Şimdi Ara

UNI-T 33C+ kullanan var mı ya da her hangi bir uni-t modeli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
1.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, yeni bir uni-t 33c+ aldım. Çok memnundum ama bugün devre yaparken ledlerin bacakları kısa olduğu için + - hangisi diye ölçeyim dedim, diyot kısmında hiç bir değer çıkmadığı gibi kıytırık şu DS830 lar gibi ledleri yakmıyor da. O ucuz makine bozulduğu için iyi bir şey alayım artık dedim fakat bunda da bu diyot sorunu canımı sıktı.

Önce diyotu hiç ölçemedim. Sonra HOLD-SEL butonuna basınca buzzer modundan diyot'a geçince ölçtüm. Fakat LED'ler bu kısımda da ölçülmüyor.

Acaba 2 tane 1,5 volt pil ile çalıştığı için mi anlamadım. Hadi ledi yakmıyor bari değer göstersin o da yok ? Diğer alette ledin kutuplarını öğrenmek açısından büyük rahatlık oluyordu.

Ayırca diğer makineyi çalıştırdım sadece volt ve kısa devre kısmı çalışıyordu. Uni-T 33c kaç volt veriyor acaba test ölçümünde dedim baktım 2.2 volt veriyor. Ucuz standart makine ise 3,5 volt veriyor. Sönük 'de olsa çoğu ledi çalıştırıyor.

Acaba benim Uni-t modelinde mi sorun var yoksa hepsi mi böyle ? Siz de bir bakar mısınız ?

• O kadar araştırıp almama rağmen, bir Allahın kulu bile bu konuda inceleme yapmadığı için internette maalesef led ölçümü yapamayan bir alet almışım. İyi bir şey aldım diye seviniyordum ben de.

Diyot ölçümü kısmında aletin verebildiği max voltaj 2.1 miş. Kitapçıkta yazıyor şimdi. Bir unit-139C inceleme videosuna denk geldim ve adam modelleri karşılaştırırken bundan bahsediyordu. Ve şüphelerim doğru çıkmış oldu. Kitapçığa baktım ve ölçtüğüm gibi 2.2 2.1 voltaj veriyor.

Hemen sarı led ile denedim. Onu sönük şekilde yakabildi. Fakat mavi ve beyaz ledler daha yüksek değerler istediği için ona gücü yetmiyor ver ölçemiyor. 80-100 liraya satılan aletin kusuruna bak yahu.

Keşke aldığım gibi deneseydim led ölçümünü gider geri verirdim. Aleti çok seviyordum, ısı ölçümü falan hoşuma gitmişti. Ama ne yalan söyeleyeyim tamamen hayal kırıklığı oldu.

Unit'in bütçeme ve hobime göre alınabilecek modellerine baktım. 33 32 ve 132 serisinin hepsinde diode ölçümü içini 2.1 / 2.3 volt veriliyor. Hatta 139 serisinde bile bazı modellerde bu düşükmüş. Sadece 139C de var yüksek diyot akımı. Bu da sanırım 9volt pil kullanıyor diye düşünüyorum.

Neyse hatalı ölçümler veren kıytırık çin malı ürünler yerine yine bunu kullanacağım. Bir tane 80 liraya kocaman bir alet vardı elektronikçide. Aa boyutu ile ağırlığı ters orantılıydı, pek güven vermedi. Led ölçmeyiveririz artık.

İşi hobiden ziyade elektronik ile ilgilenen kişiler mutlaka 139C modeline baksın. :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 24 Mayıs 2020; 4:0:1 >

• LED testi için multimetreye gerek yokki hocam , bir pil bir direnç ile çok güzel led tester yapılabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence multimetre ile ölçebilmek güzel olurdu ancak eğer sık sık ihtiyaç duyuyorsanız basit bir LED kontrol devresi yapmak gerek. Zaten basitce yapılabilir. Bir de buton koyarsınız kutup değiştirmesi için süper olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Multimetre de led testi özelliği şöyle çalışır.

Örnek:
    Şeffaf renkli 5 ad. led olsun. kırmızı, yeşil, mavi, beyaz, sarı... hepsinin çalışma voltajları farklı, hangisinin ne renk ve çalışma voltajının olduğunu bilmiyoruz.

Led test özelliği olan, Multimetre ile ölçümler de, her ledin çalışma voltajlarını ekranda gösterir.
    Anakart üzerinde şeffaf bir led var. Renk ve çalışma voltajını bilmiyoruz. Sağlamlık testini yapacağız. Multimetre ile hem rengini hem de çalışma voltajını görebiliyoruz.

