalırım diyordum. Ben gidince oyle yerler keşfettim ki ne aç kalması kilo bile aldım. Taylanda gidip aç kalan da ya cahildir ya da parasız. Ben orda yediğim bifteği türkiyede yemedim mesela... Ha keza lviv de yediğim pizzayı da TR de yiyemezdim. Bunu miktar olarak da almayın kalite olarak alın. Baktım çok güzel tabii ki daha fazla tükettim gitmişken.

Şimdi arkadaş 8 tl den pizza ve portakal suyu almış. Gitsin Celentano pizzaya bakalım aynı hesap kaç para gelecek ?

Bu lviv pahalıdır ucuzdur meselesi değil. Bu nerde ne yediğin ile ilgili. Ben phukette steak houseda bir yemeğe 1000 BHT ( 65 tl civarıydı ) verdim ki bu rakam oraya göre oldukça yüksek bir rakamdı. Bu demek değil ki daha pahalısı yok. Bir şekilde para harcama bütçenize ve tercihlerinize bağlı )
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhat 3

quote:

Ya dostum ben suan lviv deyim benmi daha iyi bilcem yoksa senmi biraz mantikli konus allah askina ben sehrin gobeginde bir hostelde kaliyorum ortak oda gunlugu 20 tl gecen pizza ve portakal suyu yedim 8 tl verdim içki ve sigara ucuz zaten gunluk 20 tl otel 7×20=140 her ögun pizza yesen 8×21=196 toplam 336 tl yapar bir haftalik harcama...

Hocam ukraynası, dahil birçok ülkeye gittim..belarus konumda var forumda..slavların içindeyim 7-8 senedir.. herşeyi iyi biliyorum sıkıntı yok

Adam yukarda yazmış yemek ve otel?

Sen kalkmış hostelden bahsediyorsun şimdi ozaman yazıncaktın 500 tl yeter ama hostelde yaşarsın, tek pizza portakal suyu? Bir insan günde 3 öğün yer, kahvaltı,öğle,akşam, tek pizza ve portakal suyu, hostelde yat kalk,böyle ukrayna hayali olanalr varsa hiç gitmesin bide uçak parası, yani hem zamanınza,hemde paranıza yazık bişeyda anlamazsınız öyle tatilden..

Bu forum türkiye genelinde açık, 500 tl inanip gideceklere ,kötülük ediyorsunuz. ya anlatın adam gibi nedir, 500 tl yeter demekle bir haftada olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: koko69

quote:

Hocam bu arkadaş da sineğin kanadından yağ çıkaran arkadaşlardanmış.

Ben şurdan anlatayım. Geçen yaz gittiğimde bir arkadaşımla gitmiştik lvive. Arkadaşım benle aynı evde kalmasına rağmen 300 $ daha az para harcadı aynı sürede.
    Ve esas bomba hostelde kalan bir türkle tanıştık. Adam öğretmenmiş. Bunlar avrupa birliği projesi kapsamında bir çok ülke gezmişler fondan hibe para alarak. Hesapta fonun bunlara yatırdıkları paradan ceplerine pay kalsın diye her ülkede hostellerde kalıp en ucuz şekilde beslenerek ve yaşamaya çalışarak geri döndüklerinde cepten harcamadıkları gibi ekstra para da kalıyormuş.

He dedik gectik. Adama onca ülke gezdin şunu yedin mi şurayı gördün mü desen haberi bile yok. Uzun lafın kısası benden 300 $ az harcayan arkadaş da mesela ne muzeye gitti ne bilmem nereye gitti ... evde oturun 500 tl de cebinizde kalsın . Kusura bakmayın ama tatile çıkıp da ondan mahrum kal bundan mahrum kal nereye kadar.

Ben mesela taylanda giderken herkes orda aç kalırsın diyip duruyordu. Bende hani bir ihtimal aç mı kalırım diyordum. Ben gidince oyle yerler keşfettim ki ne aç kalması kilo bile aldım. Taylanda gidip aç kalan da ya cahildir ya da parasız. Ben orda yediğim bifteği türkiyede yemedim mesela... Ha keza lviv de yediğim pizzayı da TR de yiyemezdim. Bunu miktar olarak da almayın kalite olarak alın. Baktım çok güzel tabii ki daha fazla tükettim gitmişken.

Şimdi arkadaş 8 tl den pizza ve portakal suyu almış. Gitsin Celentano pizzaya bakalım aynı hesap kaç para gelecek ?

