Şimdi Ara

ulusoy'a da bu yakışırdı! koltuk sevdasına türkiye'yi şikayet etmiş.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
2.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Fikrim geldi öpüşüp barışsınlar

• quote:

Orjinalden alıntı: JaSoN VooRheeS

quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

yüzüncü yılda dikkatliolmak lazım.
    herşeyi garantiye almak lazım.
    neme lazım geçen seneki gibi şampiyonluk maçına çıktığında karşına küme düşmemeye oynayan bir rakip çıkar,maç 16 dakika uzadığı halde 1 tane(yazıyla "bir")gol atamazsın,şampiyonluk gider mider.
    evet evet dikkatli olmak lazım.bütün suçlu Ulusoy.geçen sene de bütün suçlu oydu...

hey Allahım ya...

Uçsuz bucaksız paranoyanın ve bunun doğurduğu halüsinasyonların bir yansımasını daha yukarıdaki mesajda görmekteyiz.

Haluk Ulusoy’un görevden ayrılması gerektiğine işaret eden Spordan Sorumlu Devlet Bakanı, daha Ulusoy göreve gelmeden önce görüşünü açıkça beyan etmişti. Türkiye Kupası’nı Ulusoy’un babasına götürmeyi görev sayan menfaate dayalı hafıza bunu çok çabuk silmiş olabilir.

Ulusoy’un görevinin sona ermiş olmasınının tek yolunun “imza toplanarak Genel Kurul’a gidilmesi” olduğunu da yine Ulusoy açıkça beyan etmiştir. Olmaz sandıkları şey olduğu için yukarıda söylediğimiz hafıza devreye girerek kendini kandırma yoluna gitmektedir.

Fenerbahçe’nin bu süreçte tek payı “7 adet oy” olup, bu oyları Genel Kurul’a gidilmesi yönünde kullanmıştır. Sözünden dönmeden, bir gün söylediğini ertesi gün inkar etmeden, kıvırmadan, dürüstçe...
    Fakat hedefi Fenerbahçe’yi şampiyon yapmamak olan bir başkanın yönettiği ve yine o başkanın görevde kalma sebebinin “100. yılda kaçan şampiyonluğun sebeplerini bulmak” olduğu bir takımın taraftarının en büyük paranoyasının Fenerbahçe olması şaşırılacak değil üzülecek bir hadisedir.

• quote:

quote:

yüzüncü yılda dikkatliolmak lazım.
    herşeyi garantiye almak lazım.
    neme lazım geçen seneki gibi şampiyonluk maçına çıktığında karşına küme düşmemeye oynayan bir rakip çıkar,maç 16 dakika uzadığı halde 1 tane(yazıyla "bir")gol atamazsın,şampiyonluk gider mider.
    evet evet dikkatli olmak lazım.bütün suçlu Ulusoy.geçen sene de bütün suçlu oydu...

hey Allahım ya...

Uçsuz bucaksız paranoyanın ve bunun doğurduğu halüsinasyonların bir yansımasını daha yukarıdaki mesajda görmekteyiz.

Haluk Ulusoy�un görevden ayrılması gerektiğine işaret eden Spordan Sorumlu Devlet Bakanı, daha Ulusoy göreve gelmeden önce görüşünü açıkça beyan etmişti. Türkiye Kupası�nı Ulusoy�un babasına götürmeyi görev sayan menfaate dayalı hafıza bunu çok çabuk silmiş olabilir.

Ulusoy�un görevinin sona ermiş olmasınının tek yolunun �imza toplanarak Genel Kurul�a gidilmesi� olduğunu da yine Ulusoy açıkça beyan etmiştir. Olmaz sandıkları şey olduğu için yukarıda söylediğimiz hafıza devreye girerek kendini kandırma yoluna gitmektedir.

Fenerbahçe�nin bu süreçte tek payı �7 adet oy� olup, bu oyları Genel Kurul�a gidilmesi yönünde kullanmıştır. Sözünden dönmeden, bir gün söylediğini ertesi gün inkar etmeden, kıvırmadan, dürüstçe...
    Fakat hedefi Fenerbahçe�yi şampiyon yapmamak olan bir başkanın yönettiği ve yine o başkanın görevde kalma sebebinin �100. yılda kaçan şampiyonluğun sebeplerini bulmak� olduğu bir takımın taraftarının en büyük paranoyasının Fenerbahçe olması şaşırılacak değil üzülecek bir hadisedir.

dabi dabi...
    Jason tartışmaya girmeyeceğimi daha önce söyledim,yemezler
    işine gelen okur işine gelmeyen he der geçer demiştim hatırlarsan...

• ha bu arada edit olmadığı için yamayı unuttuğum şeyi buraya yazayım bari.
    paranoya diyenlere bak,top taca gittiğinde olaki tacı yanlışlıkla Fenerin rakibine verince"Ulusoy istifa" diye bağıran insanlar.
    hey Allam sen büyüksün sual olmaz da bu ne yaw?
  • yakında hepimiz ermeniyiz diyede bağırır bu adam
  • quote:

Evet daha önce polemiğe girmeyeceğini söyledin ama hatırladığım kadarıyla daha önce bu bölüme yazmayacağını "buranın senin yerin olmadığını" da söyledin.Hatta yanlış hatırlamıyorsam sonra o gün bu mesajını bir daha göremedim silinmiş ve başka bir konuda senin cezalı olduğunu gördüm.
    Her söylediğin ciddiye alacak olursak işimiz çok zorlaşır. Herkesi sizin gibi "menfaate dayalı hafıza" sahibi sanarsan böyle komik durumlara da düşersin ve bizi üzersin.

