Şimdi Ara

Ülkenin tamamını İstanbul, Ankara gibi sanmayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Komik duruma düşüyorsunuz. Yok ülke şöyle yok şu paraya yaşanmaz yok trafik ''Türkiye'de'' çok kötü. Kardeş çık bir dışarı da bak.

Çok dertliysen de göç et çivilediler mi seni İstanbul'a?

• İstanbul ne la :) ticaret için bile uğramadığım uğramak istemediğim şu güzel türkiyenin en berbat şehridir gözümde..

Çanakkaleliyim.. sırf o bahsettiğiniz düşük maaşlar geçim sıkıntılarından uzak durayım diye burada yaşıyorum bir kez olsun istanbulda yaşama fikri oluşmadı kafamda..

Hayvancılık yapıyorum sizin o istanbulunuzda yapma imkanı olmayan olay hani..
    Sabahları meraya cıkarıyorum koyunları oturuyorum ağaç gölgesine aksama kadar bir ileri bir geri geziyorlar bende keyifle yaban armutu toplayıp yatıp onları izliyorum gerekirse at biniyor köpeğimle oynuyor 20 dakıka uzaklıktaki sahile gidip denizime giriyorum.. aylık gelirim diye bir durum sözkonusu değil 1300 koyun sağım sistemi kurulu ne kadar süt okadar arpa geliyor.. yaşamak için illa ki istanbulda olmanıza gerek yok..

Ben dış ticaret ve uluslararası ilişkiler mezunuyum bu işe gümrükte çalışıp bıraktıktan sonra başladım bence hayat yaşanılması gereken bir olgu ve kendinizi istanbul gibi bir şehre hapsetmek yerine dışarı çıkıp alternatif işler arayabilirsiniz.

Burada gördüğüm kadarıyla herkes üniversite okuyup düzgün maaş alayım derdinde.. bakın illa ki üniversite okunanıza yada düzgün maaş alıcak iş aramanıza gerek yok demek istiyorum..

Dünyaya 1 defa geleceğiniz gerçeğini göz önüne alın çıkın ve tüm türkiyeye bakın.. mutlu olmak için 10.000tl maaş değil sevdiğiniz mutlu olduğunuz hayatı yaşamanız gerekiyor. Bunu başarmaya bakın. Yukarıda arkadaş antalyaya köy demişsin.. ne varmış köy olmasında ?

Tek gerçek şehir istanbulmuş vay be.. kriterleri neymiş ? Tüm gün avmlerde gezip dondurma yalayan zihniyetten başka bir görüş beklemek zaten en büyük hata.. 4 duvar arasında el bebek gül bebek büyümüş neslin evladı olmuş herkes ne değişik olgudur..
  • Tamam.
  • İstanbul/Bagcilar nufus:752,250 (en son)
    Buyuk Sehir olmak icin (il degil) gerekli nufus:750bin
    Edit:Bu arada-->http://m.haber7.com/haberDetay.php?id=983963

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BroFenomen -- 14 Temmuz 2014; 13:07:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BroFenomen

İstanbul/Bagcilar nufus:752,250 (en son)
    Edit:Bu arada-->http://m.haber7.com/haberDetay.php?id=983963
    istanbulun te
  • Anlaşıldı tamam
  • quote:

Şehir mi olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: YunusPhp

quote:

Şehir mi olacak?

Alıntıları Göster
    İZMİRE GELMEYİN DE <33
  • Buna mı kızdın la.
  • Limon- kullanıcısına yanıt
    Kızmak değil de rahatsız olmak diyebiliriz. Adam her gün ağlıyor İstanbul şöyle kötü böyle kötü para yetmiyor vesaire diye. E göç diyorsun sonra başlıyor Yozgat'la Bilecik'le dalga geçmeye. Garip insanlar vesselam.
  • türkiyede trafik kötü demiyorum ki istanbulda trafik kötü diyorum
  • Asıl komik olan sensin. Göç diyormuş da adam kabul etmiyormus.

