Şimdi Ara

Ukrayna/Odessa ya okumaya gidiyorum . (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
24
Favori
7.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gittiğin partilerden foto isteriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Viper_Sensation

Kardeşim ben de bir gemi makinisti abin olarak günümüz de seçebileceğinen zor mesleği seçmişsin. Okulu bitip staja gidip mesleği bırakanlar en ufak sağlık sorunu yüzünden belge aalamayanlar, piyasanın yarısından fazlası şu anda maaşları ödemez kendi emeğinin dilenciliğini yaparsın denizin ortasın da aç kalırsın, susuz kalırsın gemi ortamın da çıkar dengesizin birisi huzurunu bozar.günümüz de artık yabancı kağıtlar moda, üniversite okumana gerek yok bas 5000 - 6000 doları al kaptan ya da başmakinist kağıdı. Bu arada şu an rusya novorossisk limaındayım dubaiye gidiyorum. İnşallah senin için hayırlısı olur Allah selamet versin.

Yani haklısın.Gemi kaptanı veya makinisti olmak için 4 sene üniversiteye gitmek yerine kurstan belge almak mantıklı.Denizcilik fakülteleri çekilecek yerler değil.İlk gittiğimde sanki acemi birliğine gitmiş gibi oldum.Uygun adım yürüme, devrecilik, içtima alınması 4-5 sene bunlara katlanmaya gerek yok.Ver parayı git kursa işe yarar bir belge versinler işe gir stajını başlat.
    Makine mühendisliğinden kursla gemi makinacısı olan akrabam var iyi kazanıyor ama sağlık sorunları çok fazla.

• kamil611 K kullanıcısına yanıt
    Okursun kardeş, ben orada okudum ama Kiev'deydim.
  • ColDasHeLL kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun kardeş.Ben Kiev'de okudum.5 sene kaldım şu an Türkiye'de çalışıyorum.İstediğin her konuda yardımcı olurum hatta yönlendiririm seni orada yüksek lisans yapan yada çalışan arkadaşlara.Başarılar sana.
  • Dunyada yazildigi gibi okunan uc dil vardir turkce italyanca ve ruscadir. Ruscayi diger dillere gore biraz daha rahat ogrenirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brknl

Okursun kardeş, ben orada okudum ama Kiev'deydim.

Makine Mühendisliğimi okudun ? Çalışıyormuşsun galiba şuan nekadar alıyosun? ve Eğitimi zor mu ?
    evet makine müh. okudum ve eğitimi zor değil her türlü geçersin derslere gittiğin sürece ama öğrenme kapasitesi tamamen sana bağlı, öğrenmek isteyene öğretirler öğrenmek istemeyende geldiği gibi gider.Maaş söylemem çok doğru olmaz nedenini iş hayatına girince anlarsın. benim ilk iş tecrübem ve askerliğimi yapmadım daha kasımda gidiyorum inşallah ama 2500-3000 TL civarı alıyorum madem sordun tabi bu yurt dışında çalışırsan direk dolara döner aynı rakamlar üzerinden .Mühendis maaşı tecrübeyle doğru orantılıdır zamanla daha çok alabilirsin.
  • quote:

evet makine müh. okudum ve eğitimi zor değil her türlü geçersin derslere gittiğin sürece ama öğrenme kapasitesi tamamen sana bağlı, öğrenmek isteyene öğretirler öğrenmek istemeyende geldiği gibi gider.Maaş söylemem çok doğru olmaz nedenini iş hayatına girince anlarsın. benim ilk iş tecrübem ve askerliğimi yapmadım daha kasımda gidiyorum inşallah ama 2500-3000 TL civarı alıyorum madem sordun tabi bu yurt dışında çalışırsan direk dolara döner aynı rakamlar üzerinden .Mühendis maaşı tecrübeyle doğru orantılıdır zamanla daha çok alabilirsin.

hiç puan falan istemeden gidip direk kayıt olup mühendislik mi okudun sen ya ? Abi öyleyse süpermiş valla şuan okulu bırakıp gidesim geldi.Aylık nekadar masrafın oluyordu ?

Ben o zaman ÖSS ile gitmiştim denkliğim var yani, ama istersen lise diplomanla da gidip sadece makine müh. değil istediğin fakülteyi okuyabilirsin.Ama dönüşte de denklik sıkıntısı yaşarsın.
  • quote:

Ben o zaman ÖSS ile gitmiştim denkliğim var yani, ama istersen lise diplomanla da gidip sadece makine müh. değil istediğin fakülteyi okuyabilirsin.Ama dönüşte de denklik sıkıntısı yaşarsın.

