Şimdi Ara

Ülke Gündemi bölümünde 'tartışma oluşturma' suçu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
1
Favori
2.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ülke Gündemi bölümü yönetim anlayışı ile sorunum var. Eminim ki çokça üyenin de sorunu var, ben sadece kendimle ilgili sorunumu yazıp artık "lütfen" bir çözüm istiyorum.

Bölümden "tartışma oluşturma" suçu ile 4 ay ceza aldım. Bu benim aynı sebepten ötürü bölümden aldığım 3 veya 4. büyük uzaklaştırma, lütfen artık çözüm bulun, çözüm bulalım.

Mümkün olduğunca hatta hiçbir şekilde hakaret etmiyorum, küfür zaten etmiyorum. Yaptığım tek şey nasıl herkes kendi siyasi görüşüne göre yorum yazıyorsa, ben de kendi siyasi görüşüme göre yorum yazıyorum .

Bana "tartışma oluşturmak" suçu ile ceza veren yönetime soruyorum;

Allah aşkına ülke gündemi - siyaset, tartışma olmadan nasıl konuşulacak? Tartışmasız ülke meselesi konuşulduğu nerede görülmüş?

Ya da tamam haklısınız diyelim, o zaman tartışma "oluştur-ma -ma" işi nasıl olacak peki öyle sorayım?

Susacak mıyız yani? Susalım o zaman susunca tartışma da olmaz çünkü.

E susacaksak o zaman forum neden var? Bu "Ülke Gündemi" bölümü neden var o zaman susacaksak? Neden konu açılıp yorum yapılmamız isteniyor o halde? Kapatın bölümü, neden açık?

Tartışma olmadan konuşulamayacak ülke gündemi bölümünde nasıl "tartışma oluşturma" suçu ile ceza verilebilir?

Bana ceza veren yönetim bunun cevabını yazabilir mi acaba?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 8 Aralık 2020; 0:38:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biraz daha uğraşsan burayıda karıştırıp kavga çıkarıp, buradan da bölüm yasağı alırsın sen. Forumda uzun zaman geçirmiş biri olarak söylemeliyim ki, senin birçok mesajına denk geldim ilgili bölümde. Ve senin gibilerinin foruma zararı çok büyük, hiçbir katkınız yok, tek amacınız insanları ayrıştırıp kin ve nefret ortamı oluşturmak. Bu forum tüm bölümleri ile bilgi ve kalitesini koruyacaktır. Bu nedenle bunları yazmak bir üye olarak benim bir görevim.

Ceza sebebinizi yanlış aktarmışım size. Tartışma yerine polemik kelimesini kullanırsam sanırım amacımı daha açık bir şekilde anlatabilirim.

Siyaset konuşmak için o bölümü açtık bunda bir sıkıntı yok ama sizin yaptığınız konuşmak değil. Bu şekilde bir konuşma olamaz. Kusura bakmayın. Bunu sadece sizin için söylemiyorum artık kabak tadı ve rahatsızlık verdiği için olması gerektiği gibi siyasi görüşüne bakmaksızın bölümden uzaklaştırma işlemlerine devam edeceğiz.

Doğru düzgün konuşmak başka, polemik çıkarıcı, tahrik edici konuşmak başka. Diyebilirsiniz ki belirli bir kesimden daha çok kişi bölümden uzaklaştırılıyor. Bunun sebebi bizim taraflılığımız değil kişilerin mesajlarının tamda anlatmak istediğimiz şeye denk gelmesinden dolayıdır. Derdi polemik yaratmak ya da gereksiz mesajlarla tartışılan bir konuyu başka yönlere çekmek olan herkes bölümden uzaklaştırılacaktır.

Bu konuyla ilgili daha öncede bir uyarı mesajı yayınlamıştım ancak kimse kaale almadığı için suçlu yine ben oluyorum.

Bundan sonra haber başlıklarında algı yapanlardan tutun, alakasız konularda alakasız olayları ya da haberleri konuya sokmaya çalışıp konunun seyrini bozan herkesi bölümden uzak tutmaya çalışacağım.

Bu kadar masummuş ayaklarına yatıp, burada bile "çeteler" deyip iftira atıp, laf atıp durmanız size bir şey kazandırmaz.

Dolar konusunda konuyla tamamen alakasız biçimde iktidar propagandası yapıp, muhalefete laf atıp sonra "ben masumum" demek olmuyor.

Bu konudaki mesajlar bile art niyetli, hakaretler, iftiralar içeriyor ama hala "biz bir şey yapmıyoruz" demeniz çok ilginç.

Bir konu hakkında itiraz edecekseniz dürüst olmanızı tavsiye ederim aksi taktirde kimse sizi ciddiye almaz.

