Şimdi Ara

Unetbootin ile USB flash hazırlayamamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha öncesinde defalarca boot edebilir usb bellekler hazırladığım bu uygulamadan uzun zamandır ayrı kaldım. Geçenlerde optik sürücüsü olmayan bir netbooka linux kurmak icab edince muhtelif distroların iso dosyaları indirilip unetbootin ile flash belleğe yazıldı.

Ancak garip bir şekilde sayısız çalışan flash bellek, hirenbootcd vb imaj kalıplarını denemeiş biri olarak bu kez ne yaptıysam unetbootin ile bu işi beceremedim. Denemek amaçlı windows üzerinde aynı iso dosyaları Rufus adlı uygulama ile yazdırdığımda bellek sorunsuz çalışmakta olduğunu gördüm.

Bu şekilde tecrübe yaşayan biri var mı aramızda ve çözümü hakkında bilgisi olan var mıdır?

Not: Uygulama sorunsuz açılıp iso imaj seçilip sağlıklı bir şekilde imajı yazdırma işlemi tamamlanıyor. İçerik boot edebilir bir flash görünümünde olsa da açılışta flash bellek seçilince bildiğimiz linux karşılama ekranı gelmiyor.

• Linux altında yazdırıyorsanız p7zip-full paketinin kurulu olduğundan emin olunuz.
  • Dediğiniz paketler kurulu durumda

Unetbootin ile USB flash hazırlayamamak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uisik34 -- 3 Haziran 2015; 17:27:35 >
  • uisik34 kullanıcısına yanıt
    belleğin formatından kaynaklanıyor olabilir. fat32 ve ntfs olarak formatlayıp bir deneyebilirsin. sanırım benim başıma böyle bir şey gelmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirmik

belleğin formatından kaynaklanıyor olabilir. fat32 ve ntfs olarak formatlayıp bir deneyebilirsin. sanırım benim başıma böyle bir şey gelmişti.

yok hocam ilgisi yok. farkli flash belleklerde durum ayni 8gb noname flash ve 32gb sandisk extreme flash fat32 olarak formatli.windowsda farkli yazilimla ayni disk ayni disk formatinda boot edebilir bellek haline geliyor, sorun sadece linux altinda unetbootin ile oluyor. unetbootine konuyla ilgili forumlarinda bir bildirim yaptim farkli kisilerinde benzer sorunlar yasadigini gordum.
  • lınux altında bu boot aracı hata verdığınden gunumuzde pek fazla tercih edilmemekte .daha guncel bot araçları tercih etmenı tavsıye ederim
    örnek arch boot edersenız kesın hata veriryor
  • Dağıtım bağımsız boot noktasında hata veriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Unetbootin ile Linux Mint ISO dosyaları sorunsuz yazdırılılabiliyor. Bir de Linux Mint'in kendi aracı var, bunu denediniz mi? Unetbootin'i uçbirimden çalıştırarak ISO dosyası yazdırdığınızda herhangi birhata çıktısı alıyor musunuz?
  • Aşağıda anlatacağım yazı Ubuntu'yu bilgisayara cd yerine flash diskten kurmanızı sağlayacak.
    başlamadan önce ihtiyacınız olacak şeyler
    1. ubuntu cd imajını yüklemeye yetecek kadar boş disk alanı bulunduran flash disk. formatı fat32 olabilir.
    2. (.iso) formatlı ubuntu cd imajı. yoksahttp://www.ubuntu.com/getubuntu/download buradan indirebiliriz.

Şimdi adım adım kurulum aşamalarına geçelim:

adım 1
    usb flash ımızda “install” isimli bir dosya açıyoruz
    “vmlinux” ve “initrd.gz” isimli dosyalarıhttp://archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/hardy/main/installer-amd64/current/images/hd-media/ (64bit) buradan veyahttp://archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/hardy/main/installer-i386/current/images/hd-media/ (32bit) buradan indirip install dosyasının içine kopyalıyoruz.

adım 2
    ubuntu yu kendi bilgisayarımnıza uygun şekilde (32 bit veya power pc) sitesinden indiriyoruz.

adım 3
    .iso formatlı ubuntumuza sağ tıklayıp extract here seçeneğini seçerek kurulum dosyalarını flash ımıza atıyoruz.
    arşiv dosyalarını flash diske attıktan sonra bu dosyanın ismini “syslinux” olarak değiştiriyoruz. (eskiden bu dosyanın adı “isolinux” idi)
    syslinux dosyasının içindeki “isolinux.cfg” isimli dosyanın ismini “syslinux.cfg” olarak değiştiriyoruz.
    bütün bu işlemleri root olarak yapıyoruz ayrıca.