Özel sektörde denklik diye bişey olmaz değil mi ? Zaten ben e.m.l cıkışlıyım makine bölümü okudum sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ben şuan kayıt yapmak istesem o okula ne gibi işlemler yapmam gerekir ?
    Askerlik konusunda sıkıntı yaşarsın ama.Okulla iletişime geçip davetiye alman gerekiyor.Davetiyeyi aldıktan sonra konsolosluğa vize için başvurman lazım.Şu an Ukrayna'ya vizesiz gidebiliyorsun fakat turist vizesi olduğu için okula kayıt olman mümkün değil o yüzden konsolosluktan öğrenci vizesi alman gerekiyor.Okul kaydı içinde transkrip,diploma pasaportunun rusça tercümeleri gerekiyor.Sen gitmeye kararını ver orada bu işlerle uğraşan YOK'e bağla UTUOD adında dernek var.Ukrayna Türkiye öğrenci derneği adında.Onlarda o okulda okuyan üst sınıf öğrenciler genelde veririm sana numaralarını ararsın A'dan Z'ye hiç bir ücret taleb etmeden ilgilenirler bütün işlemlerinle
  • quote:

Askerlik konusunda sıkıntı yaşarsın ama.Okulla iletişime geçip davetiye alman gerekiyor.Davetiyeyi aldıktan sonra konsolosluğa vize için başvurman lazım.Şu an Ukrayna'ya vizesiz gidebiliyorsun fakat turist vizesi olduğu için okula kayıt olman mümkün değil o yüzden konsolosluktan öğrenci vizesi alman gerekiyor.Okul kaydı içinde transkrip,diploma pasaportunun rusça tercümeleri gerekiyor.Sen gitmeye kararını ver orada bu işlerle uğraşan YOK'e bağla UTUOD adında dernek var.Ukrayna Türkiye öğrenci derneği adında.Onlarda o okulda okuyan üst sınıf öğrenciler genelde veririm sana numaralarını ararsın A'dan Z'ye hiç bir ücret taleb etmeden ilgilenirler bütün işlemlerinle

hocam eğer şuan okula girebiliyorsam girerim.ama dil yok az çok ingilizce var okulla nasıl iletişim kurucam ?

kasımın sonuna kadar girme şansın var. zaten ilk sene hazırlık okuyucaksın rusça veya inglilizce.Lisansa geçince de çoğunluk sağlanırsa yabancı sınıfı açarlar yani oraya gelen çinliler, iranlılar, türkler nijeryalılar, vietnamlılar falan.minimum 10 du yanlış hatırlamıyosam.Eğer okjumak istediğin fakültede çoğunluk sağlanırsa yani en az 10 kişi olursa rusça veya ingilizce kendi isteğinize göre okursunuz rahat edersiniz.Diğer türlü ukraynalı öğrencilerle aynı sınıfta okursunuz çok zorlanırsınız.Ukraynalılar ile okuyupta okulu bitirenler özellikle mühendislik fakültelerinde az sayıdadır.Dedim ya sen kesin kararını ver ben yardımcı olurum sana
  • oncelikle selamin aleykum yurt a daha int baglatamadim odada 4 kisiyiz degistiricem odami 4 turkleyiz dil ilerlemez böyle. suan bi arkin telefonunun internetiyle girdim.

dr carl zaten cevaplamis cogu şeyi saolsun burasi zor arkadaslar cok zor basit degil yani yasiyorum ama hala.benim yerime cevaplayanlarada tesekkurler bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColDasHeLL -- 23 Ekim 2013; 21:23:03 >
  • bu arada icki yok disko yok sigara 15 rph yani 3 .5 tl ice tea 1 litre 2 tl 10 grv bu 2 si hergun fix yemegede gunde 10 tl vs ama ben 1 haftada 200 dolar yani 400 tl harcadim saka gibi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColDasHeLL -- 23 Ekim 2013; 21:28:36 >

• Aynen hocam git ruslarla takıl dil öğrenince istediğinle takılırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mode03

Aynen hocam git ruslarla takıl dil öğrenince istediğinle takılırsın

baba biz gec geldik yer yok zorunluluktan malesef ama ben turklerden kacicam yani

• palladiumu fln birak.pazartesi aksami bin taksiye kipatok gitcem de arcadia tarafinda.ama mutlaka pazartesi ogrenci partilerinin oldugu gun.tabi yurtta kaldigin icin disco ya hayal yada sabah yurt kapisi acilasiya kadar disarda takilmaca.zor hayatinda basarilar.disco ve gece hayati haric guzel hic birsey yok.
  • ruslarin yanina gectim ilerletmek icin 4 turk kaliyorduk bakalm nolacak

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.