Bu lviv pahalıdır ucuzdur meselesi değil. Bu nerde ne yediğin ile ilgili. Ben phukette steak houseda bir yemeğe 1000 BHT ( 65 tl civarıydı ) verdim ki bu rakam oraya göre oldukça yüksek bir rakamdı. Bu demek değil ki daha pahalısı yok. Bir şekilde para harcama bütçenize ve tercihlerinize bağlı )

Aynen hocam yazınıza katılıyorum, teşekkür ederim.. Insanları kandırmadır, resmen.. yani sanki oralar çok ucuzmuşda, hayat güllük gülistanlık,allah akıl versin, bende birsürü yer gördüm gezdim hocam,şu internette dünyasında okadar yalancı görüyorsunuzki, bunları gidip gördükten sonra anlarsınız.

2007 belarusa dil kursuna gidiyorum, millet yaziyor 300 dolar 1 ay yeter, 10 dolara discoda yersin içersin.. gittim oraya, hayat sandartlarıma göre 700-800 dolar anca yetiyor aylık, discoda 10 dolara yeme içme belarusta diyorlardı, ulan gittik, sadece giriş bileti 10 dolar, eğlenme 40-50 dolara patliyor, 7 sene önce böyle internet felan çok yaygın değil,herşeyin palavra oldugunu öğrendik. O plavara atanlar, trol, yeni oraya kursa öğrenci çekme peşinde,komisyon için, ev kiralama komisyoncuları, 10-15 hesap açiyorlar ,aynı yazıları copy-paste yapan tiplerdi.
  • Arkadaşın yaZdıklarını okuyunca gulesim geldi.Lviv e gideceksin ve ortak hostel de kalacaksin ve günde 3 öğün pizza ile idare edeceksin.dediği tek doğru yükselen kurlardan dolayı sigara fiyatı.şubat ayında 1 karton parliament night blue 185 grivna idi.1 dolar şu an 11.5 grivna civarında.alkol ucuz evet de marketten alıp hostelde iceceksen, eğer bir mekana misal metro clube gideceksen zaten hafta sonu giriş 60 grivna, içeride masa almayıp ayakta 1 bira ile.idare edecekseniz 100 grivna masrafınız olur.Lviv lokanta acisindan cok ucuz bir yer değil.şemsi 'nin orada döner yerseniz biraz daha ucuza maledersiniz.
    Ev De kalacaklar,eli yüzü düzgün bir daire min 40$..
    Bu arada sen nereden bileceksin diyecekler olabilir,2012 kasımdan bu yana kaç kez gittiğimi bilmiyorum ama 10 un üzerinde.her gidişin min. 1hafta..saygılar: )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdaR^73 -- 19 Mayıs 2014; 1:08:37 >
  • quote:

quote:

quote:

Hocam ukraynası, dahil birçok ülkeye gittim..belarus konumda var forumda..slavların içindeyim 7-8 senedir.. herşeyi iyi biliyorum sıkıntı yok

Adam yukarda yazmış yemek ve otel?

Sen kalkmış hostelden bahsediyorsun şimdi ozaman yazıncaktın 500 tl yeter ama hostelde yaşarsın, tek pizza portakal suyu? Bir insan günde 3 öğün yer, kahvaltı,öğle,akşam, tek pizza ve portakal suyu, hostelde yat kalk,böyle ukrayna hayali olanalr varsa hiç gitmesin bide uçak parası, yani hem zamanınza,hemde paranıza yazık bişeyda anlamazsınız öyle tatilden..

Bu forum türkiye genelinde açık, 500 tl inanip gideceklere ,kötülük ediyorsunuz. ya anlatın adam gibi nedir, 500 tl yeter demekle bir haftada olmaz.

Evet hostel bu soruyu soran arkadasin bütcesi kısık oldugu icin bu öneride bulundum sen belki 5 yıldızlı otelde kalıyorsundur tatillerinde ama bizim bütçe bu kadarina izin veriyo dostum mesela bugun bir yerde 3 cesit yemek yedim toplam 4,50 kuruş verdim winston paketi 2,70 kuruş bence türkiyeye nazarandan daha ucuz gelcek arkadasa dedigim ücret yeterli olcak bence bir hafta ićin

• Valla cok bilmis arkadaslar suan ben burdayim siz ordasiniz buralari siz daha iyi bilirsiniz ben sadece gorduklerimi yazdim saygilar

• quote:

Valla cok bilmis arkadaslar suan ben burdayim siz ordasiniz buralari siz daha iyi bilirsiniz ben sadece gorduklerimi yazdim saygilar

Arkadaşım bunun çok bilmesi az bilmeyle ilgisi yok. Hayat standartları ve ekonomik durumunla ilgili.

