Şimdi Ara

ulusoy'a da bu yakışırdı! koltuk sevdasına türkiye'yi şikayet etmiş..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
2.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kaynak: vatan gazetesi:http://www.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=haberdetay&tarih=03.02.2007&Newsid=106909&Categoryid=15

Dün bu sütunlarda dünya futbolunun başı FIFA’nın Türkiye’yi, hem de futbolun 3. dünya ülkeleri Togo, Tunus, Senegal, Peru ve Arnavutluk ile birlikte takibe almasının ne büyük rezalet olduğuna yer vermiştik. Çünkü, 2002 Dünya Kupası’nın üçüncüsü Türkiye, siyasi iktidarın federasyona müdahale ettiği gerekçesiyle “sakıncalılar listesine” girmişti.

Üstelik, 1 sene önce yaşanan İsviçre rezaletinden dolayı aldığımız cezalar bile henüz bitmeden yeni bir skandala imza atmıştık.

Spor Müdürümüz İbrahim Seten de yorumunda başkan Haluk Ulusoy’a hitaben şu soruyu yöneltmişti:

“FIFA Başkanı Blatter’e, AKP’yi şikayet eden herhangi bir ihbar yazısı yolladınız mı? FIFA’nın bizi takibe almasının bu şikayetle ilgisi var mı?”

MEKTUP “ÇOK GİZLİ”
    Gün boyu Futbol Federasyonu’ndan bu konuda bir yanıt bekledik ama herhangi bir açıklama gelmedi. Madem Futbol Federasyonu bu soruyu üstlenmedi, ne yapalım, iş başa düştü. Kendi yönelttiğimiz soruyu da VATAN olarak yanıtlamak durumunda kalıyoruz. Neyse, bu kadar giriş yeterli... Şimdi meselenin özüne gelelim:

Tarih: 8 Ocak 2007... Yer: Futbol Federasyonu’nun Levent’teki binası... Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ile 2. Başkanı Kemal Kapulluoğlu hummalı bir çalışma içindeler. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı M.Ali Şahin’in “Gereğini yapacağım. Kulüpler şikayet ediyor” diye ortalığı inlettiği, Bursaspor Başkanı Levent Kızıl’ın Genel Kurul delegelerinden topladığı 116 imzayla “Futbol Federasyonu seçime gitmeli” dediği gün... Herkes “Federasyon acaba şimdi ne yapacak?” diye bekliyor.

“URGENT” ŞİKAYET
    O günden sonra Ulusoy’un yaptığı açıklamaları tüm kamuoyu biliyor ama 8 Ocak’ta, Levent’teki binada yazılan ‘çok gizli’ mektuptan hiç kimsenin haberi yok. Ulusoy kararını vermiş bir kere: “Bu iş böyle olmayacak. Bakan ve AKP hükümeti resmen bizi gönderiyor. Bu olayı FIFA’ya taşıyalım.” Kapulluoğlu’nu yanına çağırıp bir şikayet mektubu kaleme alıyorlar.

“URGENT” (Acil) ibaresi taşıyan faks mesajı “Mr. Blatter” diye başlıyor ve şöyle devam ediyor:

“...Türkiye’deki siyasi irade, Futbol Federasyonu’nun kurumsal yapısına siyasi baskıda bulunuyor... Özellikle futbol kulüplerini destekleyen belediyeleri kullanan iktidar, bunlar vasıtasıyla Futbol Federasyonu Genel Kurulu delegelerinin özgür iradelerini kullanmasını engelliyor...

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı, Futbol Federasyonu’nun seçime gitmesini sağlamak amacıyla ortamı gerici açıklamalar yapıyor ve bize baskı yapılmasını körüklüyor...

Kulüpler bu durumdan şikayetçi... Türk futbolu kaotik bir ortama doğru çekiliyor... Delegelere baskı yapılarak imzalar toplanıyor ve seçime gidilmesi isteniyor...

Dünya futbolunun en yetkili mercii FIFA’nın bu duruma en kısa zamanda müdahale etmesini rica ediyoruz...”

UEFA’YA DA YOLLADI
    1.5 sayfalık mektubun altındaki imza ise Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy’a ait! Ulusoy, direkt Sepp Blatter’e gönderdiği mektubu aynı zamanda bilgi için o zamanki UEFA Başkanı Lennart Johansson’a da yolluyor.

Yani, bir an evvel seçime gitmesi için 116 delegenin imza verdiği Futbol Federasyonu Başkanı Ulusoy, en kısa sürede Genel Kurul’a gitmek yerine Türkiye’yi FIFA’ya şikayet ediyor. Diyor ki, “Gelin, duruma el koyun.”

