Şimdi Ara

Ultrabook'a Win8 yerine Win7 kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
19.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün hp pavilion sleek book 14 14-b030et model bir ultrabook aldım. Üzerinde 32 gb SSD + 500GB HDD var.
    Cihazı formatlayıp Win7 Pro kurmak istiyorum ve lisansımız da var. Fakat bir türlü external cd rom'dan boot etmesini sağlayamadım. Aldığım yerin teknik servisini aradığımda BIOS'dan boot alıyor, yapamazsınız dediler ama bana pek mantıklı gelmiyor bu.

SSD disk'in üzerindeki işletim sistemini silip nasıl win7 olarak kurabilirim? ve ayrıca aynı hızda olacak değil mi win7 kurduğumda?

NOT : Win7 kurmak istememizin sebebi, cihazın üzerindeki işletim sistemi win8 home premium. Bilgisayar iş amaçlı kullanılacak ve bir domain'e dahil olacak. Kullanıcılar da win8 konusnuda pek bilgili olmadığından sorun yaşamaktansa win7'ye çevirmek istiyoruz.

• hayırlı olsun,
    link var mı?
    fiyat ve mağaza..
  • Bende de envy6 1110et ultrabook var ve an itibariyle win 7 macerama son verdim. pc artik acilmiyor servis ucretsiz olarak imaj dvdsini gonderecek onu bekliyorum. bu cihazlarin bios ekranlari cok basit. biosta adam akilli yapabildigimiz tek is boot ayarlari. sorun da buradan kaynaklaniyor zaten. cozum bulursan paylasirsan sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertemli

hayırlı olsun,
    link var mı?
    fiyat ve mağaza..

Vatan bilgisayardan 1230 TL'ye aldım. Beylikdüzü Mağazasından fakat daha sonra bimeks'de daha ucuz olduğunu gördüm. 100 lira fark var arasında.

quote:

Orijinalden alıntı: merdempc

Bende de envy6 1110et ultrabook var ve an itibariyle win 7 macerama son verdim. pc artik acilmiyor servis ucretsiz olarak imaj dvdsini gonderecek onu bekliyorum. bu cihazlarin bios ekranlari cok basit. biosta adam akilli yapabildigimiz tek is boot ayarlari. sorun da buradan kaynaklaniyor zaten. cozum bulursan paylasirsan sevinirim

Maalesef BIOS'da işletim sistemi koruması varmış cihazın. Hiç bir şey kuramıyorsunuz. Domain altında kullanamıyorum cihazı bu yüzden. Tamam iyi güzel makina da iş yeri kullanımı için uygun değilmiş. Elimizde patladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream-theater -- 4 Şubat 2013; 10:31:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dream-theater

quote:

Orijinalden alıntı: ertemli

hayırlı olsun,
    link var mı?
    fiyat ve mağaza..

Vatan bilgisayardan 1230 TL'ye aldım. Beylikdüzü Mağazasından fakat daha sonra bimeks'de daha ucuz olduğunu gördüm. 100 lira fark var arasında.

quote:

Orijinalden alıntı: merdempc

Bende de envy6 1110et ultrabook var ve an itibariyle win 7 macerama son verdim. pc artik acilmiyor servis ucretsiz olarak imaj dvdsini gonderecek onu bekliyorum. bu cihazlarin bios ekranlari cok basit. biosta adam akilli yapabildigimiz tek is boot ayarlari. sorun da buradan kaynaklaniyor zaten. cozum bulursan paylasirsan sevinirim

Maalesef BIOS'da işletim sistemi koruması varmış cihazın. Hiç bir şey kuramıyorsunuz. Domain altında kullanamıyorum cihazı bu yüzden. Tamam iyi güzel makina da iş yeri kullanımı için uygun değilmiş. Elimizde patladı.

