Arkadaşlar bizler Amerikaya çamur atmadn önce kendi bahçemizi temizleyelim değil mi? Hala inkar ediyorsunuz ermeni katliamını.
Arkadaşlar tartışma olmasın, ben Ulus-Devlet yapısını savunma tekniklerini nasıl geliştirebileceğimi soruyorum, doğru mu değil mi diye değil, zaten bu konuda benim de her konuda old. gibi şüphelerim var, ama sonuçta savunmam gereken şey bu ve önemsediğim bir olay.
Sevgili Matrock,
Eğer birkaç cümle ile ulus devletin varlığını savunmam gerekseydi ve akademik bilgi gerekmeseydi, kısaca şu şekilde açıklardım;
Tarih boyuca toplumları birarada tutan en önemli iki kavram vardır; Din ve ırk. Bu iki kavram da kullanılmaya en yatkın, insanların en duygusal oldukları konuların başında gelir. Doğduktan itibaren insanlar ırkları ve dinleri ile büyür ve bunlarla gurur duyarlar. Bu, seçemedikleri iki kavrama bağlı olmalarında bana göre etkilidir ve seçemediğiniz, doğarken sizinle birlikte olan her kavram gibi onlar da sizinle büyür. İşte bu tür bir durum, sizin kimliğinize yapışır ve sizi size benzeyen insanlara yaklaştırır. Ulus devletlerin oluşumunda da bana göre bu güç birliği ciddi bir etkiye sahip olmuş, sadece ulus devletlerin savaşlarına "bağımsızlık savaşı" adının verilmesini sağlamıştır.
Çok üstünkörü bir açıklama olabilir ama benim aklımdaki ulus devletin savunmasına en uygun açıklama bu olabilir.
Saygılar...
Teşekkürler..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme