Şimdi Ara

Ultimate mavi ekran ve kasma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar o değerli vaktinizi aldığım için çok özür diliyerekten yardıma ihtiyacım oldugunu duyurmak istiyorum.

Windows xp sp3 kullanıcısıyım fakat windows 7 ultimate 32 bit yüklemeye çalıştım mavi ekran sorunu oluştu bu sadece windows 7 atarken oluyor yani windows xp atarken hiç bir sorun yok sadece win7 atarken olan bi sorun cd bozuk değil tamıtamına 8 cd değiştirdim windows 7 isterseniz sistemimi soyliyeyim il

1,5 gb ddr1 ram

512 mb atı radeon 3600 hd

intel celeron 2.41 ghz işlemci

160 gb harddisk alanı

Anakart : Gıgabyte FC 8S648 RZ bir anakartım var windows 7 yukleyip denememin sebebi ise şudur windows xpde knıght online pvp serverlerde oynarken 5-6 snde bir anlık takılmalar olusuyor ve bundan dolayı hiç oynanmıyor. eğer bunun çözümünü bilen arkadaşta varsa lütfen yardımcı olsun eğer bunun çözümünü bulursam 7 yüklemiyicem ama çok acill yardımnıza ihtiyacım var.. eğer yardım ederseniz çok minnettar kalırım.

Şimdiden ALLAH razı olsun.

• Bu arada bütün sürücülerim mükemmel şekilde günceldir. güncellemelerde bi sıkıntı yok.
  • Arkadaşlar lütfen yardımcı olun

Araştırdım googleden AHCI modu IDE olarak değiştirin diyor biostan bende ahcı mod yok hiç bir fikrimde yok ne yapacağıma dair bari siz yardımcı olun lütfen.
  • Arkadaşlar o kadar kişi konuya bakmışsınız cevap vermemişsiniz lütfen yardımcı olun ya :SSS
  • verdiği hatayı yazarsan daha verimli olur 1.5 ramin 512 çıkar bi öyle dene
    ramleri test etme şansın varsa test et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BBC886F5C -- 10 Haziran 2014; 15:18:16 >
  • Çok P4 bilgisayara windows7 yükledim sadece birisinde sorun yaşamıştım oda window7 kurulurken hdd bir bölümü kendine ayırır günlerce uğraştımdenemediğim donanım parçası kalmamıştı hatta mecidiyeköy'de bir iki bilgisayarcı ile konuşmuş onlara denediklerimi söyleyince apışıp kalmışlardı.Forumda konusu olacaktı nasıl yaptığımı açıklamıştım bulursam linki editlerim.

@MyRieLL

Edit Link :http://forum.donanimhaber.com/m_48696794/f_//tm.htm#48696794

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EĞİNLİ -- 10 Haziran 2014; 15:20:19 >

• Şimdi bir dakika siz tüm sürücüleri, Win 7 kurarken sildiniz mi? Eğer silmediyseniz, kurulu sürücülerin hepsini biçimlendirin. Ardından 7 'yi kurmayı deneyin ve çıkan hata nedir? Onu buraya bildirin, ne gibi bir hata veriyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Şimdi bir dakika siz tüm sürücüleri, Win 7 kurarken sildiniz mi? Eğer silmediyseniz, kurulu sürücülerin hepsini biçimlendirin. Ardından 7 'yi kurmayı deneyin ve çıkan hata nedir? Onu buraya bildirin, ne gibi bir hata veriyor.

Şimdi ben windows 7 ultimate cdsini denedim mavi ekran hatsı verdi. ** STOP: 0X 0000007B (0XF78D2524, 0X0000034, 0X00000000, 0X00000000 hata şu şekilde.

ultimate kurmadan once xp yüklüydü zaten ve bütün sürücüler günceldi. takınca mavi ekran hatası verince xpyi tekrar deniyeyim dedim denediğimde xpcdsinde hiçbir hata vermediğini anladım. ve sürücüleri nasıl biçimlendiriceğimi bilmiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: EĞİNLİ

Çok P4 bilgisayara windows7 yükledim sadece birisinde sorun yaşamıştım oda window7 kurulurken hdd bir bölümü kendine ayırır günlerce uğraştımdenemediğim donanım parçası kalmamıştı hatta mecidiyeköy'de bir iki bilgisayarcı ile konuşmuş onlara denediklerimi söyleyince apışıp kalmışlardı.Forumda konusu olacaktı nasıl yaptığımı açıklamıştım bulursam linki editlerim.

@MyRieLL

Edit Link :http://forum.donanimhaber.com/m_48696794/f_//tm.htm#48696794

Edit linkinde sen çözümünü bulmuşsun fakat nasıl yaptıgını pek anlıyamadım zaten windows 7 cdsini takında o kadar bölüme gelmiyor kur bölümüne kadar windows loading files dolar dolmaz mavi ekran hatası ile karşı karşıya kalıyorum. Yaptıgınıda pek anlıyamadım

• Bende win7 ile formata başlayamıyordum hata veriyordu xp cd ile hdd biçimlendirdikten sonra kur iptal edip win7 ile kuruluma başlarken tekrar diskleri biçimlendirmiş sonrasında devam etmiştim.

@
    MyRieLL
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyRieLL

quote:

Şimdi bir dakika siz tüm sürücüleri, Win 7 kurarken sildiniz mi? Eğer silmediyseniz, kurulu sürücülerin hepsini biçimlendirin. Ardından 7 'yi kurmayı deneyin ve çıkan hata nedir? Onu buraya bildirin, ne gibi bir hata veriyor.