Alıntıları Göster
    Merhaba
    sizdeki sorunu forumdan Elky arkadaşımız çözmüş.
    çözümünü kopyalayıp buraya aynen aktarıyorum Elky arkadaşa ayrıca teşekkür ederim çözümü forumda paylaştığı için

Elky den alıntı:
    Haftasonu elimdeki NetBook upgrade edeyim diyerek bir UltraBook alayım dedim vede NP530U3C-A08TR aldım. Alet Win8 kurulu olarak geliyor vede ben Wİn8 alışamadım, hemen Win7 kurayım dedin. BIOS dan FastBIOS Disable ve Secure Boot Disable, CMS OS selected yaptım ve USB Win7 Kurulum Diski ile aletin Recovery partitionları dahil SSD kısmında partitionlar dahil ne varsa sildim. Win7 normal olarak kuruluma başlıyor, dosyaları kopyalıyor vs, ilk yeniden başlatmaya geliyor USB çıkarıyorum (yeniden Win7 kurulumuna başlamasın diye) sistem Boot menusunde Disk seçim ekranında kalıyor (Hani açılışta F10 bastıgınızda gelen ekranda).

Kafayı yemek üzereyim. Benimle aynı durumda olan başkası varmı diye baktım şurada benzer sorunu yaşayan arkadaşta çözüm bulamamış.
    http://superuser.com/questions/510311/trying-to-install-windows-7-on-samsung-530u3c-laptop-wont-boot

Bir öneriniz var mı acaba?
    Tahminim Win7 kurulum sırasında "100MB" sistem Boot partitionu bu aletdeki 24GB SDD +500GB SATA HDD şeklinde geçen ilk 24GB SSD kısma kuruluyor ama BOOT sırasında bu SSD den BOOT edemiyor kendisini.

Problemin kaynağını tespit ettim. USB üzerinden Win7 kurarken, Setup yazılımı 24GB lık iSSD üzerine "100MB" Boot partition kuruyor, siz SATA HDD kısmınıda seçseniz hep bu iSSD üzerinden işlem yapıyor. Fakat alet boot ederken bu iSSD üzerinden asla boot etmiyor, zaten BOOT seçeneklerinde de bu iSSD göremiyoruz. Bu sorunu çözmek için iSSD üzerine Windwos kurdum, daha sonra Hiren Boot USB Diski ile Mini WinXP ile açtım makineyi, Norto GHOST 32 ile de iSSD tümden SATA HDD ye kopyaladım. iSSD deki partitionları sildim ve yeniden açtım. Sorunsuz şekilde açıldı ve kuruluma kaldığı yerden devam etti.

iyi forumlar dilerim.
    sizde sonucu buradan yazarsanız aynı sorunla karşılaşan arkadaşlara bir katkı sağlamış olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: apa_che

Merhaba
    çözümünü kopyalayıp buraya aynen aktarıyorum Elky arkadaşa ayrıca teşekkür ederim çözümü forumda paylaştığı için

Elky den alıntı:
    Haftasonu elimdeki NetBook upgrade edeyim diyerek bir UltraBook alayım dedim vede NP530U3C-A08TR aldım. Alet Win8 kurulu olarak geliyor vede ben Wİn8 alışamadım, hemen Win7 kurayım dedin. BIOS dan FastBIOS Disable ve Secure Boot Disable, CMS OS selected yaptım ve USB Win7 Kurulum Diski ile aletin Recovery partitionları dahil SSD kısmında partitionlar dahil ne varsa sildim. Win7 normal olarak kuruluma başlıyor, dosyaları kopyalıyor vs, ilk yeniden başlatmaya geliyor USB çıkarıyorum (yeniden Win7 kurulumuna başlamasın diye) sistem Boot menusunde Disk seçim ekranında kalıyor (Hani açılışta F10 bastıgınızda gelen ekranda).

Kafayı yemek üzereyim. Benimle aynı durumda olan başkası varmı diye baktım şurada benzer sorunu yaşayan arkadaşta çözüm bulamamış.
    http://superuser.com/questions/510311/trying-to-install-windows-7-on-samsung-530u3c-laptop-wont-boot

Tahminim Win7 kurulum sırasında "100MB" sistem Boot partitionu bu aletdeki 24GB SDD +500GB SATA HDD şeklinde geçen ilk 24GB SSD kısma kuruluyor ama BOOT sırasında bu SSD den BOOT edemiyor kendisini.

