Şimdi Ara

Ülkedeki herkes bir şeylere tamah eder olmuş. (Süper flood) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
2.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

Anarşi sol veya sağa dahil değil. yönetimi reddediyorlar. Sol ve sağ yönetimle ilgili.

Alıntıları Göster
    Ülkedeki herkes bir şeylere tamah eder olmuş. (Süper flood)

Dediğin kadar basit değil, seviyeleri var. Far-right da far-left de insan hayatını kötüleştiren, baskı ve zulüm içeren bir yapıya sahip.

• quote:

Orijinalden alıntı: celades

İşte dünyanın en tehlikeli insanı budur. Hırsızlık için muhakkak bahanesi vardır

Alıntıları Göster
    hırsızlığı savunan yok burda ona haram diyorsan diğerine de haram de tepkini göster diyorum sadece nerenle okuyorsun?
  • boş yapmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Dediğin kadar basit değil, seviyeleri var. Far-right da far-left de insan hayatını kötüleştiren, baskı ve zulüm içeren bir yapıya sahip.

Alıntıları Göster
    Bu spektruma katılmıyorum. Anarşinin çıkış noktası zaten yönetime ihtiyaç duyup duymuyor olmamız değil mi? Duymuyoruz diyenler anarşist ideolojiyi oluşturmuş duyuyoruz diyenler de kendi içinde sol sağ olarak ayrılmıyor mu? Benim bildiğim bu şekilde. Eskiden anarşizme sempatiyle yaklaşıyordum ama şu an için mantıksız geliyor. İnsanların çoğunluğu içten içe kötüler ve yönetici olmaması durumunda sivilizasyonu maksimum bir aya yok eder gerizekalılar. Fazlasıyla duygusal ve pratikte imkansız bi sistem. Anarchy'e slavery demiş de "No gods no masters only men." değil mi anarşistlerin mottosu.

• quote:

Bu spektruma katılmıyorum. Anarşinin çıkış noktası zaten yönetime ihtiyaç duyup duymuyor olmamız değil mi? Duymuyoruz diyenler anarşist ideolojiyi oluşturmuş duyuyoruz diyenler de kendi içinde sol sağ olarak ayrılmıyor mu? Benim bildiğim bu şekilde. Eskiden anarşizme sempatiyle yaklaşıyordum ama şu an için mantıksız geliyor. İnsanların çoğunluğu içten içe kötüler ve yönetici olmaması durumunda sivilizasyonu maksimum bir aya yok eder gerizekalılar. Fazlasıyla duygusal ve pratikte imkansız bi sistem. Anarchy'e slavery demiş de "No gods no masters only men." değil mi anarşistlerin mottosu.

Alıntıları Göster
    Sol ve sağın en basit tanımı kişisel haklar ile devletin gücü, o yüzden yeterince sola ya da sağa gidilirse olan bize oluyor yine. Devletin gücünü yeterince azaltırsan bir süre sonra yok olur, o da anarşi.

Anarşi durumunda hakem görevi görecek bir ortak merci yok, mal mülk koruyan bir merci yok, bu da her türlü soruna açık bir yaşama şekli ve bozulmaya çok uygun. O alıntıdaki "No gods no masters only men" bile seksist bir söz, evet mankind dan geliyor ama yine de oluşabilecek sorunlardan birini gösteriyor, kuralları belirleyen bir kurum olmadığında güçsüzlerin ezilebileceğini, bunun başında kadınlar ve çocuklar var.

Kendi kendilerini yönetiyor gibi gözüken kasabalar var dünyanın pek çok yerinde, hepsi huzurlu ve muhafazakar görülüyor, ama içine girildiğinde bir sürü tecavüz vakasının vesaire örtbas edildiği, şerifin vesaire de oradakilerin arkadaşı olduğu için ve yine oranın namusu (reputation'ı böyle çeviriyorum bu durumda) amacıyla sakladığını görüyoruz.

İnsanlar aşırı sosyal canlılar, hayvanlar aleminde benzeri görülmemiş bir şekilde birbirimize bağımlıyız ve bu herkesin kendisiyle ilgili olsun olmasın tüm kararları kendisi vermesini engelleyen bir özellik.

