Şimdi Ara

Uluslararası İlişkiler Bölümü (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
15
Favori
33.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

quote:

Orijinalden alıntı: Acun_Ilıcalı

yurtdışında bu bölümü okumak hakkında ne diyorsun? türkiyedeki üst sıraya oynayan üniversitelerden farklı olarak ne gibi artıları olur? dil dışında tabiki

Yurtdışı derken neresi olduğu da önemli. Erasmus programına giden gelenlerden biliyorum Doğu Avrupa ülkeleri fos. TR'deki orta sınıf üni.ler daha iyi buradakilerden.
    Ha dil öğrenirsin, iyi de öğrenirsin. Yurtdışının tamamında öyle bir artı var.
    Bir de dışarıda, tıpkı burada olduğu gibi, yabancı öğrenciye hocaların ayrı bir ilgisi olabiliyor. Sizi yetiştirme derdindeler. Dolayısıyla, şayet, biraz çabalarsanız yurtdışındaki anlı şanlı hocalardan referans kaparsınız. O referansta Türkiye'de pek çok yerde işinize yarayabilir. Aynı şey burası için de geçerli. Yurtdışından alınan akademisyen referansı artıdır.

Bunun dışında, yurtdışındaki ekol bizden çok daha farklı olacağından bölümün konularına farklı açılardan yaklaşabilme şansınız olabilir.
    Kişisel gelişim, kültürel etkileşim vs. bunları saymıyor bile.

şuan en yakın ihtimal çin gibi duruyor hocam. ama bölüm olarak kararsızım. uluslarası ilişkiler mi işletme/iktisat tarzı bir bölüm mü seçmeliyim bilemiyorum.

cevap verdiğiniz için teşekkürler, ülke yada bölümlerle ilgili tavsiyeleriniz varsa alabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu bölümü ankarada mı hacettepede mi okurdun sen olsan mülkiye türkçe hacettepe ing
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jack-White

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jack-White

Hocam merhaba,ben de bu bolumu istiyorum. Marmara gitmeyi dusunuyordum ama puanim yetmeyecek sanirim bu yuzden ege dusunuyorum. İlgiliyim bu konulara yazdiklarini okudum baska yazilar da okudum. Bolum hakkinda genel olarak bilgiye sahibim. Hani nerede calisir vs. Ama aklimda hala bi korku var simdi gidersem issiz mi kalirim diye. Ankara veya marmara gelse bu kadar dusunmem ama egeyi kotuluyorlar baya. Biraz da kendimden korkuyorum acikcasi,simdi gidicem uni hayati vs dersleri salicam issiz kalicam ortada diye. İngilizcem lisenin ustune az biraz katmistim onun disinda bu yaz gelistirmeyi dusunuyorum. Uni vakti de 2. Bir dil koymayi dusunuyorum,bu bolumde pek vakit kalir mi bu ise? Bir de ben merakliyim bu konulara,kitap makale vs okurum da iste korku var bir sene beklesem mi acaba?

Marmara ile Ege arasında pek bir fark yok. Dolayısıyla, puanım yetmiyor diye üzülme.
    Konunun başından beri söylediğim şey, kendini yeterince geliştirirsin bölümün imkanları ve sundukları belli; işsiz kalmazsın.
    Marmara = Ege ama Ankara dersen işler değişir.
    Ege'nin eksik yönleri var, yetersiz tarafları var. Ancak eleştiriler çoğu zaman abartılıyor. Ki geneli yüzeysel eleştiri, yapıcı değil.
    Bu bölümü okurken 2. dil geliştirmeye yeterince vakit bulursun.
    Meraklıysan tam senlik bölüm.
    Ancak garantisi olmamasına rağmen, bir yıl bekleyip bu bölümü Ankara'da okumaya çalışmak bence gereksiz.
    Evet, Ankara kesinlikle bizim bölümün okunması için en uygun yer. Üniversiteleri daha iyi. Ancak ben olsaydım, beklemez tercihimi yapardım.
    Ege'yi tercih ettiğini varsayarak söylüyorum, Ankara ile arandaki farkı 2. yabancı dil ile pekala kapatırsın.

peki okuldaki derslere çalışmak, ayrıyetten kendime bir şeyler katmaya çalışmak, konferanslara seminerlere katılmak, ikinci bir dil kasmak derken sosyal hayata vakit kalıyor mu? yani izmir'e gidiyorum, sosyal yaşantım da olsun isterim.

bir de, yurtdışında yaşamak gibi bi isteğim var. bu üniversitede ne kadar mümkündür? erasmus fırsatları var mı?

bahsettiğin her şeye yeterince zaman kalıyor. bizim bölümde dersleri geçmek çok zor değil. benim kişisel gelişimden kastım zaten okul harici gelişim. Konferanslar, harici araştırma ve okumalar, yabancı dil vs.
    Ege Üniversitesi, Türkiye'de erasmusa en fazla öğrenci gönderen okullardan biri. 2015 rakamı 500 küsürdü. 5 ay ya da 10 ay gibi sürelerle gönderiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lawnate

bu bölümü ankarada mı hacettepede mi okurdun sen olsan mülkiye türkçe hacettepe ing