Problemin kaynağını tespit ettim. USB üzerinden Win7 kurarken, Setup yazılımı 24GB lık iSSD üzerine "100MB" Boot partition kuruyor, siz SATA HDD kısmınıda seçseniz hep bu iSSD üzerinden işlem yapıyor. Fakat alet boot ederken bu iSSD üzerinden asla boot etmiyor, zaten BOOT seçeneklerinde de bu iSSD göremiyoruz. Bu sorunu çözmek için iSSD üzerine Windwos kurdum, daha sonra Hiren Boot USB Diski ile Mini WinXP ile açtım makineyi, Norto GHOST 32 ile de iSSD tümden SATA HDD ye kopyaladım. iSSD deki partitionları sildim ve yeniden açtım. Sorunsuz şekilde açıldı ve kuruluma kaldığı yerden devam etti.

iyi forumlar dilerim.
    sizde sonucu buradan yazarsanız aynı sorunla karşılaşan arkadaşlara bir katkı sağlamış olursunuz.

Alıntıları Göster
    yukarıdaki yöntem işe yaramaz ise tarafımdan denenmiş ve % 100 sorunsuz kurulum gerçekleştirilmiş aşağıda yazdığımı uygulayınız.

BIOS dan FastBIOS Disable
    Secure Boot Disable,
    Uefi CMS OS selected yapınız

ayarlardan cd rom dan başlat seçeneğini ayarlayınız save (kaydedip) çıkınız.
    Harici usb dvd rom win 7 64 bit dvd ile sistemi başlatıp kurulumu gerçekleştiriniz.
    Mutlaka win 7 64 bit olacak win 7 32 bit denendi ilk dosya kopyalamadan sonra boot ekranında kaldı.
    win 7 64 bit ile denendi 24gb ssd diske sorunsuz kurulum gerçekleştirildi.
    her iki yöntemde Samsung ultrabook içindir.

toshiba dahil win8 yüklü yeni ultrabooklarda ssd li olanlar da özellikle bios içinde koruma vardır uefi bios modu.
    bios ayarlarını yapmadan yükleme yaparsanız ssd hdd yi sildiğiniz için cihazınız boot ekranını geçemeyecektir.

• quote:

Merhaba

Elky den alıntı:

iyi forumlar dilerim.

Win 7 diski baslatabiliyorum fakat partition ekranina geldiginde hicbir sabit disk bulunamadi diyor. xp, vista, win7 hepsi 32 ve 64 bit olarak denendi. sonrasinda cihaza win8 recovery yaptim sorunsuz olarak bitti. pc yeniden basladiginda ekranda isletim sistemi tam olarak yuklenemedi uyarisi aliyorum. tamam dedigimde yeniden baslayip yine ayni ekrana geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: bayF

quote:

Merhaba

Elky den alıntı:

iyi forumlar dilerim.

Win 7 diski baslatabiliyorum fakat partition ekranina geldiginde hicbir sabit disk bulunamadi diyor. xp, vista, win7 hepsi 32 ve 64 bit olarak denendi. sonrasinda cihaza win8 recovery yaptim sorunsuz olarak bitti. pc yeniden basladiginda ekranda isletim sistemi tam olarak yuklenemedi uyarisi aliyorum. tamam dedigimde yeniden baslayip yine ayni ekrana geliyor.

Alıntıları Göster
    biostan AHCI ayarını disable yapın veya ide moduna alın sorun düzelmiş olacakt ve diskiniz görününecektir.
    Ultrabook için win 8yüklü ise ve downgrade yapacaksanız mutlaka win7 64 bit kullanın ve usb den değil external optik sürücüden kurun UEFI bios korumasını sadece win 7 64 bit ile aşabilirsiniz.

• quote:

biostan AHCI ayarını disable yapın veya ide moduna alın sorun düzelmiş olacakt ve diskiniz görününecektir.
    Ultrabook için win 8yüklü ise ve downgrade yapacaksanız mutlaka win7 64 bit kullanın ve usb den değil external optik sürücüden kurun UEFI bios korumasını sadece win 7 64 bit ile aşabilirsiniz.