Hiç düşündün mü Diyarbakır'daki, Ordudaki, Hatay'daki adam Istanbul'a niye geliyor? Her gittiği yerde Marmaray öven üçüncü Havalimanı öven bir Başbakan olursa neden olmasın? Yap İstanbul'da miting ne diyorsan de. Zaten Anadolu'da iş imkanı yok. Adam kalkıp Yozgat'ta ne yapacak?

Ayrıca Türkiye açlık sınırı altında asgari ücret belirleyen dandik bir ülkedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarihçi

Asıl komik olan sensin. Göç diyormuş da adam kabul etmiyormus.

Hiç düşündün mü Diyarbakır'daki, Ordudaki, Hatay'daki adam Istanbul'a niye geliyor? Her gittiği yerde Marmaray öven üçüncü Havalimanı öven bir Başbakan olursa neden olmasın? Yap İstanbul'da miting ne diyorsan de. Zaten Anadolu'da iş imkanı yok. Adam kalkıp Yozgat'ta ne yapacak?

yav he he. temmuz sonu antalyaya taşınmıştım ve 12 ay dayanabildim bu temmuz sonu istanbula geri dönüyorum. istanbuldan başka şehir yok bu ülkede. 80 tane köy 1 tane de şehir var.
  • Kafandaki köy kavramı nasıl bilmiyorum ama Kayseri ye gelip gezmeni tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayor

Kafandaki köy kavramı nasıl bilmiyorum ama Kayseri ye gelip gezmeni tavsiye ederim.

Ben Antalya'ya köy diyorum sen Kayseri'yi gez diyorsun. Antalya böyleyse Kayseri daha beterdir. Aslında Antalya kendi içinde değerlendirilirse çok kötü değil ama İstanbullu biri için köy gibi geliyor işte.
  • Ön yargılı davranıyorsun.Bende Antalya da bulundum Istanbul da bulundum.Trafik şehir planlaması hizmet yönüyle kıyaslama yapıyorum.Sen sadece nüfusa bakiyorsan orası ayrı tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

Türkiye gibi ülkede zaten asgari ücret alan adam yaşamasın fazlalık yapmasın.

Ben malım diyen bir adam bile kafadan alır 1.500-2.000 lira.

gelip tatava yapmayın burda. bir cebinde sigara bir cebine elini sokmuş "bana ne maaş vereceğiniz ? " sen söyle ne verelim ? bazılarına 850 lira bile çokta neyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: Okumadı Sürünüyo

quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

Türkiye gibi ülkede zaten asgari ücret alan adam yaşamasın fazlalık yapmasın.

Ben malım diyen bir adam bile kafadan alır 1.500-2.000 lira.

gelip tatava yapmayın burda. bir cebinde sigara bir cebine elini sokmuş "bana ne maaş vereceğiniz ? " sen söyle ne verelim ? bazılarına 850 lira bile çokta neyse.

Bu kadar da saçmalayıp düşebileceginizi düşünmemiştim.

İki bin liraya Nerede iş var. Söyle göster de okulu bırakayım çalışayım.

• Yeni atanmış öğretmen ek derslerle 3 bin tl'ye yakın alıyor. Ablam da babam da öğretmen. Nereden biliyorsun uydurma geyiği yapma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selonya

Yeni atanmış öğretmen ek derslerle 3 bin tl'ye yakın alıyor. Ablam da babam da öğretmen. Nereden biliyorsun uydurma geyiği yapma.
    Beyler İstanbul'u kıskanıyo <333333

• lan istanbulda kac tane suriyeli var onlari laf etmiyorsunuz Türkl'leri laf ediyorsunuz.Adamin kendi vatani istedigi yere gider.burda tartisilmsi gereken konu suriyeliler ve diger ülkede yasayan göcmenler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.