Şimdi Ara

Balık temizlenmeden buzdolabına konulurmu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
56.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İstavrit ve sardalya avımızdan sonra balıkları direk buzluğa koyduk içini falan temizlemeden bir sorun olurmu bazıları öyle yenmemelidir falan demiş bilgi alabilirmiyim



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Balık Temizlenmeden Buzdolabına Konulur mu?

    Balık, tazeliğini korumanın önemli olduğu hassas bir besindir. Uygun şekilde saklanmazsa hızla bozulabilir ve tüketime uygun hale gelmeyebilir. Balıkların temizlenmeden buzdolabına veya dondurucuya konulması konusunda yaygın bir soru vardır. İşte bu konuda bilmeniz gerekenler:

    Temizlenmemiş Balık Buzdolabında Saklama

    Balıkların temizlenmeden buzdolabına konması tavsiye edilmez. Temizlenmemiş balıklar, iç organlarında bakteri ve parazitler barındırabilir. Bu mikroorganizmalar, balıkların hızla bozulmasına neden olarak tüketimi güvensiz hale getirebilir.

    Temizlenmemiş Balık Dondurucuya Konma

    Benzer şekilde, temizlenmemiş balıkların dondurucuya konulması da önerilmez. Dondurma işlemi bakterileri öldürmez, sadece çoğalmalarını yavaşlatır. Temizlenmemiş balıklar dondurucuda saklandığında, çözüldüklerinde iç organlarındaki zararlı mikroorganizmalar hala aktif olacaktır.

    Temizlenmiş Balık Saklama

    Balıkları dondurucuya veya buzdolabına koymadan önce temizlemeniz gerekir. Temizleme, iç organları, pulları ve kafayı çıkarmayı içerir. Bu, balığın daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olacaktır.

    Temizlenmemiş Balık Buzlukta Saklama Süresi

    Temizlenmemiş balıklar buzlukta en fazla 1-2 gün saklanmalıdır. Bu sürenin ardından balıkların bozulma riski artar.

    Özel Durumlar

    Bazı balık türleri, temizlenmeden dondurulabilir. Ancak bu genellikle yalnızca kısa süreli saklama için önerilir. Örneğin, hamsi gibi küçük balıklar temizlenmeden 1-2 aya kadar dondurulabilir.

    Sonuç

    Genel olarak, balıkların temizlenmeden buzdolabına veya dondurucuya konulması tavsiye edilmez. Balıkları saklamadan önce temizlemek, tazeliğini korumanın ve tüketiminin güvenli olmasının en iyi yoludur.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben de bazen temizlemeden buzluga atiyorum. su ana kadar hic bir problem olmadi :)

    ama sanki temizleyip te buzluga atilirsa daha iyi olur gibime geliyor benim de :)
  • balıkları dondurmadan önce temizlemek gerekir ama hamsi, sardalya gibi balıklar temizlenmeden buzluğa konulmalıdır.
    dondurma işi mümkünse 2-3 saat 0 -4 derecede sonra buzlukta olmalıdır, mümkünse tatlı suyla yıkamadan deniz suyuna soktuktan sonra dondurulmalıdır.
    istavriti temizleyebilirsiniz, zaten çok kolaydır temizlemesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isviçreli bilim adamı -- 28 Ağustos 2012; 13:03:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu buzlukta durma süresine bağlı.Temizlwyip koymak hem sağlık hem bozulmaması amacından daha doğru olur.Bir restourantta aşçı olarak çalışıyorum.Biz bile balık ilk geldiğinde iyice temizliyoruzki şokta daha uzun süre saklayabilelim.
  • içini temizleyip buzluğa atmak daha iyidir iç organları daha çabuk bozuluyor balıkların..
  • Ben genelde temizledikten sonra dondururum, öteki türlü içime sinmez.
  • Balığı temizlemeden marketlerde bekletiyorlar ve alıcı almak istediği zaman alıcının isteğine göre temizliyorlar.Bu şekilde bekletmek zararlı olsa buna müsade etmezler.Bence bir sorun arz etmez.Ama arkadaşlarında dediği gibi iç organlar kısa sürede bozulur.Bence temizleyip o şekilde muhafaza etmenizde fayda var!
  • Ben yıllardır balıkları temizlemeden buzlukta saklıyorum. Bugüne kadar sorun olmadı.. Her hafta balık tutan birisi olarak söylüyorum..
  • Balığı temizle yada temizleme direk dondurucuya atıyorduk dedemle ve şuana kadar hiç birşey olmduğunu görmedim :)
  • ben bir balıkçıyım.
    balığı ister temizleyerek ister temizlemeden şoklayabilirsin fakat tek dikkat edeceğin husus balıkları kesinlikle deniz suyu ile yıkamalısın veya kes ve yıkamadan şoka koy.
    eğer tatlı su ile temizlersen şokta oldukça lezzet kaybına uğrayacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.