Kamp islerine merak sardik. Hatta kismen bushcrafting yapacagiz da denebilir. Gerekli malzemeleri topluorum su an (cadir, bicak, balta, testere, vs vs.). Ancak sonucta bu isleri yaban ellerde yapacagimiz icin olur da herhangi bir hayvan ya da insan istilasiyla karsilasirsak (Allah korusun) son care olarak kullanmak uzere bir havali silah arayisina girdim. Bu arayisa girmisken bir taraftan amator aticilik da cazip gelmeye basladi. Iki haftadir yogun arastirma yapiyorum ve belli kavramlara kagit ustunde de olsa asina hale geldim. Sonucta benim icin optimum faydayi saglayacagini dusundugum Umarex Morph 3X modelini almayi dusunuyorum. Alet hem tabanca (biraz kaba da olsa), hem de tufek olarak kullanilabiliyor. Bu kismi oldukca pratik geldi. Mermi cikis hizi da gayet iyi gozukuyor (tabanca olarak 130m/sn - tufek halinde 140+ m/sn) ve celik BB atiyor. 30 adetlik sarjoru var ve CO2 tuple calisiyor. Isletim giderleri de dusuk olacak gibi duruyor dolayisiyla (pellet atmasini tercih ederdim gerci ama malesef oyle bir versiyonu yok silahin). Fiyat etiketi de 450 TL ve bence fena degil gibi. Ancak tecrubeli arkadaslardan da fikir almanin faydali olacagini dusunuyorum. Yardim ve onerileriniz icin simdiden tesekkur ederim.
450 liraya biber gazi,pala,av tufegi gibi seyler alirsaniz sizi daha iyi korur diye dusunuyorum
Acikcasi pala, balta vs gibi kesici/delici ekipmanlarimiz zaten olacak. Ancak bu aletleri savunma amacli kullanmak istemem neticede olumcul sonuclari olabilir. Pompali tufek ise bir opsiyon bile degil benim icin. Benim amacim kucuk bir sok yasatip akabinde cok da zarar vermeden etkisiz hale getirmek. Bu anlamda is gormez mi acaba? Cunku mudahale mesafesi biber gazinin ulasamayacagi bir boyutta da olabilir sonucta. Yani acikcasi saldiriya yeltenecek insan/hayvan 8-10mt mesafeden niyetini belli ettigi anda mudahale etmek isterim.