Mesela Amerika'da şuan kötü bir kitle var komplo teorileriyle kafayı bozmuş, aşıların gerizekalı ve otistik yaptığına inanıyorlar o yüzden çocuklarına aşı yaptırmıyorlar. Bu sebeple çocukları çok erken yaşlarda ölebildiği gibi mikrop yuvası oldukları için diğer çocukları da kötü etkileyebiliyorlar, özellikle bağışıklık hastalığı olan çocuklar için çok ölümcüller. Bu insanları engellemek için çocuğuna aşı yaptırmayanlara ileride hapis cezası geleceği düşünülüyor. E bu devletin olmadığı, herkesin kendi karar verdiği bir durumda ne olur? Rezillik.

• quote:

Sol ve sağın en basit tanımı kişisel haklar ile devletin gücü, o yüzden yeterince sola ya da sağa gidilirse olan bize oluyor yine. Devletin gücünü yeterince azaltırsan bir süre sonra yok olur, o da anarşi.

Anarşi durumunda hakem görevi görecek bir ortak merci yok, mal mülk koruyan bir merci yok, bu da her türlü soruna açık bir yaşama şekli ve bozulmaya çok uygun. O alıntıdaki "No gods no masters only men" bile seksist bir söz, evet mankind dan geliyor ama yine de oluşabilecek sorunlardan birini gösteriyor, kuralları belirleyen bir kurum olmadığında güçsüzlerin ezilebileceğini, bunun başında kadınlar ve çocuklar var.

Kendi kendilerini yönetiyor gibi gözüken kasabalar var dünyanın pek çok yerinde, hepsi huzurlu ve muhafazakar görülüyor, ama içine girildiğinde bir sürü tecavüz vakasının vesaire örtbas edildiği, şerifin vesaire de oradakilerin arkadaşı olduğu için ve yine oranın namusu (reputation'ı böyle çeviriyorum bu durumda) amacıyla sakladığını görüyoruz.

İnsanlar aşırı sosyal canlılar, hayvanlar aleminde benzeri görülmemiş bir şekilde birbirimize bağımlıyız ve bu herkesin kendisiyle ilgili olsun olmasın tüm kararları kendisi vermesini engelleyen bir özellik.

Mesela Amerika'da şuan kötü bir kitle var komplo teorileriyle kafayı bozmuş, aşıların gerizekalı ve otistik yaptığına inanıyorlar o yüzden çocuklarına aşı yaptırmıyorlar. Bu sebeple çocukları çok erken yaşlarda ölebildiği gibi mikrop yuvası oldukları için diğer çocukları da kötü etkileyebiliyorlar, özellikle bağışıklık hastalığı olan çocuklar için çok ölümcüller. Bu insanları engellemek için çocuğuna aşı yaptırmayanlara ileride hapis cezası geleceği düşünülüyor. E bu devletin olmadığı, herkesin kendi karar verdiği bir durumda ne olur? Rezillik.

Alıntıları Göster
    Rezalet olduğuna katılıyorum ama köleleştirdiğine inanmıyorum. Anti-Vaccine'lar aptal zaten :D. İnsanlara atıfta bulunmak için man denmesinin sexist olduğunu düşünmüyorum. İngilizce şu an oldukça bozulmuş bir dil Cermen dil ailesine dahil Almancaya bakarsak "man" cinsiyet belirtmeksizin belgisiz bir zamir insanlar şöyle yapar derken kullanılıyor. "Mann" diye yazınca erkek demek oluyor. İngilizce de de muhtemelen bu şekildeydi ve zamanla "n" düştü diye tahmin ediyorum ama biraz konudan saptık kusura bakma. Benim fikrimce de orta yollu olmak lazım.

• quote:

Rezalet olduğuna katılıyorum ama köleleştirdiğine inanmıyorum. Anti-Vaccine'lar aptal zaten :D. İnsanlara atıfta bulunmak için man denmesinin sexist olduğunu düşünmüyorum. İngilizce şu an oldukça bozulmuş bir dil Cermen dil ailesine dahil Almancaya bakarsak "man" cinsiyet belirtmeksizin belgisiz bir zamir insanlar şöyle yapar derken kullanılıyor. "Mann" diye yazınca erkek demek oluyor. İngilizce de de muhtemelen bu şekildeydi ve zamanla "n" düştü diye tahmin ediyorum ama biraz konudan saptık kusura bakma. Benim fikrimce de orta yollu olmak lazım.

