Şimdi Ara

DONDURULMUŞ BALIK DOLAP ÖMRÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
33.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DEEP FREEZE DE DONDURULMUŞ BALIK HİÇ ÇÖZÜLMEDEN NE KADAR ORADA BEKLEYEBİLİR BOZULMADAN,FIKRI OLAN?

• bayagı kalabiliyor hiç bozulmadan rahat 2-3 sene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kazmapolitan -- 1 Ocak 2013; 13:56:25 >
  • taze bi balığın yarısını yiyip yarısını derin dondurucuya koyduk. 3gün sonra derin dondurucudaki balığı pişirdik ama bitiremedik o kadar diyorum. mümkünse hiç bekletme
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtillaHuN

taze bi balığın yarısını yiyip yarısını derin dondurucuya koyduk. 3gün sonra derin dondurucudaki balığı pişirdik ama bitiremedik o kadar diyorum. mümkünse hiç bekletme

sizin dolapta sıkıntı olabilir hocam -18 derecede rahat 5-6 ay hatta daha fazla dayanır
  • quote:

Orijinalden alıntı: AndacHan

quote:

taze bi balığın yarısını yiyip yarısını derin dondurucuya koyduk. 3gün sonra derin dondurucudaki balığı pişirdik ama bitiremedik o kadar diyorum. mümkünse hiç bekletme

sizin dolapta sıkıntı olabilir hocam -18 derecede rahat 5-6 ay hatta daha fazla dayanır

-24 derecede bizim derin dondurucu. dayanıyor dayanmasına kokmuyor ama balık tazeliğini biraz bile kaybedince bizim aile için yenilemez bişey oluyor. biz 5 6 ay beklettiğinizde tazelikte aynı mı kalıyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AndacHan

quote:

-24 derecede bizim derin dondurucu. dayanıyor dayanmasına kokmuyor ama balık tazeliğini biraz bile kaybedince bizim aile için yenilemez bişey oluyor. biz 5 6 ay beklettiğinizde tazelikte aynı mı kalıyor

hocam liman şehrinde yaşamıyorsanız size o balığın denizden çıkıp ulaşması zaten 4-5 gün dondurucuların o kadar çabuk bozacağını sanmıyorum biz de hamsi atarız buzluğa mevsimi olmasa bile çıkarıp yiyoruz ve gayet taze oluyor

• Beyler selam

Ben su ürünleri mezunu olduğumdan işim gereği ürünlerin hazırlanışı ve sofraya gideceği süre kadar bazı deneylerde yer almıştım.

Kısacası -40 ° C’de IQF yöntemi ile dondurulmuş ve nem, oksijen geçirmeyen veya vakumlu ambalajlanan ürünler, - 20° C’de muhafaza edildiğinde, çözdürülüp yeniden dondurulmadığı sürece 24 ay tazeliğini koruyabilecek nitelikte olduğunu test etmiştik.

Gönül ferahlığıyla yiyebilirsiniz, Fatih Terim’in de dediği gibi: nema problema

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n_ed1m -- 4 Ocak 2013; 13:18:57 >
  • balık tavuğu mümkünse yediyseniz 1 haftadan fazla tutmayın bunlar bozulma riski yüksek yiyecekler
    dana koyun etinde sorun yok bakteri az olan yiyeceklerdir 1 sene rahat saklarsın
  • 7 ay kadar oldu ithal uskumrular dolapta kalmış hiç erimedi taş gibi donmuş vaziyette bu gün test edeceğiz yiyerek bozulup bozulmadığını :) zehirlenirsek buradan yazarım arkadaşlar
  • Cvp yazmadigina göre zehirlendi arkadaş heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhansahin058

Cvp yazmadigina göre zehirlendi arkadaş heralde

Zehirlenirsek yazarım demiş şimdi yazmadığına göre zehirlenmiş mi oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk mesajımı hatırladım,

yememiştim ne olur olmaz diye balığı yesek olacakmış baksana
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.