• quote:

quote:

Evet daha önce polemiğe girmeyeceğini söyledin ama hatırladığım kadarıyla daha önce bu bölüme yazmayacağını "buranın senin yerin olmadığını" da söyledin.Hatta yanlış hatırlamıyorsam sonra o gün bu mesajını bir daha göremedim silinmiş ve başka bir konuda senin cezalı olduğunu gördüm.
    Her söylediğin ciddiye alacak olursak işimiz çok zorlaşır. Herkesi sizin gibi "menfaate dayalı hafıza" sahibi sanarsan böyle komik durumlara da düşersin ve bizi üzersin.

• quote:

quote:

ULUSOY OTOBÜSLERİNİN ALTINDA KAL

• Defol git be adam.. Git işte sen ne çirkef bi adamsın yaa... Türk futboluna ne verdin de yapıştın koltuğa
    ben kaç yıldır başkanlık yaptığını unuttum artık.
    Ben 27 yaşındayım askerden öncede o başkandı hala o başkan yaa.. Arada Bi Yine GS li olan
    Levent BIÇAKÇI geldi adama 1 sene bile tahhammül edemediniz yolladınız ama Ne hikmetse 10yıldır
    başkanlık yapan HALUK ULUSOYA bayılıyorsunuz... Bu ne biçim bir insanlıktır yaw.......

HALUK ULUSOY DOSYASI

"Haluk Ulusoy nasil baskan oldu? Turgay Şeren

"İğrenç olan kim, ne, Bay Ulusoy!.." Hıncal Uluç

Olayi bilmeyenlere hatirlatalim:

gs Lazio'ya yenilir, 2.tura cikma sansini son maca birakir.

Mactan sonra gs yonetimi Mesut Yilmaz'la Roma'da bir otelde yemek yerler. (Bu goruntuler tum TV kanallarinin arsivinde yer almaktadir) Yemekte gs yonetiminin, Yilmaz'dan cumartesi gunu oynanacak ts macinin ertelenmesi icin federasyona baski yapmasi istedigi iddia edilmektedir. (Kaynak star TV)

Yine basinda ve goruntulu medyada yer alan iddialara gore Mesut Yilmaz, haluk ulusoy'u arar. Erteleme talebini iletir.

Burada ne konusuldugunu bilmiyoruz, ama 28/10/2001'de Star TV de A.Albayrak'in yaptigi aciklamalarda, gs yonetimin erteleme talebinden vazgectigini ogreniyoruz.

Tekrar Cuma gunune donelim:

Istanbul-Gaziantep macina verilen Mutlu Celik (ogluna Haluk ismini koyacak kadar ulusoy'u seven ve ulusoy'un en yakin arkadaslarindan biridir) ani bir kararla galatasaray-trabzonspor macina atanir.

Sonuc: 2 uyduruk penalti, dunyanin hic bir yerinde gorulmeyen bir kirmizi kart, 2 sov anonsu (60 dakika koro halinde Fenerbahce'ye edilen kufurlere ses cikarilmamadigini hatirlatalim), gsli futbolcularinin a... s... seklindeki kufurlerine tepkisiz kalindigi, gs nin 3-1 kazandigi bir maç.........

• ULUSOY NASIL BASKAN OLDU

Futbol Federasyonu uygulamaları ile toplumun her kesiminden büyük tepki alıyor. İşte bu federasyonun başkanı Haluk Ulusoy’un göreve gelişinin perde arkasını yazarımız Turgay Şeren araladı.

5 BEDEN BÜYÜK

Haluk Ulusoy, rüyanda bile göremeyeceğin federasyon başkanlığı apoletli bir elbise giydin. Aynaya bak, bu elbisenin sana 5 beden büyük geldiğini göreceksin.

RİCACILAR KİMDİ

Mete Kılıç istifa ettiği zaman, ‘‘Mete Bey istifanı geri al. Haluk iki aylık geçici başkan kalsın. Genel Kurul'da seni destekleriz’’ sözü nerede verildi? Ricacılar kimdi?

ODADA NELER OLDU

Alp Yalman, Kaya Çilingiroğlu başkanlık için yarışırken Özkan Sümer, sen, Cengiz Eltutar ve İsmail Dilber, Sheraton Oteli'ndeki odanızdan niçin çıkmadınız?

TAYİNLE BAŞKAN OLMAM!

Federasyon toplantısı sırasında bas bas bağırıp, ‘‘Ben Özkan Olcay gibi tayinle federasyon başkanı olacak insan değilim’’ diyen sen değilmiydin?