Hacettepe'de iyi; ancak ben Ankara'yı seçerdim.
  • quote:

quote:

bu bölümü ankarada mı hacettepede mi okurdun sen olsan mülkiye türkçe hacettepe ing

cok karışık be orası da cebeci ..
  • quote:

quote:

quote:

her üniversitenin karışma potansiyeli var. bizim ege'de malum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hazır seni yakalamışken bir iki soru soracam müsadenle. İlki, bizim son sınıftaki proje dersinin dersi falan oluyor mu? Ne yapacağız biz o derste. Erasmusa gitsem son sınıfta bunu saydırabilir miyim? İkinci soru; son sınıfta 15 kredi serbest seçmeli 10 kredi bölüm dersi diyor sitede. Örneğin 15 kredilik serbest seçmelide havuzdan 3 tane 5 kredilik ders mi seçicez yoksa bir ders 15 kredi mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Carpe Vita

quote:

quote:

quote:

quote:

Hazır seni yakalamışken bir iki soru soracam müsadenle. İlki, bizim son sınıftaki proje dersinin dersi falan oluyor mu? Ne yapacağız biz o derste. Erasmusa gitsem son sınıfta bunu saydırabilir miyim? İkinci soru; son sınıfta 15 kredi serbest seçmeli 10 kredi bölüm dersi diyor sitede. Örneğin 15 kredilik serbest seçmelide havuzdan 3 tane 5 kredilik ders mi seçicez yoksa bir ders 15 kredi mi?

Dönem Projesi dersinin dersi olmuyor. Cümle düşük oldu ama anladın sen
    Danışman hocanla görüşüp makale yazıyorsun o derste. Proje denilen o. Erasmus'a gidersen saydırabilirsin. Dışarıda da aynı mevzu var.

3 tane serbest serbest seçmeli 2 tane bölüm seçmeli oluyor.
    Her biri 5 kredi miydi 6 mıydı hatırlamıyorum ama 15 kredilik ders yok.

• ekmek arası sakız kullanıcısına yanıt
    Eyv hocam teşekkür ettim. Yüksek lisans nasıl zor mu IR'da? Yüksek lisansta belirli bir alt çalışma alanı mı belirleniyor? IR teorileri, AB, Translatlantik ilişkiler, Ortadoğu vs gibi yoksa lisans gibi her şeyden biraz biraz var mı? Nato ve BM de stajları oluyormuş onlara bir bak. Bir de ikinci yabancı dil işine girdin mi merak ettim.
  • quote:

Eyv hocam teşekkür ettim. Yüksek lisans nasıl zor mu IR'da? Yüksek lisansta belirli bir alt çalışma alanı mı belirleniyor? IR teorileri, AB, Translatlantik ilişkiler, Ortadoğu vs gibi yoksa lisans gibi her şeyden biraz biraz var mı? Nato ve BM de stajları oluyormuş onlara bir bak. Bir de ikinci yabancı dil işine girdin mi merak ettim.

Uludağ'da, Marmara'da aynı bölümde YL yapan arkadaşlarım var. Onlara soruyorum, pek zorlanmıyoruz diyorlar. Bizim Ege'de özellikle dönem sonlarında çok zorlanıyorsun. Yoğun geçiyor.
    Alan belirleme resmi olarak olmuyor ancak yazmaya karar verdiğin tezle beraber aslında alanını hafiften belirlemiş oluyorsun. Esas alanını seçtiğin yer doktora oluyor.
    İkinci dil olayına şayet dış politika çalışmaya karar verirsem gireceğim. Şimdilik politik ekonomiyle ilgili bir konu üzerindeyim.

• hocam daha önce sormuştum ama artık son tercih kısmına yaklaştım size de sorayım önümde 3 secenek var
    1-hacettepe siyasete devam etmek şu anki bölümüm yani
    2- hukuk için tekrar hazırlanmak
    3- ankara siyasalda uluslararasına geçmek bunun sebebi de ingilizcem iyi eğitim türkçe olursa kpssyi de hallederim rahat şekilde

önerim nedir ?
  • LYS Geldi konuyu güncellemeni bekliyoruz reyis :)
  • ekmek arası sakız kullanıcısına yanıt
    Seni çok rahatsız ettim gibi ama son bir şey soracam. Uluslararası ilişkiler teorileri ve dış politika analizi için kitap tavsiyen var mı Türkçe olarak? Malum Mustafa Küçük Bir şey öğrenmeden ders geçiyoruz. Bu da benim canımı sıkıyor açıkçası. Yabancı çok kaynak buldum ama onları okuyacak kadar ingilizce yetkinliğim yok. 3. sınıfta bir de IPE dersi veriyormuş. O güzelim ders de heba olacak
  • quote:

hocam daha önce sormuştum ama artık son tercih kısmına yaklaştım size de sorayım önümde 3 secenek var
    3- ankara siyasalda uluslararasına geçmek bunun sebebi de ingilizcem iyi eğitim türkçe olursa kpssyi de hallederim rahat şekilde

önerim nedir ?

