Şimdi Ara

Evde su bitti sizce musluk suyunu ketılda kaynatıp içsem birşey olurmu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
24.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Musluk Suyunu Kaynatıp İçmek: Güvenli Bir Seçenek Mi?

Musluk suyunu kaynatıp içmek, özellikle evde su bittiğinde geçici bir çözüm olarak düşünülebilir. Ancak bu yöntemin güvenliği hakkında bazı endişeler bulunmaktadır.

Kaynatma İşlemi Zararlı Maddeleri Yok Eder Mi?

Kaynatma işlemi bazı zararlı mikroorganizmaları ve protozoaları öldürmede etkilidir. Ancak ağır metaller, kimyasallar ve nitratlar gibi diğer zararlı maddeleri yok etmez. Bu maddeler, özellikle uzun süre kaynatıldığında suda daha da konsantre hale gelebilir.

Kaynatılmış Çeşme Suyu İçmenin Riskleri

Kaynatılmış çeşme suyu içmek, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bazı riskler oluşturabilir:

• Ağır Metal Zehirlenmesi: Musluk suyu, kurşun ve cıva gibi zararlı ağır metaller içerebilir. Kaynatma bu metalleri uzaklaştırmaz ve uzun süreli tüketim sağlık sorunlarına yol açabilir.
    • Kimyasal Kontaminasyon: Çeşme suyu, klor, flor ve kloramin gibi kimyasallar içerebilir. Bu kimyasallar kaynatıldığında buharlaşmaz ve suda kalmaya devam eder.
    • Nitrat Kontaminasyonu: Nitratlar, tarımsal gübreler ve fosseptik sistemlerinden kaynaklanabilen zararlı maddelerdir. Kaynatma nitratları uzaklaştırmaz ve yüksek konsantrasyonlarda sağlık sorunlarına neden olabilir.

Alternatif Güvenli Su Kaynakları

Musluk suyunu kaynatmak güvenli bir su içme yöntemi olmadığından, alternatif güvenli su kaynakları düşünülmelidir:

• Şişelenmiş Su: Şişelenmiş su, içmek için en güvenli seçeneklerden biridir. Ulusal Sağlık Kurumu (NIH) tarafından düzenlenir ve içme suyu standartlarını karşılar.
    • Filtrelenmiş Su: Su filtreleri, musluk suyunuzdaki zararlı maddeleri gidermek için kullanılabilir. Aktif karbon filtreleri, ağır metalleri ve kimyasalları gidererek daha güvenli bir içme suyu kaynağı sağlayabilir.
    • Kaynatılmış Su: Musluk suyunun kaynatılması, geçici bir çözüm olarak kullanılabilir, ancak uzun süreli tüketim için önerilmez.

Sonuç olarak, musluk suyunu kaynatıp içmek, zararlı maddeleri uzaklaştırmada etkili değildir ve sağlık riskleri oluşturabilir. Daha güvenli su içme seçenekleri arasında şişelenmiş su, filtrelenmiş su ve kısa süreli kullanım için kaynatılmış su bulunmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kaynat, beklet, buzluğa koy. Çıkar, iç. Hastane masrafların benden
  • Musluktan direk iç biz hep öyle yapıyoz niye para vercen ki fazladan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9C3390505

Musluktan direk iç biz hep öyle yapıyoz niye para vercen ki fazladan
    Bir şey olmaz, tadı biraz kötü oluyor ama yapacak bir şey yok..
  • hey gibi musluk suyunu bile direkt içemiyorsunuz bir de yaşadığınız şehirle övünürsünüz. oralarda paranızla zehirleniyorsunuz.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Yaşadığım şehri yada ülkeyi yazmadığım halde bu tepkin bravo gerçekten , Musluktan ülke ve şehir tahmini helal

Dipnot : Bu arada çay kahve yada yemeklerde kullanıyoruz sadece hiç o tarz içmediğimiz için birden garip geldi , psikolojik yada paranoyak bi kafa ile sordum , ya birşey olursa gibi yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E24E8F01 -- 27 Şubat 2016; 0:25:00 >
  • Su içme, git yat
  • quote:

Orijinalden alıntı: pxcnsRy

Bir şey olmaz, tadı biraz kötü oluyor ama yapacak bir şey yok..

Alıntıları Göster
    musluk suyunun tadı çok bulanık
  • yunus626emre kullanıcısına yanıt
    Sabah alabilirim ama şimdi evde su olmadığını gördüm ya sanırım psikolojik olarak daha çok canım çekti 😅
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oğluna Para Vermeyen Adam

musluk suyunun tadı çok bulanık

Musluk suyu bulanik degil hayatimiz bulanik olmus bizim
  • Suyu direkt iç çeşmeden. Birşey olmaz.
  • 20 senedir musluk suyu iciyorum şimdilik bir sıkıntı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Herakles_Kratos

20 senedir musluk suyu iciyorum şimdilik bir sıkıntı yok
    2 3 sene öyle içtik.
    Lise son sınıftayken bir gün evden çıkarken doldurmuştum petşişeye suyu. Arkadaşım su istedi, attım ben de. 2 3 yudum aldı ve direk "musluk suyu mu lan bu" dedi. Kaynattığım halde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maraz Alinin sağ kolu -- 27 Şubat 2016; 0:31:37 >
  • Sulu olsun
  • Omisis046 kullanıcısına yanıt
    Güldürürken Düşündürdün 😅😂
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1E24E8F01

Güldürürken Düşündürdün 😅😂
    50 kuruş verip bakkaldan veya marketten bir şişe su almaya mecalin mi yok ?

Yoksa çölde mi yaşıyorsun ?

İlginç !!
  • mustizmir kullanıcısına yanıt
    Saat 00:40 nerde market yada bakkal açık kardeşim ?
  • 21 yaşındayım, ankara da yaşıyorum, bu yaşıma kadar hep musluktan içtim hiçbişey olmadı, şu musluktan su içmeme olayı tamamen piskolojik geliyo bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCr7

Saat 00:40 nerde market yada bakkal açık kardeşim ?

Nerde yaşıon sen kardeş ?

24 Saat açık Bakkal Market Tekel Bayisi Vs.. demi yok civarlarında ?

Adres ver arabamla getireyim oldu olacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlazeR ` myth

Kaynat, beklet, buzluğa koy. Çıkar, iç. Hastane masrafların benden

Asker de arkadaş yapmıştı bunu sonuç dediğin gibi oldu
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.