Şimdi Ara

Ülkede Trafik Polisi yok, kimse kurallara uymuyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Muz cumhuriyetinde yeni bir gün. Kim niye kurallara uysun ki? Denetleyen yok. Adam niye kırmızı ışıkta beklesin, keriz mi. Kamera yok, polis yok. Niye beklesin? Yol üstünlüğü yok. Sinyal veren yok. Kurallara uyulması için bir sebep yok. Ne kamera var ne polis var. Trafik polislere nerede? Emniyette oturup anons bekliyor. Deniz kenarları, tatil bölgeleri, ormanlık alanlar, piknik alanları, doğa çöplük içinde. Adam niye çöp atmasın ki, onu engelleyen bir şey var mı. Ceza var mı yok. Denetleyen var mı yok. Çöp atılmasının sebebi ne ise, trafik kurallarına uyulmamasının sebebi de aynı aslında.

• emniyette oturup anons bekliyor.

arkadaş şunun farkında değil, trafikçilerin telsizi araç içerisinde.

hemen hemen hepsi yazın güneşten kararıyor, kışın yağmurda çamurda donuyor.

ama önemli değil;

ülke öylesine demokratik bir hale geldi ki herkes herşeyi çok iyi biliyor.

25 sene önce kimse polise işini öğretmeye kalkamazdı. ama şimdi kalkıyor.

kimlik vermiyor, forumda işe yaramadığından bahsediyor. mukavemet ediyor.

sen nasıl eleştirme hakkını doyasıya kullanıyorsan oda gazlama hakkını kullanıyor.

insanların, işini yapan insana saygı duyulmadığı bir meslekten kimse iş beklemesin.

açıkçası millet artık pek de kuzu oluyora benzemiyor. herkes kendi adaletini sağlamakla meşgul.

kolluk kuvvetlerinin ilgilenmesi gereken şeyle vatandaş muhatap oluyor. gücü gücü yetene.

senin gibilerin kafası basmaz ama bizlerin saçmalamaması için;

aşağıdaki kural ihlallerini yapana bu memur arkadaşlar cezayı köküne kadar bassalar belki biraz olsun işler düzelir,

ha ne dersin?

sis farını ön arka yakana (benimki göz almıyorculara)

sarı harici ampul takana (mor mavi kırmızı beyaz nedir?)

yok yere makas atana

milleti sıkıştırıp tehlike yaratana

sinyalsiz dönene şerit değiştirene

kavşak içinde yol hakkına uymayana

110 km hızla giden hafriyat kamyonuna

sırf para verdi diye otobanda 220 km hızla giden kodamana

kırmızı ışıkta geçene

yaya geçidinde insanın üstüne sürene

alkollü araç kullanana, insan ezip öldürene

trafikte kendini kral sanan taksici minibus otobus kamyon servis soförlerine

emniyet şeridini kullanana

ters yöne girip yol isteyene

dönülmez yerden dönene trafiği kilitleyene

35 yıllık şahinle basbas umumihane gibi dolanan tayfaya

bu örnekler uzar gider.

• Welcome to turkey

Trafik polisini sadece vali yada kaymakam geçeceği zaman görüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 6 Ekim 2020; 18:40:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çöp atılmasının sebebi ile trafik kurallarına uymamayı aynı sebebe bağlamak.

ama sonra çözümü poliste aramak.

trafik için polisi arayacaksak, çöp için kimi arayacağız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 6 Ekim 2020; 18:59:48 >
  • bu gün arabayı servisten almak için minibüse bindim şöförün elinde telefon maskesiz araba kullanıyor polis durdurdu maske ve telefondan yapıştırdı cezayı sonuç 5 dakika sonra yine aynı manzara

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • emniyette oturup anons bekliyor.

ama önemli değil;

sen nasıl eleştirme hakkını doyasıya kullanıyorsan oda gazlama hakkını kullanıyor.

insanların, işini yapan insana saygı duyulmadığı bir meslekten kimse iş beklemesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 6 Ekim 2020; 19:18:47 >
  • Ya dün gidiyorum önümde bir hıyar durmadan arabanın camından çöp atıyor yola sigara atıyor sinirden kendimi zor tuttum nasıl hayvanlarla bir arada yaşıyoruz ya birde makas atıp salak salak hareket edenler var bunların alayını bir odaya kapatıp güzel bir terbiye etmek lazım bunları ancak dayak paklar.

• atrix1212 kullanıcısına yanıt
    Kanun var ama uygulayan yok bunu anlatiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • işkembe çorbasının kasesi olmuş 20 lira,

kusura bakmayın da kimse ikram edilen bedava çorbayı bırakıp da hata yapan sürücü ile ilgilenmez.