Uzun zamandır Türkiye Futbol Federasyonu ile ilgili konuları gündeme getirmek istemedim. Zira, boyutlar değişikti. Konu Türk Futbolu değildi. Gereksiz ve amaçsız bir kavganın içinde olmak bana ters geldi. Ancaaak, bugünlerde Türkiye Futbol Federasyonu'nun yapısı, tavrı, futbolumuzu nereye ***ürür tartışması, Türkiye Futbol Federasyonu var mı yok mu diye endişeler duyulması ve büyük ölçüde silik kalışı, beni bu yazıyı yazmak mecburiyetine itti.

Biraz gerilere gitmek istiyorum. Alp Yalman ve Kaya Çilingiroğlu'nun yarıştığı bir federasyon seçimi var. Hatırlayın bu seçim 152 kişinin toplanamaması nedeniyle yapılamadı. Otel paraları, ekstralar, delegelerin geliş gidişleri, çekilen manevi eziyetler, seçim öncesi çalışmalar, hepsi sıfır oldu. Neden? Onu da anlatayım. Futbol Federasyonumuzun o günkü 4 üyesi seçim salonuna girmedi. Hepsi de Ankara'daydı. Hepsi de Sheraton otelindeydiler. Kimdi bunlar? Asbaşkan Özkan Sümer, Federasyon üyeleri Cengiz Eltutar, İsmail Dilber ve şimdiki Federasyon Başkanımız 130 küsür oy farkla başkan oldum diyerek kasılan ve bununla iftihar eden Haluk Ulusoy kardeş. O gün Türk Futboluna bu ihaneti yapan bu 4 kişi bugün Türk Futbolunu yönetiyorlar. Özkan Sümer, belki federasyonda değil. Ama federasyonunun oluşturduğu 3-4 tane kurulun içinde Özkan Sümer de var. Yani o da olayın içinde.

Bu hatırlatmayı niye yaptım, zaman zaman Türk futbolunda liderlik vasfına sahibiz diye ortaya çıkanların, o gün neler yaptığını ve Türk Futboluna maddi, manevi ne kadar zarar verdiklerini hatırlatmak için. Şimdi bu arkadaşlar ve diğerleri etraflarına harbi kazanmış kumandan gibi tepedan bakabiliyorlar. Belki de alkışlanıyorlar. Ama aklı başında Türk Futbolunu düşünenler için bir utanç tablosunu hatırlatıyorlar. Bugünkü Futbol Federasyonu Başkanımız Haluk Ulusoy bu göreve nasıl geldi? Şimdi biraz da onu deşelim.

Yapılan normal seçimde Abdullah Kiğılı kardeşimiz Alp Yalman'ı geçti. Herkes biliyor. Ben ve arkadaşlarım reylerimizi Alp Yalman'a verdik. Galatasaray da başkanlık yapmış, yıllar yılı yönetiminde bulunmuş bir Galatasaraylı'nın dışında bir isme rey vermemiz mümkün değildi. Kiğılı da kardeşimizdir. Ama Faruk Süren ve arkadaşlarının dışladığı Alp Yalman'a bizim sahip çıkmamız kadar doğal bir şey yoktu.

Kiğılı seçimi kazandı. Onu kucakladım. Türk Futbolu'na büyük şeyler verebileceğine inancım vardı. Hala da var. Ama ne oldu? Tahkim Kurulu'nun aldığı bir karar, Fenerbahçe- Kocaelispor maçında yaşanan naklen yayın olayları, Televizyon ekranının bir kararması, bir açılması, güvenlik kuvvetleri ile stad görevlilerinin adeta çatışması, Kiğılı'yı istifa noktasına getirdi.

Kiğılı dört dörtlük bir insandır ve Futbol Federasyonunda Şenes Erzik'in yanında tam 7 yıl görev yapmıştır. Hem de çok hassas bir konu olan Mali İşler Direktörü olarak. Bu süre içinde en ufak bir sorun çıkmamıştır. Hani bugün gazeteler yazıyor. Genel Kurul üyelerinin, özellikle bugünkü Federasyon Başkanımız Haluk Ulusoy'un yaptığı harcamaların federasyon tarafından ödendiğini apaçık ortaya koyuyorlar. Ben şahidim, Erzik Federasyonu devrinde 1 tek kuruş, bu tip fazla ekstra para Sheraton oteline ödenmemiştir. Ekstra yok mudur? Elbette o zaman da vardır. Ama bu ekstralar, federasyonun içindeki üyeler tarafından kapatılmıştır. Ve bu kapatma işleminde de Şenes Erzik, Abdullah Kiğılı ve Ayhan Bermek başı çekmişlerdir.

Abdullah Kiğılı'nın İstifası
    Gelelim Abdullah Kiğılı'nın istifasına. Kiğılı, Futbol Federasyonu'ndaki arkadaşlarıyla yaptığı toplantıda ‘‘Beyler, bu naklen yayın olayı ve Tahkim Kurulu kararları bizleri çok zor duruma soktu. UEFA bir taraftan, havuza dahil Anadolu Kulüpleri diğer taraftan, başka bir naklen yayın kuruluşu ile mukavele yapan Beşiktaş ve özellikle Fenerbahçe başka bir taraftan bizleri paramparça ediyor ve işin içinden çıkılmaz durumlara sokuyorlar. Ben istifa edeceğim. Biz bir grup olarak geldik. Sizleri bilmem’’ deyip Mete Kılıç'a şu soruyu sorar ‘‘Siz ne düşünüyor sunuz Mete bey?’’ Kılıç'ın cevabı kesindir ‘‘Ben de istifa ederim’’ Mete Kılıç sözünü bitirmeden diğer Asbaşkan Haluk Ulusoy atlar ve der ki, ‘‘Ben Özkan Olcay gibi tayinle Federasyon Başkanı olacak insan değilim. Siz istifa ederseniz, benim de istifam uygulanmaya geçer.’’