BIOS da ahcı veya ıde modu yok
  • quote:

quote:

BIOS da ahcı veya ıde modu yok

Alıntıları Göster
    efi bios lu ultrabooklarda ahci ide modu yoktur

• quote:

efi bios lu ultrabooklarda ahci ide modu yoktur

Alıntıları Göster
    bu bios nedir böyle.. ne eski ne yeni bana daha çok milattan önce gibi geliyor. hiçbir ayar yok görsellik yok. sinirim bozuldu.
    çözümü nedir bu sorunun.

1800 e ultrabook aldık. BIOS'a bak. keşke alırken bakaydım. bu fiyattaki laptoplar grafik arayüze geçti.
  • quote:

bu bios nedir böyle.. ne eski ne yeni bana daha çok milattan önce gibi geliyor. hiçbir ayar yok görsellik yok. sinirim bozuldu.
    çözümü nedir bu sorunun.

1800 e ultrabook aldık. BIOS'a bak. keşke alırken bakaydım. bu fiyattaki laptoplar grafik arayüze geçti.

Alıntıları Göster
    yukarıdaki gibi ayarları disable yapın.f9 ile win8 kurulum başlatın. karşınıza çıkan gelişmiş seçeneklerinden dos komut satırına gelin. usbdiskin içerisine girip setup dosyasını çalıştırın. kuruluma geçecektir. bütün partitionları silin. kuruluma devam edin. yeniden başladığında hata verecektir. bios ayarlarından işletim sisteminin göründüğü yeri tekrar enable yapın. kurulum devam edip bitecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exgol -- 1 Mayıs 2013; 11:19:57 >

• dream-theater D kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aylar sonra aynı makine HP envy 6 1110et win8 yerine win7 kurulsun diye geldi, uğraşılarım sonuçsuz kaldı, net te de sizin yazınızı okuyunca ben de bırakmayı düşündüm, öyle bir hale geldi ki w8 de kuramıyordum artık, " hdd yi görmüyor , sürücü bulunamadı ..." illet mesajı.
    Ama artık bitti. 30 saat sonra win7 çalışıyor , şu anda kurulum taze bitti... SORUN ÇÖZÜLDÜ, buyrun okuyun , aynı duruma düşenlere bu kez de benim faydam olsun:
    hp nin sitesinden "SP60479.exe" ahci-raid sürücüsünü indirin, .exe olsa da winrar ile klasöre çıkarın. flasha atın dursun. sağdaki usbye taktığınız usb hub'a (soldakiler usb 3.0 olduğundan kurulum sırasında çalışmayacak onun için sağdaki usbyi çoğaltalım) usb dvd sürücü takıp w7 DVDsi ile (USB flash ile değil!!!) kuruluma başlayın, hddyi görmediği yerde usb hub'a SP60479 dosyası olan flashı takıp ilgili klaördeki Drivers\AHCI\x64 dosyasını "sürücü yükle" den gösterin, sonrasında harddiskin ve 8gb ssd nin tüm bölümlerini göreceksiniz, istediğiniz bölümleri silip,bölüm oluşturup vs.. c bölümüne kurmaya başlayın, flashı artık sökebilirsiniz.kurulumun normal restartında hata verirse dvd sürücüyü de usbden çıkartın, restarta devam ettirin, gerekirse ".. ayarları yapılıyor" derken dvdyi takabilirsiniz.. BİTTİ... diğer maceraya doğru at sürmeye... bunları yapmak için gerekli bios ayarlarını başka arkadaş yazmıştı ben tekrar etmedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adrenalxx -- 11 Eylül 2013; 17:27:19 >

• apa_che A kullanıcısına yanıt
    Arkadaslar Merhaba. Win 8 yuklu olan bilgisayarima ayrica Win 7 kurmak istiyorum oyunlarda sorun yasadigim icin. Yalniz soyle bir sorunum var. Yukarida yazilan sorunlarla da ilintili olarak:
    Win 7 yi yuklerken bu diske yazilamaz sorunu aldim ve sonra arastirdim. Hiren Boot yapmam gerekiyormus kurmam gereken diske. Lakin Hiron Boot u flashtan nasil calistirablirim. Ve o islemi sadece kuracagim ayri bi diske yapmam yeterli olacak mi? win 8 orjinal oldugu ve kullanimini sevdigim icin silmekte istemiyorum. Bunun caresi nedir ayri bir disk ayirdim win 7 kurmak icin. Boot bolumunden diger ayarlari ogrendim. Yani win 7 kurmak icin gerekenleri vs ama format sirasinda bu diske kurulamaz yazisiyla karsilastim Cozumunuz nedir?