• Bu söylediklerini polisle çözemezsin bir insan kurala uymuyor kırmızı da geçiyor, dağa bayıra çöp atıyorsa bu o insanin eğitimsiz öküz biri olduğunu gösterir ormanlara polis mi koyacağız denizlere zabıta mi dikeceğiz. Polis yok diye değil eğitim yok diye eleştiride bulunmak lazim. Milli eğitim değerler eğitimi diye bir ders koymalı müfredata bu derste toplumsal ahlak kuralları görgü kuralları öğretilmeli. Kırmızı ışıkta geçmemek tükürmemeli cop atmamak merdivenin sağından inip sağından çıkmak gibi. Bu ülkede metrobüs üst geçitleri tıkandı kırmızı kırmızı ışıkta geçmiş çok mu adam bilmiyor ki doğruyu yanlışı ahlagi edebi etiği..

• Trafik polisleri azaldi evet sebebi sanirim eds radar mobese uygulamalarinin artmasi sanirim.

Kaza oluyor polis cagiriyoruz hani TRAFIK Polisi ya guya aranizda halledin diyor. Yunus geliyor oda yaralanma var mi diye soruyor ....

Anlasilan sana bana dokunmayan yılan bin yaşasın......

Simdi muhalefetci yanitci tayfa gelir derki tutanak diye birsey var kasko var vs vs

Arabalarin bu kadar pahali oldugu bir ulkede Millet birbirini bile oldurebilir bu yuzden.

Gobek buyutmek arabalarin sagiyla soluyla ugrasmak yerine bi zahmet kurullara uyulmaya tesvik edici aktiflik gostersinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lınc -- 7 Ekim 2020; 15:33:20 >
  • Lınc L kullanıcısına yanıt

E oldu olacak polis eskortuyla git gel. Trafikte yol verme kavgasıyla öldürülenler de oluyor bu ülkede.

Kaza mı oldu?

Dediğin gibi tutanak diye bir şey var. Maddi hasarlı trafik kazalarında taraflar arasında yapılıyor.

• Bir tarafın trafik sigortası yoksa
    • Yaralanma olduysa (edit)
    • Alkol veya uyuşturucu şüphesi varsa
    • Olay yerini terkettiyse bir taraf
    • Ehliyeti yoksa bir tarafın
    • Kamu malına zarar verildiyse
    • Kazaya karışan araçlardan biri resmi araçsa
    • Tutanak tutmaya yanaşmıyorsa bir taraf

O zaman polisi ilgilendirir. Yoksa olay taraflar arasındadır.

Konu sahibine katılıyorum. Cezalar hiç caydırıcı değil ve denetim hiç yok. Avrupa'da Amerika'da hem sivil hem resmi devriye gezen araçlar var mesela. Biri kırmızıa geçsin anında sirenleri, ışıkları yakıp kenara çekiyor ve cezasını yazıyor. Bizde polisin gözü önünde kırmızıda geçiyor, U dönüşü yasak yerden U dönüşü yapıyor, ters yöne giriyor (ki bana göre o polise ana avrat sövmekle eşdeğerdir) ama polisimiz kılını dahi kıpırdatmıyor.

Ne zaman böyle olaylarda sirenlerini açar o aracın peşine düşüp ceza yazmaya başlarlar o zaman trafik kurallarına uyma oranı artmaya başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 7 Ekim 2020; 14:56:21 >

• fractal design kullanıcısına yanıt

saçmalıkta kitap yazabilirsin.

önce polise gerek yok demişsin.

sonra polis işini yapmalı diyorsun.

muhalifliğe gerek yok.....

başınada çok fazla polislik iş düşmemiş belli..

toz pembeci seni !

• quote:

Orijinalden alıntı: Lınc

saçmalıkta kitap yazabilirsin.

önce polise gerek yok demişsin.

sonra polis işini yapmalı diyorsun.

muhalifliğe gerek yok.....

başınada çok fazla polislik iş düşmemiş belli..

toz pembeci seni !

Keşke okuduğunu anlayabilsen.

Maddi hasarlı trafik kazalarından yukarıdaki şartlardan biri yoksa polise gerek yok dedim.

Polis işini yapmalı tabi ki. Trafik polisinin gözü önünde kural ihlalleri yapılıyor ama hiç oralı olmuyorlar. Bir araç beni sıkıştırıyor, arkadan gelen polis bunu görüyor. O araç gidiyor sonra polis yanıma yaklaşınca görmüyor musun diyorum. Mobeseden görünüyor ceza yazılıyor diyip beni avutuyor aklınca. Sonra karakol polisleri akşama kadar elense peşinde. Bunları söylerken polis arkadaşlarım da var, hatta babam da emekli polis. Yani sandığından çok daha fazla bu işlerin içindeyim. O yüzden boş yapma hiç.

Başıma polislik iş de geldi. Aracıma çarpıp kaçtı hıyarın biri ışıklarda.

Uzun uzadıya anlatmayayım istersen konusuna bakarsın profilim seninki gibi GİZLİ değil.

Hadi üşenirsin belki buyur buradan bak:

https://forum.donanimhaber.com/trafikte-araciniza-biri-vurup-kacarsa-ne-yapacaksiniz-biliyor-musunuz--139749517#139749517

Sonuç karakol polisimizin iş yapmamak için ayak sürmesi ile takipsizlik. Ben aracımı yaptırdım yine o sığırın trafik poliçesinden. Bu sene 500TL zamlı yaptırdı trafik poliçesini.