Abdullah Kiğılı bildiğimiz gibi istifa etti. Ama ne yazık ki, beraber geldiği arkadaşları ona ihanet ettiler. Hepsi Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu sandalyelerine sıkı sıkı yapıştı. Önemli olan o sandalyede oturmaktı. Türk Futboluna hizmet etmek ne demekti. Ve işin en acısı neydi biliyor musunuz? Abdullah Kiğılı listesinden seçilenlerin hiçbirisi aradan aylar geçmesine rağmen, Abdullah Kiğılı'yı kerhen dahi aramadılar. Şimdi bu vefasız, sevgi ve saygıdan yoksun kişiler Türkiye Futbol Federasyonu'nun yönetimindedirler. Bunu anlamak mümkün değildir.

Kiğılı'nın istifa ettiği dönemde Spor Bakanı Yücel Seçkiner Küba'dadır. Yerine eskiden Spor Bakanlığı yapmış, doğrusu benim de çok takdirimi kazanmış, çok sevdiğim, şu andaki Tarım Bakanı Ersin Taranoğlu Spor Bakanlığı'na vekalet ediyordu. Ne olduysa oldu. Kiğılı'nın istifası 1 saat içinde kabul edildi. Aynı zaman içerisinde Haluk Ulusoy'un Federasyon Başkanlığı'na atandığı Ersin Taranoğlu, imzasıyla futbol kamuoyuna duyuruldu. Şimdi ben Haluk Ulusoy'a sormak isterim. Hani sen tayinle Futbol Federasyonu Başkanı olmazdın? Kiğılı'ya bu yanlışı nasıl yaptın Ulusoy? Sen ve arkadaşların Kiğılı'nın ekibisiniz. Demek ki, sizler için Kiğılı Mığılı mühim değilmiş. Mühim olan Futbol Federasyonu Binası kapısından içeri girmekmiş. Ondan sonrası Allah Kerimmiş.

Birinci Başkan Vekili Mete Kılıç, bunu hazmedemiyor tabi istifa ediyor. Araya ricacılar giriyor. ‘‘Mete bey Allahını seversen istifanı geri al. Haluk 2 aylık geçici başkan kalsın. Yeni genel kurulda seni destekleyeceğiz’’ deniyor. Bu sözlerin bir aile meclisinde söylendiği ve Mete Kılıç'a garanti verildiği yalan mıdır Ulusoy?

Bu sözler yalan değilse neden gerçekleşmedi? Tabii aynı soruyu Mete Kılıç'a da sormak lazım. Sana verilmiş sözler yerine getirilmediği halde neden hala Asbaşkanlık koltuğunda oturuyorsun?. Neler değişti, ne gibi olaylar oldu da tam siper oldun.

Mustafa Kefeli ile birlikte çıktığı yarışta Ulusoy için tüm Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri yolllara düştü. Hem de Futbol Federasyonu'nun resmi ve antetli kağıtlarıyla, tüm delegelere (Ben de dahil) içlerinden biri olan Haluk Ulusoy'u başkan olarak destekledikleri ve bu uğurda çalışma yaptıklarını içeren mektup gönderdiler. Bu hiç olacak bir şey değil. Alışılmış da değil. Acaba, Ulusoy kazanmasaydı da Mustafa Kefeli başkan olsaydı da Ulusoy'un arkadaşları istifa ederler miydi? Hiç sanmıyorum. Tıpkı Abdullah Kiğılı'daki senaryo tekrarlanıyordu. Mustafa Kefeli ile birlikte el bebek gül bebek federasyon koltuklarında otururlardı. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Ulusoy devri Futbol Federasyonu'nda bir ulufe dağıtma devri olarak hatırlanacak. Seçimlerde büyük destek olan ve 150 delegeli yarım kalan seçimin yapılmamasında başrolü oynayan Özkan Sümer, Futbol Federasyonu'nun çeşitli komitelerinde var. Tabii ki, bir diyet ödenecek. İsmail Dilber ile birlikte, Yurtdışı Teşkilatlandırma Kurulu'nda isimleri var. Kendilerinin futbol bilgilerine diyeceğim yok. Benim merak ettiğim hangi lisanda konuşacaklarıdır. Abdullah Kiğılı'nın başına gelen vefasızlık örneğini Şenes Erzik de yaşamıştır. Erzik Futbol Federasyonu'ndan ayrıldıktan sonra onu bir kez aramak ne Ulusoy'un aklına gelmiştir, ne de ekibinin. Ama, UEFA söz konusu olunca UEFA'nın yayınla ilgili konuları gündeme gelince Erzik, apar topar aranmış ve destek beklenmiş. Herhalde, Ulusoy'un tercümanlığını da Erzik yapmış olmalı.

