AYBÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği (Yeni açılmış bir bölüm ancak baktığımızda öğretim kadrosunun aşırı derecede başarılı olduğunu görüyoruz hocaların neredeyse hepsi yurtdışı doktoralı adamlar (stanfordlu bile var ) şuan 39k böyle giderse 15-20k ya kadar yolu var) Bilkent Kimya (Burslu) (Bilkent fizikteki sıçramayı kimyadada bekliyorum 43k şuan yıllar içinde 10k içine girebilir) Cerrahpaşa Diş Hekimliği (Henüz yeni açıldığı için hakettiği sıralamada değil gelecek yıllarda 10-15k da kapatıcaktır) GTÜ Uçak Mühendisliği (Yeni açıldı ve İTÜ den sonra uçak mühendisliği alanında en iyisi olacaktır 15-20k ya kadar yolu var şuan 33k eklemek isteyenleri yorumlara bekliyorum |
UNDERRATED BÖLÜMLER (PART - 1)
-
-
Hepsi doğru bence de -
boğaziçi kimya
-
Bilgisayar mühendisliği hepsi -
CenG tabii ki -
itü mat mühendisliği eğer bu bölüme gelip okuldaki yazılım kulüplerinde aktif rol alırsanız 10 kat düşük sıralamayla itüde bilgisayar mühendisliği okuyor gibi bir şey oluyorsunuz
-
Kimya mühendisliği en underrated bölümdür -
yazılım mühendislikleri hak ettiği puanların baya altındalar, ilerde değeri daha da anlaşılacaktır
-
Bunu demişken Çankaya Yazılım Mühendisliğini eklemek lazım
-
Kısaca gtü'nün tüm bölümleri desek yeterli olur. -
CBÜ FTR -
Kimya müh makine müh gibi hala çok işlek, inşaat gibi ölü olduğu için sıralaması düşük demediklerimizden olan her müh.
Yani inşaat düşük çünkü kendi sektörü krizde.
Ama malzeme müh falan gibi şeyler bence şu an tam underrated. -
Kesinlikle malzeme müh -
Odtü/ytü istatistik (bu sene biraz artmış ama hâla çok düşükler bence)
Ytü/İtü matematik mühendisliği (Bu bölüm de yükselişte her iki okulda da bilgisayar müh, endüstri müh ve matematik karışımı gelecekte popüleritesinin artacağını düşündüğüm bi bölüm İtüde %30 ingilizce,Ytüde ise hem %100 hem %30 var özellikle ytü %100 ün çok underrated kaldığını düşünüyorum ama bundan birkaç sene sonra 15-20 binle alır gibime geliyo şuan 34 bin)
İtü/ytü inşaat (belki bu pek mantıklı gelmeyebilir ama birkaç yıl öncesine kadar iyi sıralamayla alan bu bölümlerin şuan bu kadar düşmesi garip geliyor)
Ytü makine,elektrik, elektronik ve haberleşme biraz modası geçen bölümler gibi duruyor ama yine de iyi mühendisliklerden Ytü gibi bir okulda daha iyi sıralamadan almalı diye düşünüyorum.
-
Veterinerlik ama yükseliyor gibi son zamanlarda -
kesinlikle veterinerlik ve ziraat mühendisliği ziraat mühendisliğinde özellikle kamuda çok fazla iş var -
odtü ve hacettepe kimya mühendislikleri, biri 25 biri 50k çok şaşırtıcı
metalurji mühendisliklerinin hepsi, odtüdeki bile 18k biraz doğru düzgün biliniyor olsa ne yaptığı ve iş imkanları, bir barış özcan videosu falan patlasa 8 9kdan yukarı çıkmaz.
ybs her ne kadar yükseliyor olsa da işletme ve iktisatı geçmeli.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Hele hele, he Yıldız daha iyi. Okula bu sene girmişsin daha Yıldız hakkında bile adam akıllı bilgin yok onu geçtim, İTÜ ile yakından uzaktan alakan yok İTÜ'den iyi yazmışsın. Siz şaka mısınız arkadaşım? Bir tane daha var senin farklı bir versiyonun her yerde kötüleyip duruyor. Ne değişik adamlarsınız. Ne leş ortam oldu burası ya herkes kafasına göre bilgisi olmadan okul, bölüm övüp gömüyor. |
Kimya mühendisliği en underrated bölümdür
|
itü mat mühendisliği eğer bu bölüme gelip okuldaki yazılım kulüplerinde aktif rol alırsanız 10 kat düşük sıralamayla itüde bilgisayar mühendisliği okuyor gibi bir şey oluyorsunuz |
Benzer içerikler
- kayseri dershane fiyatları
- normal koşullar
- stajyer avukat maaşı
- tıp kazanmak için günde kaç soru çözülmeli
- 30 ingilizce bölümlerde hazırlık zorunlu mu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X