• erka1907 kullanıcısına yanıt

sen saçmalamaya devam et. Burda böyle konuşuyorsunuz polisin yanında kuzu oluyorsunuz nasıl oluyor bu iş anlamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: SakinAdam16

sen saçmalamaya devam et. Burda böyle konuşuyorsunuz polisin yanında kuzu oluyorsunuz nasıl oluyor bu iş anlamadım.

açıkçası millet artık pek de kuzu oluyora benzemiyor. herkes kendi adaletini sağlamakla meşgul.

kolluk kuvvetlerinin ilgilenmesi gereken şeyle vatandaş muhatap oluyor. gücü gücü yetene.

senin gibilerin kafası basmaz ama bizlerin saçmalamaması için;

aşağıdaki kural ihlallerini yapana bu memur arkadaşlar cezayı köküne kadar bassalar belki biraz olsun işler düzelir,

ha ne dersin?

sis farını ön arka yakana (benimki göz almıyorculara)

sarı harici ampul takana (mor mavi kırmızı beyaz nedir?)

yok yere makas atana

milleti sıkıştırıp tehlike yaratana

sinyalsiz dönene şerit değiştirene

kavşak içinde yol hakkına uymayana

110 km hızla giden hafriyat kamyonuna

sırf para verdi diye otobanda 220 km hızla giden kodamana

kırmızı ışıkta geçene

yaya geçidinde insanın üstüne sürene

alkollü araç kullanana, insan ezip öldürene

trafikte kendini kral sanan taksici minibus otobus kamyon servis soförlerine

emniyet şeridini kullanana

ters yöne girip yol isteyene

dönülmez yerden dönene trafiği kilitleyene

35 yıllık şahinle basbas umumihane gibi dolanan tayfaya

bu örnekler uzar gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 7 Ekim 2020; 16:41:49 >

• Şöyle söyleyeyim.Çoğu ilin nüfusundan fazla nüfusa sahip istanbul Bayrampaşa ilçesinde sadece 1 tane trafik ekibi var.Konu sahibi bu konuda haklı.Trafik ekiplerinin sayısı yetersiz.

• Benim gibilerin kafası basmiyormus o yüzden konuda bizleri eleştirmenize gerek yok ne gerek var bizimle muhattap olmayın siz kendi adaletinizi sağlamaya devam edin

• fractal design kullanıcısına yanıt

Aynı şeyleri düşünüyoruz ama sen hala tutanak mevzusuna takıldın

tutanak mevzusuna gelirsek kaza yapan 2 şahıs zaten panik ve şok içerisinde olabilir.

tutanağı ben tutmak ZORUNDA DEĞİLİM (bunu kim çıkardıysa zaten anlam veremiyorum)

şöför kadın olabilir yaşlı olabilir tutanak eğitimi mi veriliyor ülkede ?

Trafik polisini çağırırsın genellikle zaten motorlu trafik ekibinden birisi geliyor. Tutanağı kendisinin tutmasını rica edersin oda tutar tutanağı fotoları nasıl çekileceğini anlatır durumu izah eder 2 tarafta tartışmadan kavga etmeden sen suçlusun o suçlu ıvır zıvırına girmeden olay yerinden ayrılınır.

Sadece ufak tıkılatma tampon değdirme ne bilim basit şeylerde polisi çağırmak zaten saçma olur.

Ekstra bi dip not koyayım trafik polislerinde yetersizlik var eğitimleri yetersiz bilgileri yetersiz güven ve ilgileri yetersiz ........

Tutanağıda her türlü polisin tutmasını istediğin taktirde polis tutar tek dezavantajı daha uzun bi süreni alır.

Ülkedeki memur konumundaki çalışanların eğitim düzeyi ve disiplini yeteri kadar iyi değil laylamlom.....%86 sı üşengeçliğinden uğraşmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

emniyette oturup anons bekliyor.

ama önemli değil;

Her konuya muhalif yorum atacağına yapıcı ol. Önerin varsa buyur. Yoksa muhalefet olsun diye yorum yapacaksan burası ekşi sözlük değil. Seni geldiğin yere alalım.

Trafikçinin telsizi araç içinde ise, araç nerde? Dağ başında mı? Aracın nerede beklemesi lazım? Kahvehanede mi? Yoksa trafik noktasında mı?

Sen nerede kaytarıyorsun peki? Nerede gazlıyorsun? Üstüne alındığına göre baya bol kaytarıyorsun.

Kaytarmak, gazlamak senin işin değil. Senin işin kavşakta beklemek, yolda beklemek, ışıklarda beklemek. Çorbacı da değil.

• Bir zamanlar üç-beş apaçiydi, şimdi her yerdeler... Yaşlısı da genci de bu işin içinde...

Biri şu çakma xenon farlıları durdursun artık ! Kaynak makinesi gibi dolaşıyorlar...

Ülkede Trafik Polisi yok, kimse kurallara uymuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.