Bu satırların yazarının bugüne kadarki süreçte, pek çok konuda Haluk Ulusoy’u haklı gördüğünü belirtmem gerekiyor. Ancak, şu an gelinen noktada, Türkiye FIFA’nın sakıncalılar listesine girmişse, işte bu mektup yüzünden giriyor. İçine düştüğümüz rezaletin baş sorumlusu da Ulusoy oluyor...

BUNU ADI GAFLET
    Peki bütün bunlar ne için?

Sadece koltuğu korumak için...

Eğer Haluk Ulusoy bütün kulüplerin kendisinden memnun olduğunu, toplanan 116 imzanın söylediği gibi geçersiz olduğunu veya baskıyla toplandığını düşünüyorsa, acilen genel kurula giderek, ona baskı yapanları sandığa gömseydi hiç kimsenin edecek sözü kalmazdı.

Ama genel kurul yerine FIFA’ya gitmek, Türkiye’nin dünya çapındaki imajına büyük zarar verdi. Bu ’acı’ noktaya gelene kadar hükümet de, delegeler de, kulüpler de, medya da, federasyon da büyük hatalar yaptı. Ama hiç kimse bu mektubu yazmak kadar büyük bir gaflete düşmemişti.

Türk futbolunu FIFA yönetecekse, o halde şu andaki yönetim kurulu o koltukları niye boşuna işgal ediyor?

HODRİ MEYDAN DEDİ, SANDIK YERİNE FIFA’YA GİTTİ
    Seçim çağrısı yapıldığı zaman Sayın Ulusoy ne demişti? “Hodri meydan. Sandıkta görüşelim ama ben istediğim zaman.” Ama bu söylemin tam tersini yapıp Türkiye’yi dünya çapında zor bir duruma düşürdü.

Haber: Tayfun BAY

• bundan utanacak birisi varsa o da spor bakanıdır. cumhuriyetin hiç bir döneminde bakan bu kadar spora baskı ve siyaset bulaştırmamıştır. hergün 2-3 tane demeç patlatıp üyelerin seçimi ile gelmiş federasyon başkanını bu kadar baskı altına alırsan olacağı budur. varsa hukuksal olarak bir sakatlık yargıya müracaat eder gereğini yaparsın ve bıdı bıdı yapıp uzatıp ne makamını küçültürsün ne de futbolun içine siyaset sokarsın.

tabi bu arada haluk ulusoyada kocaman bir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jean de Joinville

bundan utanacak birisi varsa o da spor bakanıdır. cumhuriyetin hiç bir döneminde bakan bu kadar spora baskı ve siyaset bulaştırmamıştır. hergün 2-3 tane demeç patlatıp üyelerin seçimi ile gelmiş federasyon başkanını bu kadar baskı altına alırsan olacağı budur. varsa hukuksal olarak bir sakatlık yargıya müracaat eder gereğini yaparsın ve bıdı bıdı yapıp uzatıp ne makamını küçültürsün ne de futbolun içine siyaset sokarsın.

haluk pis işler içerisinde olmasa o da baskı yapıp durmazdı merak etme sen

• Bak sen şu ulusoy'un yaptığına. Siyasileri arkasına almış bir fenerbahçeye direniyor adam ya inanamıyorum kötü şey. çık çık çık
  • türkiye'yi dünya çapında zor bir duruma düşürmüşmüş.... spor bakanının federasyon başkanıyla uğraşması görülmüş şey değil diyeceğine yazdığı şeye bak.. adam seçimle geldi bakan kendisine karşıydı ve onla uğraşmaya başladı gurur yaptı, zoruna gitmiş ya...
  • quote:

bundan utanacak birisi varsa o da spor bakanıdır. cumhuriyetin hiç bir döneminde bakan bu kadar spora baskı ve siyaset bulaştırmamıştır. hergün 2-3 tane demeç patlatıp üyelerin seçimi ile gelmiş federasyon başkanını bu kadar baskı altına alırsan olacağı budur. varsa hukuksal olarak bir sakatlık yargıya müracaat eder gereğini yaparsın ve bıdı bıdı yapıp uzatıp ne makamını küçültürsün ne de futbolun içine siyaset sokarsın.

Yok ya Cumhuriyetin hiç bir dönemin de, etkili hitap etmeye çalışmakla gerçekleri , inandırı olmak arasında çok fark var...