Tesekkurler. @apa_che
  • Bloodwater13 B kullanıcısına yanıt
    yukarda ayrıntılı olarak anlattım, yapılacak işlem çok riskli haberiniz olsun çoğu benim diyen bilgisayarcılar dahi efi sistemini bilmediğinden yüklemeyi gerçekleştiremiyor. ayrıca içindeki win8 mutlaka silinmesi gerekmektedir
    http://www.kursatozcan.com/windows8_kaldirip_windows7_kurma

http://forum.shiftdelete.net/windows-8/293008-windows-8-yuklu-bios-uzerinde-uefi-boot-ve-hdd-uzerindeki-gpt-korumasini-kaldirma.html
    bu adreslerde gerekli açıklamalar mevcut.

• Bloodwater13 B kullanıcısına yanıt
    yukarda ayrıntılı olarak anlattım, yapılacak işlem çok riskli haberiniz olsun çoğu benim diyen bilgisayarcılar dahi efi sistemini bilmediğinden yüklemeyi gerçekleştiremiyor. ayrıca içindeki win8 mutlaka silinmesi gerekmektedir
    http://www.kursatozcan.com/windows8_kaldirip_windows7_kurma

http://forum.shiftdelete.net/windows-8/293008-windows-8-yuklu-bios-uzerinde-uefi-boot-ve-hdd-uzerindeki-gpt-korumasini-kaldirma.html
    bu adreslerde gerekli açıklamalar mevcut.

• apa_che A kullanıcısına yanıt
    http://superuser.com/qu...530u3c-laptop-wont-boot

Buna dahil çözüm şudur arkadaşlar...
    İnanamadım ama cd versiyonu seçmekte.

Windows'u kuruyorsunuz herşey normal ama ikinci aşama dosyalar yüklendikten sonra başlamıyor.

Çözüm: USB CD-ROM kullanmak ve Windows 7 CD niz olmadıysa farklı versiyon Windows 7 CD sine sahip olmak.

Denendi sorun çözüldü bilginize ii günler
  • Değerli okuyanlar bir çok çözüm format yememiş windows 8 ler için malesef. ben hiç bakmadan direk format ettim. malesef ultra bookların yenileri usb den kurulumda sorun çıkarıyo. İnternette bir çok kaynak var. ben de hemen hemen hepsini denedim. özellikle yeni başlayanlar için tavsiyem çok uğraşmayın.bi tane usb external dvd sürücüsü kullanarak yükleyin. hiç uğraşmayın.
    dvd ye daha önceden iso sunu çektiğimiz windows 7 64 bit imajını çekiyoruz.sonra ultra book un setupunda secure boot vs disable edin. başlangıç olarak cd rom seçin gerisi tamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dede1287

Değerli okuyanlar bir çok çözüm format yememiş windows 8 ler için malesef. ben hiç bakmadan direk format ettim. malesef ultra bookların yenileri usb den kurulumda sorun çıkarıyo. İnternette bir çok kaynak var. ben de hemen hemen hepsini denedim. özellikle yeni başlayanlar için tavsiyem çok uğraşmayın.bi tane usb external dvd sürücüsü kullanarak yükleyin. hiç uğraşmayın.
    dvd ye daha önceden iso sunu çektiğimiz windows 7 64 bit imajını çekiyoruz.sonra ultra book un setupunda secure boot vs disable edin. başlangıç olarak cd rom seçin gerisi tamam.
    Hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Te Amo Querido

Hayırlı olsun

Alıntıları Göster
    10 numara 5 yıldızssınız 2 gundur usb disk le ugrasıyorum bi beceremedim harici cdrw ile hemen hallettim elinize yuregınızı parmagınıza saglık öptüm mucksssssss
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.