Dostum ben doğrudan bir yönlendirme yapmayayım. Kendimi mesul hissederim. Ki zaten konuyu açarkenki amacımda bu değildi.
    Yukarıda sana verdiğim tavsiyelerden bir çıkarım yapabilirsin.
  • quote:

Seni çok rahatsız ettim gibi ama son bir şey soracam. Uluslararası ilişkiler teorileri ve dış politika analizi için kitap tavsiyen var mı Türkçe olarak? Malum Mustafa Küçük Bir şey öğrenmeden ders geçiyoruz. Bu da benim canımı sıkıyor açıkçası. Yabancı çok kaynak buldum ama onları okuyacak kadar ingilizce yetkinliğim yok. 3. sınıfta bir de IPE dersi veriyormuş. O güzelim ders de heba olacak

Mustafa hocanın repliğiyle 'you know'
    Aslında hocanın Türkçe dersleri başarılı. Son sınıfta Ortadoğu'da Siyaset dersi var. Lisanstayken aldım, yüksek lisansta tekrar aldım. :)
    Neyse, Uİ Teorileri için Ramazan Gözen'in derlediği 'Uluslararası İlişkiler Teorileri' kitabı var + Evren Balta'nın editörlüğünü yaptığı 'Küresel Siyasete Giriş' kitabı var. İkisi de teori dersinde sana hayli hayli yeter. İkisini de alıp karşılaştırmalı okursan daha faydalı olur.

Dış Politika Analizi için Faruk Sönmezoğlu'nun 'Uluslararası Politika ve Dış Politika Analizi' bu alanla ilgili bulabileceğin en iyi Türkçe kaynak.

• quote:

quote:

hocam daha önce sormuştum ama artık son tercih kısmına yaklaştım size de sorayım önümde 3 secenek var

önerim nedir ?

Dostum ben doğrudan bir yönlendirme yapmayayım. Kendimi mesul hissederim. Ki zaten konuyu açarkenki amacımda bu değildi.

Yerimde olsan senin tercihin ne olurdu peki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

önerim nedir ?

Ankara ulus.'u seçerdim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

önerim nedir ?

Ankara ulus.'u seçerdim.

neden?

• Merhaba, ben Ankara uluslarda okuyorum 2. sınıfa geçtim fakat bölümü bırakmayı düşünüyorum. Gelecek için hiçbir faydası olmayacakmış gibi geliyor. Lisede sayısaldım ailem yüzünden bu bölüme gelmek zorunda kaldım. Bir mimarlık olsun diş hekimliği olsun çok daha cazip ve güzel geliyor. Okuldan birine bölümle ilgili bir şey sorunca hegemon uluslar kafasına girip sürekli övüyorlar o yüzden pek inandırıcı gelmiyor söyledikleri şeyler. Mesleki açıdan çok zorlanacakmışım gibi geliyor. Derslerin bir kısmı da hiç ilgimi çekmiyor. Bunun evimin okula çok uzak olmasından her gidiş gelişimde 4-5 saatimin boşa geçmesinin de etkisi var. İsteyerek gelmediğim bir yer için o kadar zahmete girince hiç ilgim alakam kalmıyordu çoğu ders yorgun oluyordum dinlemiyordum pek fazla ama bazı dersler tarihi öğrenmek veya önemli kavramları ve düşünceleri öğrenmek güzel geliyor fakat onlarda hocaların anlatımının etkisi çok büyüktü. Direkt bu sene bırakmamamın sebebi öyle anlatan iki hocaydı diyebilirim. Yine de böyle bir yerin bana ne katabileceğini hala bilmiyorum. Başka ünide okuyan birine sordum bu sefer de Ankara'yı övmeye başladı acayip imkanları var bırakma 1 yıl erasmus yap 1 yıl mevlana yap sonra bölüm biter zaten dedi ama bana ne katacağı hakkında bir şey yok. Uzun uzun makaleler yazmayı hiç sevmiyorum. Dönem ödevlerini yapmayı denedim fakat 2-3 sayfadan sonra devam edesim gelmedi. Dil olayına gelirsek ingilizcem iyi seviyede ve başka diller öğrenmeye yatkınım. Bunların dışında başka forumlarda falan bölümü gömüyorlar genelde okulda üst sınıflar da tam tersi yere göre sığdıramıyor bölümü. Sizin tavsiyeniz ne olurdu? Bana ne katabilir? Gelecekte yapacağım meslekler veya iş olanakları hakkında neler diyebilirsiniz? İş olanakları çok geniş diyorlar fakat bölümde aldığım eğitimden farklı işler olduğunu da söylüyorlar. Bu yaz kararımı vermem lazım. Bölümü tamamen bırakıp sıfırdan ygs-lys hazırlığı ya da devam edip bölüme çalışıp bölümle ilgili kitapları okuyacağım. Tavsiyeleriniz ve görüşlerinizi bekliyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

önerim nedir ?

Ankara ulus.'u seçerdim.

neden?

Kamu Y.'ye göre önü daha açık.
    Hukuk için tekrardan hazırlanmayı gerektirecek kötü bir seçenek değil.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.