Mesela normalde bu bölümde bu tarz konulara izin vermezler, "yeri burası değil forum destek" diye benzer pek çok konunun vakit geçmeden silindiğini çok gördüm.

• Çaresi basit. Oradaki mesajların, konuların tamamına yakınında olduğu gibi devamlı iktidar karşıtı mesajlar yazacaksın, hakaretler yağdıracaksın, 7/24 nefret içeren şeyleri paylaşacaksın.

O zaman sorun olmaz, inanmazsan biraz orada takıl. Ülke Gündemi bölümünde "tartışma oluşturma" suçu 

• quote:

Orijinalden alıntı: por favor

Çaresi basit. Oradaki mesajların, konuların tamamına yakınında olduğu gibi devamlı iktidar karşıtı mesajlar yazacaksın, hakaretler yağdıracaksın, 7/24 nefret içeren şeyleri paylaşacaksın.

O zaman sorun olmaz, inanmazsan biraz orada takıl.  

Sadece bir teknoloji mağazasında tükenmiş bir iPhone 12 görseli paylaştığım için bana verilen cevaba bakın;

Ülke Gündemi bölümünde "tartışma oluşturma" suçu

Bu forum çetelerini forumda tutuyorlar veya 4-12 gün ceza verip sıvazlıyorlar.

Ama ben sadece bir mağazada tükenmiş bir iPhone resmini paylaşma tarzı mesajlar yazdığım için "tartışma oluşturmak" suçu ile 4 ay banlanıyorum.

Saçma olduğu bu kadar net olan bir ceza anlayışını anlatmak için günlerdir adminlere derdimizi anlatmaya çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 8 Aralık 2020; 12:44:6 >

• haber kaynaklı konu açmama rağmen banada 3 ay vermişler.

• Forumun temeli tartışmaktır. Hali hazırda forumda "tartışma oluşturmak" adında bir kural da yok. Forumda böyle bir uzaklaştırma nedeni ilk ve tek olabilir. Muhtemelen siyasi görüşüne uymayan, yeni yetme yöneticilerden birisi uydurmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek Yol Erken Seçim

Forumun temeli tartışmaktır. Hali hazırda forumda "tartışma oluşturmak" adında bir kural da yok. Forumda böyle bir uzaklaştırma nedeni ilk ve tek olabilir. Muhtemelen siyasi görüşüne uymayan, yeni yetme yöneticilerden birisi uydurmuştur.

Üstteki üyeler o bölümü düzgün tartışmak ve fikir amaçlı kullanmıyor yalnız. Devamlı başkalarını kötülemek, her konuda saçma saçma nefret dolu mesajlar yazmak, karşıdaki insanları özellikle tahrik etmek gibi eylemler için kullanıyorlar. Kendilerinin bu kadar farkında olmamalarına imkan yok. O yüzden masummuş gibi davranıyorlar sadece.

Ayrıca o bölümde bu tarz üyeler çok var, ancak bu davranışları çok fazla abartıp ısrarla devam ettirenlere ceza veriyorlar.

• Çok merak eden varsa bu arkadaşı Ülke ve Dünya gündemi bölümüne girip son günlerdeki konulara baksın. Flood nedir, nasıl yapılır görsün. Ülke Gündemi bölümünde "tartışma oluşturma" suçu 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

Üstteki üyeler o bölümü düzgün tartışmak ve fikir amaçlı kullanmıyor yalnız. Devamlı başkalarını kötülemek, her konuda saçma saçma nefret dolu mesajlar yazmak, karşıdaki insanları özellikle tahrik etmek gibi eylemler için kullanıyorlar. Kendilerinin bu kadar farkında olmamalarına imkan yok. O yüzden masummuş gibi davranıyorlar sadece.

Ayrıca o bölümde bu tarz üyeler çok var, ancak bu davranışları çok fazla abartıp ısrarla devam ettirenlere ceza veriyorlar.

Alıntıları Göster

Forumda yazılan her yoruma katılmak zorunda değiliz. Böyle olsa idi, zaten forum olmaz idi. Sen o üyeler için ne söylüyorsan, onlar da senin için aynısını söylüyor. Bu mantıkla bir yere varamayız. Sonuç olarak forumda yazılan bir yorumu, kimse kimseye zorla okutmuyor.

Tahrik, nefret, kötüleme olarak bahsettiğin mesajlar zaten forum kurallarına aykırı. Konuyu başka yere saptırmaya çalışmışsın. Burada tartışılan konu, "tartışma oluşturma" cezası.

• Konudaki üyelerin ceza alma sebebi o tarz mesajlar ama. Konuda ceza değil mi? Bahsedilen tartışma bu tarz tartışmalar işte. Konuyu açan veya yazan diğerleri kendilerinin bu tarz mesajları ısrarla yazdığını söylemedi diye ben mi konuyu başka yere saptırmış oluyorum?

