Şimdi Ara

Konserve mısırın suyu zararlı mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konserve mısırımı dolaptan alıp açmaya çalışırken anneme sorduğum soru...Tereddütsüz içme sakın dedi.Nedeniyse beni tatmin etmedi.
    Sizce konserve yiyeceklerin suyunun içilmesi zararlı mıdır?
    Neden zararlıdır/Neden zararlı değildir ?



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Konserve Mısırın Suyu Zararlı mı?

    Konserve mısır, genellikle yemek pişirmede kullanılan kolay ve uygun fiyatlı bir malzemedir. Ancak, bazı kişiler konserve mısırın suyunun zararlı olabileceğine dair endişelerini dile getirmektedir. Bu endişelerin geçerliliği nedir?

    Konserve mısırın suyu, mısır tanelerinden işleme sırasında ayrılan sıvıdır. Bu sıvı, doğal olarak oluşan şekerler, nişasta ve mineraller içerir. Bazı insanlar, konserve mısırın suyunun yüksek fruktozlu mısır şurubu (HFCS) içerdiğini düşünmekte ve bu maddenin sağlığa zararlı olabileceğine inanmaktadır. Ancak, bu doğru değildir. Konserve mısırın suyunun doğal olarak oluşan şekerler içerdiğini ve HFCS içermediğini bilmek önemlidir.

    Aslında, konserve mısırın suyu bazı faydalı besinler içerir. Potasyum, magnezyum ve folat gibi mineraller ve vitaminler açısından zengindir. Bu besinler, kalp sağlığını desteklemek, kemikleri güçlendirmek ve anemiyi önlemek için gereklidir.

    Bununla birlikte, konserve mısırın suyunun yüksek sodyum içeriğine sahip olabileceği konusunda dikkatli olmalısın. Yüksek sodyum alımı, yüksek tansiyon ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, konserve mısırın suyunu tüketirken ölçülü davranmak önemlidir.

    Sonuç olarak, konserve mısırın suyu, ölçülü tüketildiğinde zararlı değildir. Doğal olarak oluşan şekerler, mineraller ve vitaminler içerir ve HFCS içermez. Ancak, yüksek sodyum içeriğine sahip olabileceğinden aşırı tüketilmemelidir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • O yiyeceklerin nasıl o kadar dayandığını sanıyorsun, sence o mısırın kendi suyu mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bozulmasını önleyici gereksiz ve bir ton katkı maddesi o suda kesinlikle içilmemeli hatta mümkünse konserve sebzeler konserveden çıkardıktan sonra yıkanmalı. Bazı konservelerde belki denk gelirsin o su diplerde topaklaşmış mukusumsu kıvama gelmiş olur iğrençtir.
    Sana tavsiyem mısırı konserve değil donmuş alman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +18 -- 18 Mart 2014; 19:44:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: +18

    Bozulmasını önleyici gereksiz ve bir ton katkı maddesi o suda kesinlikle içilmemeli hatta mümkünse konserve sebzeler konserveden çıkardıktan sonra yıkanmalı. Bazı konservelerde belki denk gelirsin o su diplerde topaklaşmış mukusumsu kıvama gelmiş olur iğrençtir.
    Sana tavsiyem mısırı konserve değil donmuş alman.

    Tat farkı olur mu ve konserve kadar pratik mi ?
  • suyu zararlı kendisi değil mi şimdi iç gitsin yav
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rui Costa

    suyu zararlı kendisi değil mi şimdi iç gitsin yav

    +1
  • Tat farkı olmaz bardak mısırcılar da genelde donmuş mısır kullanıyor ama tabi ki konserve kadar pratik değil buzunun çözülmesi için haşlaman ya da buharla pişirme yapman gerekiyor fakat konserveden çok daha sağlıklı. Tabi ki her ne kadar gdo'suz olduklarını idda etselerde insan güvenemiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: +18

    Tat farkı olmaz bardak mısırcılar da genelde donmuş mısır kullanıyor ama tabi ki konserve kadar pratik değil buzunun çözülmesi için haşlaman ya da buharla pişirme yapman gerekiyor fakat konserveden çok daha sağlıklı. Tabi ki her ne kadar gdo'suz olduklarını idda etselerde insan güvenemiyor.

    Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.