Şimdi Ara

ultrasonic bujiler hakkında! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
6.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: atayum

quote:

Orijinalden alıntı: kSenwS

quote:

Orijinalden alıntı: atayum

bence performansta etki gösteriyorsa, kesinlikle yakıtta etki göstermesi lazım.

aynı yokuşta +1 viteste çıkabiliyorsa daha az yakacaktır. piston içindeki yakıtı daha iyi yakabiliyorsa aynı yakıt ile daha fazla güç alacağı için daha fazla yol ve elektrik üretecektir.

bu arada şu anda COLT için belki beni "daha iyi olsa ne güzel olurdu" düşüncesine gark eden negatif nokta ise, yokuş çıkarken 90-100 aralığında çıkmak için (gemlik-bursa yolu, dürdane yokuşu) 4000 devirden aşağı düşmemem gerekmesi :))) ne olurdu sanki 6. vites ile 2500 devirde bastıkça çıksa bastıkça çıksa :))

bursadan-gemlike gidiste durdaneyi 6.vitesle cikabilirsin 3000d civari ama gemlikten bursaya giderken o cok zor iste :) evet cekiste bir fark war ama bu %15 yakit ekonomisi saglyacak kadar degil :)

evet ovaakçadan kapatıp 120 ile başlarsan yokuşa 6. vitesle çıkarsın ama yokuş sonuna kadar 90-100 ortalama tutturman zor görünüyor.

ama aslında benim demek istediğim, dizeller gibi tork azıcık daha yüksek olsaydı gaza bastıkça vırın vırın gitseydik ne güzel olur demi :)) Yani uzun yokuşlarda sıkıntı oluyor. deviri yükseltip hızı ancak yükselebiliyorum.

atanyum

yok ya okadardan kaptirmana gerek yok 80 90la cikiliyor Turbo dizellerde tork daha yuksek o yuzden daha rahatlar atmosferik dizellerde bayiliyor o rampada

Tork Artisi istiyorsan ChipTuning yaptirabilirsin...

Bacey

degisiyor coltumun verisi bazen ise gidiyorum 6lt civari cikiyor... colta haftasonlari bindigim icin okadar cok onemsemiyorum ne yaktigini 30kurusta yaksa colta binerim sorun degil :) ama bazen dusunuyorum yakit konusunda 5lt 4,8 120kmh 100kmh sehir ici sehir disi yaziyorlar pek inanmiyorum bu laflara zaten araclarimizda yolbilgisayarida Odometre :) benzin 2.9tl iken 20liralik benzin aliyordum 120km gidersiniz diyordu odometre benzin suan 3.75tl 20liralik aliyorum yine 120km gosteriyor :)

• arkadaşlar merhaba,

az evvel bujilerin dağıtıcısı ile görüştüm...Forumumuzdan bahsettim...kendisinin hepinize bir teklifi var...arıyorsunuz bujileri size ücretsiz gönderiyor (kargo ücreti hariç), siz de takıp deniyorsunuz...beğenmezseniz iade ediyorsunuz...bu derece iddialı...ben de elimdeki bujileri en kısa zamanda taktırıyorum...isteyenler için Mustafa BEy 0532 677 01 15
  • quote:

Orijinalden alıntı: bacey

arkadaşlar merhaba,

az evvel bujilerin dağıtıcısı ile görüştüm...Forumumuzdan bahsettim...kendisinin hepinize bir teklifi var...arıyorsunuz bujileri size ücretsiz gönderiyor (kargo ücreti hariç), siz de takıp deniyorsunuz...beğenmezseniz iade ediyorsunuz...bu derece iddialı...ben de elimdeki bujileri en kısa zamanda taktırıyorum...isteyenler için Mustafa BEy 0532 677 01 15

begenirsek peki ne kadar oduyoruz?
  • quote:

begenirsek peki ne kadar oduyoruz?

GG üzerinden alsak 99 TL ama bu şekilde olursa 90 TL...
  • beğenmezsek geri alacak dağıtımcı da; ya benim motorumda sorun olursa arızaya sebep olduğu durumda zararımı karşılama garantisini veriyor mu söz konusu kişi???
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightmare115

beğenmezsek geri alacak dağıtımcı da; ya benim motorumda sorun olursa arızaya sebep olduğu durumda zararımı karşılama garantisini veriyor mu söz konusu kişi???