Yoksa 3 tl den tavuk döner ayran yersin türkiyenin en pahalı şehrinde bile. Veya saç sakal 5 tl kesiyor berber. Sen bu forumda saç sakal 5 tl yazarsan bunu okuyup da saç kesimine 20 tl alan berbere giren musteri derse bana saç sakal 5 tl demişlerdi ??? O zaman sen insanları yanlış yönlendirme. Her ülkede her şehirde çeşitli mekanlar ve fiyatlar vardır. Ukrayna'nın 20 sene evvel ki halini de biliyorum şimdi ki halini de. Kimse orası ucuz demesin. Bu göreceli bir kavram. Kimse de pahalı demesin. Ben daha yeni sözüm ona dünyanın en ucuz ülkelerinden biri olan Kamboçya idim. Gel gelelim o ucuzluk sadece kendi vatandaşı için geçerli. Turist isen aldığın hersey kazık ve de ciddi anlamda olması gereken fiyatından farklıydı.

Kısaca bira ucuz günde 10 bira içerim bana yeter dersen Ukrayna ok dir. Herşey ucuz demek ise tamamen asılsız bir bilgidir. Hele de karışıklıklar içindeki bir ülkeye sırf ucuz diye gitmek cahil cesaretini gösterir. Burayı bir sürü insan okuyor. Yarın birinin başına bişey gelse burda vebali sana kalır. Geçen sene hicbirsey yok iken ülkede ufak sorun yaşadık. Kaldı ki insanlar bu son 6 ayda orda parasal anlamda yıpranmış durumda. Bir yanlış sokağa girip de başına is gelmesinden korkarım. Hayat senin hayatın sadece insanları fazla özendirici yazma yaniltici olabilir.

• SerdaR^73 kullanıcısına yanıt
    reyiz sn sürekli gidip napıyon oralarda
  • merkep kullanıcısına yanıt
    Ufak çaplı bir işyeri var oralarda:)

• quote:

Orijinalden alıntı: koko69

quote:

Valla cok bilmis arkadaslar suan ben burdayim siz ordasiniz buralari siz daha iyi bilirsiniz ben sadece gorduklerimi yazdim saygilar

Arkadaşım bunun çok bilmesi az bilmeyle ilgisi yok. Hayat standartları ve ekonomik durumunla ilgili.

Yoksa 3 tl den tavuk döner ayran yersin türkiyenin en pahalı şehrinde bile. Veya saç sakal 5 tl kesiyor berber. Sen bu forumda saç sakal 5 tl yazarsan bunu okuyup da saç kesimine 20 tl alan berbere giren musteri derse bana saç sakal 5 tl demişlerdi ??? O zaman sen insanları yanlış yönlendirme. Her ülkede her şehirde çeşitli mekanlar ve fiyatlar vardır. Ukrayna'nın 20 sene evvel ki halini de biliyorum şimdi ki halini de. Kimse orası ucuz demesin. Bu göreceli bir kavram. Kimse de pahalı demesin. Ben daha yeni sözüm ona dünyanın en ucuz ülkelerinden biri olan Kamboçya idim. Gel gelelim o ucuzluk sadece kendi vatandaşı için geçerli. Turist isen aldığın hersey kazık ve de ciddi anlamda olması gereken fiyatından farklıydı.

Kısaca bira ucuz günde 10 bira içerim bana yeter dersen Ukrayna ok dir. Herşey ucuz demek ise tamamen asılsız bir bilgidir. Hele de karışıklıklar içindeki bir ülkeye sırf ucuz diye gitmek cahil cesaretini gösterir. Burayı bir sürü insan okuyor. Yarın birinin başına bişey gelse burda vebali sana kalır. Geçen sene hicbirsey yok iken ülkede ufak sorun yaşadık. Kaldı ki insanlar bu son 6 ayda orda parasal anlamda yıpranmış durumda. Bir yanlış sokağa girip de başına is gelmesinden korkarım. Hayat senin hayatın sadece insanları fazla özendirici yazma yaniltici olabilir.