Son Trabzon - F.Bahçe olayına şöyle Ulusoy ile birlikte bir göz atalım. Federasyon başkanımız daha olaylar tetkik halindeyken ‘‘Bariç'i magnumla mı vurdular ki, 3 metre ileriye düştü’’ diyor. Bu olmadı Ulusoy. Bir Federasyon Başkanı kendisine yakışmayacak kabadayı edasıyla bu konuşmayı yapmaz. Televizyondaki o görüntün ve ses tonun gözümün önünde ve kulaklarımda hala çınlıyor. Futbol Federasyonu'nun bu konuda verdiği karara ben de uyuyorum. Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesi yanlıştır. Bu yanlışa benim tanıdığım Ali Şen nasıl düşmüştür, doğrusu hayret.

Kulüpler Birliği'nin aldığı kararı İsmail Uyanık açıklarken de tüylerim diken diken oldu ‘‘Fenerbahçe'nin İstanbul'da yapacağı maçları 14.00'de oynarız’’ dedi. Ya aynı şeyi Fenerbahçe isterse ne olmacak. ‘‘Ben de Samsun ve diğer Anadolu kulüpleri ile yapacağım maçları 14.00'te oynamak istiyorum’’ derse ne olacak? Bu kaosu kim çözecek? Benim bildiğim kadar yayın yetki belgesi ve maç saatleri uygulaması Futbol Federasyonu'nun denetiminde değil midir Ulusoy? Sen uzaktan kumandalı bir başkan mısın yoksa?

Ulusoy, rüyanda bile göremeyeceğin Federasyon Başkanlığı apoletli bir elbise giydin. Aynaya bak, bu elbisenin sana 5 beden büyük geldiğini göreceksin. Benim sana bir ağabey olarak tavsiyem, arkadaşlarınla birlikte hemen istifa edip, Türk Futbolunu çok daha ehil ellere teslim etmendir.

Bir zamanlar genel kurula girmeyip seçim yaptırmayan ve futbolumuza ihanet eden, Özkan Sümer, Cengiz Eltutar, İsmail Dilber ve Haluk Ulusoy şimdi Türk futbolunu yönetiyorlar.

Ulusoy devri Futbol Federasyonu'nda bir ulufe dağıtma devri olarak anılacak. Seçimlerde büyük destek olan ve yarım kalan seçimin yapılmamasında başrol oynayan Sümer federasyonun çeşitli komitelerinde var.

Haluk Ulusoy, benim sana bir ağabey olarak tavsiyem, arkadaşlarınla birlikte hemen istifa edip, Türk Futbolunu çok daha ehil ellere teslim etmendir.

• İĞRENÇ OLAN KİM

İğrenç olan kim, ne, Bay Ulusoy!..

Havuz ihalesinin sonuna kadar, spor adına Televole programlarındaki yaka bağır açık, başında dansöz, kafası dumanlı görüntülerini saymazsak ortalarda asla görünmeyen Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, tüm ipleri eline bıraktığı Başkan vekili Ata Aksu, ihaleyi bitirdikten sonra, "Kral" edası ile merdivenlerden indi. Mikrofonun başına geçti.. ve "Hakkımızda iğrenç yazılar yazan köşe yazarları.." diye saygın ağzını açtı..

O iğrenç(!) yazıları ben yazdım efendim..

Şimdi bakın Bay Haluk Ulusoy,

Bu yazıları burada bir kez daha madde madde özetliyorum.. Yalansa "Yalan" dersiniz. O zaman haklı olduğunuzu kabul ederim.. Ama demezseniz, diyemezseniz, spor kamuoyumuz kimin ve neyin, ne olduğuna karar verecektir.

1. Benim de bulunduğum geniş bir dostlar toplantısında istifayı aklından geçirmediğini, sonuna dek savaşacağını açlıklayan Abdullah Kiğılı, 48 saat geçmeden, görevli spor bakanının yurda dönüşünü bile beklemeden istifa etti. Kiğılı istifa sebebini hiç açıklamadı. Ama ben biliyorum. Yeraltı dünyası, ailesini hedef göstererek ve 24 saat mühlet vererek istifasını istedi.

Kiğılı istifa ettiği zaman, siyasal terbiye, nezaket ve gelenekler gereği, onunla ayni dönem seçilmiş Federasyonun da istifası gerekiyordu. Etmediler. Seçim sistemi, Başkan ve iki yardımcısının ayrı, federasyonun ayrı seçilmesini amir. En azından, Kiğilı ile ayni pusuladan seçilen iki başkan yardımcısının, yani Birinci Başkan Yardımcısı ve Başkan vekili Mete Kılıç ile, İkinci Başkan yardımcısı sizin ayrılmanız doğaldı. Ayrılmadınız. Federasyon da ayrılmadı. Kiğılı yapayalnız bırakıldı ve harcandı. Kalanlar hiçbirşey olmamış gibi görevlerine devam ettiler.

Yalan mı?.

2. Spor Bakanı Yücel Seçkiner, Küba'daydı. Yerine Ersin Taranoğlu vekalet ediyordu. Taranoğlu'nun gene siyasal nezaket gereği, istifayı kabul etmeden, asil bakanın dönmesini beklemeliydi. Beklemedi. İstifa büyük bir hızla kabul edildi. Sanki Kiğılı'ya çok yönlü bir tuzak kurulmuştu.

