Şimdi Ara

Ünide Biyoloji bölümü... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
13.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • iş bölümde değildir iş kişidedir. en kıytırık bölümü bile bitirip harikalar yaratan insanlar vardır hatta hiç okumadan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: faruk

Aslında hayalim bilgisayar veya elektronik ile ilgili bir bölüm okumaktı ama okuyanların yorumları ve havada uçan puanlar beni caydırdı.Şu anda kafama yatan ve ilgi duyduğum biyoloji bölümü var ama onunda iş alanlarını merak ediyorum.Öğretmenlik bana göre olmadığı için onu istemiyorum.Acaba bu bölümün mezunları nerelerde ne iş yapar

öncelikle ne olmak istediğine, ne iş yapabileceğine kesin karar ver, bilgisayar elektronik popüler olduğundan herkes paso bu bölümlere girmek istiyor. sen mezun olana kadar 5 yıl sonra askerlik falan 6-7 yıl sonra piyasa zaten bu alanlara doymuş olabilir. bilgi.elekr bide biyoloji çok farklı alanlar önce meslek seçmelisin mümkünse esnek olan bir meslek ki ilerde insan ömrü baya uzun bıkarsan başka alanlarda da çalışabilesin

eğer tercihin kesin bil-elektronikse alakasız bölümlerle hiç uğraşma biyoloji fizik vs... mesela elektrik müh. girebilirsin bilgi-elektr.elek. zaten kardeş meslekler arayı okulda rahat kapatabilirsin çaptı olmadı yüksek falan. puan azsa makina yaz. illa istanbul da şart değil önemli olan istediğin bir meslekte oku, azmin elinden bir şey kurtulamamış iş kişidi bitiyor .

• çok zor bölümdür..ama iş alanı biraz kısıtlı.bu devide 2 üniv. bitirmek lazım.
  • kız arkadaşım biyolog iş sahası var dostum yok diyen arkadaş biraz boş konuşmuş ama dersler cok acayip prokaryot genetiği yok omurgalı hayvanlar falan filan ....ama ilgin varsa yaparsın
  • Biology is the best science portion
  • ben odtü gıda müh mezunuyım...
    bölüme istemeden girdim.
    elektronik bilgisayar dı isteklerim.
    ama şimdiki kafam olsa başka şeyler yazardım.

öncelikle üniversiteye verdiğin zamanın boşa gitmediğini görmek istiyorsan, mühendislik yazma derim.
    TIP, Hukuk gibi bölümleri okuyan insanlar gerçekten mesleğini bilerek mezun oluyorlar.
    Tıp mezunu gerçekten doktor oluyor.
    ama ben kendimi mühendis olarak görmüyorum.

neyse biyoloji veya genetik üzerine devam etmeyi düşünüyorum.
    ben de genetik biliminin gelecekte fazlaca yer bulacağına inanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Aslında hayalim bilgisayar veya elektronik ile ilgili bir bölüm okumaktı ama okuyanların yorumları ve havada uçan puanlar beni caydırdı.Şu anda kafama yatan ve ilgi duyduğum biyoloji bölümü var ama onunda iş alanlarını merak ediyorum.Öğretmenlik bana göre olmadığı için onu istemiyorum.Acaba bu bölümün mezunları nerelerde ne iş yapar

Hocam biyoloji bölümünü yaz bence ben de çok seviyorum bu bölümü.Belki yabancı dilini geliştirip yurt dışına gidersin veya mikrobiyoloji üzerine yüksek lisans yaparsın.

Biyomühendisliği düşünmez misin veya ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rashta

quote:

Hocam biyoloji bölümünü yaz bence ben de çok seviyorum bu bölümü.Belki yabancı dilini geliştirip yurt dışına gidersin veya mikrobiyoloji üzerine yüksek lisans yaparsın.

adam iktisattan mezun olmus senin sordiguna bak hala

• quote:

quote:

Yıl olmuş 2012, ben Metalürji-Malzeme Mühendisliğini bitirmişim, yüksek lisans için Amerika'ya gidiyorum biyomühendislik düşünmez misin diyor

Aslında düşünmedim de değil ama artık çok geç. Hazır hortlamış konu varken yazayım: Üniversiteyi birşeyler öğrenmek için okuyun, dersleri geçip iş sahibi olmak için değil. Konuyu açtığım günlere dönecek olsaydım kesinlikle biyoloji okurdum.

• quote:

quote:

quote:

Yıl olmuş 2012, ben Metalürji-Malzeme Mühendisliğini bitirmişim, yüksek lisans için Amerika'ya gidiyorum biyomühendislik düşünmez misin diyor

Aslında düşünmedim de değil ama artık çok geç. Hazır hortlamış konu varken yazayım: Üniversiteyi birşeyler öğrenmek için okuyun, dersleri geçip iş sahibi olmak için değil. Konuyu açtığım günlere dönecek olsaydım kesinlikle biyoloji okurdum.

Yıllar çabuk geçiyor ya Daha yazdıgım zaman 2005 idi şimdi 2012 olmuş.

Biyoloji bölümünü düşünür müydün bir daha aynı günlere dönseydin.

• AMAN diyeyim,
    Sakın biyoloji okumayın.
    Bunu yüksek lisanslı bir "biyolog" olarak yazıyorum.
    Türkiye' de bu kadar gereksiz ve boş bir meslek olamaz. O kadar gereksiz ki devlet sizi öğretmen olarak bile almaz.
    Gidin ilahiyat okuyun, çok daha güzel bir meslek sahibi olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

AMAN diyeyim,
    Sakın biyoloji okumayın.
    Türkiye' de bu kadar gereksiz ve boş bir meslek olamaz. O kadar gereksiz ki devlet sizi öğretmen olarak bile almaz.

Burada maksadınız ilahiyat bile daha iyi mi demek ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

AMAN diyeyim,
    Sakın biyoloji okumayın.

Burada maksadınız ilahiyat bile daha iyi mi demek ?

Bence verdiği mesaj gayet belli ^^
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.