|
Bildirim
|
İstanbul ne la :) ticaret için bile uğramadığım uğramak istemediğim şu güzel türkiyenin en berbat şehridir gözümde..
Çanakkaleliyim.. sırf o bahsettiğiniz düşük maaşlar geçim sıkıntılarından uzak durayım diye burada yaşıyorum bir kez olsun istanbulda yaşama fikri oluşmadı kafamda.. Hayvancılık yapıyorum sizin o istanbulunuzda yapma imkanı olmayan olay hani.. Sabahları meraya cıkarıyorum koyunları oturuyorum ağaç gölgesine aksama kadar bir ileri bir geri geziyorlar bende keyifle yaban armutu toplayıp yatıp onları izliyorum gerekirse at biniyor köpeğimle oynuyor 20 dakıka uzaklıktaki sahile gidip denizime giriyorum.. aylık gelirim diye bir durum sözkonusu değil 1300 koyun sağım sistemi kurulu ne kadar süt okadar arpa geliyor.. yaşamak için illa ki istanbulda olmanıza gerek yok.. Ben dış ticaret ve uluslararası ilişkiler mezunuyum bu işe gümrükte çalışıp bıraktıktan sonra başladım bence hayat yaşanılması gereken bir olgu ve kendinizi istanbul gibi bir şehre hapsetmek yerine dışarı çıkıp alternatif işler arayabilirsiniz. Burada gördüğüm kadarıyla herkes üniversite okuyup düzgün maaş alayım derdinde.. bakın illa ki üniversite okunanıza yada düzgün maaş alıcak iş aramanıza gerek yok demek istiyorum.. Dünyaya 1 defa geleceğiniz gerçeğini göz önüne alın çıkın ve tüm türkiyeye bakın.. mutlu olmak için 10.000tl maaş değil sevdiğiniz mutlu olduğunuz hayatı yaşamanız gerekiyor. Bunu başarmaya bakın. Yukarıda arkadaş antalyaya köy demişsin.. ne varmış köy olmasında ? Tek gerçek şehir istanbulmuş vay be.. kriterleri neymiş ? Tüm gün avmlerde gezip dondurma yalayan zihniyetten başka bir görüş beklemek zaten en büyük hata.. 4 duvar arasında el bebek gül bebek büyümüş neslin evladı olmuş herkes ne değişik olgudur.. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BroFenomen -- 14 Temmuz 2014; 13:07:09 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|