Yalan mı?.

3. Başkan istifa edince, yerini, vekili, birinci başkan yardımcısı Mete Kılıç'ın alması gerekirdi. Oysa, aile dostunuz, av arkadaşınız Ersin Taranoğlu, gene Seçkiner'in dönüşünü en basit siyaset nezaket gereği beklemeden ve Mete Kılıç'ı da atlayarak, sizi görevlendirdi. Kılıç'a söylenen "Bu zaten kongreye kadar ara dönem. Bırak Haluk Ulusoy, Federasyon Başkanları listesine birkaç ay için adını yazsın. Genel kurulda seni tek aday gösterir ve destekleriz, tam dönem başkanlık yaparsın" aldatmacasıydı. Kılıç, kendisine yapılan bu haksızlığa sustu ve yardımcınız olmayı kabullendi.

Yalan mı?.

4. Genel kurulda Kılıç'a verilen sözler unutuldu. Seçime yeni başkan yardımcısı adayları ile girdiniz.. Kongreye mayfa karıştı. Kongre sabahı kulislerde ünlü babaların tetikçileri kol gezmeye başladılar. Kendinizi zayıf gördünüz. Üyeniz Şeref Has, Mehmet Ağar'ı aradı. Ağar, Korkut Eken'i kongreye yolladı. Eken, mafya tetikçilerini dağıttı. Siz öyle seçildiniz.

Yalan mı?.

5. Bin söz ve vaadle ikna ettiğiniz Hadi Türkmen'i asbaşkanınız yaptınız. yaparken "Sadece ben değil, tüm Ulusoy ailesi arkanda, merak etme" dediniz ve ona en belalı görev, ikinci ve üçüncü ligler guruplarını yapma görevi verdiniz.

Bu listeleri hazırlayan Türkmen, yeraltı dünyasının yakın ilişkiler içinde olduğu kulüpleri onların istediği guruba koymadığı için tehdit edildi. Aynen Kiğılı gibi, ona da kızının okul yolu ve saatleri tarif edilerek, 24 saat içinde istifa etmesi söylendi. Türkmen size koştu.. "Başının çaresine bak" dediniz. Türkmen istifa etti. Siz onu feda edip paçayı bir süre kurtardınız.

Yalan mı?.

6. Alaattin Çakıcı, sizin de istifanızı istedi. "Bakan ile Dünya Kupası finallerine davetliyiz. Gitmezsem skandal olur. Dünya Kupası biter bitmez istifa edeceğim" dediniz. İzin aldınız.

Yalan mı?.

7. Dünya Kupası dönüşü, yeni bir pazarlık önerdiniz. "22 aralık 1998'te başkanlıkta bir yılım dolacak. Bir yıl dolarsa, emekli başkanların tüm haklarından yararlanma hakkım, yasal olarak dolacak. O tarihe kadar izin ver" dediniz. Ortak hemşerileriniz de araya girince, Çakıcı, Eyüp Sultanda 100 koyun kesip fakirlere bağışlamanız şartı ile, bu talebinizi kabul etti. Ergun Gürsoy ile gittiniz. 100 yerine 25 koyun kurban ettiniz ve izin aldınız.

Yalan mı?.

8. İstifa için söz verdiğiniz tarihte Alaattin Çakıcı yakalanınca, kendinizi özgür hissedip göreve devam ettiniz..

Yalan mı?.

9. Bundan böyle başkan kalmanız, Futbol Kongresine bağlıydı. Bu yüzden Kongreyi yönlendiren Futbol Birliğine, daha doğrusu Celal Doğan ve İlhan Cavcav'a teslim oldunuz. Onların her dediğini yapacak bir başkan olarak, tercih edilmeyi sağladınız. Durumu iyice garanti etmek için, Kongre Üyelerini eşleri ile birlikte milli takımın gezilerine, business class biletler, 5 yıldıklık oteller ve bol harcırahlarla ağırlamaya başladınız. Avrupa 2000'de bu davetleri doruğa taşıdınız.

Yalan mı?.

10. Eleme maçlarından birinden dönerken, uçakta biraz da kafanız dumanlı iken Alpay'ın baskısı ile futbolculara "Range Rover" jip sözü verdiniz. Başta Hakan futbolcular bu söze yapıştı. Pahalı Range Rover yerine ucuz Hyundai ile durumu idare etmeye kalktınız. Futbolcular isyan etti. Bunun üzerine, Mustafa Denizli, Selami Özdemir imzalı yazı ile "Federasyonun vaadettiği jipleri alacaklar" listesi size ulaştırıldı. Jipleri federasyomn bahçesinde törenle dağıttınız.. Sonra Spor Bakanı Fikret Ünlü "Bu jiplerin parasının kaynağı nedir" diye resmi yazı ile sorunca, resmi yazı ile yalan söylediniz. "Federasyon ne jip vaad etmiş, ne jip dağıtmıştır. Bilgimiz yok" dediniz. Bu yalanı Ata Aksu, M. Ali Birand'ın canlı yayınında, milyonlarca kişi önünde tekrarladı ve Cumhuriyet Hükumeti Bakanına alenen ve resmen bir daha yalan söyledi.

Yalan mı?..

