Şimdi Ara

'Ulan' Aslında Bir Küfürmü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle selamlar ,

Yönetici arkadaşlar konuyu kitlemeye geldiğinizi biliyorumda bu oylesine açılmış bir konu değil Konumuza dönersek ,

Bize edebiyat hocası birşey anlatmıştı hayal meyal hatırlıyorum bu doğrumu aslı astarı nedir ?

Osmanlı zamanında padişahlar erkek yanlarını çağırırken " - OĞLAN GEL ! " diye seslenirlermiş. Zamanla "OĞ" harfi ağızda söylenirken yok olmuş "LAN" olarak kalmış. Yani kullandığımız Ulan kelimesi aslında br küfür değil bir hitap şekli .

Böyle birşey duymuştuk sorayım dedim. Nedir bu Ulan kelimesinin aslı astarı ..

Sevgiler.

• dediğin doğru,ulan oğlandan geliyor
  • ama günümüzde "ulan şerefsiz" diye kullanıldığından oğlan manası pek kalmıyor. bkz. kosovalı
  • Anlam doğru ise : Mesela ben arkadaşlarımın arkadaşlarına oğlan derim onlara lan desem yanlış bir durum söz konusu olmaz fakat onlara bu durumu açıklamak zor olsa gerek ..

Ayrıca günümüzde Oğlan farklı anlamdada kullanılıyor.Bknz. Gay
  • Local Area Network Aklını peynir ekmekle yiyen biz bilgisayarcılar böyle algılarız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuulman1 -- 12 Haziran 2007; 11:08:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: BarışNet

Local Area Network Aklını peynir ekmekle yiyen biz bilgisayarcılar böyle algılarız

+sittin cok dogru
  • demek geçmişteki padişahlar oğlan gel diyorlarmış.şimdiki padişahlar git lan diyorlarmış!!
    kaba bir tabir.kullananlardan hiç hoşlanmam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.