< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Ülkemizde ki Vodafone'nun Global Durumu (3. sayfa)
-
-
Şuan yine biraz iyi. Avea olduğu dönemde çok kötüydü. Telefonu cebe koyunca çekmiyordu aşırı hassas bir çekim gücü vardı. 4G ile biraz topladılar.
-
Ben ankarada yaşıyorum tt birazdaha iyi vodafonun çekmediği devlet kurumları gördüm
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
4g ile gelişme var
Her ne kadar gelişme olsada her iki hattida kullanmış biri olarak TT mobil kapsama konusunda hâlâ çok yetersiz özellikle kapalı alan ve şehir dışına çıkınca telefon can çekişiyor şehirler arası baz istasyonu yetersiz ve otoban dışında çoğunlukla 3g 2g çekiyor. Şans eseri bazı yerlerde 4.5 var ama onlarında çoğunlukla evrensel hizmet fonundan devletin ortak kullanım icin kurdurduğu yerlerde çekiyor. Kendine ait kirsaldaki stasyonlar genelde 3g. Bu bir çok işi yapman için telefonda yeterli geliyor. Seheyat esnasında video film izlemek muzik dinlemek için yeterli geliyor ama tabi hız düşük olduğu için dusuk çözünürlükte izlemek gerekiyor. Bazen YouTube da donmalar oluyor bu diğerleri içinde gecerli. Baz istasyonundan uzaklaşıp sinyal zayıflamaya başlayınca yakında baska bir istasyon yoksa sinyali daha kuvvetli olan o zaman hepsinde donmalar kopmalar oluyor ama TT kadar değil.
Vodafone için 4G'ye geçiş çok kolay oldu. Var olan baz istasyonlarında neredeyse bir yatırım yapmadan eldeki frekansı bölerek aynı istasyondan hem 2G hem 4G vermeye başladı. Bu sayede birçok yerde ilk 4G sinyalini verdi belki de.
-
Sadece yazılım ile yapılacak bir şey mi bilmiyorum ama çok hızlı bir şekilde dönüşüm yapıldı. Kırsal da ilk mevcut 900 MHz üzerinden verdiğini gördüm. Daha sonra yoğunluğa göre ek frekans takviyesi yapıldı. Örneğin Reşadiye ilçesinde ilk önce 900 ve 1800 ile başlandı daha sonra 2100 eklendi yine aynı ilçedeki ikinci istasyonda 800 ve 2100 eklendi Koyulhisar da 900 ile başlayıp 1800 2100 eklendi. Niksarda tesadüfen denk geldim bir istasyonda 4 taşıyıcı ile hizmet veriyordu. 900 1800 2100 ve 2600. Diğer saydığım ilçelerde 3 taşıyıcı ile hizmet veriyor. Dediğiniz gibi ilk etapta kapsama alanı için küçük lokasyonlarda sadece 900 ile başlandı ama peşinden hızlıca diğer frekans eklemeleri yapıldı. Babamlarin köye kendi istasyonunda 900 MHz ile hizmet vermeye devam ediyor. İlk önce 5 MHz bant genişliği ile başlayıp daha sonra 10 MHz çıkardılar. Hız 40 50 arası ve yine aynı bolgede ulak istasyonu da var 800 MHz ile yayın yapıyor oda 10 MHz 3 operatör de. Ama en son geçen sene ulak istasyonlarında volte yoktu hiç bir operatörde de. Bildiğim 2 tane ulak var ikiside voltesiz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Çok uzun süreden beri Turkcell kullanıyorum, büyükşehir içinde memnunum ama daha küçük bir şehire gidince sorun yaşıyorum. İki senedir başka bir şehrin şehir merkezinde Turkcell çekmediği için sürekli şikayet kaydı açıyorum ama çözüm olmuyor. 4.5g hizmetini geçtim konuşma bile yapılamıyor.
Telekom da kullanıyorum Telekom full çekiyor ve 4.5g sunabiliyor. Telekom olan hattan memnunum. Vodafone kullanmıyorum ama Vodafone kullanan komşulara soruyorum, aynı sekilde onlarda görüşme yapamıyor, internet hizmetinden yararlanamıyor.
Telekom eski Telekom değil, eksikleri hala var ama çekim kalitesi benim denediğim şehirlerde fena değildi. Vodafone kullanmıyorum, yanımdaki insanlarda Vodafone var ise onlara soruyorum ve genelde hep şikayet duyuyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende tt kullanıyorum gelişme var tamam bir turkcell etmez ama bu zamanda pişman edecek kadar da kötü degil
Marmara - Ege - Akdeniz - Karadeniz - İç anadolu’da bir çok il ve ilçelere gittim Türk telekom kullandığım için pişman değilim çekmeyen yerler var mı evet mutlaka olacaktır ama benim 3 hattım var telekomun çekmediği yerde vodafone’de çekmiyordu daha kaliteli hizmet sunuyor mu hayır sınırsız paketlerle baz istasyonlarının içinden geçiyorlar.Parası olan zaten Türkcell alır halen hem çekim hemde hız konusunda liderliği koruyor ama vodafone 2016’dan sonra bozdu 4G’yi 900 mhz’den vererek daha fazla kapsama alanı vaadiyle daha az yatırım ile daha fazla kazanç elde etmek istedi sonuç ortada 2. operatör olurken TR’de vodafone şimdi sonuncu 5G ile telekom’un fiber üstünlüğü var.5G ile 1 mbps verdikten sonra pek bir anlamı kalmıyor.
Vodafone bir an önce satılmalı global bir firmanın gelip yatırımlara odaklanması lazım.
İş yerindeki vdf kullanan arkadaşlarımın hepsi isyanda internet hızı çok düşük , bir çok yerde çekmiyor çeken yerlerde aramalarda robotik ses ve karışıyor sesler TT ve Türkcell’de hızlar çok iyi ve bir çok yerde çekiyor.
Vodafone müşteri hizmetlerine bağlanmak tam bir işkence hal alıyor.Eski vodafone nerede şimdiki vodafone nerede göremiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 20 Ağustos 2023; 13:9:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Eski yatirimlari yok
Vodafone İspanya satılıyormuş :
https://www.techinside.com/vodafone-ispanyadan-cekiliyor//
Alan firma Vodafone markasını 10 sene boyunca kullanma hakkınada sahip olacakmış.
-
Darısı bizim ülkemizdeki operasyonlarına.
Rekabetçi, Yenilikçi, İlk'lerin operatörü #Telsimgerigelsin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X