11. Yeni ihaleden önce, Ata Aksu, televizyon canlı yayınında "Federasyon liglerin ertelenmesini kesin olarak düşünmüyor" dedi. Ardından kulüpler birliği erteleme istedi. Sözünüzü 24 saat içinde geri aldınız..

Yalan mı?.

12. Teleon kazazedeleri, aldatıldıklarını ileri sürerek ihaleyi yapan devlete, yani size baş vurdular. Ata Aksu "Bana ne.. Sanayi Bakanlığına gitsinler" diye milyonlarca vatandaşa karşı müthiş bir vurdumduymazlık sorumsuzluk örneği verdi.

Yalan mı?.

13. İhale tamamlandığında, televizyoncular "İhaleyi alan şirketin yayın yapacak alt yapısı var mı" sorusuna Ata Aksu canlı yayında, tüm Devlet, imaj, ahlak ve kurallarını hiçe sayarak "Bilmiyorum. Bu beni ilgilendirmez. Bu ihaleyi alanların sorunu. Gidin onlara sorun" dedi.

Yalan mı?.

14. İlkokul diplomanızla geçin yabancı dili, Türkçeyi dahi konuşmayı beceremeyen bir kişi olarak Federasyonu nasıl yönetttiğiniz sorusunu tüm ülke sormasın diye, ekranlardan kaçıyorsunuz. Dayanayıp konuştuğunuzda, medya önünde mesela benim anneme sövebiliyor ve "O, o.. çocuğunu uçağa almayın" diye emir verebiliyorsunuz. Moldova'ya, TSYD Başkanı Atilla Gökçe, kendisini "Yer yok" diye atlatmaya çalışan Ata Aksu'ya "O zaman ben inerim, Hıncal gider" diye bastırınca gittim. Uçağın yarısı boştu.

Yalan mı?.

15. Hakkınızda İçişleri bakanlığı soruşturma açtırdı. Dosya DGM'de.. Spor Bakanlığı soruşturma açtırdı. Dosya mahkemede.. Ben bu özetlediklerimi 1998'den beri ısrarla yazıyorum. Sfenks gibi susuyorsunuz. Çünkü verecek yanıtınız yok.

Yalan mı?.

Saygılarımla, Bay Ulusoy!..

Hıncal Uluç

Sabah Gazetesi

• Olayi bilmeyenlere hatirlatalim:

gs Lazio'ya yenilir, 2.tura cikma sansini son maca birakir.

Mactan sonra gs yonetimi Mesut Yilmaz'la Roma'da bir otelde yemek yerler. (Bu goruntuler tum TV kanallarinin arsivinde yer almaktadir) Yemekte gs yonetiminin, Yilmaz'dan cumartesi gunu oynanacak ts macinin ertelenmesi icin federasyona baski yapmasi istedigi iddia edilmektedir. (Kaynak star TV)

Yine basinda ve goruntulu medyada yer alan iddialara gore Mesut Yilmaz, haluk ulusoy'u arar. Erteleme talebini iletir.

Burada ne konusuldugunu bilmiyoruz, ama 28/10/2001'de Star TV de A.Albayrak'in yaptigi aciklamalarda, gs yonetimin erteleme talebinden vazgectigini ogreniyoruz.

Istanbul-Gaziantep macina verilen Mutlu Celik (ogluna Haluk ismini koyacak kadar ulusoy'u seven ve ulusoy'un en yakin arkadaslarindan biridir) ani bir kararla galatasaray-trabzonspor macina atanir.

Sonuc: 2 uyduruk penalti, dunyanin hic bir yerinde gorulmeyen bir kirmizi kart, 2 sov anonsu (60 dakika koro halinde Fenerbahce'ye edilen kufurlere ses cikarilmamadigini hatirlatalim), gsli futbolcularinin a... s... seklindeki kufurlerine tepkisiz kalindigi, gs nin 3-1 kazandigi bir mac..

En fanatik gslilerin bile bu kadar da olmaz dedikleri bir mac hakkinda haluk ulusoy'un aciklamalari:

ulusoy'a da bu yakışırdı! koltuk sevdasına türkiye'yi şikayet etmiş..

"BİZ GÖREVDE OLDUGUMUZ MUDDETCE MUTLU CELIK GOREVE DEVAM EDECEKTIR""

"BİZ MUTLU CELIK'TEN MEMNUNUZ MUKEMMEL BIR MAC YONETTI"

Bu goruntuler 28/10/2001 tarihinde Star TV'de yayinlanmistir. Ses kayitlari mevcuttur.

• quote:

Orjinalden alıntı: chiller

Defol git be adam.. Git işte sen ne çirkef bi adamsın yaa... Türk futboluna ne verdin de yapıştın koltuğa
    Ben 27 yaşındayım askerden öncede o başkandı hala o başkan yaa.. Arada Bi Yine GS li olan
    Levent BIÇAKÇI geldi adama 1 sene bile tahhammül edemediniz yolladınız ama Ne hikmetse 10yıldır
    başkanlık yapan HALUK ULUSOYA bayılıyorsunuz... Bu ne biçim bir insanlıktır yaw.......