Hocam iletişim bilgilerini verdim, iletişiniz...n gibi zararları olabilir?
  • Bacey dostum bilgiler için teşekkürler.
    ben yine Türk mantığıyla düşünüyorum
    önce sen bi tak colt taki değişimleri bi paylaş bizle olumlu olursa bende takcam
  • quote:

http://ultrasonicbuji.com/

bacey

taktirdin mi?
  • quote:

quote:

bacey

taktirdin mi?

fırsatım oladı ama sanırım taktırmayacağım...elimde kaldı bujiler geri yollayacağım...i
  • quote:

quote:

quote:

bacey

taktirdin mi?

fırsatım oladı ama sanırım taktırmayacağım...elimde kaldı bujiler geri yollayacağım...i

Neden Vazgectin

• taktıran arkadaşım henüz sağlıklı ve istikrarlı bir yakıt değeri vermedi, veremedi...performans artırdığı dışında henüz somut bir verimiz yok...gaza daha az yüklenmek durumunda olduğunu söylüyor ve bu aslında yakıt tasarrufunu da beraberinde getirmeli ancak dediğim gibi kabuledilebilir, genellenebilir somut yakıt verisi yok elimde...öte yandan az da olsa olumsuz yorumlar okudum...bujici de arayıp soruyor, taktırdın mı diye, yoğunum taktırmaya fırsat da bulamıyorum...uzun lafın kısası arkadaşımın ilk yakıt verileri beni heyecanlandırsa da bu yolda "kahraman" olmak istemiyorum :)
  • quote:

taktıran arkadaşım henüz sağlıklı ve istikrarlı bir yakıt değeri vermedi, veremedi...performans artırdığı dışında henüz somut bir verimiz yok...gaza daha az yüklenmek durumunda olduğunu söylüyor ve bu aslında yakıt tasarrufunu da beraberinde getirmeli ancak dediğim gibi kabuledilebilir, genellenebilir somut yakıt verisi yok elimde...öte yandan az da olsa olumsuz yorumlar okudum...bujici de arayıp soruyor, taktırdın mı diye, yoğunum taktırmaya fırsat da bulamıyorum...uzun lafın kısası arkadaşımın ilk yakıt verileri beni heyecanlandırsa da bu yolda "kahraman" olmak istemiyorum :)

Mantikli bir karar
    onumuzdeki sene taktirmayi yada 30 000km bakiminda servisten alip taktirmayi dusunuyorum
  • megane 2 1.4 16v sedan aracıma ultrasonic buji taktırdım. gittigidiyordan satın aldım bujileri. bilgilendirmek adına şunları söyleyebilirim. kendi aracım için konuşuyorum, düşük devirlerdeki gaz tepkisi biraz iyileşti gibi, ama öyle süper ekonomi yapayım, aracım acayip hızlansın gibi amaçlarınız varsa hiç takmayın. Ben yakıt tüketimi düşer diye aldım, eh tam ölçmesem de anlık yakıt tüketimi, ve ortalama yakıt düketimin de birmiktar düşmüş gibi görünüyor. tabi uzun vadede umarım bu bujiler aracıma bir hasar vermez. Çünkü ateşleme daha güçlü oldugundan dolayı pistonlarda erime yüzeyin bozulması vs yapıyormuş diye forumlardan bişeyler okumuştum. ne kadar doğru nekadar yanlış bilmiyorum. sözün kısası ben aldım taktırdım. çıkarmayı da düşünmüyorum. biraz piskolojik, biraz bujiden sanırım birşeyler eskisinden daha iyi... Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. hoşçakalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisaridas -- 31 Ocak 2011; 20:15:41 >

• konuyu hortlatalım madem, ilerleyen zamanlarda da izlenimlerinizi paylaşır mısınız lütfen.
  • arkadaşlar bendeki Opel Vectra marka aracıma taktırmayı düşünüyorum araca zararı olur mu ne dersiniz,?
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

arkadaşlar bendeki Opel Vectra marka aracıma taktırmayı düşünüyorum araca zararı olur mu ne dersiniz,?

uygun bujiyi takarsaniz bi sorun olmaz
  • quote:

arkadaşlar bendeki Opel Vectra marka aracıma taktırmayı düşünüyorum araca zararı olur mu ne dersiniz,?

ben ultrasonic bujiyi kastetmiştim, silindir başını eritir diyorlar ama bir yandan da hem tasarruf hemde çekiş arttırıyormuş iyi yanmadan dolayı..
  • quote:

quote:

ben ultrasonic bujiyi kastetmiştim, silindir başını eritir diyorlar ama bir yandan da hem tasarruf hemde çekiş arttırıyormuş iyi yanmadan dolayı..

Konu ultrasonic bujisi zaten.. her marka arac ve modeli icin buji farkli biliyorsundur... ben kullaniyorum 2 yildir daha eritmedi o dedigini...
  • konuyu hortlatıyorum

bizim efsane kasa bmw 3.16i aracımızda bu bujilerden vardı, yani 4 kafalıydı bujiler ve araba köpek gibi gidiyordu ama araba güçlü olduğundandır

hem buji ile bitmiyor mesele, ateşleme bobini, piston gömleğine dolan hava ve yakıt karışımının miktarı falan filan bir çok şey değişmeliymiş galiba bu tür bujiler için.

"platinum buji" daha ince bir yapıda olup daha az elektrik gerektirdiği için daha sağlam çakma yaparmış tam bilmiyorum ama. ona bir bakılmalı, daha iyi performans verme ihtimali var herhangi ek bir şey yapmaya gerek kalmadan.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.