• Aksine Çooookkkkk bulaştı zamanın da bundan daha fazla hemde. Bir fark var bu gün sadece birisi direniyor. Bu da birilerinin işine gelmiyor. Bu yaygara o yüzden kimse haktan adaletten bahsetmesin 17 takım adamı destekliyor 1 takım karşı yapma ya Neden acaba Neyin telaşı bu birisi açıklarsa sevinirim.

quote:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bunu Türkiye'de yapsanıza
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ulusoy kotu bir adam ama AKP heryerde oldugu gibi burada da baski uyguluyor, kadrolasma had safhada

Fasit bir ulkedeyiz sanki.

Demokrat Parti bu kadar baski uygulamamisti , dua etsinler Avrupa Birligi mirligi ayagina ne Turkluk kaldi ne bisi yoksa coktaan indirirlerdi bunlari assaa
  • fasit degil fasist
  • quote:

Orjinalden alıntı: proteo

17 takım adamı destekliyor 1 takım karşı yapma ya Neden acaba Neyin telaşı bu birisi açıklarsa sevinirim.

hangi 17 takım? levent kızıl önderliğndeki imzaları kim topladı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilker_ege

quote:

17 takım adamı destekliyor 1 takım karşı yapma ya Neden acaba Neyin telaşı bu birisi açıklarsa sevinirim.

hangi 17 takım? levent kızıl önderliğndeki imzaları kim topladı..

harbiden ya biraz gündem takip etse arkadaşalr boş boş konuşçaklarına
  • Haluk Ulusoy seçimle geldiyse seçimle gidecekti, neyin baskısından bahsediyor bu millet hala anlayamadım.
    Zira toplanan 116 imza bunun, dolayısı ile demokrasinin göstergesi..
    Ben futbola siyaset bulaştığınıda pekala önceden görmüştüm (şu anda bulaşmadığını iddaa bile ederim),
    asıl önemli mevzu futbola kirli mafya ve para oyunlarının bulaşmış olması..
    Bu da hiç kuşkusuz H.Ulusoy un işi..

Sırf FB karşıtlığı yapıcam diye olaya ters yaklaşan arkadaşlarıda kutlarım...

SORU : Tarihin hangi döneminde bir yönetici hakkında 40 küsür dava açılmış ve o yönetici koltuğundan ısrarla ayrılmamıştır ?

CEVAP : O koltuğu babasının malı zanneden yolsuzluk abidesi H. Ulusoy tabiki...

• quote:

Orjinalden alıntı: 02AN

Haluk Ulusoy seçimle geldiyse seçimle gidecekti, neyin baskısından bahsediyor bu millet hala anlayamadım.
    Zira toplanan 116 imza bunun, dolayısı ile demokrasinin göstergesi..
    Ben futbola siyaset bulaştığınıda pekala önceden görmüştüm (şu anda bulaşmadığını iddaa bile ederim),
    asıl önemli mevzu futbola kirli mafya ve para oyunlarının bulaşmış olması..
    Bu da hiç kuşkusuz H.Ulusoy un işi..

Sırf FB karşıtlığı yapıcam diye olaya ters yaklaşan arkadaşlarıda kutlarım...

SORU : Tarihin hangi döneminde bir yönetici hakkında 40 küsür dava açılmış ve o yönetici koltuğundan ısrarla ayrılmamıştır ?

CEVAP : O koltuğu babasının malı zanneden yolsuzluk abidesi H. Ulusoy tabiki...

tabi ki seçimle gelip seçimle gitmesi lazım. bizim de dediğimiz o. bakanın ne işi var bu konuda da her gün tehdit edip suç duyurusunda bulunacağım diyor. hadi dediğini yapsa yine bir şey değil. diyor diyor ama yapmıyor, makamında bir ağırlığı kalmıyor ve ulusoy a kızanlar bile onun yanına geçiyor çünkü koca hükümetin bakanını karşısına almış mazlum gibi görünüyor şimdi. hıncal bile günahı kadar sevmezdi ulusoyu ama o bile bu sisyesi baskı yüzünden ulusoycu oldu.

• Ben de bu paralar nereye gidiyor diyordum. Hımm 116 imza daha fazlasına yetmedi demek ki.
  • hoca bakan ne yapsın, Ulusoy "imza toplayın" dedi , toplandı.
    Şimdide "beni bekleyin" diyor, yahu sen kimsin de bunca takım seni bekleyecek...