Üstelik bu üyeler yıllardır böyle ve hep aynı nedenlerden ceza alıyorlar. Demek ki amaçları öyle yazmak. Bak sen de diyorsun o mesajlar forum kurallarına aykırı diye, işte o yüzden ceza almışlar diyorum ben de.

Ceza verirken çoğunlukla yöneticiler genel kural ihlalini söylüyorlar. "Tartışma oluşturma" da benim dediğim mesajları kapsıyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 8 Aralık 2020; 21:29:7 >
  • "Sorunlarınız" diye bölüm açmışlar ama sorunla ilgilenen bir tane admin yok. O zaman bu bölüm neden var?Bir.

İki;
    Size adminle konuşmamızı aktarıyorum;

Siyaset düzgün bir biçimde konuşulabilirmiş, buna uymayan herkese siyasi görüşüne bakılmaksızın ceza veriliyormuş.(!)

Açın bölümdeki mesajlara bakın;

Ak İT,
    Ak troll,
    Paralı eleman,
    Maaşlı troll,
    Maaşlar yattı mı,
    İyi para veriyorlar mı,
    Satılık troller,
    İşverenin bakan olursa,
    Bir kereden birşey olmaz,

Bu lafların hepsi hep iftira ve yalan ifadeleri.
    (Bunların harici hakaret küfür vs diz boyu, onlar konumuz olmadığı için yazmıyorum.)

Siyaset düzgün bir biçimde konuşulabilirmiş ya, admin öyle diyor ya.
    Bu yukarıda saydığım ifadeler " aylarca" söylendi ve aynı adamlar açın bakın hala bu iftiraları söylemeye devam ediyor.

Hani siyaseti düzgün konuşmayanlara bana verilen cezalar veriliyordu? Hani nerede?
    Bu adamlara 4-6 ay ceza veriliyorsa bunlar nasıl 'hala" böyle aynı iftiraları yazabiliyor?
    Demek ki adam ak it yazdığı için, maaşlı, paralı trol yazdığı İFTİRA attığı için 4 ay ceza almamış, alsa bunları her defasında yazmaz.
    Yalan.
    Bu ifadeleri kullananlar ceza falan almıyor.

Ben mesajlarımda iftira atıyormuşum.
    Benim böyle iftira atmış bir mesajım olmadığı gibi, dediğim herşeyin ispatını belgesini de koyuyorum.
    Herkes aç değil diyorum altına mağazanın "iPhone tükendi" görselini koyuyorum.
    Ecevit de cemaatle iş yaptı diyorum altına Ecevit'in fetullah beraber resmini koyuyorum.
    Bizde her söylem belgeli, ispatlı.

Gelsin bir tane admin şu yazdıklarıma cevap versin ama hiç sanmıyorum, cevap verilmediği gibi konu kapanmazsa iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 9 Aralık 2020; 1:4:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne demişti Sn Admin, siyaset düzgün bir biçimde konuşulabilir, demişti.

Dünkü haber;
    Kılıçdaroğlu: BEŞLİ ÇETENİN BÜTÜN YATIRIMLARINI KAMULAŞTIRACAĞIZ.

Kılıçdaroğlu özelinde değil yanlış anlaşılmasın lütfen, tüm partilerin Ak Parti MHP bu şekilde haddini aşan üslupsuz ifadeler var.

Demek istediğim şu; siyaset düzgün bir biçimde konuşulur ifadesi bana verilen cezayı meşru kilmak için uydurulmuş bir bahanedir.
    Bir üstteki mesajımda saydığım aşağılık ifadeleri söyleyenler forumda cirit atarken "siyaset düzgün konuşulabilir" denmiyor ama tek kelime hakaret küfür etmeyen insanları "tartışma oluşturuyor" bahanesiyle bölümden def ediyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 9 Aralık 2020; 11:27:32 >
  • "Ak İT,

Ak troll,

Paralı eleman,

Maaşlı troll,

Maaşlar yattı mı,

İyi para veriyorlar mı"

Bu yazdığın hakaretler ülke ve dünya gündemi bölümünde hemen hemen her konuda yoksa ve ceza konusu olmuyorsa ben başka da bir şey bilmiyorum. Şikayet edilse boşuna şikayet ediliyor çünkü oranın hangi zihniyetle yönetildiği belli. Forumun artık teknoloji forumu olmaktan çıkıp düşen tık sayısına bulduğu çare o bölümdeki malum kesime yol vermek, bol bol mesaj yazdırmak ve para kazanmak. Çünkü zaten orada açılan konular, yazılan mesajların tamamına yakını iktidar aleyhinde ve içeriklerinde de bol bol nefret, hakaret ego kasmak var. Bu şekilde forum para kazanıyor. Buna yol vermeseler aldıkları tık düşecek. Bunu görmek zor olmasa gerek.

