Şimdi Ara

Ulaşmayan Posta için PTT'nin Yanıtı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
11.615
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 27 kasımda banggood san takip numarasız ürünlerim hala gelmedi

http://www.flytexpress.com/Tracking/NewTracking.aspx?trackNumber=A00009151127692E

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadima kullanıcısına yanıt
    Bakalım buna ne cevap verecekler.
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 3 Mayıs 2020; 21:35:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan.ka

Bakalım buna ne cevap verecekler.

Bana gelen cevap şöyleydi:

"Sayın xx xx,
    İlgi : 2016-xxxx Numaralı Info Başvurunuz,incelenmiş olup yutr dişından gelen kayıtsız gönderiler merkezimize ulaştıklarında alıcılarına zaman gecirmeksizin ulaştırılır müşterimizin söylediği gibi korgo elemanları alır böyle bir şey asla mümkün olmaz müşterimizin adresi cihet dağıtıcısına verilmiş olup gelen tüm gönderileri takıp edilerek teslimleri sağlanacaktır merkezimizde bekleyen gönderi bulunmamaktadır

Bilgilerinize"

Bunu yazan kişi sarhoştu sanırım

ek olarak: Kuryelerin kargoları arakladığını sanmıyorum. Belki aralarında bir kaç şeref yoksunu vardır bunu yapan ama çoğunluğu işini dürüstçe yapıyordur. Şikayet formunda bunu belirtmemin sebebi böyle bir olaydan haberleri olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadima -- 27 Ocak 2016; 14:24:25 >

• Ben artık Aliexpress ten aldığım siparişler belirtilen süre içinde gelmezse dispute açıp para iadesi istiyorum.Son 10 siparişimden 7 tanesine dispute açtım iyikide açmışım 4 ay oldu gelmeyen sipariş var.
    Bence kimse beklemesin.ürün gelirse adama geri gönderirsiniz parasını.Mümkün oldugunca Aliexpressten almaya çalısın çinli satıcıların ürünlerini ebayde para iadesi almak zulum bana göre.
  • Abi rezillik kayıtlı kargom geri dönmüş GearBest adresimi yanlış yazmış iade alamıyorum 1.5 aydır anlamıyorlar sizden kaynaklı size geri dönmüş diyorum yok illa ürünüm ulaşmadı diye dispute açtıracaklar
  • Bu ne kadar büyük bir ayıptır ben anlamıyorum ki. Bende aynı acıklamayı personel şefinin ağzından duymuştum. (şikayet için gittiğimde)
    Yani Bizim yurtdısından aldığımız tüm paketleri adam evine götürüp acsa alsa sevmediğini çöpe atsa veya yaksa yani canının istediğini yapmsa hiç bir hak idda edemiyoruz niye? kayıtsızmış. Kayıtsız iş mi olur ya. Su Ptt de Allah bildiği gibi yapsın.

E gelmeyen paketin parasını geri alıyoruz diyen kardeşim. Böyle oldukça gönderir mi çinli abim? Zamanında bazı satıcılar ebayda türkiyeye göndermiyordu. zamanla cin de meah tc mal mı gider diyecek olacak olan yine bize olacak. 1$ lık sye 2$ takip mi ödeyelim. Yapılan hizmet kalitesizliği hırsızlığa göz yumulması ne hukuğa ne ahlaka uygun değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 27 Ocak 2016; 17:39:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

Bu ne kadar büyük bir ayıptır ben anlamıyorum ki. Bende aynı acıklamayı personel şefinin ağzından duymuştum. (şikayet için gittiğimde)
    Yani Bizim yurtdısından aldığımız tüm paketleri adam evine götürüp acsa alsa sevmediğini çöpe atsa veya yaksa yani canının istediğini yapmsa hiç bir hak idda edemiyoruz niye? kayıtsızmış. Kayıtsız iş mi olur ya. Su Ptt de Allah bildiği gibi yapsın.

E gelmeyen paketin parasını geri alıyoruz diyen kardeşim. Böyle oldukça gönderir mi çinli abim? Zamanında bazı satıcılar ebayda türkiyeye göndermiyordu. zamanla cin de meah tc mal mı gider diyecek olacak olan yine bize olacak. 1$ lık sye 2$ takip mi ödeyelim. Yapılan hizmet kalitesizliği hırsızlığa göz yumulması ne hukuğa ne ahlaka uygun değildir.

• Takipsiz kargo gelmesine geliyorda, ekran için kırılmaz cam sipariş etmiştim. Satıcı kablo ile tek paket yapıp göndermiş. İki tane köpük arasında kırılmaz cam. Sağlam bir paketleme ile göndermediği için bir şekilde kırılmış. Bu durumu belirtip haklı bir şekilde dispute açtım. Bu arada her şeye dispute açmayın. Takipsiz kargolar geliyor. Bu gün iki paket daha gelmiş oldu. 7 Aralıkta verdiğim siparişlerden bir tanesi 1.5 hafta önce geldi. 2 Tanesi de bu gün. Yani neyin ne zaman geleceği belli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qx5 -- 27 Ocak 2016; 20:19:40 >
  • Geç gelse de gelene lafım yok. Eski işyerimin orda ptt görevlisi benim paketimi dukkanın kapısından kafasını uzatıp paketi vermek yerine bina girişindeki doğal kutusnun üstüne koyuyor. sonra rüzgar aldı götürdüü olmazsa eğer bulup kapıyorduk. Bazen komsular bu senin mibulduk diye geliyordu. çimlerden topluyordum.
    babam emekli olmadan önce onun dukkanına gönderdiklerim adam eğer işyerinde bulamazsa babamı (bi sekilde kitli ise) kapıya sıkıstırmayı bırak eve getiriyordu (ev de onun dağıtım alanı idi) (üstelik kişisel bir tanışmışlığımız yok. isim soyısımden hım bura evi falan tarzı)