Şimdi ben windows 7 ultimate cdsini denedim mavi ekran hatsı verdi. ** STOP: 0X 0000007B (0XF78D2524, 0X0000034, 0X00000000, 0X00000000 hata şu şekilde.

ultimate kurmadan once xp yüklüydü zaten ve bütün sürücüler günceldi. takınca mavi ekran hatası verince xpyi tekrar deniyeyim dedim denediğimde xpcdsinde hiçbir hata vermediğini anladım. ve sürücüleri nasıl biçimlendiriceğimi bilmiyorum..

Sorun belli oldu, BIOS'a girmeyi biliyorsanız girdikten sonra HDD olan kısımda yani Harddisk bağdaştırıcı ve denetleyecisini değiştireceksiniz, orada ''IDE'' yazacaktır onu, AHCI yaparsanız. Sorun büyük ihtimal düzelir.

Integrated peripherals kısmında yer alması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 10 Haziran 2014; 16:33:30 >

• quote:

quote:

quote:

Sorun belli oldu, BIOS'a girmeyi biliyorsanız girdikten sonra HDD olan kısımda yani Harddisk bağdaştırıcı ve denetleyecisini değiştireceksiniz, orada ''IDE'' yazacaktır onu, AHCI yaparsanız. Sorun büyük ihtimal düzelir.

Heh işte o yer yok dostum Ahcı veya IDE yazan bir yer yok Awards bios kullanıyorum bu arada

• quote:

quote:

quote:

quote:

Heh işte o yer yok dostum Ahcı veya IDE yazan bir yer yok Awards bios kullanıyorum bu arada

Award bioslarda ''Enhanced Mode'' yazması gerekiyor, o işlevi gören illa bir seçenek vardır, dikkatli bakın, IDE Configuration kısmı olması gerekir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Award bioslarda ''Enhanced Mode'' yazması gerekiyor, o işlevi gören illa bir seçenek vardır, dikkatli bakın, IDE Configuration kısmı olması gerekir.

Aradım ama yok yada ben bulamadım ama Gerçekten yok galiba Hangi kısımda Bütün kısımlara baktım ama senin dediğin seçenek yok dostum.

• galiba yapamıyıcam neyse xp ile yola devam fakat bi yardımınızı daha istiyicem özür diliyerekten. Bu windows Xp sp3 de Knıght online pwp serverlerde oynarken 5 snde bir 1-2 snlık takılmalar oluyor bunu nasıl çözerim driverler güncel. flash player yüklü. herşey tamam ama neden bunun oldugunu halen anlıyamadım maleseff lütfen yardımcı olun..
  • biladerim o cd sorunludur sistemin win 7 destekliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: enes yağmur

biladerim o cd sorunludur sistemin win 7 destekliyor

Kardeşim cdde hiç bir sorun yok 6-7 adet cd değiştirdim
  • adamın beynini niye bulandırıyonuz saçma bilgiler vererek kardeşim avart bios var tm şimdi cd koy pc yeniden başlat delete tuşuna sürekli bas bios ekranı karşına gelecek korkma biosta mavidir kapatmıyasın :D sonra boot kısmına gel en üste harddisk var onu dvd romla değiş f10 enter de formatın başlıyacak c kısmını seçip seçeneklerden biçimlendir diyorsun kolay gelsin
  • quote:

Arkadaşlar o değerli vaktinizi aldığım için çok özür diliyerekten yardıma ihtiyacım oldugunu duyurmak istiyorum.

Windows xp sp3 kullanıcısıyım fakat windows 7 ultimate 32 bit yüklemeye çalıştım mavi ekran sorunu oluştu bu sadece windows 7 atarken oluyor yani windows xp atarken hiç bir sorun yok sadece win7 atarken olan bi sorun cd bozuk değil tamıtamına 8 cd değiştirdim windows 7 isterseniz sistemimi soyliyeyim il

1,5 gb ddr1 ram

512 mb atı radeon 3600 hd

intel celeron 2.41 ghz işlemci

160 gb harddisk alanı

Anakart : Gıgabyte FC 8S648 RZ bir anakartım var windows 7 yukleyip denememin sebebi ise şudur windows xpde knıght online pvp serverlerde oynarken 5-6 snde bir anlık takılmalar olusuyor ve bundan dolayı hiç oynanmıyor. eğer bunun çözümünü bilen arkadaşta varsa lütfen yardımcı olsun eğer bunun çözümünü bulursam 7 yüklemiyicem ama çok acill yardımnıza ihtiyacım var.. eğer yardım ederseniz çok minnettar kalırım.

Şimdiden ALLAH razı olsun.

HDDİNDE BİR SORUN VAR BASKA PCYE TAKIP FORMAT AT HDDYE.

• quote:

Orijinalden alıntı: enes yağmur

adamın beynini niye bulandırıyonuz saçma bilgiler vererek kardeşim avart bios var tm şimdi cd koy pc yeniden başlat delete tuşuna sürekli bas bios ekranı karşına gelecek korkma biosta mavidir kapatmıyasın :D sonra boot kısmına gel en üste harddisk var onu dvd romla değiş f10 enter de formatın başlıyacak c kısmını seçip seçeneklerden biçimlendir diyorsun kolay gelsin

Salakmı sandın Bizi ? O kadarını yaptık heralde. bios gelince korkmıyasın diyor :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.