Orayı ele geçirmiş malum kesimin kendisi gibi düşünmeyenlere asla tahammülü yok, direkt o yazdığın kelimelere adeta klavyede kısa yol atamış, iktidar lehinde bir şey yazdığın anda kapasiteleri gereği sadece yazabildikleri o. Zerre fikir, çözüm, analiz gibi bir şey yok.

• Bana verilen 4 aylık cezayı kaldırın diye söylemiyorum bunları.
    Ceza verme uzaklaştırma anlayışınız yanlış.
    Esas ceza vermeniz gereken bölüm çetelerini ayıklamaya çalışmıyorsunuz, siyaset ve ülke gündemini konuşan cevap vermeyi bilen ispat edebilen farkındalık yaratabilip seviyesiz siyaset yapanların seviyesini ortaya çıkartanları cezalandırıyorsunuz.

Lütfen bu ceza anlayışınızı düzeltin, bu despotlukla hiçbir sorunu çözemezsiniz ki bölümün hali ortada yıllardır rezillik içinde, demek ki bir yerlerde hata var.

• Biraz daha uğraşsan burayıda karıştırıp kavga çıkarıp, buradan da bölüm yasağı alırsın sen. Forumda uzun zaman geçirmiş biri olarak söylemeliyim ki, senin birçok mesajına denk geldim ilgili bölümde. Ve senin gibilerinin foruma zararı çok büyük, hiçbir katkınız yok, tek amacınız insanları ayrıştırıp kin ve nefret ortamı oluşturmak. Bu forum tüm bölümleri ile bilgi ve kalitesini koruyacaktır. Bu nedenle bunları yazmak bir üye olarak benim bir görevim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

Biraz daha uğraşsan burayıda karıştırıp kavga çıkarıp, buradan da bölüm yasağı alırsın sen. Forumda uzun zaman geçirmiş biri olarak söylemeliyim ki, senin birçok mesajına denk geldim ilgili bölümde. Ve senin gibilerinin foruma zararı çok büyük, hiçbir katkınız yok, tek amacınız insanları ayrıştırıp kin ve nefret ortamı oluşturmak. Bu forum tüm bölümleri ile bilgi ve kalitesini koruyacaktır. Bu nedenle bunları yazmak bir üye olarak benim bir görevim.

Bu konuda burayı karıştırıp "kavga" çıkarıcı cümlemi gösterir misin?

• Bu arada geçen sefer de yine aynı şekilde uzaklaştırılmıştım,

Mesajlarıma baktım bir tane bile şikayet edilen mesajımı göremedim.
    Admine "Şikayet yoksa nasıl ceza veriliyor" diye sordum.

Ne dedi inanır mısınız,
    "Şikayete gerek yok, şikayet olmasa da biz ceza verilebiliyoruz"
    Boyle birşey olabilir mi ya?
    Düşünün mesajınızdan şikayetci olan kimse yok, ama admin konularda geziyor kafasına göre ceza kesebiliyor. Bu nasıl birşey ya?

Kimse mesajı şikayet etmiyorsa demek ki kural dışı işler yapmıyoruz demektir, bu kadar net. Ama admin kafasına göre kendine göre ceza veriyor, demek ki kendi fikrine uymayanları admin ayıklıyor, bunun başka açıklaması olabilir mi.
    Nasıl forum burası biz nerede yazıyoruz arkadaşlar.

Bir tane admin de gelip konuya cevap vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 9 Aralık 2020; 18:39:39 >
  • üç önerim var:

1 üye bloklamak,

2 gönderilen mesajların cevaplanmasını kapatmak,

3 gönderilen mesajların alıntı yapılmasını kapatmak.

değerlendirmek de üyeye kalıyor. bir sabredersin iki, üçüncü de bloklarsın. istersen hemen blokla. Ülke Gündemi bölümünde "tartışma oluşturma" suçu 

• Ülke Gündemi bölümünde "tartışma oluşturma" suçu

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet kontuy

üç önerim var:

1 üye bloklamak,

2 gönderilen mesajların cevaplanmasını kapatmak,

3 gönderilen mesajların alıntı yapılmasını kapatmak.

değerlendirmek de üyeye kalıyor. bir sabredersin iki, üçüncü de bloklarsın. istersen hemen blokla.  

Farketmez, admin konularda dolaşıyor, mesajların şikayet edilmese bile mesaj kendi görüşüne aykırı ise üyeye ceza kesebiliyor.

Yukarıda yazdım şikayet edilmeden nasıl ceza verebiliyorsunuz dedim, farketmez diyor biz asarız keseriz...inisiyatif forum üyelerinde değil kendilerinde, istedikleri üyeyi uyduruk suçlarla susturabiliyorlar, örnek ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 10 Aralık 2020; 10:15:27 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.