Şimdi Ara

Uluslaşma Sorunumuz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: byob

ana dili türkçe olmayan, milliyeti türk olmayan, fiziksel olarak türke benzemeyen, gelenekleri türklerden farklı birinin türküm dememesi dünyanın en normal durumudur.

kürtler türk ulusuna mensup değildir. ancak ümmet veya millet çatısı altında aynı olarak değerlendirilebilir.

olayı bir de şöyle düşün, diyelim ki bir kürt devleti var ve orada azınlık bir türksün ve anavatanın yok, ben kürdüm diyebilir misin? ben diyemem şahsen

Sen ülkeni yaşadığın toprakların sizlerin nezdinde karalatmana izin verirsen, elin heriflerine yaşadığın ülkeyi karalattırırsan ve küçümsettirirsen bir süre sonra sen de yaşadığın yere sövmeye başlarsın. Sen Amerika'da Amerika'lıyım diyenlerin Amerikalı olmadığını bu oranın %1 bile olmadığını bilirsin zannediyorum. Elin çinlisi de, fransızıda ben Amerika'lıyım der, bana dokunamazsın der. Marşını söylerken Afrikalı siyahı vatandaşının gözünden yaş gelir. O orada yaşadığı etnik kimliğin mi hesabını yapıyor, ancak öyle bir partizanlık kurulmuş ki, hepsi milliyetçi yapılıyor. Sen de burada kürt, Türk diye ayır. Çok da tın, bundan 50 sene önce adı bile geçmeyen Kürt-Türk ikilisi bu son yıllarda ne de çok geçiyor, her kesimden Atatürk düşmanlığı yapılmakta ayrımcılık naaraları atılmakta yok dil, yok bilmem ne, e dilini kültürünü bilmiyorsan bana mı soracan git, anana sor, öğretsin dilini. Hangi milliyetten olduğunu bilmiyorum ancak bu düşünce seni hiçbir yerde barındırmaz. Ben Makedon-Sırp kökenliyim, milliyetçiliğimi diğerlerine karşı gösteririm, dilimi de, kültürümü de iyi bilirim. O şekilde yaşarım. Balkan kültürü hakimdir, Türk müziklerini pek dinlemem ancak bu demek değil ki, bu zihniyetteyim. Biri sorduğunda eğer bu topraklarda yaşıyorsam Türk derim, ki görsün bu vatan üzerinde kimler yaşıyor, ekmek yiyor. Sana bu topraklar ekmek veriyorsa önce, Türk'üm diyeceksin, sonra kökenim bu bu dersin. Yok öyle asfaltının kokusunu alıp ta ben şuyum buyum demek. Ben benim etnik kökenime değinildiğinde kendi kök milletimin milliyetçiliğini yaparım. Türkiye'deysen bilmemne kökenli Türk'üm demen gerek, bu böyle olması gerek. Kendi milletinin ülkende yaşıyorsan git ne diyorsan de. O beni ilgilendirmez.

Önce nerede yaşadığına nereye hizmet ettiğine nerenin ekmeğini yediğine dikkat edeceksin ki o yaşadığın yerde çakallar dolaşmasın. Yaşadığın yerin onların çöplüğü olmadığını anlasınlar.

Edit: Boşnakmış'sın. İyi ya güzel, bizim oralardansın iyi kötü, o zaman kendini de bilmen gerekiyor, hiçbir Boşnak demez ki ben Sırpça konuşuyorum. Madem milliyetçilik naaraları atıyorsun kendi ülkenin dilini konuştuğunu söyle o vakit, ben Türk'üm demiyecek kadar söylemde bulunabiliyorsan kendi milletinin milliyetçisi olman gerekiyor ancak burada da bir çelişki var ki konuştuğun dilin Sırpça olduğunu söylüyorsun. Bu iki dil (%99) aynı olsa dahi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 3 Ocak 2014; 1:46:34 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.