Sonuc: 2 uyduruk penalti, dunyanin hic bir yerinde gorulmeyen bir kirmizi kart, 2 sov anonsu (60 dakika koro halinde Fenerbahce'ye edilen kufurlere ses cikarilmamadigini hatirlatalim), gsli futbolcularinin a... s... seklindeki kufurlerine tepkisiz kalindigi, gs nin 3-1 kazandigi bir maç.........

mutlu çelik bizi kayırmış olabilir..heh bu sadece bize mi oluyor..

peki soruyorum sana o galatasaraylı levent bıçakçı zamanında fenerbahçe lehine verilen bariz hatalarda neden sesini çıkarmıyordunuz..o zamanın hakemleri sizin lehinize hata yaparken oo hakemlerimizi üst düzey klas hakem bu hata yapabilir oda insan..

sen anelka elle golu attıgında da aynı tepkiyi verebiliyorsan işte o zaman inandırıcı olursun..''hakem görmedi açısı kötüydü ne olcak maç 4-2bitti 1gol çıkarırsak yine biz yenerdik,hakemde art niyet yoktu..'' dersen galatasaraylılar tarafından da mutlu çelik aynı oranda masumdur..hakemdir hata yapabilir..

• quote:

Orjinalden alıntı: RccP

quote:

Defol git be adam.. Git işte sen ne çirkef bi adamsın yaa... Türk futboluna ne verdin de yapıştın koltuğa

mutlu çelik bizi kayırmış olabilir..heh bu sadece bize mi oluyor..

peki soruyorum sana o galatasaraylı levent bıçakçı zamanında fenerbahçe lehine verilen bariz hatalarda neden sesini çıkarmıyordunuz..o zamanın hakemleri sizin lehinize hata yaparken oo hakemlerimizi üst düzey klas hakem bu hata yapabilir oda insan..

sen anelka elle golu attıgında da aynı tepkiyi verebiliyorsan işte o zaman inandırıcı olursun..''hakem görmedi açısı kötüydü ne olcak maç 4-2bitti 1gol çıkarırsak yine biz yenerdik,hakemde art niyet yoktu..'' dersen galatasaraylılar tarafından da mutlu çelik aynı oranda masumdur..hakemdir hata yapabilir..

eeee sonuçta LEVENT BIÇAKÇI gönderildi... Ama HALUK ULUSOY hala ve hala ve halaa Başkan
    ve bırakmamak için TR yi bile karşısına aldı.. ve siz hala HALUK ULUSOYA bayılıyor hatta tapıyorsunuz
    neden ??? T.C de başka Başkanlık yapacak adam yokmu... 1 değil , 2 değil adamın kaçıncı başkanlığı bu!!!!!!!!!!

• Neyi bırakmamak?öyle bir kural mı başkanlık yapamaz mı?Monarşi ile mi yönetiliyor?seçimlerde kazanırsa 10kerede başkanlık yapar 20kerede..kimse de karışamaz..

Tr yi karşısına aldıgı dedigin kimseler fenerbahçeliler ve hükümet..seçim oalcak yine ulusoy seçilecek..
  • quote:

Neyi bırakmamak?öyle bir kural mı başkanlık yapamaz mı?Monarşi ile mi yönetiliyor?seçimlerde kazanırsa 10kerede başkanlık yapar 20kerede..kimse de karışamaz..

Tr yi karşısına aldıgı dedigin kimseler fenerbahçeliler ve hükümet..seçim oalcak yine ulusoy seçilecek..

Dimi ne güzel oluyo böyle... Nasılda bizim haklı olduğumuzu kanıtlıyorsunuz bravo size.......
    Size yakılına her hazan yapmayı çok iyi beceriytorsunuz... tebrikler böyle devam edin...

Sizin tabirinizle;

Seçilirse diyorsun.. Seçenler külüpler bilirği, çok resmi ve ciddi bir kurum......
    Onu istemiyenler ise T.C Hükümeti, yani basit bir kurum..
    sizin bakış açınız bu kadar işte.....
  • quote:

quote:

Neyi bırakmamak?öyle bir kural mı başkanlık yapamaz mı?Monarşi ile mi yönetiliyor?seçimlerde kazanırsa 10kerede başkanlık yapar 20kerede..kimse de karışamaz..

Dimi ne güzel oluyo böyle... Nasılda bizim haklı olduğumuzu kanıtlıyorsunuz bravo size.......
    Size yakılına her hazan yapmayı çok iyi beceriytorsunuz... tebrikler böyle devam edin...

Sizin tabirinizle;

Seçilirse diyorsun.. Seçenler külüpler bilirği, çok resmi ve ciddi bir kurum......

bu arada 10 kerede 20 kerede başkanlık yapar demişsin,, kaç yaşındasın merak ediyorum,
    ha ha yapar 10kere başkanlık neyse....
    Onun yani TABTIĞINIZ insan ULUSOYU n derdi, bir daha
    başkan seçilemeyecek olması....son hakkını kullandı...

• ulusoy-suz istifa

• quote:

quote:

quote:

Sizin tabirinizle;

bu arada 10 kerede 20 kerede başkanlık yapar demişsin,, kaç yaşındasın merak ediyorum,

bencede

• quote:

quote:

quote:

Sizin tabirinizle;

tapmayı tabma yazmayacak kadar büyügüm merak etme

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.