Hızlı, pratik, kolaylık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 26 Mayıs 2020; 15:4:0 >

• Unit ut-89xd bu led konusunda bir fark ortaya koymuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 26 Mayıs 2020; 15:9:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ccvaplar için teşekkürler arkadaşlar. Şu 3 günde bir sürü cihaz araştırdım ve her cihazda diyot ölçüm voltajının ve amperinin çıkışının farklı olduğunu öğrendim.

Ben sanıyorum ki hepsi aynıdır. Niye böyle bir fark var anlamadım açıkçası. Şimdiye kadar şu ucuz ürünlerden kullandığım için her alet diyot testinde led yakabiliyor sanıyordum

Sonra yukarıda da dediğim gibi merak edip eski aletle ölçtüm acaba voltaj mı düşük diye. Çünkü 4 5 tane lede baktım Allah allah hepsi bozuk olamaz yahu dedim Bir baktım 2.1 volt ölçtüm. Ucuz olana baktım unit ile 3,3 volt veriyordu. Orada farkı anladım ve araştırmaya başladım.

Mesela unit 33+ serisinin hiç birinde led ölçemiyorsunuz daha doğrusu sağlamlık kontrolü yapamıyorsunuz. 2.2 volt 0,5ma civarı veriyor. Kitapçıkta da yazıyormuş bunu. Keşke kutu üstüne de yazsalar.

Daha sonra benim alet 2X AAA pil kullanıyor herhalde ondan dedim. Araştırmalarıma devam ettim. Ama başka markalarda 2xAAA kullanıp diyot ölçümünde yüksek votlaj veren vardı. Youtube'da sürekli multimetre inceleyen bir adam var onun kanalında gördüm.

Unit'i araştırdım tekrar. 139C mesela, 2AAA ile çalışıyor ama led kontrolü yapabiliyor.

N11'de ut-39C+ buldum. Ona baktım, kılavuzunu indirdim global sitesinden. 39 serisinde de 2 cihaz var. 39A+ ve 39C+ A'da live test varken C de NCV koymuşlar. Bana ısı da lazım olduğu için C+ uygundu. Ve diyot ölçümlerinde ikiside aynı cihaz olmasına rağmen ikisi de 2xAAA pil ile çalışıyor. C+ 4 volt verirken A 2 volt veriyor.

Pensampermetre araştırmıştım bir de. O da güzel cihazdı, lazım olan varsa UT202+ modelini alabilir özellikleri iyi ve serideki diot test ölçüm voltajına bakın 6 volta kadar veriyor.

Yani problemin cihazın pil sayısı ile değil anakartı ile ilgili olduğunu anlamış oldum. Şöyleki mastech marka 300 liralık bir cihaza baktım, 9volt ile çalışıyordu ama diyot ölçümü 1.7 - 2 volt gibi bir değerdi.

Yani multimetre alacak arkadaşlar eğer eskiden gelen bir led kontrol alışkanlığı varsa bunlara dikkat etsinler. Ben 33C+ 'ı bugün geri verdim, 39c+ aldım. Netten almak istemiyordum ama piyasada bulamadım. Umarım hayal kırıklığı olmaz.

Aliexpress de çok güzel cihazlar var ama TR'de satan yok. Satan olunca da 4 katı para istiyor neredeyse

@dfk24

Hocam düzenekle uğraşmamak için bu yöntemi kullanıyordu pratik oluyordu :D Masada ölçü aleti oluyor her zaman. Bazen bacakları kesilmiş ledler oluyor uçlarına değdir kutupları öğren ve çalışıyor mu diye bak mis gibi Alışkanlık biraz da.

@zwanzig

Kutup değiştirme olayı iyi olur :D Bir de kutuplara rgb led koyacaksın devrede. Kutuplar değişince onlarında rengi değişecek İşte alışkanlık ya avometre ile bakma da pratik oluyordu :D

@muhsin kamer

aynen dediğiniz gibi. Buzzer konumundan diyot konumuna alındığında. Diyot olarak ölçtüğü için ledin çalışma voltajını da gösteriyor. Buzzer ve diyot kademesi bir arada olan piyasadaki 15 20 liralık cihazlar ise sadece volt çıkışı sayesinde ledi yakmayı başarıyor

Benim UNI-T 33C+ 'ın serisinde olan 33D+ nin incelemesi. Ledleri test ettiği dakikayı paylaşıyorum.