Ìstedigini düşünmekte ve yazmakta özgürsün dostum ama burasi türkiyeye göre yüzde elli daha ucuz bence 3 gecedir burdayim 70 dolar param gitti hostel dahil kimse cocuk degilki benim dediklerime kanip buraya kossun yukarda bir arkadas bir haftalik tatil icin gidebilcek masraflarini sordu bende gidebilcek minimum masrafi gördüğüm sekilde yazdim

• Merhaba arkadaşlar,

Bu haftasonu lvivde bulunan biri olarak bilgi vermeye çalışayım. Öncelikle herhangi bir karmaşa kaos ortamı güvenlik zaafı vs bulunmuyor. Neden söyluyorum gitmeden bir çok arkadaşımın söylediklerinden tedirgin olmuştum.

Booking.com dan aldığımız merkeze 7-8 dakıka yurume mesafesinde apartımıza 3 gün ve iki kişi için 80 $ ödedik, wifi cihazı portatif oldugundan 3 gun yanımızda taşıdık ve bu şekilde iletişim kurduk yoksa telefon hattı almayı planlıyorduk.

Lvive ilk defa gidecekler için (Bizde ilk defa gittik) havalimanında ayırarak bir odada soru soruyorlar. Nerede kalacaksın neden geldin kaç paran var gibi... uçak bileti çıktısını ve otel rezervasyon çıktınız yanınızda olsun bakıyorlar. Yalnız ayırdıkları herkesi rutin sorulardan sonra gönderdiler herhangi bir sıkıntı yaşamadık.

100 $ 1160 grevni yapıyor. Biz 3 günde konaklama hariç 250 $ harcadık ki, her öğünü dısarda yedik forumdan okuduklarmızla tavsiye edilen iyi yerlerde yemege çalıştık, bir gece metro Club (Giriş 60 grevni) 2 gece Fasion Club (giriş 100 grevni) eğlenmeye gittik operaya gittik (100 grevni) vs vs.

En çok merak edilen konu ukranyanın bayanları arkadaşlar özellikle bayanlar için gidecekseniz hayal kırıklığına uğrayacağınız garantidir. Çünkü kesinlikle kadınları hayat kadını tarzında değil ve maalesef türklerden de yılmışlar. Samimiyetle söyleyeyım özellikle metro club denilen mekanda gördüklerimden ben bile utandım. Tum localarda 8 li gruplar halinde bizim erkekler eşofmanla gelenler mı ıstersın parayla tuttuğu kadına sapkın sapkın hareket yapanlar mı istersin. Lütfen bir milleti temsil ettiğimizi unutmayalım.

Giderseniz kesinlikle metro Club’ a gitmeyin derim. (içerisi keşmekeş ve çok varoş). Fasion Club kesinlikle gidilmesi gereken bir mekan, millenium Club maalesef gidemedik ama oldukça popüler bir mekan tavsiye ederim.

Bira mekanlarda 20-25 grevni arasında, biz ağırlıklı mohito içtik o da 55-65 grevni arasında değişiyor. Kahvaltı için meydanda centaur diye bir mekan var, sabah yoğurdu ve peynirli omleti muhteşem kesinlikle deneyin derim (iki kişi 200 grevni)

Mc Donalts da yedik ama burdakilerden farklı tadı çok tuzlu ve yavan geldi. İsterseniz deneyebilirsiniz. Grill de biftek önerebilirim (200 grevni iki kişi), Lvivski plijacky denilen yerde yöresel böreklerden tatmanızı tavsiye ederim.

Son olarak havalimanı lviv merkez 6-7 km arası taksi 80 grevni, ilk geldiğimizde 10 $ verdik buna dıkkat edebilirsiniz. Dönüşte alkol almak isteyenler için söyleyeyim kişi başı 1 lt alkol 1 karton sigara alabiliyorsunuz, biz 6 lt aldık maalesef 150 grevni rüşvet verdik. Bir de sırt cantalarımızı 8kg dan fazla oldugu ıcın yanımıza alamadık bilginiz olsun.

İyi eğlenceler şimdiden...
  • Bu odaya çekip sorma işine geçen yazdan sonra başladılar,genelde ilk kez gelenlere yapıyorlar bunu.amaç para carpabilmek.ben şubatta gittiğimde benim önümdeki herkesi teker teker götürdüler ama bana pasaportu verince soru bile sormadilar, bol bol Lviv mührü olunca:)
    Eğer telefonla merkezden taksi cagirirsaniz havaalanına, 45-50 grivna civarında ödeme yapıyorsunuz tabi yanınızda ukraynalı bilen biri olması lazım.
    Metro club konusunda haklısın maalesef bizim türk gruplar garip hareketlerde bulunuyor orada.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.