İyi personel de olur. Kötü personel de buna lafımız yok. Sorun kötü personele hesap sormayan sormayı bırak teşfik eden sisteme. PTT sağolsun özelleştirmeye aşırı sıcak bakar oldum.
  • İyi akşamlar arkadaşlar aynı problemi yaşayan birisi olarak anlatıyorum. Geçen ay, giriş kapısında kargo poşeti görüyorum ve üzerinde benim adım yazıyordu. Kargo görevlisi kapıya bırakıp gitmiş ve art niyetli komşunun birisi açmış içindeki ürünü alıp, poşetini de bir kenara atmıştı. Hemen PTT yi arayıp şikayet oluşturdum, bimer e de yazdım. Yaşadığım bölgenin kargo şubesinden yetkili bir Abi aradı. Sonra kargo görevlisi ile de konuştum...

Sonuç olarak adıma gelen takipsiz kargoları da imza karşılığı alıyorum.. sizler de yetkili birimlere (ptt.gov-bimer), bolgenizdeki PTT dağıtım yerlerini arayın şikayet edin, sonuç bulacaksınız..

Takipsiz kargolarla ilgili PTT nin radikal kararlar alması lazım. Art niyetli kişi kargo poşetini kapıya bırakmasa benim diğer Takipsiz kargolarımın da akıbeti aynı olacaktı..
  • Hırsızlık büyük günahtır ama "kul hakkı" dediğimiz şeyin içine "iftira" da girer.Ptt çalışanı arkadaşı kargonuzu çalmakla suçlamışsınız eğer bu doğru değilse kargo yurtdışından gelmediyse/kaybolduysa vs. siz büyük günaha girmiş oldunuz.
  • Kargo kaybolunca adam fikih alimine donusmus. Sayenizde firsat kovalarken bahaneyle her gun ayet okuyoruz. Ben de hayrina bir yasin okuyayim olmuslerin ruhuna gitsin.
  • Ben onlarca sipariş verdim. Nazar değmesin ama takipsiz postalarım bile kaybolmadı.
    Yalnız 5-6 sene önce 1 tane kulaklığın paketini açıp kulaklığı çalmışlardı. Bu da Türkiye'ye girdikten sonra, büyük ihtimalle İzmir'de oldu.
    Ben PTT kargoya şikayet ettim. Müfettişler çok ilgilendi. Fakat birşey çıkmadı. Çünkü kayıtsız. Nerede çalındığı belli değildi.
    Bu arada şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. İşi müslümanlığa getirip, ayetler, sureler yazıyorsunuz da müslüman ülkemizin yolsuzluk listesinde en üst sıralarda olduğunu uluslararası kuruluşlar yazmıyor mu?
    En çok tecavüz, savaş, terör hangi devletlerde oluyor?
    Neyse hırsızlığı buraya bağlamanız anlamsız. Hırsızlık dine bağlanamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guven35 -- 20 Aralık 2016; 13:34:0 >
  • Demek ki yasadışı ürün almak için kayıtsız posta kullanacağız. Nasıl olsa kaydı tutulmuyor. Alınıp alınmadığı, kimin alıp almadığı belli değil.
  • Ben itikat konusuna takıldım. Evet, ahiret inancı, hesap vereceği kaygısı gafletle az olan(dikkat edin inanmayan değil, inanıyor ama gafletle umursamıyor vs.) bu tip çalma işlemlerine girişebilir. Yoksa bu onun inanmayan biri olduğuna dalalet etmez, fasık olduğuna dalalet eder. Yani ehli sünnet vel cemaate gore ameli işlemeyen dinden çıkmaz. Yani mümin de günah işleyebilir ama bu imanına zarar vermez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "çalışanlarının posta çalmasını makul addediyor"

bura niye üstü çizili admin ?? bi Allah korkusu olan sen misin ?? biz de iftira atmaktan çekiniriz ama mevzu bu ...
  • Daha öncede yazmıştım bir konuya..
    Benim evime hiç bi türlü kayıtsız gönderiler gelmiyordu. Kayıtlı olanlar geliyordu.
    Bende sıkıntının nerede olduğunu bulmak için aynı ürünü 4 farklı yere postalattırdım..

1) İstanbula kargolattığım ULAŞTI.. Yani İstanbula giriş yaptıktan sonra sıkıntı yok
    2) Muğla'ya kargolattım.. ULAŞTI.. Yani İstanbul aktarmada da sıkıntı yok
    3) Ankara'nın Çankaya ilçesine kargolattım.. ULAŞTI.. Yani Ankara Merkez yönlendirmede sıkıntı yok
    4) Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan evime kargolattım.. ULAŞAMADI.. Yani Ankara merkez, Keçiören yönlendirdikten sonra kargolarıma bişeyler oluyor ve ortadan kayboluyor..

Bizim apartmana dağıtım yapan görevliyi buldum, Sordum; kayıtsız kargolarım gelmiyor dedim... Cevap ise: Benim takipsiz gönderileri ulaştırmam gibi bir zorunluluğum yok oldu . Yıkıldım.

Bu da böyle bir anımdır. Saygılar

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.