Bu da değiştirip satın aldığım 39C+ 'nin incelemesi yine led kısmından dakika paylaşıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• zwanzig kullanıcısına yanıt
    Şu aliexpress bir avm olsa da girip günlerce gezsek içini. Yav ne güzel şeyler var arkadaş
  • UNI-T 33C+ kullanan var mı ya da her hangi bir uni-t modeli ?

Ölçü aleti alacaksanız UT 139 C alın. TRUE RMS özelliği var, ayrıca cihaz pili de az kullanır. Elektronikle ilgili bir çok işinizi görür. F/P cihazı dır.
    Ucuz modellere bakmayın.

Pensametre alacaksanız UNI-T UT210E modeline bakın. TRUE RMS özelliği var. Unit 'in ucuz modelleri AC akım ölçüyor, DC akım ölçmüyor. DC Akım sensörleri pahalı olduğu için bir çok modelde kullanılmaz.
    UNI-T UT210E 100 A civarı DC akım ölçer, fiyatı da uygun.
    UNI-T UT204 ün bazı modellerinde arka ekran aydınlatması yok. Dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 27 Mayıs 2020; 22:2:8 >

• Unit marka ölçü aletleri içinde tüm ledleri çalışma gerilimleri ile ölçebilen model UT89XD modelidir. 12 volta yakın verebilen bu model ile her türlü led ölçümü yapılabilir. Diğer unitler ile de kısıtlı voltaj verdikleri için kısıtlı ölçümler yapılabilir. Örneğin 139C modeli 3 volt civarı vererek ledin çalışma gerilimini gösteriyor.

Otomatik 139C modeli NCV hassasiyeti olarak manuel 89XD modeline göre daha hızlı ve hassas tepki veriyor bu iki modeli bizzat kullandım. Ama duvar dışından ikisi de sınıfta kaldı. Ayrıca f/P ürünü manuel 39C+ modeli de hoşuma gitti NCV temassız özelliği daha stabil gibi, bir video da duvar dışından alarm verdiğini gördüm.

Otomatik unit modeli arıyorsanız 33A+ modeli küçük ve oldukça başarılı ölçüm yapıyor.

PENS olarak ise UT210E modeli çok güzel. Unitlerin değişik modellerinde değişik özellikler var. İhtiyacınıza göre araştırıp doğru kararı vermek gerekiyor.

Neyse konumuza gelirsek LED ölçümü için LED’in çalışma voltajını iki farklı şekilde ölçebiliriz.

1) Sabit bir voltaj kaynağı kullanırsak, 20 mA’i yakalayana kadar direnç değerini değiştirerek ölçebiliriz.

2) Sabit bir direnç için 20 mA akımı yakalayana kadar voltaj değerini değiştirerek ölçebiliriz.

İki durumda da 20 mA akım değerini sağladığımızda, LED üzerindeki voltaj, bize çalışma voltajını verecektir.

Son olarak ledlerin yaklaşık çalışma voltajlarını bilgi olarak vereyim.

KIRMIZI : 2V

SARI : 2.1 V

YEŞİL :2.1 V

MAVİ : 3.5 V

BEYAZ : 3.6 V

KIZIL ÖTESİ : 1.5 V şeklindedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KargaKey -- 3 Şubat 2021; 1:19:3 >

• konuyu güncellemeyi unutmuşum :D Bu aleti geri verip UT39c+ almıştım ben. Uzun süredir kullanıyorum baya memnunum. İlginç yanı, bir çok avometre incelemiştim, kapasitör kısmında verilen değerden kat kat yüksekleri ölçerken aletler, unit markası hep ne yazıyorsa onu ölçüyor fazlasına çıkmıyor :D

Derece kısmı çok işime yarıyor. Çelik şiş aldım ince, ölçü ucunu onun içine koyuyorum ve mutfak termometresi gibi de kullanıyorum. NCV kısmı kalın plastiği sökünce biraz daha iyi çalışıyor. Ama duvar içi radar cihazları gibi de değil tabi. Kablo kopukluğu ölçmek için daha ideal.

Zamlanacak edecek fiyatlar uçacak diyorlardı. Fiyatlar bu aletlerde sabit kaldı neredeyse 1 senedir. En fazla 20 lira zamlandı. Acele etmeyip beklesem de olurmuş. Tam otomatik cihazlardan alırdım belki, kadran çevirmek zorunda kalmazdım :D

Bu arada diyot çıkış voltajı 5volt sanırım ut39C de.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.