Alıntıları Göster
    İngilizce konusunda şöyle bir durum var ama, incilde mankind diye bahsediliyor ve ilk insanlar ve onların çocuklarından bahsediliyor. Yalnız bu çocuklardan sadece erkekse bahsediliyor, doğan kız çocukların ismini boşver doğduklarından bile bahsedilmiyor. Aynı şekilde genesis yani yaradılışın bahsedildiği verse te diyor ki tanrı önce erkeği yaratıyor, sonra ihtiyaçlarını giderebilsin diye kadını ve hayvanları yaratıyor. Erkek bunlara ismini veriyor, kadına kadın diyor. Aynı zamanda erkeği yine apaçık cinsiyetçi bir şekilde kadın yoldan çıkartıyor ve kurallara uymasını engelliyor.

Çıkış noktası bile cinsiyetçi olduğu için sonradan bu cinsiyetçi değil demek biraz yanlış bence. Ha bence cinsiyetçilik konusunda böyle kelimelere takılana kadar bakacak çok şey var, amacım bu değildi, ama belirtmek istedim.

• Asiri hakli adam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ahlaksız bir toplumuz
  • quote:

İngilizce konusunda şöyle bir durum var ama, incilde mankind diye bahsediliyor ve ilk insanlar ve onların çocuklarından bahsediliyor. Yalnız bu çocuklardan sadece erkekse bahsediliyor, doğan kız çocukların ismini boşver doğduklarından bile bahsedilmiyor. Aynı şekilde genesis yani yaradılışın bahsedildiği verse te diyor ki tanrı önce erkeği yaratıyor, sonra ihtiyaçlarını giderebilsin diye kadını ve hayvanları yaratıyor. Erkek bunlara ismini veriyor, kadına kadın diyor. Aynı zamanda erkeği yine apaçık cinsiyetçi bir şekilde kadın yoldan çıkartıyor ve kurallara uymasını engelliyor.

Çıkış noktası bile cinsiyetçi olduğu için sonradan bu cinsiyetçi değil demek biraz yanlış bence. Ha bence cinsiyetçilik konusunda böyle kelimelere takılana kadar bakacak çok şey var, amacım bu değildi, ama belirtmek istedim.

Alıntıları Göster
    Genesis benim bildiğim Eski Ahit. Eski Ahit'de israiloğullarına indiğine göre orjinal dilinin ingilizce olmadığı bariz. Dolayısıyla terimlerin incile dayanıyor olma ihtimali yok bence. Kitabın cinsiyetçi olup olmadığı hakkında da yorum yapamam maalesef çünkü tarafsız bir yaklaşım olmaz. "7 prophetesses of the old testament" bunu araştırmanı öneririm bu arada peygamberiçelerden bahsediyor. Yeni Ahit için de zaten Meryem'in getirildiği pozisyon yeterlidir kanımca. Ya zaten aynı kitapta Davud'un adamın birinin karısıyla birlikte olup sonra adamın ölmesine neden olduğu sonra pişman olup Zebur'u yazdığından bahsediyor. Sadece kadınlara sallamıyor yani.

• ya bırak ne süperi, memlekette durumlar iyiyken bu adamlar rahatça s class arabalara binip en lüks yerlerde nargilesini tüttürüyordu. şimdi hepimiz kardeşiz türküsü çalıyorlar. okkalı şekilde tepki gösteriyorum (!) böyle şeyler gördükçe. beyefendiler elit ortamlarından çıkıp halkın arasına girince rahatsız olmuşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lax Guy -- 17 Şubat 2019; 0:15:12 >
  • Her gün gördüğümüz olayları sıralamış.Ülkenin özetini aktarmış.Herkes kendi çapında çalıyor çırpıyor.Hırsızlık artık o kadar sıradan birşey olmuşki hırsızlığı bile gayet olağan bir şekilde savunuyorlar ve işin komiği adliyede çoğu ceza bile almıyor.Ülkenin hamuru bu işte.
  • quote:

Fakirlerin gözünde zenginler kötüdür, taa ki kendileri zengin olana kadar.

Bu mantık Türkiye'de her konuda var.

Bir adam okumamışsa çok büyük ihtimalle okumuşlara laf atar, eskiler gibi ben okuyamadım sen oku demez, bu devirde okuyup ne yapacaksın, salak mısınız der, kendi çocuğu olsa her türlü okula gönderir parası varsa.

Fakir dışarıda yemek yiyene içerlenir, kendi evde yapabileceği şeye 2 katı para veriyor, o kadar aç insan var der, ama bir gün parası olsa kesin kendi de aynısını yapar.

Yine fakir, devamlı bu hayatın öneminin olmadığını, önemli olanın ahiret olduğunu vurgular da vurgular. Para mutluluk getirmez, zaten ne kadar kazanıyorsan o kadar harcıyorsun der, eline biraz para geçsin mutluluktan havaya uçar.