adım 4
    flash diskimizi bootable(başlatılabilir)yaptıktan sonra "sudo aptitude install syslinux" kodunu girerek syslinux dosyasını yüklemiş oluyoruz(hdd ye).
    ardından

sudo syslinux /dev/sdbX

kodunu giriyoruz. burada /dev/sdbX deki X in ne olduğunu terminalden

sudo mount

kodunu girerek öğrenebiliriz. örneğin bende /dev/sdb1 imiş.
    bu adımı yaptıktan sonra hdd mizde “ldlinux.sys” isimli bir dosya görünmeli.
    adım 5
    son olarak (.iso) formatlı ubuntu imajımızı da hdd ye kopyalayıp işlemi tamamlıyoruz.
    yani en son görünüm aşağıdaki resimdeki gibi olacak.

bundan sonrası bildiğiniz gibi..(yani cdyle ubuntu yükler gibi)
    anlattıklarımda eksik veya yanlış varsa lütfen aşağıya yazın, düzeltiverelim..

• quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

Unetbootin ile Linux Mint ISO dosyaları sorunsuz yazdırılılabiliyor. Bir de Linux Mint'in kendi aracı var, bunu denediniz mi? Unetbootin'i uçbirimden çalıştırarak ISO dosyası yazdırdığınızda herhangi birhata çıktısı alıyor musunuz?

Uçbirimde komutla yazdırdığımda hata mesajı dönmeden tamamlanıyor. Ancak sorun unetbootin usb boot ile ilgili, mint dediğiniz gibi boot ediyordu ancak ben dağıtım bağımsız iso dosyalarının boot edilebilir hale gelememesinden muzdaribim. Öyle yada bu şekilde boot edilebilir usb elde edebiliyorum. Sadece unetbpotin deki bu saçmalığı anlayabilmiş değilim.

• Eyvallah üstad çok faydalı bir paylaşım ancak sorunum dağıtım bağımsız unetbootin kullanabilmek veya bu işi yapacak farklı bir linux uygulaması bulmak.

• daha evvel butip bir çok sorun bende yaşadım bunlar bazen donanımsal bazende kullanılan bot araçlarından kaynaklanıyor .
    sistem kaynaklı olacağını sanmıyorum büyük ihtimalle boot aracı kaynaklıdır .rufusla yapttığım tüm denemelerde arch Evo/Lution yüklemedi hata verdi
    bazı araçlar bu tip hataya sebeb olabiliyor Evo/Lution yüklemezken aynı boot aracı arch normal iso ile iş görüyordu bu benı çok aldatmıştı
  • Usbtransfer301 .rufus gibi araçları bir dene
    ilk tercıh 301 olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghots3427 -- 5 Haziran 2015; 17:00:34 >
  • http://www.teknobaz.com/2009/05/14/usb-flash-bellek-bootable-baslatilabilir-surucu-ve-ghost-ile-sistem-yedegi-nasil-alinir/

w,ndows tarfında Dos-on-USB ile flash belleği boot table halıne getirebiliyorduk ama lınux için böyle bir program yok ne yazık ki
    hazırda kurulu bir windowsun varsa lınten faydalanabilirsin hayırlı günler
  • liveusb diye linux altında çalışan bir araç daha buldum bilgilerinize.
    http://www.linuxliveusb.com/
  • teşekkürler ama ben terminalciyim . kendi işimi kendim görüyorum sanırım
  • Linux Live USB Creator uygulamasınınLinux sürümü yok, sanırım yanlışlıkla paylaştınız. Aşağıdaki LiveUSB Install uygulamasının bağlantısını paylaşmak istemiş olabilir misiniz?

http://live.learnfree.eu/

Unetbootin'in hangi sürümünü kullanıyorsunuz? Depodaki sürümü denediniz mi? Yoksa sistesinden indirilen portablesürümü mü kullanıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 6 Haziran 2015; 17:39:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

Linux Live USB Creator uygulamasınınLinux sürümü yok, sanırım yanlışlıkla paylaştınız. Aşağıdaki LiveUSB Install uygulamasının bağlantısını paylaşmak istemiş olabilir misiniz?

http://live.learnfree.eu/

Unetbootin'in hangi sürümünü kullanıyorsunuz? Depodaki sürümü denediniz mi? Yoksa sistesinden indirilen portablesürümü mü kullanıyorsunuz?

haklisiniz aynen o olacakti :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.