Şimdi Ara

Ünide mat nasıl çalışılıyor ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
5
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konu önceden açıldı ama ben tekrardan soracağım. Ünide nasıl çalışılıyor abi? Her mat çalıştığımda cevaba dair hiçbir fikre sahip olmadığımdan kesin bir yerinde yanlış yapmisimdir ya da çözme yolum yanlıştır falan diyorum. Chatgpt benden de kötü limit çözüyor. Chegg'in de son senelerde kötüleştiği söyleniyor. Soru çözmek için tavsiyesi veya çözümlü kaynağı olan varsa söylesin lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Derslere katılmak
    Derste not tutmak
    Derste hocanın çözdüğü soruları kendin çözmeye çalışmak
    YouTube (calculus içeriği dolu)
    Hafta sonu sabah üniversite kütüphanesi + bir calc kitabı (tercihen derste kullanılan, çözüm pdfi olan) + kalem + kağıt + ~2 saat ve üzeri
    Çıkmışlar

Wolfram Alpha

Bu kitap bana yeterli geldi. ODTÜ için dersin işlendiği kitaptı.
    Ünide mat nasıl çalışılıyor ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaralıPanda -- 31 Ekim 2023; 23:44:13 >

• BuDers kanalını izle. Pür dikkat dinle ve eksiksiz not tut. Konu bittikten sonra soruların hepsini tekrar kendin çöz. Üzerine bir calculus kaynagindan soru seçip çöz. Sınava yakin zamanda da netten vize örnekleri çöz. AA ile geçersin. Tabi konuyu her ne kadar baska yerden halletsen de okuldaki hocanın notlarını da bi incele, nerelerin üzerinde durmuş diye bak

• BuDers’in yüzeysel anlatımıyla mat ve fizik AA getirilen okullarda okumayın.

• bounlukizaraniyor kullanıcısına yanıt

BuDers'in fizik anlatımıyla ilgili bir şey yazmadım zaten. Konuyu alakasız yere çekmeyelim. Matematiğine gelirsek, neye göre yüzeysel mesela? Tüm kazanımları anlatıp üzerine her seviyeden sorular çözüyor. Soru çözümlerine direkt olarak ulaşmak için de kendi sitesinden linke tıklamak gerekiyor, playlistleri düzensiz maalesef. Buradan dinledikten sonra öğrencinin calculus kaynağından soru çözmesi gerekiyor elbette.

budersin mat anlatımı gayet iyi sırf kötülemek için bir şeyi kötüleyen bir adamsın

• YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt

Hayır, buders’in anlatımı gayet yüzeysel ve teknik detaylardan uzak. Bizim okulda geçsem yeter kafasıyla takılanlar izliyor bu kanalı. Vasatı övdürmeyecem size kusura bakma.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hangi calculus kanalı önerilir (ingilizce olarak)

• Buders harbi iyi değil final soru çözümleri bizim vizeler için bile kolay kaçıyordu ve odtude servis mat dersleri kolay-orta seviyede sınav yapıyor hep

• Gucci gucci kullanıcısına yanıt

Professor Leonard fena değil. Hiç değilse 45 cm bicepsle calculus anlatıyor xd

• YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt
    Limitin delta epsilon tanımına bakayım dedim hocanın dediği gibi Buderus kesinlikle yüzeysel anlatıyor. Yani bir adam hala lise kafasında olup ben ezber mantığından devam edeyim ve soru mantığını çözüp sınavdan yüksek not alayım derdindeyse yine tercih edilebilir. Ama konuyu gerçekten anlayarak öğrenmek isteyen birisi için çok çok yetersiz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • shalian14 kullanıcısına yanıt

Hocam çoğu okulda çok zor vizeler olmuyor zaten, bu nedenle budersten izleyip üzerine yeterince soru çözersen sınavları geçiyorsun rahatça. İllaki zor soru görmek istiyorum diyenler matematiksel terapi kanalına bakabilir.

• maroonedd kullanıcısına yanıt

konuyu kim gerçekten anlamak istiyor ? Müh okuyorsan mat1 mat2 hiçbir işe yaramıyor integral gradyan bil okkey

Buders in delta epsilon kısmını ben de dün izledim. İlk başta kuralın saçma olmasına dair serzenişi vardı. Daha sonra mantığını öğrenmek isteyenler için mantığını da anlattı olayın. Soru çözümünde biraz ezbere gitti ama çoğu kanal benzer şekilde gitmiş, kontrol ettim.

• Yav burdaki adamlar şunu anlamıyor
    Mühendislik için matematik amaç değil araçtır
    Sen eğer çok spesifik bir dal okumuyorsan (mat müh, mat, fizik müh vs) buders kanalı fazlasıyla yeterli olacak
    Ha zaten adam adı üstünde mat 1 mat 2 videoları koyuyor
    Senden her şeyin en ince ayrıntısına kadar bilinmesini veya her şeyin ispatının yapılması beklenmiyor haliyle

Ağlamakta özgürsün

• Özelikle onerebileceginiz kanal var midir hocam?

BuDers haricinde matematiksel terapi ve mathprof kanalları var. Matematiksel terapi kanalı, konu anlatımı üzerine fazla sayıda güzel soru çözüyor. Zamanın bolsa bakabilirsin. Mathprof kanalı da Dokuz Eylül Üniversitesinden bir hocanın kanalı. Limitten başlayarak videolari güncelliyor ama eksikleri var hâlen. Anlatımını beğeniyorum

• Teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.