Biraz da dh içine girelim.

Sıfır arabası olan herkes hırsızdır, ruhunu satmıştır bunun için, insan hakkı yemiştir. Starbucksa gidenlerin hepsi özentidir, isimleri pelinsu, berkecandır, salaktırlar o yüzden evde yapmazlar kahveyi. Buraya giden herkes zengindir, 7-8 lira kahveye başka kim verebilir bimden 3-4 paket abur cubur alabilecekken? Sevgilisi olan herkes zengindir ve kendini kullandırtıyordur, devamları kızlara yaranmaya çalışırlar ve hiç gururları yoktur. Sevgilisi bakire olmayan herkes gavattır, kız otobandır ve aynı zamanda ahlaksızdır, her an kişiyi aldatabilir, duyguları yoktur, körelmiştir.

Bu yukarıda söylediklerimin tamamı eleştiren kimse eleştirdikleri kişilerin yerinde olma fırsatı buldukları an 180 derece değişirler. Birden o görüşlerini gençliklerine verirler, kimse öğretmedi ki bize olur. O fırsatı bulamayanlar da hayatları boyunca kin tutmaya ve bir şeyleri suçlamaya devam ederler. Suçlu genelde yeni nesil ve batıdır.

Alıntıları Göster
    Taşlamaların harika olmuş, müdür. Yalnız örnekler daha da çoğatılabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 17 Şubat 2019; 18:32:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Abdest alırken cebindeki 7 bin 900 lirası çalındı
    Arif ARSLAN/BATMAN, (DHA)- BATMAN'da seyyar satıcılık yapan Abdullah Güneş'in (80), abdest almak için çıkardığı montunun cebindeki 7 bin 900 lira parası çalındı.
    Olay, Cuma günü, Çarşı Mahallesi'ndeki Alo Tevşo köy pazarında meydana geldi. Pazarda köy ürünleri satan 12 çocuk babası Abdullah Güneş, Lale Camisi'nde abdest almak için montunu çıkarıp askıya astı. Abdest aldıktan sonra giydiği montunun cebindeki 7 bin 900 TL’nin bulunmadığını fark eden Güneş, polise başvurdu.
    Çaldırdığı parayı geçen yıldan beri biriktirdiğini söyleyen Güneş, hırsız ya da hırsızların bulunmasını isteyerek, "Pazar bitişindeki Lale Camisi'nin abdesthane bölümünde montumu askılığa bıraktım. Geçen yılın kazancını cebimde saklıyordum. Köy ürünlerini almak için mecburen bu parayı yanımda tutuyordum. Keşke bankaya yatırsaydım. Peynir, kuruyemiş ve salça için parayı yanımda beklettiriyordum. Camide abdest aldığım sırada böyle bir olayla karşılaşacağımı aklımın ucundan geçirmezdim. Perişan oldum. Bir yıllık kazancımı çaldılar" dedi.

• Lüzumsuz Adam kullanıcısına yanıt
    iyi ya çalalalım göz koyalım her türlü hokkabazlığı yapalım o zaman. Adamın demek istediği çok açık takıla takıla buna mı takıldın
  • quote:

Orijinalden alıntı: subaortik

iyi ya çalalalım göz koyalım her türlü hokkabazlığı yapalım o zaman. Adamın demek istediği çok açık takıla takıla buna mı takıldın
    evet

• bu habere inanan maldır amk. 1.99 olan portakalla 3.99 olan portakalı ayıramayacak mı kasadaki kız sanki? hadi onu gçetim her markette manavın başında bir personel olur o paketler barkod basar kasaya yollar. kimi kandırıyorsunuz? muhalifi de ak trollüde algı oyunları peşinde ya.

• Eeeeeeeeeeeeeeeee anlatmaya geldi mi herkes aynı derdi aynı şekilde aktarıyor madem hepimiz aynı derdi gördüğümüz hal de neden hala bunlar oluyor, o yüzden o bu şu diye suçlu aramaya gerek yok. Suçlunun kendisi bizleriz. Anladiiiiiiii. ;)

• Eleman yaşıyor mu acaba kafasına sıkılmış yada silvride çürümeye bırakmış olma ihtimalleri var.

• VaporWave kullanıcısına yanıt
    Hayır böyle bir şey yok. Sanki ülkedeki tüm marketleri görmüş gibi ne kadar da bilmiş sallıyorsun. Yıllardır alışveriş yaptığım 2 market var ikisinde de başında kimse yok. Sana soruyorlar nereden aldınız diye.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.