Ben Spor Bakanını savunmuyorum ama bu adam güzellikle gitmeyecekse gönderirler..
    Burada ben Bakanın suçlanmasını anlamıyorum..
    o kadar imzaya rağmen seçimlere gitmeyen; üstüne üstlük bizi rezil eden Ulusoy' a kızıyorum..

Koltuk sevdası...
  • quote:

Ben de bu paralar nereye gidiyor diyordum. Hımm 116 imza daha fazlasına yetmedi demek ki.

fener ulusoy kalsın dese ertesi gün gitsin diye yaygara koparırsınız zaten.. işi fener karşıtlığına çevirin, ulusoya destek olun ne diyelim, sizden objektif olmanızı bekleyen yok zaten..
  • quote:

Orjinalden alıntı: 02AN

hoca bakan ne yapsın, Ulusoy "imza toplayın" dedi , toplandı.
    Şimdide "beni bekleyin" diyor, yahu sen kimsin de bunca takım seni bekleyecek...

Ben Spor Bakanını savunmuyorum ama bu adam güzellikle gitmeyecekse gönderirler..
    Burada ben Bakanın suçlanmasını anlamıyorum..
    o kadar imzaya rağmen seçimlere gitmeyen; üstüne üstlük bizi rezil eden Ulusoy' a kızıyorum..

Koltuk sevdası...

Son çare artık fifayı deniyor. imzalar ortada. Fifa ulusoyu haksız bulursa fifayada gitmem der bu adam.

• yüzüncü yılda dikkatliolmak lazım.
    herşeyi garantiye almak lazım.
    neme lazım geçen seneki gibi şampiyonluk maçına çıktığında karşına küme düşmemeye oynayan bir rakip çıkar,maç 16 dakika uzadığı halde 1 tane(yazıyla "bir")gol atamazsın,şampiyonluk gider mider.
    evet evet dikkatli olmak lazım.bütün suçlu Ulusoy.geçen sene de bütün suçlu oydu...

hey Allahım ya...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

yüzüncü yılda dikkatliolmak lazım.
    herşeyi garantiye almak lazım.
    neme lazım geçen seneki gibi şampiyonluk maçına çıktığında karşına küme düşmemeye oynayan bir rakip çıkar,maç 16 dakika uzadığı halde 1 tane(yazıyla "bir")gol atamazsın,şampiyonluk gider mider.
    evet evet dikkatli olmak lazım.bütün suçlu Ulusoy.geçen sene de bütün suçlu oydu...

hey Allahım ya...

Uçsuz bucaksız paranoyanın ve bunun doğurduğu halüsinasyonların bir yansımasını daha yukarıdaki mesajda görmekteyiz.

Haluk Ulusoy’un görevden ayrılması gerektiğine işaret eden Spordan Sorumlu Devlet Bakanı, daha Ulusoy göreve gelmeden önce görüşünü açıkça beyan etmişti. Türkiye Kupası’nı Ulusoy’un babasına götürmeyi görev sayan menfaate dayalı hafıza bunu çok çabuk silmiş olabilir.

Ulusoy’un görevinin sona ermiş olmasınının tek yolunun “imza toplanarak Genel Kurul’a gidilmesi” olduğunu da yine Ulusoy açıkça beyan etmiştir. Olmaz sandıkları şey olduğu için yukarıda söylediğimiz hafıza devreye girerek kendini kandırma yoluna gitmektedir.

Fenerbahçe’nin bu süreçte tek payı “7 adet oy” olup, bu oyları Genel Kurul’a gidilmesi yönünde kullanmıştır. Sözünden dönmeden, bir gün söylediğini ertesi gün inkar etmeden, kıvırmadan, dürüstçe...
    Fakat hedefi Fenerbahçe’yi şampiyon yapmamak olan bir başkanın yönettiği ve yine o başkanın görevde kalma sebebinin “100. yılda kaçan şampiyonluğun sebeplerini bulmak” olduğu bir takımın taraftarının en büyük paranoyasının Fenerbahçe olması şaşırılacak değil üzülecek bir hadisedir.

• Fenerbahçenin rakiplerinde ulusoyda top koşturuyor zaten, tuncayın şutları ulusoy tutuyor, volkann tutamadığı şutlarıda ulusoy çekiyor.

yakında chelseadan teklif gelecekmiş ulusoya, Tam aradıkları tipte bi topçuymuş.

Spordan sorumlu bakan seçimlerden önce bu adamı istemiyodu, ee madem klüplerde istemiyodu üyelerde istemiyodu ne diye bu adamı seçtiniz de şimdi göndermeye uğraşıyosunuz.

Tekerinize çomak soktu sanırım...!!!
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.