Şimdi Ara

Uluslararasi Iliskiler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 345 ile 2429. oldum EA2'de. Hukuk veya Uluslararasi Iliskiler tercih edecegim, ilk tercihim -bi' umut- GS Uluslararasi olacak. Bu 2 bolum disinda herhangi bi' bolum tercih etmeyi dusunmuyorum, toplamda 7 veya 8 tercih yapacagim her ihtimale karsi.

Bu bolum bitirilince ne olur, hangi sektorlerde ve hangi pozisyonlarda is imkani bulabiliriz? Derslerin icerigini vs az cok okuyan arkadaslarimdan biliyorum lakin henuz bitiren olmadigindan buraya baslik acayim dedim. Kafamdaki soru isaretleri okuma sureciyle ilgili degil de daha cok mezuniyetten sonrasi ve meslek hayatiyla ilgili. Bu minvalde cevaplar verirseniz sevinirim.

• uluslararası ilişkiler hiçbir alanda uzmanlaşılmayan tavsiye etmeyeceğim bir bölümdür,bi çeşit genel kültür bölümü.türkiye için fazlasıyla lüks.

özel sektörde herhangi bir işletme vb.. mezunun öalışacağı alanda çalışırsın devleti bilmiyom

bu iki bölümden her durumda hukuk öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thron -- 15 Temmuz 2009; 15:18:03 >
  • Disisleri Bakanligi'nin actigi sinava 8 bolumden katilinabiliyordu en son, lakin sinavda cikacak mufredati en iyi gosteren Uluslararasi Iliskiler bolumuymus, oyle duymustum. Hic bi' alanda uzmanlastirmadigi dogru, sonucta Hukuk bitirince avukat olursun, Tip bitirince doktor. UA bitirince Uluslararasi Ilisikilerci mi olacaksin? Bu benim kafami karistiriyo'. Ozel sektorde mi is buluyo' genelde UA mezunlari? Ben genelde bankaci falan oluyolar diye duymustum. Bi' de alelade bi' okulda okumayacagim bu bolumu okursam, onu da goz onunde bulundurmak lazim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gahanthegod

Disisleri Bakanligi'nin actigi sinava 8 bolumden katilinabiliyordu en son, lakin sinavda cikacak mufredati en iyi gosteren Uluslararasi Iliskiler bolumuymus, oyle duymustum. Hic bi' alanda uzmanlastirmadigi dogru, sonucta Hukuk bitirince avukat olursun, Tip bitirince doktor. UA bitirince Uluslararasi Ilisikilerci mi olacaksin? Bu benim kafami karistiriyo'. Ozel sektorde mi is buluyo' genelde UA mezunlari? Ben genelde bankaci falan oluyolar diye duymustum. Bi' de alelade bi' okulda okumayacagim bu bolumu okursam, onu da goz onunde bulundurmak lazim.

özel sektörde bitirdiğin bölüme çok bakmazlar genelde , işi ne kadar bildiğine bakarlar.

sırf yabancı dil bilgini kullanarak özel sektörde çeşitli işlere girebilirsin. ithalat, satış vs..

mühendis bile bankacı oluyor sen dünden olursun.

ea bölümlerinin genelinde olan bitirence net bir meslek olmaması durumu bu bölümde daha fazla.

iki tane mezuntanıdığım var biri master yapıyor diğeri sigorta şirketinde çalışıyor.

devlette çalışma imkanları muhtemelen iyidir ama oradada torpil rulz...

ea bölümler arasında düşüneceğim son bölümdür

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.